Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכנסתם אותי לדילמה...

מצד אחד התרגשתי באמת מהמילים החמות. זו הרגשה שאין לתאר אותה במילים. אז בפשטות אודה לכל מי שהקדיש זמן וענה לי מהלב (גם בה"פ וטלפונים)...

אבל יש כאן צד שני: הצד השני הוא ההתיחסות לבעל תפקיד במועדון והביטויים לכך. יש לי הרגשה שאנשים שכחו כאן את העובדה שאני גם חבר מועדון. האוירה באסיפה הכללית שבה נתקלתי, ביטויי הכעס והשנאה הם הם שחיברו לי בין הפורום והועד. כי אחת מהשתיים: או שהצביעו נגדי בגלל הפורום בעקבות מה שקרה באסיפה, או שהחליטו קודם בצורה זו או אחרת. אני מניח שלא הצביעו נגדי בגלל העיניים החומות שלי ובטח לא בגלל האבטומוביל. (וראו את הודעתו של ירון פרץ למחרת האסיפה...).

כל זה הביא אותי למסקנה שתפקיד מנהל הפורום, שהוא תפקיד שדורש השקעה רבה וכולו נתינה למען הכלל, פשוט לא מובן.

יש דבר אחד שבני זהר צודק בו והוא שאני רודן. אבל אין ברירה. ניהול פורום זאת גם רודנות. אז לא נשווה בין היחס של ההודעות המתפרסמות והמחוקות לפורומים אחרים, אבל כן נתבונן בתוצאה והיא פורום מיקצועי, טוב (ומישהו כאן כתב, הכי טוב ברשת...). זה לא מהשמיים או מהעצים. זה בא ממני. מההתיחסות המאוזנת והשקולה להודעות שמתפרסמות וממתן ההרגשה למשתמשים שיש להם חופש לכתוב אבל לא בלתי מוגבל.

כל זה עולה במאמץ, זמן, בכל מיני דברים שבאים על חשבון משהו. כל זה כמובן הוא שלא לקבל פרס או תמורה. אבל גם לא לקבל יריקות מאנשים שחרב עליהם עולמם בגלל שמחקתי דברים. כל זה גם שלא לקבל השגות על האתיקה שלי מאנשים שפשוט לא מסוגלים להבין שמי שאחראי על הסדר בפורום הוא כמו משטרה במדינה דמוקרטית. אין ברירה אלא להיות רשע לפעמים. כל זה גם כדי שיובן שניתן לי להביע דיעה פרטית בפורום מבלי שאואשם בהפעלת סמכות ביחס למי שלא מסכים לדעתי. כל זה על מנת שאנשים יקראו שוב ושוב את כללי הפורום ויפעלו בהתאם.

עכשיו אתם מבינים את התחושה שלי שהמחיר ששילמתי על אתיקה, יושר, רוח טובה והרבה סבלנות ביחד עם עמידה על הכללים, היא אי בחירתי לועד. התחושה שלי שלא נבחרתי כעונש על הכללים שכפיתי על עצמי ועל הכלל בכל הנוגע לפורום. זה גרם למי שלא מסוגל לעמוד בכך להדיח אותי.

אני רוצה שיובן: ועד המועדון, הפורום ואפילו המועדון כולו אינו מרכז חיי. סליחה על ההתנשאות אבל יש דברים יותר חשובים לי בחיים וגם בתחביב ולכן יש גבול למחיר שאני מוכן לעמוד בו, בעת פעילותי למען הכלל.

ואחרי שאילצתי אתכם לקרוא את כל הגיגי אני מודיע ברבים שאני חוזר למעורבותי בפורום ובאבטומוביל. אבל בתנאי: התנאי הוא שאחוש שהאהדה וההבנה שנתקלתי בהן בשרשור הזה תתבטא גם בזמן אמיתי. זה חשוב לי, זה חשוב לכולנו כי בעל תפקיד במועדון לא יכול להיות חשוף בזירה שנשלטת על ידי אוירת לעג, שינאה וגם שקר. כל בעל תפקיד.

תנאי שני הוא שועד המועדון החדש יוציא החלטה שמאשררת את המינוי שלי מטעם המועדון לנהל את הפורום ולערוך את האבטומוביל. זה חשוב כי זה מחייב את הועד החדש.

שיובהר היטב: אינני חסין מביקורת. אבל כזאת שתהיה מבוססת על עובדות ולא על תחושות.

שלכם

בני

(פלקון, מוסטנג, זה בסדר..אבוא בלילה לכסות אתכם בשמיכה....)

Copy of IMG_3267.JPG

מאי -יוני 2005 254.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בני, אני מברך אותך על החלטתך להשאר בניהול הפורום.

הניהול המשותף שלך ושל קובי מניב תוצאות יפות ושומר על פורום נקי, ענייני ובעיקר תרבותי.

חיזקו ואימצו.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

נהול הפורום קודם כל הוא זכות שנתנת לכל מי שCF מחליט שהוא ראוי, מתוקף היותם בעלי הבית.

ועד המועדון ואך ורק הוא (אלא אם כן התקנון ישונה ויוכרז כי לתפקיד זה נבחרים בבחירות ע"י האסיפה הכללית) מחליט מבינהם או על כולם מי ינהל את הפורום שלו, או כל אחריות אחרת לרבות בקרה על האבטומוביל ואם יהיה אחד או יותר ששותף למשימה זו, ולא הנבחר יחליט מי יהיה שותפו למטלה.

אני שמחה שהפסקת לקשור את האחריות הזאת כמו גם הבקרה על האבטומוביל לחברות בוועד כתנאי, לדעתי יש לפזר אחריות ולהאציל סמכויות על מנת לאפשר לאחרים להשמיע/להוכיח את עצמם קרי "להשתפשף" ובכך בין היתר את ההזדמנות להיבחר ולשמש במוסדות העמותה , וסוף סוף לשנות את הדעה הרווחת שהמועדון שלנו "מקובע" ושייך לקבוצה קטנה שמנהלת אותו כמועדון חברים פרטי.

אני מאחלת לך או לכל מי שיבחר הצלחה ונחת רוח.

אירית

פורסם

מצטרף לשאר החברים

ניהלת את הפורום בצורה מאוד מיקצועית ועינינית

מקווה שתמשיך בעבודה מבורכת זו ובכל מקרה בהצלחה בכל אשר תבחר

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

נהול הפורום קודם כל הוא זכות שנתנת לכל מי שCF מחליט שהוא ראוי, מתוקף היותם בעלי הבית.

ועד המועדון ואך ורק הוא (אלא אם כן התקנון ישונה ויוכרז כי לתפקיד זה נבחרים בבחירות ע"י האסיפה הכללית) מחליט מבינהם או על כולם מי ינהל את הפורום שלו, או כל אחריות אחרת לרבות בקרה על האבטומוביל ואם יהיה אחד או יותר ששותף למשימה זו, ולא הנבחר יחליט מי יהיה שותפו למטלה.

אירית - אני חייב לתקן טעות עובדתית: התהליך היה בדיוק הפוך. ועד המועדון הוא זה שהציע אותי לתפקיד, ורק אחר-כך שמי הועבר לאישורם של מנהלי CF. אני גם לא סבור שנכון לומר ש"הנבחר החליט מי יהיה שותפו" - למיטב ידיעתי ה"נבחר" (כלומר בני) הציע, אבל הועד אישר.

לעצם העניין - אין שום חובה, נכון להיום, ששני בעלי התפקידים (אבטומוביל ופורום) יהיו חברי ועד. הועד רשאי לפי שיקוליו להטיל תפקידים אלו על כל חבר מועדון. אני מסכים עם בני שלאור ההרכב החדש של הועד יש מקום לחדש ולתקף את ההחלטה והמינויים האלו. אני אבקש שהנושא יועלה על סדר היום של הועד הנבחר.

אישית, אני שמח ומברך על כך שבני ימשיך לתרום בתחומים אלו. לפחות בנושא הפורום, אני כאן (עם כל ה-100 קילו שלי) כדי לעמוד לצידו וליספוג חלק מהאש...

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

ואני מבקשת להעמיד אותך על טעות בקביעה, לא אמרתי החליט אלא יחליט, והכוונה הייתה להדגיש שלא על פי הפרט נקבעים הליכים ותקנים כמו למשל נושא תפקיד מסויים מחייב או לא להיות חבר וועד, אלא על פי הוועד הנבחר או הכלל באסיפה השנתית.

אני אישית סבורה שיש לפתוח את ניהול הפורום ליותר ממנהל אחד כפי שהיה תקופה ארוכה, או יותר משניים כפי שהייה עד כה ולאפשר "לירוקים" אחרים (גם לא חברי העמותה) ו/או כתום או שניים (שלא פחות טובים ואני בטוחה שתסכים אתי) להיות שותפים ולספוג אש, חבטות, עגבניות או לחילופין מחמאות, תשבוחות והלל לכולם מגיע מהכל כשמגיע :wink:

אירית

פורסם

בני

עד עתה נמנעתי מתגובה , רצונו - כבודו.

כעת,לאחר ששקלת והחלטת אחרת אני מצטרף למברכים.

אני בטוח שכולנו נצא נשכרים(כמו שהיינו עד עתה) ושאתה לא תצטער.

כל הכבוד ו....בהצלחה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

אני חושב שאולי תיקח איזה חופשה קטנה ותתן צאנס לחברה חדשים לבלוט ולהשקיע.

אפשר לתרום לחזק וללמד גם מאחורי הקלעים ולאוו דווקא תחת תואר.

ובלי ספק יש לך שני פרויקטים רצניים לסיים שלפי דעתי יותר חשובים .

אבל שוב זה דעתי.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

לבני,

ברור שההחלטה שלך להמשיך ולנהל את הפורום ולערוך את האבטומוביל, לא באה לך בקלות. אני שמח שבסופו של דבר, ולאחר מחשבה, השכל ניצח את תחושת הבטן. ברור שהיו אנשים מסויימים שניפגעו מפעולה מסויימת שביצעת בתפקידך כמנהל הפורום. אני בטוח שרוב חברי הפורום, ובינהם אני, מוקירים לך תודה על פעולותיך. יישר כח.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

בני ,

אני בטוח שהתנאים שהצבת ניתנים לבצוע .

שוב , כמו בהודעה הקודמת שלי , אין לקשור בין התפקידים שאתה ממלא ביד רמה

לבין חבר וועד . יש חברי וועד , ויש עורך אובטומוביל ומנהל פורום .

כך יש מקום לעוד כמה אנשים לשאת בתפקיד ובאחריות . כך נצא כולנו נזכרים .

אני שמח כי אתה שוקל את העיניין בשנית תוך מחשבה שקולה ועינינית .

שמח לראות אותך כאן וכמובן כעורך האובטומוביל .

שא ברכה ממני

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
כל זה הביא אותי למסקנה שתפקיד מנהל הפורום, שהוא תפקיד שדורש השקעה רבה וכולו נתינה למען הכלל, פשוט לא מובן.

יש דבר אחד שבני זהר צודק בו והוא שאני רודן. אבל אין ברירה. ניהול פורום זאת גם רודנות.... זה לא מהשמיים או מהעצים. זה בא ממני. מההתיחסות המאוזנת והשקולה להודעות שמתפרסמות וממתן ההרגשה למשתמשים שיש להם חופש לכתוב אבל לא בלתי מוגבל.

שלום בני,

כמי שהקים וניהל (בהצלחה, אני מקווה) פורום גדול ומורכב (לפחות) כמו זה במשך מספר שנים, אני מאמין שיש לי היכולת להבין את דבריך טוב יותר מרוב הכותבים כאן.

אכן, ניהול פורום הוא תפקיד כפוי טובה.

אכן, ממנהל פורום נדרשת היכולת לאזן בין דרישות סותרות - מחד שמירה על חופש הדיבור, ומאידך שמירה על הדיונים מהדרדרות להטלת בוץ ורפש.

בעיני, מנהל פורום האופטימלי הוא כזה שמצליח לשמור על רמה גבוהה, תוך שעבודת הניהול שלו כמעט בלתי מורגשת.

וזו הנקודה שבה אני מסתייג לעתים ממעשיך כאן.

-----

אתה מרשה לעצמך לערוך הודעות של אנשים באמצעות טקסט שהוא לעתים פוגע (למשל: "נמחק ע"י בני: את הדעות שלך תשמור לעצמך").

אם לדעתך הודעה עברה על כללי הפורום באופן בוטה - מחק אותה באופן טוטאלי, ותן לכותב לנסח אותה מחדש. אל תלבין את פניו ברבים.

אתה משתמש נגדו ב"נשק יום הדין" - סמכויות עריכת ההודעות. אתה מבזה אותו (לפחות לדעתו) ולא מותיר לו שום אפשרות להגיב. אותו ה"ביזוי" נשאר לדראון עולם בארכיון הפורום, ואתה רכשת לעצמך עוד לקוח פגוע.

----

אתה משרשר שרשורים שונים לכדי שרשור יחיד, כי נראה לך שהם קשורים.

העניין הוא שאינך מקפיד על אותם עקרונות כשמדובר בך - לראיה, פתיחת חמישה שרשורים שונים על תהליך שיפוץ המוסטנג (המקצועי והמרתק, ללא שמץ של ציניות) - במקום שרשורם לאחד.

חלק מהכותבים משקיעים מחשבה רבה בטקסטים שלהם.

כשמישהו משקיע מחשבה ואנרגיה בהודעה ארוכה ומפורטת, רק כדי למצוא את השרשור שפתח "קבור" בסופו של שרשור אחר כהודעה מספר 12, הוא מבין שלדעתך, ההודעה שלו לא חשובה מספיק כדי לעמוד בפני עצמה.

מנהל פורום נבחן בזכוכית מגדלת. דווקא מפני שעליך אין פיקוח, מחייב אותך להיות קפדן שבעתיים כלפי עצמך.

-----

אתה פונה בלשון תוקפנית לאנשים שאינך מסכים עם דעתם, ומנמק זאת בכך שאתה כותב הפעם בכובע של משתמש רגיל.

אין כזה דבר "מנהל פורום שהוא משתמש רגיל".

כמנהל הפורום אתה נותן את הטון.

כשאתה מרשה לעצמך להצטרף לויכוח ולחוות דעה על קווי האישיות\יכולות הביטוי של אחד המשתמשים, אתה גורם לאותו משתמש (ולמצדדים בדעתו) לחוש לא רצויים בפורום.

אחת משלוש:

או שתרחיק עצמך באופן גורף מדיונים כאלה,

או שתוותר על סמכויות הניהול,

או שתהיה מוכן להתמודד עם כך שאנשים יחושו נפגעים אישית ממך.

זה המחיר של ניהול פורום.

זה עול. לא צ'ופר.

לפני כל פעולה "ניהולית" בה אתה עומד לנקוט, עצור ושאל את עצמך איך חשת אילו היית משתמש רגיל, ומישהו היה עושה זאת לך.

בברכת ידידות רבה,

מאחל לך הצלחה בניהול הפורום, והיבחרות מחודשת לועד המועדון.

ארנון

פורסם

שלום לכולם.

מי שמכיר אותי יודע שאני מבין מעט מאד באינטרנט, ובמחשבים בכלל, ממש מעט, לא אני אוכל לתת דעה על תיפקוד בתחום זה,כבר עשיתי מחוסר ידע כמה שטויות בעבר,ועל אחראי פורום בודאי לא אוכל לחוות דעה, לא לשבט ולא לחסד,אלא מה,גבר שהחליט החלטה כזו אני מניח חשב יום יומיים טרם פרסם כזאת החלטה,נראה שהיה שלם עם עצמו,מה שאני מנסה להגיד רבותי גבר זה לא יויו, החליט יבצע,וזה מה שמבדיל בינו לבין נער.האם אני טועה?

ערב טוב לכולם-זאב

zeev

פורסם
מה שאני מנסה להגיד רבותי גבר זה לא יויו, החליט יבצע,וזה מה שמבדיל בינו לבין נער.האם אני טועה?

ובמילים אחרות, גבר, לדעתך, הוא מי שימשיך לצעוד עם הראש לתוך קיר גם לאחר שעמד על הטעות וחוסר ההגיון שבמעשיו, העיקר שלא להודות בטעותו.

אכן, קורצת מחומר של מנהיג ישראלי.

חבל שלא רצת לכנסת. :?

• תוכן חדש...