Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אבא שלי רוצה ליקנות מונדיאו שנת 95 1800 אוטמט(:cry: ) מחבר רכב שטול ונשמק בקפדנות יתר...

רציתי לברר כמה שיותר פרטים על הרכב(עשיתי חיפוש ולא מצאתי את ה שאני מחפש)

כ"ס?

משקל?

אבזור?

ומאנשים בעלי ניסיון על הרכב:

אמינות?

אופי התנהגות והנעה מנהיגה?

צריכת דלק?

ובקיצור כל מה שאתם יכולים לספר לי עליה לפני שאבא שלי קונה...תודה!

פורסם

אם הרכב "נשמק" כנראה ז**נו קשות הזהר ! :-D

וקצת יותר ברצינות... מדובר על רכב לא רע הנמכר במחירים נמוכים ביותר ביחס לתמורה.

צריכת הדלק לא משהו, וכדאי לבדוק בעיקר את הגיר בשבע עיניים לפני קניה.

בעקון בהחלט מומלץ.

כמו"כ אני ממליץ לך לנסות להתייעץ עם משתמש הפורום elibaba שהיתה לו מונדיאו כזאת עד לא מכבר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תבדוק שתיקנו\החליפו את כל צמות החשמל ברכב הזה, אם לא, אתה תצטרך להחליף במוקדם או מאוחר , או שיהיו לך תקלות שלא תדע מאיפה באו לך, בשילוב מנוע מסובך וטיימינג שאין לי מושג איך תיכננו אותו, ועל כל זה תוסיף מנוע 1800 עצלן, מה זה עצלן וכבד ,תחושת כבדות ואיטיות, כל זה מביא את המונדאו למה שהיא כיום, מחיר ברצפה,שוק אין בכלל.

פורסם

אוקיי, בוא נענה אחת אחת:

1. נושא צמות החשמל : אכן מכה כאובה ברכב הזה. הבידוד שלהן מחורבן ומתפורר עם השנים ואז מתחילים כל מיני קצרים. אותי זה לא הטריד במיוחד חוץ מפעם אחד שבה מאווררי הקירור לא פעלו בגלל כזה קצר אבל למזלי שמתי לב לכך מוקדם. ניתן לטפל באופן חאפרי עם הרבה איזולירבנד או באופן מקצועי על ידי יצור צמה חדשה, אייל נוימן אמר לי שביכולתו לעשות את זה אבל תביא בחשבון שמדובר בצמד אלפיות ש"ח ואף יותר מכך.

2. מנוע מסובך - נכון, כמו כל מנוע 16V DOHC מודרני אחר, טיימינג דווקא לא נראה לי מסובך במיוחד לעומת אירופאיות אחרות או מנועי אקוטק/מנועי פיאט בראבה, מריאה/ מגאן II וכו'.

3. מנוע - Zetec "סילברהד" במודל הזה (מכסה שסתומים מאלומיניום) לי היה 2000 סמ"ק, לידידה טובה יש כיום 1800. מעט חלש יותר אבל ממש לא הייתי אומר שהוא עצלן, עצלן זה יונדאי גטס שאגב שותה דלק כמו המונדיאו 2000 סמ"ק בדיוק. צריכת הדלק הגרועה ביותר שהגעתי אליה היתה 8.5 קילומטר לליטר. שים לב שחוסר בטרמוסטט, חיישן חמצן פגום וכד' ישפיע נוראות על צריכת הדלק.

4. גיר - CD4E של מאזדה, לא נחשב למעולה במיוחד ולטעמי הוא ארוך מדיי. אצלי הרכב נמכר עם כ 165K ק"מ והגיר תקין לחלוטין, לידידה שלי יש כבר כ 210K ק"מ והמצב כנ"ל אם כי בוצעו החלפות שמן גיר.

5. כ"ס - ב 2000 סמ"ק יש 136 כ"ס, ב1800 יש 115. המשקל הוא 1300 ק"ג בערך.

6. אבזור - אם זה דגם GLX אז יש המון : הכל חשמלי כולל כסא נהג, ABS, בקרת משיכה, משענת יד מאחור, ריפודי קטיפה בכל הסלון, הגה מתכוונן לכל הכיוונים. ב LX יש פחות מהתא יותר פלסטיקי.

7. אמינות - לא יפני אבל לא יותר גרוע מאירופאיות אחרות באותם שנתונים, אצל הידידה שלי (שהיא יד שנייה מיד ראשונה שמורה במיוחד) הרכב מראה אמינות מופלגת ובמהלך שנתיים דרש רק מצבר, תרמוסטט וחיישן חמצן.

8. הנאה - בניכוי פקטור האוטומט - מפתיעה לטובה! הגה עם רגש ותחושה, התנהגות מאוזנת בלי וויתור על נוחות.

לדעתי, אם הרכב שמור ובעל היסטוריית טיפולים, אין הרבה תמורות טובות יותר במחיר שהוא עולה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...