Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ולילה טוב.

היום הייתי בפנצ'רייה תיקנתי פנצ'ר אז דיברתי עם בעל הבית והוא נתן לי הצעה לג'אנטים 14" + צמיגים ב-2200 שקל.

עכשיו, הג'אנטים שהוא הראה לי מגיעים גם במידות 15-16-17 אינץ, רציתי לדעת אם אני יכול לשים את הג'אנט במידה גדולה יותר?

ואם יאשרו לי את זה בכלל? מאיפה אני משיג אישור? מה המידת מקסימום של הצמיגים והג'אנטים שאני יכול לשים ברכב?

מה זה חתך נמוך ברכב שלי? איזה מידה? 17" אני מאמין שלא יכנס. אני יותר הולך לכיוון ה-15".

עוד שאלה בקשר לנושא זה, האם צריכת הדלק שלי תעלה בצורה משמעותית, או שזה לא יפריע?

הרכב הוא גולף 94' CL.

והמידה הנוכחית היא: 175-70-13

תודה רבה לעוזרים.

נ.ב.

רשמתי הודעה בטופיק הדביק של kompy: "שינויי מידות צמיגים, גאנטים" אך לא קיבלתי תשובה.

פורסם

אצלי ברכב זהה יש 185-60-14. הגודל המקסימלי לפי ספר רכב זו המידה הבאה שהיא 195-50-15.

כדי לאשר את זה ברשיון תצטרך לקפוץ למשרד הרישוי ולהראות להם את הספר רכב שהמידה הזו מופיעה שם ואז הם יאשרו. או לחילופין להגיע עם אישור מהמוסך המרכזי/יבואן של VW למידת הצמיגים שאתה מעוניין בהם.

פרוצדורה שלא אמורה לעלות לך כסף.

לגבי מידות גדולות יותר אני לא בקיא.

ולשאלותיך האחרות, אז חתך נמוך מתייחס לגובה דפנות הצמיג (מהג'אנט ועד לאספלט), הגובה מיוצג באחוזים מרוחב הצמיג לדוגמה צמיג כמו שציינת 175-70-13 מתייחס לרוחב צמיג 175 מ"מ, גובה דפנות 70% מרוחב הצמיג (122.5 מ"מ) וקוטר ג'אנט של 13 אינץ'. בעקרון ככל שהמספר השני נמוך יותר כך החתך נמוך יותר.

לגבי צריכת הדלק תיתכן השפעה מסוימת. עד כמה תרגיש בה...כשאני עליתי במידה, הורגש בצורה מאוד זניחה לטעמי. אולי שתי מידות זה יותר משמעותי..לא יודע.

פורסם

OK, הבאת לי פה תגובה שבדיוק רציתי לראות. מקצועית ונכונה.

שיהיה לך אחלה יום ושבוע טוב ובאמת תודה תודה תודה רבה!

יוסי.

נ.ב.

למי אני מראה במשרד הרישוי את הספר מידות?

אני נכנס בדלת ו...!? מה אני שואל את מי אני מבקש?

פורסם

אני מכיר את המשרד בחולון. יש שם תור של מכוניות (לכן רצוי שתגיע מוקדם) כשאתה מגיע לתחילת התור יגש אליך מישהו שם ואז תראה לו את הספר רכב (כמובן שתגיע עם הצמיגים החדשים כבר). הוא יסתכל , יראה שזו באמת המידה, יגיד לך להתקדם ולחנות בצד ואז אתה ניגש למשרד שם וידפיסו לך רשיון רכב מעודכן.

פורסם

מה אני אמור להגיע עם הצמיגים מותקנים על הרכב? ואם אני רוצה קודם לאשר ואז לשים את הצמיגים?

מה אני סתם יקנה צמיגים?

פורסם

סתם אתה לא תקנה. אין סיבה שלא יאשרו לך אם המידה שתקנה אכן מופיעה בספר הרכב. קח לדוגמה רכב שמחליפים לו מנוע ואז צריך לאשר את זה במשרד הרישוי, נראה לך שקודם מאשרים את המנוע ואז קונים אותו? הבנת אותי?

בקיצור שים את הגלגלים על הרכב וסע למשרד. עד כמה שאני הבנתי (אבל אני לא סגור על זה ב-100%), גם אם שוטר עוצר אותך ואומר לך שמידת הגלגלים שלך לא תואמת את הרשיון רכב, ואתה מראה לו את הספר רכב עם המידה שרשומה אז הוא ישחרר אותך.

פורסם

נראה לך הגיוני, שאני יקנה סתם צמיגים + ג'אנטים וישים אותם על הרכב מבלי לאשר אותם?

ואז אחרי זה אני יגיע למשרד הרישוי ויגידו לי שאי אפשר לאשר את זה, אני נדפקתי קשות.

פורסם

זה בדיוק מה שאני עשיתי!

אתה לא קונה סתם צמיגים וג'אנטים! אתה קונה כאלה בדיוק במידה שרשומה בספר רכב! ואם הרכב שיש לך זה בדיוק מה שיש לי (גולף 94' CL 1800) אז המידות שרשומות בספר זה או מה שיש לך או 185-60-14 או 195-50-15! ואם אתה עדין חושש דבר עם היבואן/מוסך מרכזי ותוודא איתם את העניין.

וכל עוד יש לך מסמך רשמי כלשהו הווה אומר ספר רכב או אישור יבואן למידות שיש לך על הרכב אתה מסודר.

• תוכן חדש...