ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,592 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 597 צפיות
היי אני בן 20 רוצה לקנות רכב ראשון הרכב ישמש לנסיעות לבסיס שנמצא בירושלים 4 נסיעות סך הכל לבסיס וסופש (גר בראשון לציון). התקציב שלי עד 30,000 שקל . אני צריך רכב שיהיה מהנה לנסיעות טיפה ספורטיבי, אמין חשבתי על משהו כמו גולף 2011 1.4, מיצובישי לנסר, רנו קליאו אשמח לדעת מה דעתכם ומה אתם הייתם ממליצים.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 659 צפיות
שלום, אשמח לחווד לגבי פגו 2008 שנת 2017-18, אוטומט, ובפרט האם יש עדיפות למנוע הדיזל : 1. אמינות. 2. צריכת דלק. נסיעות בעיקר בינעירוני. 20,000 קמ בשנה. 3. שמירת ערך ושוק במכירה. 4. רעש בתא הנוסעים- האם הדיזל רועש יותר משמעותית. תודה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
סיאט לאון 1.0 או איביזה FR 1.0 - אוטו חדש מהחברה שלום חברים אני ניגשתי לחברת סיאט קיבלתי הנחות מיוחדות ממקום העבודה ואני רוצה להתייעץ איתכם קודם כל קצת עלי בן 22 השתחררתי התחלתי לעבוד ובגישת "חיים פעם אחת" החלטתי להגשים חלום ולקנות רכב חדש מהחברה. ההתלבטות שלי היא קשה - בין רכב סיאט לאון דגם בסיס נפח 1.0 , מחירון 115 אלף שקל שעליו יש לי הנחה של 17 אלף שקל מהמחירון למחיר של 98 אלף שקל. לבין סיאט איביזה FR 1.0הדגם החדש שזהו הדגם המאובזר (מאוד) של האיביזה, מחירון 110 אלף שקל ועליו אני מקבל הנחה של 7 אלף שקל מחיר סופי 103 אלף שקל . היתרונות והחסרונות של כל בחירה, בסיאט לאון היתרון הגדול שאני חוסך המון, ההנחה היא גדולה מאוד מרווחת נעימה ומ…
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 535 צפיות
היי מחפש רכב אמין ובלי תקלות עד כמה שאפשר בתקציב 20 אלף רכב קטן סטייל i 10 ופיקנטו עם קילומטרג נמוך הרכב מיועד לאישה לרוב נסיעה עירונית אשמח לקבל הצעות Sent from my SM-N975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 607 צפיות
הקריטריונים החשובים לי בסדר יורד: תוצאות גבוהות במבחני ריסוק בלימה אוטונומית גם במהירות בינעירונית משפחתית (ולא מיני) אמינות תיקון סטייה מנתיב שנת 2016 ומעלה חסכונית בדלק תא מטען גדול אודה לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 711 צפיות
שלום, אנחנו מעוניינים לרכוש רכב 8-9 מקומות (מיועד ל-8 נוסעים). חשוב לנו בעיקר שהרכב יהיה אמין וחסכוני בדלק. אנחנו נוסעים כ-15,000 ק"מ בשנה בעיקר בתוך העיר. התקציב שלנו סביב 80,000 ויכולים להתגמש אם ממש מומלץ להוסיף עוד קצת.. באפשרותינו לקנות את הרכב גם כחברה/עוסק במידה שמכירים משהו מיוחד עבור חברות. אודה להמלצותיכם לדגם, מודל וכו..
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 3 אלף צפיות
חבר מחפש לאבא שלו רכב מרווח חדש ואמין, ושיהיה פשוט. בינתיים מצא סוזוקי קרוסאובר 1.4 טורבו פרטית עם תוספת WAZE ומצלמת רוורס, המוכר מתעקש על מחירון שכנראה כוללת "חבילת סוזוקי UPGRADE", השאלה מה זה החבילה הזו? כי ברכב שלו באמת יש WAZE ומצלמה, השאלה אם זה זה.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 610 צפיות
קיבלתי הצעה לרכוש מכונית כזו 130,000 ק"מ, מנוע 200 אממה, בת 7-8 חבר אמר לי שהגיל די חסר חשיבות אבל הייתי שמח לשמוע מהמומחים מה דעתכם שלכם על העניין של מכונית מבוגרת וקונקרטית על אורלנדו דיזל 130,000 ק"מ תודה
הודעה אחרונה מאת יוסין, -
- 10 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
צהריים טובים לכולם, אחרי עיכובים רבים ברכישת רכב נוסף למשפחה, אני רואה שיש לא מעט הנחות בעקבות הקורונה. כרגע הרכב שיש למשפחה הוא סוזוקי SX4-HB מ-2009, ולמרות גילו הוא עבר פחות מ-85 אלף ועם אפס תקלות, לכן הוחלט להשאיר אותו בתור רכב משני. ברכב החדש אני בעיקר אנהג, אני כן מעוניין ברכב שהוא בראש ובראשונה אמין וגם אחד כזה עם ביצועים טובים. אין לי ממש תקציב מוגדר - אני יכול תיאורתית להשקיע אפילו 150 אלף, אך אעדיף לחסוך במידת הניתן כמובן. נכון לעכשיו יש לי חמישה רכבים שאני חושב עליהם - אותם אבדוק בימים הקרובים באולמות התצוגה מקרוב וכמובן אבצע נסיעת מבחן. אשמח לשמוע חוות דעת מכם וכמובן המלצה לדגמים נוספים שאתם חושבים שאולי יתאימו עבורי. …
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 765 צפיות
אז שלום לכולם 😊 נרגשת לפתוח את השירשור הזה פה-תודה על האופציה.. אז אני אוטוטו בת 23,נהגת חדשה דנדשה, מעוניינת לקנות רכב ראשון התקציב הוא *עד* 20,000₪ קרטריונים שמאוד חשובים לי (לפי הסדר): 1.רכב כמה שיותר בטיחותי 2.רכב אמין,שיהיה חיסכוני בדלק 3.אם יש אופציה אז לכיוון הרכבים הקטנים/מיני חשוב להדגיש כי צריך שיהיה אוטומט ומספיק חזק לעליות כמו בירושלים וכדו' החלום האמיתי שלי הוא יונדאי i10 הדגמים החדשים אבל לצערי התקציב בכלל לא מתקרב.. אשמח לעזרתכם,תודה🌸 ספוילר
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 769 צפיות
שלום לכולם, אני מחזיק כבר 9 שנים ביאריס 2002 ידנית (נקנתה יד שלישית עם 70K, היום כבר על 270K) שנוסעת כמו מכונה אבל התחלתי להתעייף מההילוכים וגם הטסט האחרון עבר עם יותר מידי מהמורות (החלפת ממיר קטליטי וכמה צרות אחרות) אז החלטתי שהגיע הזמן להשתדרג... מדובר על רכב שאמור להסיע רק אותי מהבית לעבודה וחזרה (~70 קמ ליום, הרוב בין עירוני) פלוס סיבובים מידי פעם בעיר - סה"כ סביבות 18,000 לשנה. יש תקציב עד בערך 100K, אבל ממש לא חייב לנצל את כולו. העיקר שינוצל בחכמה - כלומר שלא אמצא את עצמי אחרי 5 שנים עם רכב ששווה שליש מזה. מבחינתי להחזיק ברכב עד שיהיה בן 9-10 שנים ואז להתקדם שוב. בהתחלה חשבתי ללכת על יאריס היברידית חדשה (הדגם הזול אצל היבואן המקביל עולה 10…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 593 צפיות
היי אנשים החלפתי היום ליונדאי i30cw 2014 רציתי קצת חוות דעת איך הרכב אם אנשים מרוצים ממנו ואיך הוא בכללי למי שמכיר. תודה
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
שוקל לרכוש וולוו 1 2
מאת guccii800- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שוקל להחליף את הרכב שלי לוולוו s60 או xc60 שנתונים 2014-2017, אשמח לשמוע דעות בעד ונגד והאם רכבים אלו אמינים ומזדקנים יפה ועלויות טיפולים. תודה,
הודעה אחרונה מאת method, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 679 צפיות
אהלן חברה חייל משוחרר ומתחיל לעבוד עוד מעט בעבודה שדורשת רכב, ננעלתי על הסקודה פאביה ויש לנו במשפחה היסטוריה לא קצרה עם משפחת ואג, לכן אני מכיר את כל היתרונות והחסרונות שנוגעים בעיקר לגיר הDSG7 והמנועים.. אחרי חיפוש קצר שמתי לב שההבדלים במחירים בין דגמי הSTYLE של הפאביה של מנועי ה1.0 וה- 1.2 מגיעים לאיזור ה8000 ש"ח וכך גם במחירון (לאותו שנתון כמובן). הייתי שמח לדעת מה הסיבה כי אני לא שמעתי תלונות כלשהן על מנועי הליטר מול ה1.2 תודה
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, מדובר בקשקאי 2016, יד 2 שניהם פרטיות אשמח לעזרה בנושא, הבחור דורש 79 עם אופציה קטנה למיקוח, טסט בוצע לפני חודש וחצי
הודעה אחרונה מאת davidevenhaim, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 824 צפיות
בעבר קניתי רכב די יקר למתחילים - ב21000 ש"ח ההוצאות וההלוואה שלקחתי לממן את הרכב הביאו אותי למכור את הרכב מטעמים כלכליים. כעת, אני רוצה לבחון אפשרות לקנות רכב זול יותר בעוד כמה חודשים והפעם מהכסף שלי. נתונים: תקציב: 15000-17000 ש"ח אוטומט. חסכוני, לפחות 1/13 משולב. יפני ואמין. הוצאות תחזוקה זולות. מעוניין לעשות ביטוח חובה + צד ג'. בשורה התחתונה אני מנסה לבדוק אם יש אפשרות להוציא על הרכב בשנה 14000ש"ח בלבד. אני נוסע 3 פעמים בשבוע לעבודה - הלוך + חזור - 70 ק"מ. כוונתי היא, איזה רכב אתם ממליצים. כתבתי בנתונים מה התקציב שלי ואלו נתונים אני רוצה שיהיו לרכב. תודה רבה מקרב הלב!
הודעה אחרונה מאת HM622, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 475 צפיות
שלום, כסולד מהעדפות העדר, מתעניין ברכב הנ"ל. השאלה איך הרכב מבחינת אמינות? לא מצפה כמובן ל0 תקלות אך כן לאחזקה סבירה. כמובן מדבר על המנוע האטמוספרי ולא הנבלה המוגדשת. אז מה אומרים? עדי מנסיון.
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 523 צפיות
היי, היום כשאני מחפש מודעות ביד 2 ורוצה לדעת אם עסקה כדאית ומתאימה למחיר השוק או לא, אני נכנס עם תוסף לדפדפן כמו סוכן המחירים כדי לראות אם אנשים משנים מחירים למכוניות ולזהות מוכרים לחוצים למכור (ואולי לעלות על דיל שווה) אבל אני עדיין לא יודע אם עסקה כדאית או לא. באיזה כלים אתם משתמשים כדי לוודא שמחיר של רכב משומש משתלם? האם קיים איזה מחשבון שאפשר להכניס בו את כל הפרמטרים של הרכב (שנה, דגם, ק"מ) והוא מחזיר מחיר שוק?
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב משפחתי/פנאי חדש. חשוב שיהיה חסכוני, בטיחותי יחסית, ומתאים למשפחה עם תינוק. אני גם אוהב שהרכב מגיב טוב (כרגע עם סיאט איביזה קטנה וזריזה, מגיבה מעולה לכל לחיצה על הדוושות, ומאוד חסכונית ואמינה). אם אני רוכש את הרכב, כמובן אמין וטיפולים לא מאוד יקרים. אני כנראה אחזיק את הרכב מעל 3 שנים. ההתלבטויות כרגע נעות בין סיאט ארונה, סיאט אטקה, קיה נירו, יונדאי איוניק, ופתוח לעוד הצעות. הייתי שמח ל- 3008 או CX5, אבל הן מאוד יקרות, לא בטוח ששווה את ההפרש. ניסיתי ליסינג פרטי, אבל המחירים עלו משמעותית. לפני 3-4 שנים איביזה בליסינג פרטי הייתה בסביבות 1500 ש"ח לחודש, עכשיו בסביבות 2000. הרכב היחיד שנראה משתלם בערך הוא ה-ארונה. היתרונות פה גדולים,…
הודעה אחרונה מאת שחר_זאבי, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מתלבט בין השניים לפני רכישה. לטובת האקטיב מתלים רב חיבוריים (מאחור. לST מתלים רגילים). שאלתי היא : עד כמה משמעותי מתלה זה לנוחות? האם למי שחשובה נוחות (מול נראות מוחצנת יותר בST) חסרונו כבST יהיה שמעותי?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
כדאי לקנות מכונס?
מאת ead- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 614 צפיות
לפני כשבועיים המלצתם לי שלא לקנות רכב מכונס נכסים, אף שהמחיר שניתן לקבל שם רכבים הוא נמוך בהרבה ממחיר השוק. הייתי שמח להבין מה בדיוק הבעיה, ולמה הסיכון של לקחת רכב בשנתון גבוה ועם קילומטרז' נמוך לא שווה את זה?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מבחינת אמינות מבחינת דלק בעיות נפוצות ? איך הביטחות של האוטו ? בעקרון אני מחפש אוטו באזור ה35 אלף שקל סופר מיני ביטחותי אבזור סבבה חסכוני בדלק והכי חשוב אמין ידני עדיף אם יש רכבים אחרים שעדיפים אשמח להמלצות מאמין שיהיה באזור ה25-30 אלף קילומטר בשנה
הודעה אחרונה מאת bv12, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רב, לפני כשנתיים התייעצתי איתכם לגבי רכישת רכב יד שנייה זול ואמין עבורי. מספר אנשים כאן המליצו על המיצובישי לנסר ספורט - קניתי 2012 ואין מאושר ממני, 0 תקלות. היום אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי ג'יפון שנת 2018-2019. כפי שבטח הבנתם אני קצת משוחד לגבי האמינות של המיצובישי, ובכל זאת, בכל הסקירות שבהם צפיתי נראה שהיא מפסידה ל3008 במספר פרמטרים חשובים. אני קצת חושש מהאמינות של ה3008 ולכן מתלבט האם כדאי ללכת עליו או שמא כדאי לי שוב ללכת על רכב קצת פחות אקזוטי אבל עם 0 תקלות. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, מאוד רציתי לקנות איביזה עם מנוע tsi אבל לצערי המחירים ביד 2 מאוד גבוהים. רציתי איביזה בעיקר בגלל ההתנהגות הספורטיבית יחסית והשילוב של טורבו, ככה שכיף לנהוג בה. בגלל המחירים, אשמח אם תציעו לי רכב אחר בקטגוריית הסופר מיני. אין לי בעיה שהיא תהיה קצת יותר מיושנת אבל שתתאים לי מבחינת ספורטיבית. מבחינת עלויות אחזקה-שתהיה טובה (ירדתי קצת בתקציב בכוונה כדי להשאיר מקום לטיפולים קצת יותר יקרים). תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בעיצומו של חיפושים אחרי רכב סופר מיני ראשון בתקציב של 45 אלף שקלים (אוטומט). אלך בימים הקרובים לסוכנות להסתכל על פיגו 208 active 2015-2016 לאחר ביקורות טובות שקראתי עליה (מודע לרצועת טיימינג) בנוסף נתקלתי בכמה מודעות על רנו דור 4 ,שנים 2105-2014 במצב טוב עם קילומטראז נמוך יחסית , מדובר על דגמי gt line או collection גם בתקציב אשמח לשמוע את דעתכם על היתרונות של הרנו מול ה208 ולהיפך , האם הרנו זה רכב ששווה לבדוק אותו שאני מגיע לסוכניות , או נתקל במודעה מאדם פרטי תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Bushmaster, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 737 צפיות
מחפש להחליף רכב של ההורים - כמו שרשמתי, לרוב נוסע אחד סביב 70 ק״מ ליום, תקציב 40-50K. דרישות: בטיחותי חסכוני יכול להיות גם ידני, אבל לא חובה אם לא באמת משפיע על / מחיר או חסכון בדלק. תודה על העזרה!!
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
נסיעה שנתית של 30 אלף ק''מ, מה יותר אמין? ניסן מיקרה ספייס סטאר שברולט ספארק פיג'ו 208 פאביה (שנתון ישן יותר) איביזה (שנתון ישן יותר) עד לא מזמן השיקול שלי היה שיהיה חסכוני בדלק, וראיתי שבסופו של יום, הצריכה די דומה פלוס מינוס בין הרכבים. ולכן אני חושב שיותר נכון יהיה להתעסק באמינות הרכב עבור נסועה שנתית כזו.
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 815 צפיות
שלום חברים רציתי לישאול אם מישהו יכול לתת לי כיוון על רכב מיסחרי למישלוחי ירקות בישובי השומרון [עליות וירידות קשות ] במחיר ממצוע של 50000 רישיון ב גיר רגיל מחפש רכב שיתן לי מענה עם נפח וכח סחיבה בלי לבלות יותר מידי במוסך רק רציתי לציין המישלחים מיתקימים פעם בשבוע כל השאר הימים הרכב יממש כמישפחתי אשמח ממש לעזרה וכיוון תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אוריאל מימון, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכל המכובדים מאסתי הידני והחלטתי לקנות סופר מיני משומשת. התקציב - עד 40+- אלף האפשרויות היו - מזדה 2 2015 + -יקר מדי סיאט איביזה - DSG פאביה - SAME SAME קליאו - רובוטי + מזגן חלש + לא נוח (ממה שקראתי) נשארתי פחות או יותר עם פגו 208.. קראתי קצת על כל הבעיות עם הרצועה + רעידות בסרק וכמובן יש את בעיית הסחירות(תובנות?) עדיין, אחרי הכל היא נשארה הבחירה הראשונה בגלל התקציב. מה אתם אומרים ללכת על זה? בכמה פחות הוא יותר היא אמורה להימכר בשנתון -15-16 דגם אקטיב ומעלה .. ?
הודעה אחרונה מאת yanivos, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 684 צפיות
שלום חברים, אני מחפש בימים אלו רכב. בדקתי רכב מסויים, על פניו היה נראה טוב (לרבות צמיגים לא זולים שמעידים אולי על התייחסות רצינית לרכב), נוסע טוב, לא התגלו ממצאים מיוחדים בבדיקה ויזואלית, כולל סביבת המנוע (בדיקה של הדיוט...). דבר אחד כן מטריד אותי - הבנאדם קנה את הרכב רק לפני חודש. אומר שהרכב לא מתאים לו. (בחור צעיר). ולשאלה- האם בדיקה מקיפה שאבצע במוסך שאני מאוד סומך עליו יכולה להניח את דעתי שאין בעיה מהותית שבגללה הבנאדם מנסה להיפטר מהרכב? (ברור לי שאין מאה אחוז)
הודעה אחרונה מאת elihershko, -
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,149 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- benny62
- orsh99
- Shay Shd Dave
- Pavlik
- משה גולד
- yor2
- Liquidator
- הצילינדר השישה עשר
- SlowRide
- BoazB11
- flytomars
- dinnnn