ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 534 צפיות
האם כדאי לרכוש MP3, מודל 2015, 40,000 ק"מ, משטרתי לשעבר מחיר: 8500ש"ח 40 אלף ק"מ נחשב הרבה בשביל מנוע ובכללי לאופנוע? ראיתי שיש הרבה כלים כאלה של המשטרה בשוק.. מישהו התנסה ויכול להמליץ מניסיון? ובכללי כל תובנה תעזור, כי אני ממש לא מבין בזה כלום, רוצה את הMP3 רק בגלל הבטיחות
הודעה אחרונה מאת yehuda zvi, -
שלום לכולם. לפני כ 3 חודשים רכשתי רכב משומש מסוג סוזוקי קרוסאובר ,שנת 2014. לאחרונה אני מרגיש רצון די גדול להחליף את הרכב. אני לא יודע אם זה בגלל חווית הנהיגה , העיצוב , הצבע שבחרתי או פשוט שאני לא מתחבר בנפש שלי לרכב. סך הכל הרכב תקין והשקעתי בו כל מה שצריך לאחר רכישה - צמיגים, מערכת , אביזרים וניקיון יסודי. יש לו גם טסט עד מרץ 21 ככה שיש לי שקט בנושא. ובכל זאת , אני מרגיש תחושת חרטה , שלא באמת קניתי משהו שרציתי בלב שלם ,למרות שראיתי הרבה רכבים ופסלתי הרבה בגלל כל מיני סיבות. בדקתי את המחירון של הרכב , ובסך הכל גם אם אמכור אותו במחיר שאפילו יהיה ב 10 אחוז מתחתיו, לא אפסיד הרבה. השאלה היא האם שווה להתעסק שוב עם כל נושא המכירה…
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הי, אחרי קריאה של מאמרים רבים באתר, אשר שיבחו את מנוע ה-1.2 של פיז'ו, בדקתי מה נכנס בתקציב שלי. א. באופן מפתיע ה-308 סטיישן זולה יותר מהדגם הרגיל? יש למישהו הסבר למה זה ככה? בתקציב הנ"ל, אם מתעקשים על דגם רגיל (לא סטיישן), המשמעות היא ירידה של שנה אחת בשנתון הרכב. אין לי שום בעיה לנסוע ברכב סטיישן, זה אולי אפילו עדיף לקניות... ב. בתקציב הנ"ל אפשר לקנות (לפי מחירון יד 2): - 208 דגם Access + מנוע 1.2 אוטומטי 110 כ"ס שנת 2017 - 308 דגם Active SW מנוע 1.2 אוטומטי 130 כ"ס שנת 2017 - 2008 דגם Active go מנוע 1.2 אוטומטי 110 כ"ס שנת 2016 אשמח להמלצות מתוך הנ"ל, או למשהו אחר בסדר גודל הזה של התקציב. כמו כן, אם יש נקוד…
הודעה אחרונה מאת עמית100, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 605 צפיות
שלום. אנחנו לאחר לידה של ילד 4. החלטנו להשתמש ב2 רכבים 5 מקומות בגלל הצרכים שלנו. אני מחפש לקנות רכב עפ הקריטריונים הבאים: (מהחשוב לפחות) 1.אמין מאד. 2.צריכת דלק נמוכה ככל האפשר,אנחנו נוסעים ברכב 25 אלף ק"מ שנתי. 3. משפחתי שמתאים ל5 מקומות(3 כסאות מאחור). 4. התקציב סביב ה35k טיפה גמיש ליותר. אשמח לקבל מהחברים בפורום המלצה על רכב שעונה על הקריטריונים בשנתונים של 2013 וצפונה. כמובן להתייחס לעלותטיפולים וכל כמה זמן מצריך טיפול (10/15/20 ק"מ) לצורך העניין אציין שיש לנו טויוטא קורולה 2006 שעשתה 300 אלף קמ ומטופלת אך ורק בזמנה, אך היא לוקחת הרבה דלק יחסית (1/12). אשמח למצוא רכב כזה אמין עם צריכת דלק טובה יותר.…
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 477 צפיות
שלום לכולם אני חושב לקנות רכב שנת 2017 מתלבט בין הספארק לסוויפט החדשה. אוטומטי בלבד. יש הבדל של בערך 10000 ש"ח. מחשבות?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 791 צפיות
אהלן, אני רוצה לקנות רכב מיצובישי אאווטלנדר PHEV 2017. קיבלתי את הטופס של הבדיקה שמסומן בקטגוריית "שילדת מרכב" כלא תקין, זה הפירוט: "תקוני מרכב, משמעות שולית=נזק לפגושים,..." 1. האם יש הבדל בין שילדה למרכב ומה ההבדל אם קיים כזה? 2. האם קיים ברכב פגיעה בקצה שילדה או פגיעה בשילדה?
הודעה אחרונה מאת צ׳ימיצ׳ורי, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעוניין לקנות רכב יד 2, איך הפיג'ו 308 משנה 2015 ומעלה? שמעתי שהדור השני שופר משמעותית מהדור הראשון, אבל האם הדבר ככה גם מבחינת תקלות? אכילת שמן וכדומה?
הודעה אחרונה מאת Ariel6040050, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 473 צפיות
אהלן, מחפש רכב משפחתי, שיתאים לנסיעה של 5 נפשות. ללא ילדים. אני נוסע בין 5-7 אלף km בשנה. שיתאים לנסיעות בעיר ומחוץ לעיר, בעיקר לעיר( מחוץ לעיר-מרחק של 80km בערך), לא אכפת לי שיהיה סופר מיני ומעלה מבחינת המימדים. מחפש גיר רציף\גיר אחר שיהיה אמין. לא אכפת לי שחווית הנסיעה תהיה משעממת וללא ביצועים, גם כשיש עליות. חסכונית עד כמה שניתן, ובטיחותית. מנוע: בנזין, כי לצערי דיזל יקר יותר לתחזוקה כרכב. עם כמה שפחות תוספות שיכולות להישחק עם הזמן ואצטרך לשלם עליהן המון כסף כמו טורבו, מערכת חשמלית מסובכת כמו בפלואנס, מערכת היברידית. חשוב לי שהתחזוקה על הרכב תהיה חסכונית. אשמח לעצות ותובנות. בעיקרון אני מחפש לקנות ב35K או ב30K ובשאר הכסף(עוד 5-1…
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 553 צפיות
שלום לכולם, האם מישהו התנסה ברכב? מחפש רכב מרווח שמתאים ל3 כסאות בטיחות מאחור, חסכוני וסקסי.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 544 צפיות
מקריאה רבה פה בפורום בנוגע לפיג'ו 208 טורבו דיזל ידני 1.6, אני מבין שמדובר ברכב נוח, ספורטיבי וחסכוני מאוד בדלק. ככה שזה די נראה לי כל הסיפור. בכל זאת, ראיתי מספר פוסטים שמכירים את הרכב לשימצה, בנוגע לרצועת טיימינג, משאבת אוריאה, תקלות שונות נישנות. אשמח לשמוע תובנות והמלצוץ או דיס המלצות בנוגע לרכב ולתקלות שצויינו. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bv12, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
האם יש להיזהר מקניית רכב שבבעלות קודמת היה בליסינג או השכרה? אני רואה מלא מודעות ביד 2 שהבעלות הקודמת הייתה מה שציינתי
הודעה אחרונה מאת נויולדה, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 27 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
התקציב הוא עד 80 אלף. המטרה היא אמינות ובטיחות. חיסכון בדלק גם חשוב אבל הרבה פחות. יונדאי I10 אני יכול לקנות חדשה לגמרי, הונדה ג'אז לא כי היא יקרה יותר. מבחינת המנוע והגיר, איזה רכב כדאי יותר מבחינת אמינות? אני לא מדבר על הביצועים, זה פחות חשוב לי. הג'אז נראית יותר מרווחת, יותר בטיחותית, אבל אצטרך למצוא שנתון 2019 2018 ואני לא יודע גם מאיזה מקור כדאי לחפש, בסוכנויות כדאי? ואם כן, אילו? אני צריך רכב שיחזיק המון שנים על הכביש, בלי כאבי ראש. תודה רבה מראש על כל התשובות!
הודעה אחרונה מאת Michael1996, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 479 צפיות
שלום לכולם מעוניין לרכוש רכב פנאי לאישתי. היא מאוד חפצה בראב 4 חדש (לא זול בלשון המעטה- מתחיל מ190 k ללא תוספות- הייברידי 2×4). ראיתי המון סרטונים ביוטיוב והתחושה היא שמבחני הרכב ממליכים את פיז'ו 3008 כמנצח בקטיגוריה הזו- חרף שהוא טיפה קטן יותר (גרסת הדיזל פרימיום 180 k עם 24 ק"מ לליטר, ודרגת זיהום 2 ועם שלל תוספות מפנקות) . השאלה שלי- מבחינת אחזקה לאורך השנים והסחירות בשלב מאוחר יותר- האם כדאי ללכת על רכב צרפתי (נכוויתי בעבר- היתה ברשותי סיטרואן c4 2007 אלוהים ישמור- לקחתי פסיכולוג כדי להתגבר על הטראומה). דעתכם המקצועית- ללכת על בטוח- רכב עם מוניטין של טויוטה אבל יקר ולא מפנק, או ללכת על פינוק מטורף עם עתיד לא נודע.
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 858 צפיות
היי. אז בעקבות השרשור הזה בו ציינתי שהרכב שלי הולך לגריטה עקב מוות של המנוע: אני מחפש רכב יד שניה או חדש (אם קיים כזה במסגרת התקציב) , עד 40 אלף ש"ח. אם הוא ממש טוב אני מוכן לחרוג עד 50. מחפש רכב עם גיר אוטומט , עם דגשים על אמינות, נוחות, בטיחות ומזגן טוב וחזק שיעמוד לקיץ הישראלי. אשמח להמלצות , תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 613 צפיות
שלום לכולם, חדש בפורום - מחר אני הולך לבדוק (בפעם השניה) רכב שאני רוצה לקנות ואני רוצה לבדוק אותו במכון לפני שאני ממשיך בעסקה (המוכרת "מתחייבת" על כל בורג). היות ואת הרכב הקודם קניתי מאח שלי לא היה לי צורך בבדיקות וסגירת מעגלים לפני הכל כי סגרנו אחר כך דברים בנינו, את הרכב שאני עומד לקנות ארצה לבדוק לפרטי פרטים. ראיתי שהמחיר הממוצע לבדיקה כללית הוא 500 שח. א. ארצה להגיע למכון עם ביקורות טובות ושעושים את העובדה, לא ממהרים הביתה או מנסים להכניס עוד 3 לקוחות ביום וישר מסמנים וי על משהו לא תקין. ב. מה הסיכומים שעושים במקרים כאלו (היות והמוכרת יצאה בהכרזות של "מתחייבת") - האם מקובל ותקין לדרוש ממנה לשלם על הטסט ובמידה והרכב יעבור אוסיף זאת לסכום…
הודעה אחרונה מאת lior2321, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 594 צפיות
שלום, איזה הזדמנויות ישנן כעת לרכישת רכב חדש/0 קילומטר/מליסינג לאור משבר הקורונה? קראתי שהרבה יבואנים תקועים עם רכבים ושהרבה חברות החזירו רכבי עובדים לחברות הליסינג. אני מוכר מאזדה CX-5 2015 ומחפש תחליף טוב למשפחה עם ילדים (קודיאק, יונדאי סונטה וכו') ובמחיר טוב. תודה!!
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 489 צפיות
בוקר טוב לכולם הייתי רוצה לדעת אחת ולתמיד האם יש רצועה או שרשרת בסקודה אוקטביה 2015 -2014 1.2 הרשת מבלבל לגבי זה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Adani, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 489 צפיות
מבקש המלצה לרכב מפנק מאוד, במיוחד בתא הנוסעים, בידוד רעשים ואיכות החומרים. התקציב הוא עד 55K ובתקווה להשיג שנתון שהוא לא נמוך יותר מ2012. עד עכשיו הסתכלתי על וולו S60 1.6 180כ״ס עד שהבנתי שזה מנועים של פורד או משהו ויש להם תקלות... חשוב לי לציין שאני לא רוצה רכב שיגרום לכולם להסתכל ולדבר כמו איזה במוו או מרצדס. הוולוו יכלה להיות מאוד רלוונטית אם לא השיט הזה עם המנועי פורד. איזה עוד אופציות יש בקטגוריה?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 576 צפיות
אני רוצה לקנות רכב מבעלות פרטית אבל לפני זה זה היה ליסינג ולכן הוא יותר זול האם כדאי או שליסינג לא שווה. וגם תתנו לי עזרה בענין בדיקת הרכב, אני יעשה בדיקה לרכב במוסך אבל מה אני צריך לבדוק שאני בא לראות את הרכב ועל מה אני יכול להתמקח במחיר(רכב ראשון) תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 603 צפיות
יש לי חבר שמתעניין ברכב הנ"ל בעיקר בגלל שהוא 7 מק'. איך הרכב הנ"ל? יש מחלות ידועות שכדאי לשים עליהם דגש? תודה מראש לכל העונים. Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 654 צפיות
שלום כל חיי הייתי עם רכבים יפניים סופר אמינים וללא תקלות! הפעם משיקולי תקציב,גירושים וכדומה אני חייב רכב לא יקר,נסעתי על הפאביה מודל 2015 ידנית מנוע 1200 טורבו ומאד נהניתי. האם הרכב אמין?צריכת שמן גבוהה? המנוע עם 70 אלף קמ יד 1. אודה מראש על הכוונה והמלצות.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 612 צפיות
היי קודם כל אני מעדיף ידני כי הבנתי שאני יכול להביא אוטו הרבה יותר מפנק בתקציב הזה הדרישה הכי גבוהה שלי היא קודם כל בטיחות ואז חסיכון בדלק עכשיו אני מתלבט בין סופר מיני לבין מיני וגם על איזה דגם ללכת לדעתכם ? אחד אמין שלא יקח אותי למוסך ושלא נשחק אחרי 100 אלף קילומטר כמובן יד שניה תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת hagainizri, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 614 צפיות
שלום לקחתי לבדיקה היום סיאט איביזה 2012 מנוע 1.2 השאלה אם יש טעם להתעניין ברכב בכלל מבחינת התוצאות ואם כן אם מישהו יודע כמה אפשר להוריד על דברים כאלה .., תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dorban3, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 504 צפיות
שלום, אני שוקל לרכוש רכב קטן עבור אשתי. מדובר בנסיעה יומית של כ-80 ק"מ, התקציב באזור ה-50-60K. הפרמטרים החשובים: 1. בטיחות 2. צריכת דלק 3. אמינות אין חשיבות לתא מטען או חווית נהיגה, הרכב ישמש כרכב ב'. אשמח להמלצות, עדיפות לשנתון חדש יחסית. תודה.
הודעה אחרונה מאת Spongebob, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 712 צפיות
שלום חברים צריך את עזרתכם מעוניין לקנות סיטרואן c3 שנת 2010 ק"מ 66,484 !! חייב את דעתכם המקצועית האם התקלות האלו מזעריות או שצריך להיזהר ואפילו לוותר על המציאה מנוע - הזעות שמן מערכת הצתה - לתאם מנוע העברת הכוח - השהיה ונקישה בהחלפה שילדה ומרכב - גשר אחורי פגוע הוחלפו דלתות צד ימין פגושים וכנף קדמית מצד ימין הבודק אומר שהזעות שמן זו תופעה ידועה בסיטרואן ואין חשש לגבי מערכת הצתה והשהיה ונקישה בהחלפה אמר שאפשר לתקן את זה דרך המחשב של הרכב ולפי מה שאני מבין כל החלקים שהוחלפו מעיד על תאונה שהרכב עבר כמה חמור זה גשר אחורי פגוע?
הודעה אחרונה מאת bodovg, -
- 9 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אנחנו אחרי נסיעת מבחן על 3008 שמאוד התפיעה לטובה בשילוב מנוע/גיר. שבוע ההא לורחים את הדיזל לסיבוב. מעבר לנתוני התאוצה ורצועת הממונט, יש סיבות להעדיף דיזל או בנזין? פעם מנוע דיזל היה יקר יותר, היום בC5 הוא זול משמעותית. בתור אחד ששתה בנזין כל החיים אני לא יודע איך לאכול את הדיזל הזה 😁 אשמח לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, קניתי רכב לפני כשנתיים וחצי מסוחר רכבים. האוטו עבר 123 אלף ק"מ, שנתון 2012. לאחר חצי שנה כבר נאלצתי לבצע החלפת מחשב גיר והתחילו לצוץ כל מיני תקלות רציניות. המון כסף הושקע ברכב לצערי. האוטו היה בהשכרה לפני. התברר לי שבין השנים 2012-2014 האוטו נסע 50 אלף בשנה! וכבר ב2014 הוחלף מחשב גיר, כאשר לאוטו היו 120 אלף ק"מ. לי מכרו את האוטו כאשר היו לו 123 אלף. משמע שבמשך 4 שנים נסעו בו רק 3 אלף ק"מ?... אני לא מצליח להשיג פרטים נוספים מאף מקום, רישיון הרכב הישן ביותר הוא מ2014. אין לי את 15,16,17. מה ניתן לעשות במקרה כזה? הרי למכור לאדם פרטי-לא אמכור, יש לי מצפון. אני לא יודע אם הק"מ זוייפו או שלא, אבל לא אקח סיכון שכן ואמכור לאדם פרטי. מה כדאי לעשות…
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 460 צפיות
אהלן מחפש רכב קטן (יסעו בו 2 אנשים לרוב) שיוכל להסתדר עם העליות של ירושלים (גם בין עירוני וגם עירוני באופן תדיר). הכי חשוב לי זה הביצועים (שיסחוב בעליות כמו שצריך), כמובן שצריכת הדלק והבטיחות ואבזור ברמה סבירה. מוכן למשוך לכיוון ה-30 א' אם יהיה מדובר ברכב שיתאים בול. ההתלבטות בינתיים היא בין ניסאן מיקרה ומאזדה 2, פתוח לעוד הצעות.. תודה!!
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח לשמוע בעד ונגד. מה ההבדלים הגדולים והאם יש חסרונות בולטים לעור הסינטטי, במיוחד באקלים בארץ? קראתי ש״זה פלסטיק״ אז פחות נוח לשבת עליהם, ״נדבקים״ בקיץ וכד׳. מתלבט כמה קריטי להוסיף לרמת גימור גבוהה יותר שכוללת מושבים מעור או שגם הסינטטי - ספציפית Tahara בלקסוס, זה בסדר גמור. תודה.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אהלן מתלבט לגבי הונדה סיוויק האצ'בק 2015. האם יש היסטוריה של בעיות אמינות עם הגיר הרציף? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,273 אורחים (הצג רשימה מלאה)