ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,592 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 601 צפיות
שואל עבור חבר. מעוניין לקנות בסוכנות טרייד אין גדולה מרצדס cla 2016. בקשתי ממנו שיבדוק כמינימום עלויות ביטוח וגם שיקח את הרכב לבדיקה. עלויות ביטוח בדק. הרכב נמצא בפתח תקווה ולטענתו שאל טלפונית במכוני בדיקה לפני קניה בסביבה ונאמר לו שמחיר הבדיקה הוא 950שח למרצדס. הוא נרתע מהמחיר הגבוה לבדיקה (בכל מקרה ביקשתי ממנו שלא יותר על בדיקה מטעמו). זה דבר ידוע? שמחיר בדיקה למרצדס ככ גבוה? נשמע לי מוזר. יש מישהו שמכיר מכון בדיקה שלוקח מחיר רגיל (500~600) בסביבה?
הודעה אחרונה מאת locus, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 469 צפיות
האם זהו רכב שכדאי לקנות או שהמנוע כבר גמור אחרי כזה קילומטרג׳?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חושב על קניית רכב 7 מקומות אמיתי (לא אאוטלנדר. אני לא מוכן שיהיה לי תא כפפות במקום תא מטען בפתיחה של השורה האחרונה) חדש מהחברה (שיקולי מימון בעיקר, אך לא רק) כרגע על הפרק טרווארס / פסיפיקה. הנטייה היא יותר לטראוורס מכיון שאני לא חושב שיש אנשים שידעו לטפל בקרייזלר בעתיד מחוץ לסמל"ת ואני גם משום מה לא בטוח שהם מכירים את המותג באמת (כמו שהם שולטים בפיאט למשל). כלומר, אני לא רואה על הכביש כמעט רכבי קרייזלר (חוץ מהפסיפיקה, האם יש ייבוא של רכבים אחרים של המותג קרייזלר? פעם היה נאון וPT קרוזר והם פשוט נעלמו מהנוף) הקרניבל נחמדה, אך לא מפנקת כמו שתי החברות מדטרויט. כמו כן, משום מה הכושר גרירה של הפסיפקה הוא 0 (אסור להתקין וו גרירה) - או שמדוב…
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם והודה לכם מאוד להצעתם. בגדול השבתתי אקסטרייל 2017 יד 1, 0 קילומטר. אני מעריך 100k החזר קצת יותר יש מצב. אני מחזיק בנוסף הונדה אינסייט 2011 עם 300km. קיימות כרגע שתי אפשרויות: 1. סאנג יאנג רודיוס 2017, 123km במחיר כ100. 2.טויוטה ורסו 2016, 147km, יד 1 ליסינג נהג יחיד, + הונדה ג'אז 2014. יד 2 ליסינג. כמובן גם 100k. אשמח לדעתכם והמלצתכם. הכי חשוב לי מבחינת הרכבים עצמם טכנית, והאינסייט כמה אתם נותנים לה עוד? אשמח לדעתכם המקצועית.
הודעה אחרונה מאת save, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן, מעוניין בהמלצה לגבי רכישת רכב שני בבית המיועד בעיקר לנסיעות מקומיות, בממוצע עד 15 ק"מ ליום. הדרישות: בטיחותי מרווח מספיק לכסא בטיחות + בוסטר + נוסע נוסף מאחור התקציב לא ממש מוגבל - אבל מצד אחד אני מניח שלא הגיוני לקנות רכב יחסית חדש עבור הטווח היומי המתוכנן, ומצד שני לא מעוניין לבלות במוסך בתדירות גבוהה. אז אני מניח ש-30-40 אלף זה סביר, אבל משאיר את זה פתוח להמלצות נוספות. תודה 🙏
הודעה אחרונה מאת eshaham, -
מחפש רכב אמין
מאת salalha- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 760 צפיות
שלום לכולם, אני נוסע כ30000 בשנה, ברשותי אופל אסטרה 2014, נסעה עד עכשיו כ90000 מטופלת בזמן במוסך אופל, עד עכשיו החלפתי טורבו, שיפצתי מנוע פעמיים והיד עוד נטויה. מחפש להתפטר מהרכב הזבל הנ״ל, ומחפש רכב יציב מאוד על הכביש ואמין ביותר שבאמת ״לא רואה מוסך״, וגם אם חלילה ילך לו חלק, לא אצטרך לקחת משכנתא בשביל לתקן. הרכבים שאני מתלבט ביניהם: סובארו xv מנוע 2000 סמ״ק, או רכבים דומים לאסטרה כמו גולף tsi, אאודי a3, וולוו s40, פולו, קורולה. חשוב לי שהרכב יהיה חזק שיוכל לעקוף בקלות ובבטחה ושיוכל לנסוע הרבה ולעלות עליות חדות באופן יום יומי, ובעיקר חשוב לי הבטיחות והאמינות ועלות תחזוקה וטיפולים נמוכה תודה לכל המייעצים מראש
הודעה אחרונה מאת salalha, -
קניית פיז'ו 308SW 1 2
מאת טל32- 7 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום! שואל לעצתכם, מתלבט מאוד האם לקנות רכב פיז'ו 308SW שנת 2016 עם 160 אלף ק"מ מנוע בנזין. הרכב במצב מצויין יד ראשונה מליסינג, עשה אומנם המון ק"מ אבל טופל בזמן. הרכב מוצע במחיר מצויין. אני חושש , האם קיים סיכון בשל הקילומטרז'' הגבוה? האם יש ליקויים נוספים ידועים ברכב זה? לציין כי מספר שנים אני נוסע ברכבים שונים ולא התנסתי ברכבי פיז'ו החדשים. תודה מראש לכל העונים!!!
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחר אמור לפגוש את הבעלים השאלה אם יש פה משהו מוזר? הוא אמר שהוא מתחייב לבדיקה והכל, השאלה אם בדיקה יכולה באמת לוודא את זה שבאמת אין בעיות ואחרי אלף קילומטר לא יהרס לי האוטו להלן המודעה שלו פגו 208 שנת 2018 רק 48 אלף שח רכב חדש 00 בעלים(השכרה) רק 44 קמ מתחייב בבדיקה על כל הרכב מחירון הרכב לוי יצחק 78.000 שח דורש 48.000 שח *המוכר הוא סוחר רכב*
הודעה אחרונה מאת אברהם סבג, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, ברצוני לדעת עלויות אחזקה כגון דלק, ביטוח, ירידת ערך, טסט שנתי, טיפולים. אני יודע שזה משתנה מאדם לאדם אך בכל זאת ארצה לדעת איזה דגם יותר עדיף לי לרכוש. השוואה בין הדגמים: ספיריט ו-קומפרוט שנת 2015. הרכב ישמש לנסיעות עירוניות ובין-עירוניות.
הודעה אחרונה מאת -Sparco-, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הרכב הנ"ל הוא הונדה ג'אז 2008, קילומטראז נמוך, לפני כן הרכב היה אצל אדם מבוגר. הרכב רשום על שמה של הבת שלו ויש לו היסטוריית טיפולים שרשומה במחברות אך ללא קבלות רשמיות. שאלתי אותו למה אין לו קבלות והוא ענה שהוא לא יכול להוציא קבלות על הטיפולים שהוא בעצמו עשה. חשוב לציין שפרטי הטיפולים היו ממש מפורטים, מאז שהרכב נקנה- לפני 4 שנים. לפני שעשינו נסיעת מבחן הבחנתי שצבע הרכב דהוי וראיתי שהטמבון האחורי עבר צביעה, שאלתי אותו למה והוא אמר שהבת שלו עברה תאונה קלה מאחור. הרכב עבר תיקון בטמבון ובדלת של תא המטען. הוא מציע מחיר מחירון 20000 ש"ח. *האם יש טעם לנסות להוריד מהמחיר? *האם יש סתירה בין הקילומטר הנמוך לבין זה שהרכב דהוי? -שאל…
הודעה אחרונה מאת ASAKI, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 907 צפיות
שלום ידידה שלי כרגע מחפשת רכב אהבה את ה3008 אבל בטיחות נמצאת בראש ראש סדר העדיפויות שלה. ראינו שציון הNCAP שלה במיוחד בתחום המערכות בטיחות האקטיביות דיי נמוך במיוחד בהשוואה לC5 AIRCROSS שקיבלה ציון עדיף משמעותית. למיטב ידיעתי ה3008 והC5 AIRCROSS זה במעט אותו הרכב לכן נראה לי תמוהה שהן קיבלו ציון שונה כול כך... מישהו יכול לשפוך אור על הנושא?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 517 צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישת יונדאי איוניק בן שנה עד שנתיים. היצרן נותן אחריות ל5 שנים ולסוללה עד 7 שנים. בהנחה שאני קונה ומוכר אותו לפני תום תקופת האחריות של הרכב, ומטפל את הטיפולים הקבועים של הרכב במוסך של היבואן לפי הזמן והק"מ הדרוש. האם יש / יכולות לצוץ כל מיני תקלות לרכב שהיצרן לא יטפל בהם? האם יש דוגמא לתקלות שהיצרן לא יטפל ויגיד זה לא נכלל באחריות יצרן? אף פעם לא קניתי רכב כל כך חדש, ואין לי ניסיון עם האחריות יצרן של הרכבים.
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פיג'ו RCZ, מה הדגם המומלץ? איך האמינות הכללית? מחירי חלקים? האם יש בעיה עם הגיר האוטומטי? (בגדול אין בעיה לנהוג בגיר רגיל) תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 8 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי לכולם מבקש המלצות למשפחתית עד 50 אלף שקלים הדרישות : אוטומט בגאז גדול יחסית כוח זמין לעקיפות ( טורבו?) עיצוב מעניין. חשבתי על סקודה ראפיד 1.4 מאזדה 3 סיויק 1.8 סדאן אשמח לעוד המלצות תודה וחג שמח , אביתר.
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 698 צפיות
שלום לכולם כאשר אני מחפש רכב אני רואה שני גרסאות של מחיר כאשר אני מחפש רכב יד שניה (איוניק, 2017 ק"מ נמוך וכו') בסוכנויות שמציגות רכבים אצלם (הסוכנויות הגדולות) מוצגים מחירים הגבוהים משמעותית ( 10% ומעלה) ממה שאני רואה באתר יד 2 כאשר לא משנה באתר יד 2 אם זה רכב פרטי או מסוכנות שמוכרת רכב פרטי ( השוואת של רכבים דומים, קילומטרז דומה וכ') מה מהם יותר קרוב יותר למציאות? מתאים לי פרטי או ליסינג נהג יחיד (קניתי בזול אמכור בזול) ולהחזיק אצלי מספר שנים (6-7 שנים ומעלה) תודה ליאור
הודעה אחרונה מאת lior9, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 542 צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש הונדה סיויק שמצאתי, אולם אני רוצה לבדוק אותה לפני. הרכב נראה טוב, אולם בנסיעה מרגישים שיש בעייה במתלים האחורים (רכב מתנדנד לא יפה על פסי האטה) הייתי מעוניין לבדוק את הרכב באיזור מודיעין (או המרכז) וכמו כן כחלק מהתהליך לקבל הצעה לתיקון מתלים או בולמי זעזועים אחוריים (לפי מה שצריך) 1. יש המלצות למוסך ? 2. האם חשוב להחליף לחלקים מקוריים של הונדה את הבולמים/מתלים ?
הודעה אחרונה מאת unoff3, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 546 צפיות
הי מתלבט בין 2 הנ"ל. היאריס יקרה בכ5000 שקל מהג'אז. האם יש המלצה חד משמעית בין שני הדגמים? הרכב צפוי לנסוע כ15-20 אלף קילומטר בשנה. ראיתי בלוחות רכבים פרטיים יד ראשונה עם 50-70 אלף קילומטר.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 741 צפיות
היי, יש לי התלבטות לרכישה בין 2 רכבים מסוג יונדאי אלנטרה שנתון 2017 מחברות הליסינג: 1) 67,000 ק"מ במחיר 67k 2) 87,000 ק"מ במחיר 63k בהינתן שהבדיקה של שניהם נקיה, ושניהם היו תחת נהג יחיד בחברה, על מה כדאי ללכת? בכללי, האם לדעתכם מדובר במחיר כדאי או שעם המצב היום ניתן להשיג רכבים מהדגם הנ"ל במחירים טובים יותר? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת save, -
אלפא רומאו gt
מאת Itairgv- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 652 צפיות
חשבתי על רכב שני ובא לי משהו ספורטיבי עם תקציב של 30 אלף שח, ראיתי אלפא gt 90000 קמ, קצת חושש מבחינת אמינות הרכב, אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 462 צפיות
הי מחפש רכב שני לבית. תקציב מסביב ל 50 אלף שח שנת 2014 ומעלה. חשוב שיהיה רכב שמגיב ללחיצת הרגל על הדוושה אבל לא ברמת gti. חשבנו על אלפא ג׳ולייטה אבל מפחדים באופן כללי מבעיות התחזוקה והעלויות הגבוהות שלה. חשבנו על וולוו v40 ואני מבין שכדאי את מנוע ה 2000 ולא ה 1600 אבל אלו דגמים משנת 2016 והם הרבה מעבר לתקציב. אפשרות נוספת היא גולף 1.2 טורבו מכיוון שאני מבין שהוא עדיף על ה 1.4 טווין טורבו. אשמח לשמוע על המלצות נוספות על בסיס ההנאה בללחוץ על הדוושה ולהרגיש את הרכב בועט. תוגה רבה!
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 513 צפיות
שלום, עומד לפני קבלת רכב חדש מאזדה 3 2020. מה צריך וחשוב שאבדוק במעמד המסירה של הרכב? על אילו פרטים רצוי לעמוד מול החברה המוסרת ולא לוותר? אשמח לטיפים ופרטים אותם יש לבדוק באופן מעמיק ביום המסירה. תודה
הודעה אחרונה מאת pl7410, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 837 צפיות
מחפש רכב חדש ומתלבט בין הספארק ליאריס היברידית היאריס עולה בערך 30 אלף יותר כמה ק"מ צריך לנסוע בשנה בשביל שהשתלם לי להוסיף 30 אלף?
הודעה אחרונה מאת G. P. Magnus, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 453 צפיות
שבוע טוב, כשהפרמטרים החשובים הם בטיחות ואמינות, ועלות אחזקה, מה הרכב 7 מקומות המומלץ , במחיר באזור ה 70 אלף? שנת 2015 ומעלה
הודעה אחרונה מאת papilon, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 841 צפיות
היי, אני מעוניין לרכוש רכב פולסווגן פולו 2016, הרכב נראה שמור, ועשה 66,000 ק"ם - יד ראשונה. בעל הרכב היום הלך למכון בדיקה ושלח לי את התוצאות, אשמח לדעת מכם האם אני צריך לדאוג לגבי ההערות שרשומות, במיוחד לגבי המנוע והעברת הכוח. אני מבין ששאר ההערות הן שוליות. אבל מה לגבי רעשי המותחנים וגלגלות המנוע, והרעש מתיבת ההילוכים, וחופש צלבים ? אני צריך לדאוג ? האם זה בר תיקון, ואם כן כמה זה יעלה ? להלן תוצאות הבדיקה: מנוע: רעשי מותחנים וגלגלות מנוע לטיפול, לבדוק תצרוכת שמן הנסיעה. מערכת היגוי: לתקן זוויות ומערכת היגוי ואיזון. שילדה: ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקוני םח וצבע. ליקויים בעלי משמעות שולית: לחיצות בפח, פגמים בצבע. צמיגים: צמיג אחורי שמאלי / ב…
הודעה אחרונה מאת משה ח, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום מישהו מכיר עשה יודע עסקה עם הליסינג פרטיתפעולי של שלמה? מה הקאצ'? מה המילים הקטנות? ניראה שהם סופגים לעצמם הרבה כסף. מאוד מוזר... Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני סיימתי עם גרמניות לתמיד, העלויות תיקונים והכאב לב פשוט לא שווה את תענוג הנסיעה. נתתי צ'אנס כמה פעמים כשכל פעם אמרתי טוב אולי עם הקודמת לא היה לי מזל. כשכן הייתה לי מאזדה לא ידעתי כלום חוץ מטיפולים ודלק. אז ככה בגלל שאני עדיין רוצה רכב שירגש אותי בנסיעה ולא רק רכב שיקח אותי מנקודה א' לב' יש לי עדיפות להונדה סיויק החדשה 1.5 טורבו על פני 2 היפניות האחרות אבל רוצה להתייעץ. השאלה אם היא אמינה כמו הטויוטה והמאזדה, יודע שרכבי טורבו ואמינות לא תמיד הולך יחד. יש המלצה על אחת מהן? ולמה?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 674 צפיות
זה המחיר מחירון פחות או יותר? והאם במחיר כזה האם לא עדיף כבר ללכת על חדשה? מתלבט. זה יד שניה מבחורה, שהיא בת של מוסכניק.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
שלום, אשמח לעצתכם המלומדת בעלי הציע שנחליף את הרכב שלי לרכב מתקדם יותר וחסכוני יותר. אני נוסעת כמעט 120 ק"מ בינעירוני, ולרוב על 120 קמ"ש. כרגע יש לי טויוטה יאריס 2013 ואני די מרוצה ממנה. בעלי הציע שנלך על טויוטה סלקט ונשדרג אולי להיברידי. ראיתי שיש עכשיו גם מבצעים בקיה, וחשבתי גם על הנירו ואולי גם על הסטוניק? (חברה שיש לה נירו כבר שנתיים מאוד מרוצה). אשמח לחוות דעתכם. תודה!
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
3008 דיזל פרמיום 0 ק"מ ב-163K על הכביש - הצעה טובה? ישירות מלובינסקי ולא מליסינג (לובינסקי יד 00) אחריות 3 שנים מרגע קבלת הרכב תשלום במזומן (מימון לא כלול בהצעה)
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 461 צפיות
מחפש מכון בדיקה לפני קנייה בירושלים. ואיזה דגשים מומלץ לגעת אם הבודקים מעבר לגיר מנוע ושילדה?
הודעה אחרונה מאת netanel92,