ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,595 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 529 צפיות
היי מחפשת מכונית בטוחה לנסיעה עם תינוקת, עד 55,000. מתלבטת בין קיה סול, קיה פיקנטו, פיאט 500X, רנו קפצ'ור.
הודעה אחרונה מאת rainforests, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 471 צפיות
קודם כל מה ההבדל בין השנים של רנו קליו 2016 ו2017 ? האם יש הבדל גדול? והאם PEAGUE 208 עדיף ? מדבר על כל הדגמים הידניים כמובן 0.9 טורבו רנו וPEAGUE 208 1.6 DIESEL
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 676 צפיות
שבוע טוב לכולם! בשעה טובה המשפחה מתרחבת (או אולי נוצרת? ילד ראשון) ואני מחפש רכב קומפקטי ונוח. העיקר - מקום לעגלה, בטיחותי, אוטומט (האישה נו..). מעדיף עד 25k אבל אפשרי לחרוג עד 30k בשביל מציאה. מה ממליצים? בינתיים התחברתי מאוד לקיה ריו האצ'בק.. יש עוד בכיוון? איביזה ידבר אליי לדעתכם? נסעתי שלוש שנים על הסוויפט 16 ידנית של אמא, נהניתי מכל רגע וכמובן שהטיפולים בדיחה.. אבל הגיע זמני לפרוח לרכש עצמאי. אודה לעצותיכם הכנות
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 12 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אז היינו נעולים על 5008 הגענו לסוכנות בבוקר הייתה לנו חוויה לא נעימה בכלל שם יחס מזלזל ושקונים רכב ב179 אלף שקל היחס חשוב לאישתי אז היא די ירדה מ5008 ליד היינו בסוכנות סיטרואן מה אתם יכולים לספר על הc4 7 מקומות החדש מבחינת אמינות ?עזבו שהוא זול יותר ב20 אלף חשובה לנו אמינות כי לסיטרואן כמו לפיג'ו היו שנים לא משהו בעבר תודה
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 511 צפיות
שבוע טוב, מחפש לחיילת עד 25,000 שח קצת גמיש אם שווה את זה... מעוניין לא להתפשר על שנתון כמה שיותר חסכוני, אמין ונוח
הודעה אחרונה מאת dorban3, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, היו ברשותנו 2 רכבי מיני, עד שאחד מהם כבר לא איתנו בעקבות תאונה. אז כרגע יש לנו רק אחד. וכעת לשיקולים: בגדול אנחנו מתניידים ב2 רכבים בגלל צרכים שונים אבל שוקלים אם זה זמן טוב לקנות רכב. קודם כל, בגלל עניין הקורונה. מעניין אם זה משפיע על מחירי הרכבים בתקופה הזו של השנה. שנית, ההנחה שלנו היא שלקראת סוף שנה מחירי המכוניות יורדות (החברות רוצות לסיים את המלאי, מכוניות חדשות שעתידות לצאת ויורידו את ערך המכוניות מ"הדור הקודם" וכו'). אולי ההנחה הזו שגויה, אשמח אם תתקנו/תדייקו אותנו. בכל אופן, בלי קשר למועד רכישת הרכב, אנחנו שוקלים אם להתחדש ברכב מיני חדש או בסופר מיני חדש מהניילונים. גיר ידני! הדרישה הכי חשובה היא בטיחות. למיטב הבנתי יש …
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 497 צפיות
אשמח לחוות דעת על סקודה פאביה 2013 1.2 tsi תקלות ידועות? הוצאות על טיפולים שותפים וכו..
הודעה אחרונה מאת boris5, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 966 צפיות
שלום לכולם, אני עתיד לרכוש ניסאן ג'וק מודל 2016. מחיפוש שערכתי בפורום, ראיתי המון תלונות על תיבת ההילוכים הרציפה. העניין הוא שרוב התלונות היו על רכבים במודלים מוקדמים יותר (2011-2013). האם הבעיה טופלה בשלב כלשהו? האם ישנם עוד דברים שעליי לדעת לפני רכישת רכב כזה? איך הוא מבחינת סחירות? תודה רבה, אבי. Sent from my SM-N975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת aviin, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 881 צפיות
היי , רציתי לשאול אם כדאי לקנות את הרכב לפי הבדיקה מאזדה 3 2011
הודעה אחרונה מאת portnoyv, -
שני רכבים דומים מאותה קטגוריה ואחת קצת שונה אנחנו זוג שמצפים לקטנה בקרוב. חשובה לנו נוחות הנסיעה והבטיחות של הרכב. נסענו על שניהם ולא הצלחנו לבחור מי מהשניים אהבנו יותר. (סטוניק וארונה) על הוניו ניסע שבוע הבא יש לכם איזה שהם תובנות? תודה
הודעה אחרונה מאת avi 1234, -
כמו שכתוב בכותרת, נחלצתי לעזרת סבא וסבתא בחיפוש אחר הרכב החדש שלהם, הרכב מיועד להחליף טויוטה אוריס היבריד. הטויוטה היתה הרכב הלא צרפתי הראשון שלהם ב20 ומשהו שנה האחרונות, ובגדול הם לא היו מאוד מרוצים מנוחות הנסיעה ומכך שהרבה חישמולים שאליהם התרגלו מה C4 שקדמה לטויוטה חסרו. מעבר לכך שדה הראיה בטויוטה (בעיקר הדשבורד הגבוהה) בעייתי משהו... ולכן הם רוצים שהרכב הבא ישפר את הנקודות הללו. הדרישות הן כדלקמן: - תקציב של 130k +/- - מערכות בטיחות מקיפות וכמה שיותר מהן - נוחות נסיעה - כניסה ויציאה קלה - תפעול נוח - חסכון בדלק - שמירת ערך הלכנו להסתכל השבוע על הסקודה קאמיק החדש וגם על הפיג׳ו 2008, ועל שניהם יש לנו נסיעת מבחן בימים הק…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 0 תגובות
- 459 צפיות
היי. מעוניין לקנות סקודה פאביה tsi 1.2 דצמבר 2013 עם 93000 קילומטר. רוצה לדעת מה צריך לבדוק בקילומטרז כזה? בעיות כלליות של האוטו? עלות טיפולים?
הודעה אחרונה מאת boris5, -
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום בדיקת רכב לפני קניה במוו סדרה 1 שנת 2011 80,000 קילומטר מה אתם אומרים לגבי הבדיקה? יש קצת יותר מדי איקסים לטעמי גם לא בטוח לגבי הנזילות שמן
הודעה אחרונה מאת erezger, -
סיטרואן C3
מאת r.e.g.e.v-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 695 צפיות
ראיתי שיש מבצע חדש בלובנסקי בנוגע לC3 ויש לי מספר שאלות בנושא. 1. מה הבדל בין שתי רמות הגימור? 2.האם יש לי מישהו מידע אם יש בנוסף להנחה שלהם גם את תנאי המימון שרצו כבר תקופה? (130 ב60 תשלומים ללא ריבית ובצמדה) 3.ושוב אם למישהו יש מידע האם אפשרי לעשות טרייד בנוסף למבצע 4.מה נתוני יצרן על צריכת דלק ומה הראילי בנושא ושאלה אחרונה וקצת לא קשורה האם ה208 זה הדגם החדש מוצע או שזה הדגם הישן.. כל תובנה תסייע
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 525 צפיות
שלום לכולם, אני לקראת סיום חוזה בסאב ליס עוד מספר חודשים חשבתי על משהו אחר שאולי ארצה. כרגע עם קורולה 2015 אותה מחזיר ... בא לי משהו קצת אחר והחלטתי לעשות בדיקה על רכב בקטגוריית מנהלים/יוקרה. שימוש: מדובר בנסועה ממוצעת בדרך בינעירונית אבל פקוקה (כביש 4). עד 20K: S60 - אפשר למצוא משהו משנת 2009 או 2008 - אפשר אפילו למצוא משהו עם פחות מ200 אלף ק''מ. יש גם S80 אבל כמה שנים אחורה מרצדסים - יש משנת 2005/2006 C CLASS או E CLASS - יש כמה שמורות ויש לא מעט שבורות. אאודי - יש לא מעט A4 שנת 2008/2007 - יש גם כמה שמורות. אחרות - ראיתי יגואר STYPE,קאדילקים וכו'. בין 20K-35K: כאן כבר יש יותר אופציות. יש אלפות - 159 בעיקר…
הודעה אחרונה מאת portnoyv, -
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
סוזוקי קרוסאובר שנת 2016 , 110,000 קמ , ליסינג - 58,000 ש"ח - משתלם ?? למה כדאי לשים לב ? רוצים לשדרג את הפיקנטו שלנו ,אם יש לכם המלצה לרכב שיכול להתאים , נשמח ! חשוב שהבגאז יהיה כמו בקרוסאובר .( יש כלב ) תקציב של 20-30 K להוספה , פיקנטו עולה בסביבות 35 K
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אודה להמלצה, כי הראש מסתחרר מהאפשרויות. מאפיינים: *רכב שני בבית (הראשון ליסינג) *2 כסאות תינוק *בגאז' מתאים לעגלה יחסית גדולה(bugaboo camileon) * נסועה צפויה: 17 אלף בשנה בין עירוני סטיגמות(שאשמח אם מישהו ינפץ): * קילומטראז' נמוך עד 60 אלף *לא צרפתי *שנתון גבוה * מסך מולטימדיה (האישה רוצה) * אחזקה זולה *צריכת דלק סבירה עד כה הסתכלתי על ראפיד 2016 מליסינג, אבל התקלות בגיר מטרידות אותי.
הודעה אחרונה מאת Alexkt, -
הנחה ברכשית רכב
מאת gopog- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 498 צפיות
הי, יודע שהשאלה כללית, אבל אשמח לדעת מניסיון של אחרים האם חברות הליסינג בדרכ נותנות הנחה על רכבי 0 ק"מ (מעבר למחיר המשוקלל מעצם היותו 0 ק'מ). לכמה הנחה ריאלי לצפות? כיצד משפיע טרייד אין על המחיר? בנוסף, כמה אפשר לצפות מרכבי ליסינג משומשים להנחה, לאור מצב השוק? ברור לי שהדבר משתנה בהתאם לרכב ומצבו, אבל אשמח לדעת סדרי גודל כדי לנסות להבין האם אני יכול לבקש הנחה נוספת או שזה לא ריאלי תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 735 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב לנסיעות יומיומיות לעבודה 25 ק"מ לכיוון בכביש בינעירוני מישורי, והדברים היחידים שחשובים לי ברכב זה שיהיה כמה שיותר אמין, חסכוני וזול לתחזוקה (עדיפות לידני) פחות מעניין אותי נראות, כוח ונוחות - רק אמינות, אמינות, אמינות וחסכוני. כרגע על הכוונת שלי זה סיטרואן C1/פיג'ו 107, שברולט ספארק או סוזוקי אלטו בשנתון 2013~ כולם ידניים. לפי הצרכים שהצגתי, מה הכי מומלץ לדעתכם? כמובן אם יש רכב עדיף יותר ממה שציינתי ברשימה אשמח לשמוע עליו.
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מחפש רכב לנסיעה שנתית של 30 אלף ק''מ בשנה, הרוב המוחלט בין עירוני. דגש עיקרי- רכב חסכני. פתוח גם לידני וגם לאוטמט. הומלץ לי פה על דגם 208 טורבו דיזל ידני 1.6. העניין הוא שאני לא מבין אם בדווקא הדגם הזה או כל 208 מומלצת? האם גם 1.4 ו- 1.2 מומלצות? האם גם האוטומטי חסכוני כמו שמדובר על הידני (1:20)? וכו' הלאה.... איזה נפח מנוע אתם ממליצים לצריכה דומה.. חשוב שיהיה כמה שיותר אמין וחסכוני, אשמח לכל הכוונה וסדר. תודה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 458 צפיות
שלום חברי הפורום היקרים האם מישהו מכיר מכון לבדיקת רכבים באיזור הצפון שפתוח בשבת וממליץ עליו? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת zeo_ze, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 699 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש סופר מיני לאישה ולתינוק. לשימוש עירוני ונסיעות קצרות. ממש נדלקנו על ה-C3 (גרסת 2017) ומקריאה בפורום יש כמה שאלות פתוחות שרציתי לדעת: 1. בעיות ידועות ונפוצות: נתקלתי פה באנשים שהתלוננו על בעיה בגיר (שדורש עדכון תוכנה) וצניחת טורים. השאלה אם יש משהו שקורה בחלק גדול מהמכוניות שעליי לחשוש ממנו. מניח ש-5 שנות אחריות אמורות לתת לי ראש שקט יחסית. 2. מערכת בטיחות: ממה שראיתי בהודעה מ-2018. ה-C3 התחילה ללא מערכות מקוריות להתרעת מרחק, בלימת חירום והתרעה על סטיה מנתיב, אלא רק עם מוביליי. מאיזה שנה כבר קיימות המערכות הללו? 3. עלות תחזוקה: לא ראיתי מישהו שפירסם פירוט. האם היא משמעותית יקרה מהמתחרות האסייאתיות שלה? 4. (ואולי הכי…
הודעה אחרונה מאת gilgil28, -
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב שבסופו של דבר אני ישים לו מערכת פליטה משופרת, קיט יניקה ואולי תוכנה התקציב שלי הוא 50-60 אלף, השאלה שלי איזה רכב הכי כדאי לבחור (חייב טורבו באוטו) אשמח אם תציעו לי רכבים שהם לא סיאט איביזה / סיאט ליאון ושיהיה להם סאונד טוב אחרי החלפת מערכת פליטה וקיט יניקה.
הודעה אחרונה מאת avnercohen, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 626 צפיות
אנחנו מתכננים לקנות הונדה סיוויק 2016 המחירון היבש שלה הוא 71 אלף אבל אחרי תוספות של יצחק לוי הוא מגיע ל82.300? יד ראשונה פרטית 10 אלף קילומטר. אבל 11 אלף תוספת?
הודעה אחרונה מאת save, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום מעוניינים לרכוש 5008 חדש אבל לאחר שחברה טובה של אישתי דיברה איתה יש לה חששות פתאום יודעים שבעבר היו בעיות בגיר ובמנוע האם טופל ? מה לגבי תקלות ? לא מדבר על ירידת ערך כי מקווה להחזיק את הרכב 4-5 שנים לפחות תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי לכולם אני די סגור על הפיגו 208 שנים 2015-2016 (אף על פי שלא נהגתי עליה) גם מבחינת תקציב וגם מבחינת צרכים מה הייתם עושים , ניגשםים למגרש ומסתכלים על הרכב ולוקחים אותו לנסיעת מבחן או מכוונים לחיפושים אצל אנשים פרטיים? למיטב הבנתי הסיכוי שאוכל לנסות את הרכב במגרשים יותר גדול , ושם גם יש איזשהי רמת אחריות וטיפול ברכבים לפני המכירה , תקנו אותי אם אני טועה
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 543 צפיות
סביר מאוד שאם בחודש מסויים משתחררים הרבה רכבי ליסינג מדגם מסויים למכירה אז המחיר של הדגם הזה ירד. האם יש אפשרות לדעת כמה רכבי ליסינג מדגם מסויים עומדים להמכר בחודשים הקרובים? אותי מעניין ספציפית קיה נירו וטויוטה אוריס.
הודעה אחרונה מאת borsood, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 748 צפיות
ערב טוב איגניס אוטומט שנת 2006 עם 167000 ק"מ יד 3 פרטית איך אני מחשב את המחיר במדויק בין מחירון לוי יצחק לבין יד 2?
הודעה אחרונה מאת ace_syndrome, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 723 צפיות
היי שלום לכולם אני מעוניין לרכוש את אחד מהרכבים שבכותרת רציתי לשאול האם למישהו יש רכב כזה ויכול לתת חוות דעת עליו? תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 633 צפיות
מתלבטים בין רכישת רכב מיני לסופר מיני עבור זוג סטודנטים שחיים בירושלים. תקציב - עד 30,000 (יכולים להשקיע מעט יותר במידת הצורך). שימוש עיקרי - בתוך העיר ואחת לשבוע- שבועיים נסיעה לאזור המרכז. גיר - לא ידני. אנו מבינים כי קניית רכב מיני לעומת סופר מיני תאפשר לנו לקנות רכב בשנתון חדש יותר ועם קילומטרז' נמוך יותר. עיקר ההתלבטות היא- האם בשל תוואי הדרך ההררית ונסיעות בין עירוניות (אחת לשבוע- שבועיים) יש עדיפות לרכב סופר מיני בעל נפח מנוע וכוח סוס גדולים יותר? נשמח לשמוע חוות דעת, תודה לעוזרים