ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,592 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השלום והברכה תודה על הפורום האדיר הזה. אז כאמור נהגת חדשה ומעוניינת לרכוש רכב (ראשון שלי) תקציב של ששת אלפים ראיתי פורד פוקוס 2006 קילומטראז' 230,000 יד שלישית אצל מוסכניק ויד ראשונה השכרה. ב 6000 שח. עיקר ההתלבטות שלי עומד על האמינות של רכישה ממוסכניק (טיפל ברכב בשמונה שנים האחרונות) אני תוהה איפה מסתתר החתול הרי בסופו של יום מה האינטרס שלו למכור רכב? וגם קראתי שהפורד שתיין דלק וגם מה אורך חייו של מנוע אחרי כלכך הרבה קילומטראז'? וגם האם בתקציב כזה משתלם ללכת לבדיקה במכון? אדרבה אם הרכב טופל אצל בעליו. (המוסכניק) אשמח לעצתכם הנבונה בתודה
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 506 צפיות
אהלן חברס לא מזמן הוצאתי רישיון ואני עדיין עם מלווה בוקר ולילה אני כרגע מתחיל לחסוך ויהיה לי תקציב של 13k בערך אולי 15 אני רוצה לקנות אוטו קטן חסכוני ואוטומטי יש המלצות ? חשבתי על הפיאט פונטו איבו עם התיבה הרובוטית אבל הבנתי שהיא לא משהו ובכללי האמינות של פיאט לא בשמיים
הודעה אחרונה מאת shakedi, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אז בהמשך להודעות קודמות שלי, אני מחפש: רכב קומפקטי (עדיפות למיני ולא סופר מיני) גיר ידני בטיחותית בטיחותית בטיחותית (הקריטריון הכי חשוב) חסכוני וזול "אמינות" הרכב מיועד בעיקר לנסיעה בתוך העיר, עד פעם-פעמיים בשבוע לנסיעה בינעירונית. גודל הסלון, העיצוב והמראה החיצוני/הפינימי, מולטימדיה ושאר הירקות פחות קריטיות עד כדי לא מעניינות בכלל. הסיבה היא שלא נוסעים ברכב הזה יותר מ2-3 אנשים, רוב הזמן אפילו רק הנהג לבדו ואין לו צורך יותר מלהפעיל ולהדליק את הרדיו (שזה כפתור אחד). מכיוון שאני לא מומחה גדול במכוניות, אני אשמח להתייעץ אתכם. שלחתם אותי לחקור את הנושא. מצטער על החפירה אבל הנה חזרתי עם כמה פרטים: …
הודעה אחרונה מאת davdavani, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 835 צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש רנו קליאו ידנית שנת 2014 בעלות של 25K , אשמח להמלצה על מקום לבדיקת הרכב באזור ראשון לציון. הבנתי שבעבר היה מומלץ נבדקי רכב - בבדיקות ממוחשבות - יש עדיין הנחה של 15 אחוז? איך ממשים? יש מקום אחר מומלץ? תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 548 צפיות
שלום, אני מחפש את הרכב הבא שלנו לאור התרחבות המשפחה: - אוטומט - צריך להכניס בנוחות שני כסאות ילדים מאחורה + בונוס אם גם מבוגר יכול להידחק שם ביניהם בנסיעות קצרות. - הנהג הראשי גבוה יחסית (1.9מ) - תא מטען גדול חובה - עדיפות לרכבים עם יציאת מזגן מאחורה - עיקר השימוש עירוני, צריכת דלק לא מהווה שיקול מרכזי אנחנו נוסעים 7000 ק״מ בשנה חשבתי על ספורטאז׳ או טוסון 2016/2017 או לחלופין איזה סטיישן. יש המלצות? תודה!
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 602 צפיות
נתקלתי ברכב ביד 2, נראה במצב טוב. המוכר ציין שהרכב עבר החלפת שתי דלתות עקב "תאונה קלה" מטופל אצל היבואן קצת פרטים עליו (1.2 אקטיב פרו שנת 2016 יד ראשונה , 60 אלף קילומטר דורש 50 אלף) מה אתם אומרים? להתרחק?
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 542 צפיות
בוקר טוב לחברי קארספורום, קיבלתי המלצות בע"פ מכמה חברים על הפעילות פה והחלטתי לנסות את מזלי ולהיעזר בכם. אנחנו זוג צעיר, מצפים לילד ראשון בחודשים הקרובים. ברשותנו יונדאי i10, יד ראשונה מיבואן, עלתה לכביש בסוף 2014, אוטומטית 1 ל', 113,000 ק"מ. לקראת הרחבת המשפחה (ובכלל), אנחנו מחפשים למכור את הרכב, להוסיף עליו ולקנות משהו יותר גדול, משפחתי/משפחתי קומפקטי. עברתי קצת על המצב ביד 2, יש המון i10/פיקנטו שמסתובבות, חלקן במצב הרבה יותר טוב מהרכב שלנו (ק"מ נמוך, נפח מנוע גדול, שנתון גבוה) ואני יודע שלא יהיה קל למכור את האוטו, אבל מבחינתנו מכירת האוטו היא תנאי הכרחי לקניית רכב אחר. (מחירון של הרכב הוא 29K, אם נצליח למכור ב25K נוכל להוסיף …
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 605 צפיות
היי, אשמח לקבל ייעוץ והכוונה בנוגע לקניית רכב משומש באזור 60-65K. אני מתכנן להחזיק אותו בשלוש שנים הקרובות כמה נקודות כלליות שיעזרו לכם לעזור לי: קטגוריה: הגודל שיש לי בראש הוא איפשהו בין סופר מיני עם נטייה למשפחתית . לא מחפש רכב אקזוטי,אבל יהיה נחמד לקבל רכב מהנה לנסיעה. מתאר נסיעות: בעיקר בין עירוני ולכן נוחות הנסיעה, בידוד רעשים וצריכת דלק הם פקטורים חשובים עבורי. גיר: עדיפות לידני, אבל לא דיל ברייקר. חשבתי על סיאט (איביזה או לאון, או אחיותיהן המקבילות מהקונצרן) או פג'ו 308. אני אשמח לשמוע ביקורות (לטוב ולרע) על הדגמים שציינתי וכמובן להמלצות נוספות תודה, ניר
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 602 צפיות
אהלן חבר'ה, אחרי מסע שכנועים מפרך אשתי החליטה לכבוש את זעמה הפנימי ולאפשר לי לבדוק ובעז"ה גם לקנות פיג'ו 208 ידני (דיזל). לא נהגתי על דיזל מעולם ולא נהגתי על ידני מאז שהוצאתי רשיון (14 שנה. הוצאתי בגיל 20). אז ככה - הכלה עם 90 אלף קילומטר. 2016. בתקווה שמורה למופת (המוכר רוסי אז זה כבר מעלה את הסיכוי לרכב שמור בעשרות אחוזים). לא שמעו או נתקלו בבעיה במיכל אוריאה, מה שאומר שזה כנראה יקרה בקדנציה שלי. קניתי כבר 6-7 רכבים בחיי אבל הפעם כיוון שאני לא מכיר לא את הדגם, לא את המנוע ולא נסעתי על ידני עידנים (הדליקו אותי פה עם הרכב הזה! פה!) יש לי כמה שאלות ממש על גבול הבושה שאלותיי למומחים: יש לי דרך לבדוק אולי עש…
הודעה אחרונה מאת ben.pere, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 451 צפיות
שלום חברים אני צריך להגיע לאשדוד לשם בדיקת רכב שטח. מישהו מכיר באזור מקום/אדם המתמחה בזה ?
הודעה אחרונה מאת אליעזר, -
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, אנחנו זוג שמעוניין לקנות את הרכב הראשון שלנו. הרכב ישמש אותנו כרגע בעיקר לנסיעות בסופי שבוע להורים או לטיולים, אבל יתכן שבשנה הבאה גם לנסיעות לעבודה (רמת גן - ראש העין, כ20 קילומטר). אין לנו נסיון קודם ברכישת רכב ולכן אנחנו קצת אבודים בהגדרת הדרישות והתקציב. העדיפות הראשונה שלנו שיהיה רכב אמין, שיראה מינימום מוסכים ושהטיפולים (השוטפים והלא צפויים) בו לא יהיו יקרים מדי. הסביבה שלנו המליצה לקחת רכב יפני\קוריאני בטענה שרכבים אירופאיים פחות אמינים ועם טיפולים יקרים יותר. התקציב שלנו גמיש, אבל רוצים למצוא את הרכב שיתן את התמורה הטובה ביותר לכסף בטווח של 25-40 אלף ש"ח. ברכב נסע לרוב רק שנינו ונצטרך לחנות בעיר אז חשבנו לקחת רכב קט…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
רכב ליסינג
מאת אישאחד- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 483 צפיות
שלום לכולם, מעוניין ברכב ליסינג דרך החברה שלי כרגע מסיים עם פסאט אבל חושב על רכב יותר מרווח כאשר שלושה דברים מאוד חשובים לי: 1. פתחי אוורו מאחור לילדים 2. אבזור עשיר - בעיקר כניסה ויציאה ללא מפתח 3. שקט כמה שאפשר פחות חשובים לי ביצועים, זינוק מ0-100 וכו כמובן שחברות הליסינג עובדים עם מספר מצומצם יחסית של דגמים, שהרי ברמות הפרימיום כבר לכולם יש את האפשרויות האלה אבל או שחברת הליסינג לא מחזיקה או שזו קפיצה פראית במחיר. כרגע במחיר סביר אני רואה שיונדאי טוסון elite 2.0 נותנים את זה. יש משהו אחר מומלץ בסביבת המחיר הזה? תודה מראש דני
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 651 צפיות
שלום לכולם מעוניין לרכוש קיה ספורטאז 2014 2.0 דגם אורבן ואשמח לקבל חוות דעת איך הרכב מבחינת אמינות?(קראתי בפורום על הגיר בתיבה רובוטית,איך אדע באיזו תיבה מדובר?) כמו כן מהי צריכת הדלק האמיתית לבעלי נסיון תודה מראש לעוזרים
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 475 צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש רנו קליאו ידנית שנת 2014 בעלות של 25K , אשמח להמלצה על מקום לבדיקת הרכב באזור ראשון לציון. הבנתי שבעבר היה מומלץ נבדקי רכב - בבדיקות ממוחשבות - יש עדיין הנחה של 15 אחוז? איך ממשים? יש מקום אחר מומלץ? תודה
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 464 צפיות
אשמח לייעוץ ברכישת רכב מחפשים ג'יפון אמין עד 55k ש"ח מחפשים תא מטען גדול
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 633 צפיות
אהלן אני בן 24, והיה לי עד עכשיו סוזוקי איגנסי 2002 שכבר עשה את שלו כנראה... אני רוצה לקנות רכב ב30 עד 40 אלף שקל לתקופת זמן לא קצרה (4-5 שנים לפחות). הסוזוקי היה מנוע קטן (1328) והייתה די חלשה אז אני מחפש משהו יותר חזק, שצריכת הדלק לא תיהיה מוגזמת והכי חשוב אולי שתראה כמה שפחות מוסך. מחפש משהו בסגנון של מאזדה 3, קורולה סיוויק וכו' (סדאן). נסיעות בעיקר בעיר ואולי מדי פעם בין עירוני בסופשים חוץ מזה לא הרבה. אשמח גם אם תייעצו לי איפה הכי כדאי לקנות רכב שכזה (יד שניה, מגרשים, ליסינג וכו) מי שמציע בבקשה לציין גם את הדגם המדויק והשנה שהוא ממליץ. תודה מראש
שלום למומחים. מחפש רכב חדש , אני נוסע כ35000 קמ בשנה בכביש פתוח , שעה בבוקר ושעה בחזרה (4 ימים בשבוע). מה יהיה יותר משתלם ואיזה רכבים כדאי לשקול? אופציה ראשונה - רכב יפני אמין עם ירידת ערך לא משמעותית , נניח קורולה 2011 ב25000 שח , עושה 1 ל14 ובעוד 5 שנים תהיה שווה סביב ה5000 שח. אופציה שניה , רכב יקר יותר וחסכוני יותר , נניח סקודה רפיד שנת 2015-16 מליסינג , אפשר להשיג סביב ה40-50 אשח, צריכת דלק ממה שאני מבין 1 ל20 ? מה אתם אומרים ? אשמח לעצות ורעיונות. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת amit190, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 804 צפיות
בהמשך לפוסט התייעצות על רכב ראשון, להבנתי הב.מ.וו עם אמינות לא רעה ולא הייתי מתנגד לרכב עם סאונד מנוע (וכוח) כזה יש דברים יפים ביד 2 כולל רכבים יד 1 ו2 עם 100K קילומטראז' שנת 2009-2010. אשמח לדעתכם בנושא:)
הודעה אחרונה מאת Lior Keren, -
- 0 תגובות
- 428 צפיות
היי, מחפש רכב בסגנון i30 - מודל 2018 מנוע 1.4 טורבו (הדגם של 2017 הוא גיר רציף) המחיר שלו גבוה עבורי (95~) אני מחפש רכב דומה - שנתון 16-17 עם ביצועים דומים - בתקציב של 70K האצ'בק לא יותר מ17KM לשנה (2017 עד 50KM, או 2016 עד 70KM) לא מכיר דגמים מספיק דומים כדי לחפש ביד 2. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ilay92, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 970 צפיות
שלום. אני מאוד רוצה לרכוש vw גולף 2013 עם מנוע 1.2 אך קצת חושש בגלל הגיר ששמעתי שהוא די בעייתי , ומפחד להכנס להוצאות גדולות איתו. אשמח לקצת יותר מידע ממה אני צריך להיזהר , מה הבעיות הנפוצות של הרכב הנל , ואיך בכול זאת אפשר לרכוש אותו עם מינימום בעיות בעתיד?? האם למישהו כאן יש את הרכב הנל , אם כן מה הוא יכול לספר , מרוצה , לא מרוצה ? תודה .
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
דיברתי עם חברת car cost הוא הסביר שאני קונה מהם את אותו הרכב ביבוא מקביל כשאני יד 00 בניגוד לחברות הליסינג שאני מאבד יד. הרכב זול יותר בכעשרת אלפים ש"ח מהיבואן הרשמי. אני מנסה למצוא את הקאץ'. המלצות או דיס על car cost?
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 614 צפיות
יש לו מחירים ממש זולים. שווה לקנות כזה רכב ?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 439 צפיות
מצאתי באינטרנט מידע סותר עבור שנתונים שונים ולכן אני שואל פה כדי לקבל מידע חד משמעי. בשנתונים שהיה רמת גימור פרימיום - זה בא תמיד עם מושבי עור? בשנתונים שספיריט היה הרמת גימור העליונה - הגיע עם מושבי עור? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
האם קיים רכב יפני חסכוני בדלק?מחפש רכב עד 40 אלף שח! יפני, אבל חסכוני! הקורולה והמזדה 3 שותות דלק. האמינות חשובה אבל גם צריכת הדלק חשובה,לי לפחות. המלצות יש? מחפש עם גיר אוטו' לא רובוטי.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי מחפש ייעוץ ברכישת רכב חדש.. לפני כשבועיים השביתו לי את אהבת חיי מרצדס a180 2019, לאחר שהושבת אני נאלץ לחפש רכב שיחליף את מקומו התקציב שלי בערך 150000 שח. אין לי כל כך ניסיון עם יד 2, וכרגע מחפש רכב שיהיה לי נוח ברמת הנסיעה ועם אבזור מלא.. נכון להיום אני די פוזל לכיוון המאזדה 3 החדשה. רכב יפייפה, רציתי לשאול את דעתכם מבחינת מחלות של האוטו אם יש ובכללי לשמוע חוודים והמלצות לעוד רכבים שיעמדו בדרישות ובתקציב 😁 תודה רבה מראש לעוזרים 👍👍
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 610 צפיות
היי אני צעיר שמוציא רישיון , אקבל את רכב הוריי (יונדאי i-25 2012) וזה לא רכב שמתאים לאופי שלי. לכן החלטתי שאלך לעבוד ואחסוך קצת עכשיו אני אמכור את היונדאי עוד שנה, וארצה להוסיף עד בערך עשיריה. איזה רכב לצעירים שיהיה אוטומט +2012 בלי הרבה קילומטרג' ממולץ? נ.ב כמה לדעתכם הרכב יהיה שווה? וכמה ב-% ירידת ערך של רכב?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 903 צפיות
מתכוון לקנות רכב באזור ה50-60 אלף , מחפש רכב אמין ויפה לא משהו לנסיעות ארוכות פשוט ליום יום,אם אפשר גם בלי הרבה דלק. בנתיים המאזדה 3 2016 תפסה לי את העין, יכול להביא אותה ב 55 אלף בערך (יש לי הנחה על רכבים) אם יש למישהו המלצה טובה לרכב או חוות דעת על המאזדה וקצת לכוון אותי אני אשמח תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 477 צפיות
שלום לכולם... אז ככה אני מעוניין למכור את הרכב הראשון שלי פולו 2007 אוטומט 1.4 קומפורט ליין. יש לי כמה שאלות 1. הרכב יד 4 והקילומטרז עומד על 158000 . הרכב מטופל בזמן . והייתי רוצה לדעת מה המחיר שאפשר לדרוש עליו. המחירון הוא 10700 ולגביי הרכב העתידי המשפחה התרחבה ויש שני כסאות בטיחות במושב האחורי. הנקודות שחשובות לי הן מרחב במושב האחורי, תא מטען וגם רחב חסכוני מחפש כיוונים לרכבים. התקציב עד 40000 כן הסתכלתי על יונדאי I35 נראה לי שנותנת את המענה והמראה חושב כמובן. אשמח לשמוע את המלצותיכם. תודה ושבוע מצוין
הודעה אחרונה מאת 3232shaul, -
-
הי כיום ברשותי לנסר 2005 שאני מעוניין להיפטר ממנה, הרכב גם בקושי שווה 5000 ש"ח ולכן לא בונה על תקציב ממנו אני מתעניין ברכישת רכב משומש/חדש יד שניה או ליסינג פרטי בגדול אני מחפש להגיע להוצאה של 2000 ש"ח בחודש על רכב כולל הכל העניין שחשבתי על ליסינג פרטי הוא שלא בא לי להתעסק עם קניה/מכירה של רכב משומש, זה מעייף ומצריך זמן שאין לי העניין הוא שאני מחפש מרמה של משפחתית ומעלה, חשוב לי שהרכב יהיה מרווח ככל הניתן, מהנה לנהיגה, וכמובן אמין (חסכוני אפשר להתכווח היום הרכב שלי אוכל 1ל-8.5, אז אם הדלק יהיה 1 ל-10 נחיה עם זה) רוב הנסיעות הן בתוך העיר, סדר גודל של 25 ק"מ ליום ופעם בשבוע נסיעה של 50 ק"מ העניין שבדקתי ורוב הרכבים בליסינג זה…
הודעה אחרונה מאת nirurshon, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. ראיתי ביד 2 דגמי mg g3 ידניות במחירים נמוכים מאוד , אני מניח שיש סיבה למחיר , אני לא יודע מה היא. יש פה מישהו שהתנסה עם הרכבים האלו?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,149 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- benny62
- orsh99
- Shay Shd Dave
- Pavlik
- משה גולד
- yor2
- Liquidator
- הצילינדר השישה עשר
- SlowRide
- BoazB11
- flytomars
- dinnnn