Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השלום והברכה

תודה על הפורום האדיר הזה.

אז כאמור

נהגת חדשה ומעוניינת לרכוש רכב (ראשון שלי)

תקציב של ששת אלפים 

ראיתי פורד פוקוס 2006

קילומטראז' 230,000 

יד שלישית אצל מוסכניק ויד ראשונה השכרה.

ב 6000 שח.

עיקר ההתלבטות שלי עומד על האמינות של רכישה ממוסכניק (טיפל ברכב בשמונה שנים האחרונות)

אני תוהה איפה מסתתר החתול

הרי בסופו של יום מה האינטרס שלו למכור רכב?

וגם

קראתי שהפורד שתיין דלק

וגם

מה אורך חייו של מנוע אחרי כלכך הרבה קילומטראז'?

וגם

האם בתקציב כזה משתלם ללכת לבדיקה במכון?

אדרבה אם הרכב טופל אצל בעליו. (המוסכניק)

אשמח לעצתכם הנבונה

בתודה

פורסם

מנוע יכול להחזיק עוד הרבה תלוי איך הרכב טופל.

אם יש הסטורית טיפולים כלשהי המצב לא רע.

רכב כזה ישן כבר אין טעם לקחת למכון בדיקה כי יצאו הרבה מאוד ליקויים שהם כסת"ח של המכון,שלא יתן מצידו שום אחריות לרכב ישן.

כדאי לקחת לבדיקה במוסך,שבו את מטפלת קבוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

אם את פוחדת משתיית דלק ומאידך לא חוששת ממערכת גז- זה הפתרון כי לאחרונה ישנם הרבה תחנות עם גפ"מ

את מקישה באתר יד 2 "חיפוש מתקדם" אז בוחרת סוג מנוע ומסמנת V על "גפ"מ/בנזין" מאוד זול המחיר בין 1.63 ל-2.83 לעומת בנזין 5.21 לליטר..

יש  גם כמה פוקוסים טובים וכמו"כ ביד 2 יש אפשרות להגביל מחיר עד הסכום הרצוי

בהצלחה ובחירה נבונה

לגבי פוקוס בחיפוש טוב תוכלי אולי למצוא גם 2008 בתקציב זהה ואפילו מונדיאו החזקה יותר

קיצ'ר שווה לחרוש טוב את אתר יד 2 

עריכה אחרונה על ידי המחליף

משתדל לעזור

פורסם

בנוסף חשוב לציין שמבחינת ביטוח נהג חדש רצוי רכב כמה שיותר מתקדם בשנתון (בטיחות)

וכמה שפחות סמ"ק (מקסימום סופרמיני) ולכן אני מפקפק בכדאיות הפוקוס.. לשיקולך האישי

ומומלץ לבדוק את מחירי הביטוח טרם הרכישה

(כשהייתי נהג חדש קניתי אוטו ישן ונאלצתי להחליפו במתקדם לאחר חדשייים בלבד.. כי מחירי הביטוח לא השתלמו)

עוד המלצה מנסיוני:  ביטוח חובה זול לנהג חדש זה בשלמה סיקסט (שווקים פיננסים בגוגל)

וצד ג' בביטוח ישיר IDI

אל תעשי מקיף על רכב של 6,000..

משתדל לעזור

פורסם

הק״מ ממוצע לשנתון.

הפוקוס לא נחשבת לחסכונית אבל מבחינת אמינות היא בסדר.

לעמיתה מעבודה יש כבר כמה שנים כזה, מודל 2008 עם מעל 220 אלף בערך ק״מ, יוצאת ליסינג.

סך הכול האמינות טובה, היו כמה דברים שדרשו החלפה אך בכול זאת מדובר ברכב ישן אז יכולים להצוץ בעיות.

הבעלים הוא המוסכניק או שהוא מוכר עבור משהו?

יש תיעוד לטיפולים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כדאי לבדוק איכשהו שהרכב אכן שירת אותו ולא היה רכב שירות של המוסך או רכב זמני עבור לקוחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

1. כבעלים של פוקוס בדיוק כזאת אני יכול להעיד שהיא שתיינית, אבל אמינה להפליא.

2. אל תחפשי שום דבר עם גפ"מ - הגז אכן זול יותר - אך לא חוסך דבר כי הצרותת שבאות עם המערכת הזאת - הרבה יותר יקרות מהחסכון.

מי שמוכר רכב עם מערכת גז מותקנת ב-6000 ש"ח - יודע בדיוק למה (כי הרכב לא שווה כלום)

3. מוסכניק זה לא תעודת ביטוח לכלום - את צריכה לבדוק את הרכב אצל בעל מקצוע שאת סומכת עליו (לקחת לבדיקה במכון רכב בגיל הזה - סתם יוליד רשימה ארוכה של ריג'קטים שלא ממש תעזור לך להחליט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לי זה נשמע יותר כמו תחפשי משהו אחר,
חפשי לך אימפרזה כמה שיותר שמורה, קשה מאוד להרוג את האימפרזות,
כנ"ל ניסן אלמרה למעט פגושים רגישים אמינותה היא מעולה.

יש ביד 2 קיה ריו 2008 עם קלומטרג' סביר בטיפה יותר זוזים שגם היא מגלה אמינות מצויינת.

פורסם

אני דווקא נאיבי ומאמין שהסבירות גבוהה יותר שמוסכניק יתחזק טוב רכב מזדקן מאשר אדם רגיל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

את הפוקוס שלי קניתי מבן של מוסכניק.

אביו המוסכניק תחזק לו את הרכב במשך 9 שנים שהרכב היה אצלו.

על פניו כשהסתכלתי בתא המנוע היה נראה שהרכב מטופל פיקס.

במבחן המציאות הסתבר שכמעט שום דבר לא נעשה לפי הספר:

1) ברכב היה פילטר שמן שאינו תאום לדגם וגרם לנזילות שמן.

2) לא הוחפה רצועת תזמון מעולם למרות שמבחינת שיגרת טיפולים היה צריך להחליף שנים קודם.

3) תקלות שונות תוקנו בצורה חאפרית כדי לחסוך גרוש וחצי.

4) התקלה העקרית בגללה הרכב נמכר לי בזול, היתה בעיה במשאבת הגה כח שטופלה בצורה לא נכונה.

שורה תחתונה - צריך לבדוק את הרכב בלי להתייחס לבעליו, אלא להתייחס למצבו ביחס לגילו ולשימוש שנעשה בו.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מניסיון (ואני רואה מאחרים פה שאני לא לבד) אין שום קשר בין בעלות של מוסכניק לרעיון שהרכב טופל כראוי, למרות שקל לחשוב כך.

אפשר למצוא גם סופר מיני פשוטות כמו גטס. כן חשוב לבדוק במוסך, כי על תקלות תשלמי בעתיד ללא שום קשר למחיר הרכישה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

תודה על המענה

מבין השורות אני מוצאת שרכישה ממוסכניק היא לא בהכרח חתול בשק 

ושכדאי לי מאוד לקחת אותו לבדיקה.

קושיה

המוסך נמצא בגליל העליון ((כך שכולם מכירים את כולם, וגם הרכב לא מבוטח.

אז לרמת הבדיקה,

מכון בדיקה או לקפוץ למוסך מומלץ?

למעשה, איך אתם ממליצים להתנהל במצב הנ"ל?

בתודה

פורסם

רכב בגיל הזה ובערך הזה - רק מוסך מומלץ. מכון בדיקה ינפיק רשימת ריג'קטים חסרי משמעות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בתור בעלים של פוקוס 2008 עם 225,000 ק"מ. 

הרכב שתיין אך אמין. טיפול שנתי (עם כמה חלקים שונים שמחליפים כל פעם) ולפחות אצלנו טפו טפו 6 שנים של שקט.

• תוכן חדש...