ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,589 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 451 צפיות
היי לכולם אפשר להעביר בעלות של רכב שאין לו טסט ואגרה כבר כמה חודשים? מאפריל לצורך העניין . או שאלה שנייה איך מוכרים רכב שלא במצב נסיעה ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, מבקש לשמוע חוות דעת על הסופרב טורבו דיזל בשנים 2010-2012 הבנתי שזה dq250 dsg6 שמבחינת אמינות אין לו מחלות את המנוע עצמו אני לא מכיר אבל אני יודע שמוניטין אמינות לדיזלים של vw לא חסר, מה צריכת הדלק הצפויה בנסיעה של 50/50 עירוני/בין עירוני במתינות? מחלות של הרכב? האם קילומטראז' שמגרד את ה200k מלמטה נחשב סביר במידה והרכב טופל כראוי? ובכלל כל מידע שתוכלו לספק לפני רכישה של אחת כזו יעזור מאוד, תודה!
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 489 צפיות
שלום חברים אני מעונין לקנות רכב לטיולי שטח (רק). התקציב הוא 20,000 אודה לקבל המלצות למכונות טובות, אשר בנוסף ישמרו גם את ערכן.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 438 צפיות
שלום חברים, שאלה בבקשה יש לי תקציב של עד 12000 שח מחפש רכב שייסע פעמיים בחודש צפת - תל אביב וחזרה ומעט נסיעות עירוניות איזה רכב לדעתכם מבין שני הרכבים ואם למישהו יש רעיון לרכב נוסף , מוזמן :) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dorban3, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברייה, האם למישהו יש נסיון עם מכונית פורד פוקוס , שהיתה על הכביש משנת 2010 ונסעה 111,000 מישהו יודע מה קורה לה אח"כ? אחרי שהיא עוברת את ה-111,000? איזה שהם קילקולים אופיינים? והאם החלקים שלה יקרים? האם קל לתקן אותה? איך צריכת הדלק שלה? תודה, בברכה,
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
בחירה מליסינג
מאת Lsk123- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ניתנה לי אפשרות בחירה במכוניות הנ"ל ובנוסף בפיג'ו 2008, מה מומלץ? אנחנו משפחה עם שני ילדים יצרן דגם היברידי מפרט נפח מנוע תה"ל מחיר הרכב סיאט ארונה STYLE TSI https://www.seat.co.il/models/seat-arona/ 1000 אוטו' 111,900 יונדאי …
הודעה אחרונה מאת Ragnar, -
רכב שקט / מבודד
מאת amos2- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איזה רכבים חדשים בטווח של 69K-89K הם הכי שקטים / מבודדים מבפנים? והאם זה משהו שאפשר לשפר אחרי הקניה?
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 634 צפיות
די נשבר לי מהפוקוס סטיישן 2014 מסיבות מובנות אז החלטתי ללכת על כיוון אחר ורגוע לאחר הרפתקאות עוד מלפני שלקחתי את הפוקוס. לאחר השתלשלות אירועים כלשהי הגעתי מסקרנות לסוכנות טויטה, הוצעה לי טויוטה CH-R ברמת אבזור S-HIC. מבחינה חודשית זה מחיר שאני יכול לעמוד בו ללא חשש אך מכיוון שלא צפיתי שאקנה עכשיו רכב (וכי נמאס לי מלאכול מרור מפוקוס ועוד טעויות שהיו לפניה) אני רוצה ראש שקט עד כמה שניתן ולפחות לחסוך בהוצאות הדלק ובמינימום דברים שיהרסו להם (כל מיני גירים כפולי מצמד). אחרי נסיעת מבחן היא כן קצת חלשה אבל עולה את העליה של נשר לאוניברסיטה על 100 בקלילות (מעבר לזה היא קצת מתנגדת). בשביל שקט נפשי אמנם אני יכול לותר על חווית נהיגה אך אני עדיין רוצה להתייעץ עם א…
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 935 צפיות
שלום רב הבן שלי החליט שהראב 4 1997 צריכה להפרד מאיתנו (אחרי 17 שנים במשפחה בעקבטת נזילה מפקק מים) בקיצור מתלבט בין גולף ליונדאי פרימיום i30 הגיר מפחיד בגולף, האם יש ממה לחשוש בשנים אילו? ומה הייתם ממליצים בכלל תודה לעונים אגב ראיתי שיש תוספים לאטימה - שווה משהו? Sent from my SM-N960F using Tapatalk אגב גולף 2013, יונדאי 2014,15... Sent from my SM-N960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, אני ואחי רוצים לרכוש מאזדה משומשת יד 2 2010 עד 2012 עם קילומטרז נמוך ולפי מה שבדקתי באינטרנט הבנתי שהמאזדה 3 דגם 1.6 לפעמים צורכת יותר דלק ממנוע 2.0 של מאזדה 6 כי המנוע מתאמץ יותר, זה נכון? מעבר לזה הייתי רוצה לדעת איזה דגם יותר חסכוני ואמין בסופו של דבר על פי הניסיון והידע שלכם, האם שווה להשקיע יותר בשביל מאזדה 6?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 493 צפיות
שלום חברים יקרים אני במו״מ לקניית ג’יפ פגרו 97 אצל מוכר שנשמע אמין, הרכב נמכר זול משמעותית בשל סדק שיש לאורך השילדה. בהתבסס על דברי המוכר, יש לבצע הלחמת שלדה ו״יישור קו״. מלבד זאת האוטו במצב מצויין. האם מישהו מכיר ויודע אם כדאי להיכנס לזה. וכן מהן העלויות ? אציין כי אני צריך את הרכב לנסיעות שטח. תודה
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 462 צפיות
טויוטה החליפו דגם באמצע שנת 2016 , אני זוכר את זה טוב כי הודיעו על ההחלפה קצת אחרי שרכשתי את הקורולה שלי. שקניתי את שלי - היה מבצע - נתנו 5000 ש"ח הנחה ועוד הטבות. שיצא הדגם החדש כמובן שהוא שווק ללא הנחה. אז למה עכשיו אם בודקים את המחירון יש פער של 11 אלף ש"ח לטובת הדגם הישן יותר? מישהו יודע? האם יש בעיות בדגם הזה?
הודעה אחרונה מאת korola, -
3008 או ספורטאז' דיזל 1 2 3 4 5
מאת green_beret- 14 עוקבים
- 68 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
היי חברים, אנחנו לפני רכישת רכב, עשינו מחקר והגענו למסקנה שבגזרת ה-0 ק"מ רכישה נכונה עבורנו תהיה של אחת מהשתיים. אנחנו נוסעים נסיעות ביעריוניות בעיקר של 25K בשנה לכן בחרנו דיזל, ההתלבטות היא בין הספורטאז' לבין ה-3008. ההבדל במחיר הוא 5000 ש"ח (3008 יותר יקרה), האם ה-5000 ש"ח הללו שווים את ההשקעה וכדאי ללכת על ה-3008? אשמח לחוות דעת מבחינת אמינות, עלויות תחזוקה, צריכת דלק וירידת ערך בין השתיים, מה מהן יותר משתלם לקנות? מדובר בדגם דיזל URBAN 1.6 טורבו לעומת 1.5 דיזל ACTIVE
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 929 צפיות
היי חברים, מתלבט לגבי רכש של רכב יד שנייה. השימוש בעיקר בתוך העיר (ירושלים- הרבה עליות) חשוב שיהיה אמין בטיחותי, גיר אוטומט. חשבתי על 4 אופציות: מאזדה 2 שנתון 2013 פיאט טיפו שנתון 2016 הונדה סיוויק האצ'בק שנתון 2012 סקודה ראפיד שנתון 2015 יש המון יוצאות ליסינג מהדגמים הנ"ל, מה שמוזיל את העסקה אך מגדיל את הסיכון. אשמח לשמוע דעתכם.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ריפודי עור {לא אוהב, זה מה שיש} מנוע B5244S עשתה 144 אלף ק"מ נוסעת נהדר לדעתי. תיהיה אצלי לחודשיים ישנה אופציה לקניה. 1} תנו דעתכם בבקשה -אמינות וכו' 2}מחירון 25 מה מחיר שוק שלה? לא נראית הכי יפה חיצונית ויש רג'טים {מזגן לא עובד,2 חלונות אחריים לא יורדים, צבע דהוי}
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 433 צפיות
אהלן. אני מתכנן בחודשיים הקרובים פלוס מינוס לקנות רכב ראשון. יש לי כל מיני התלבטויות ואני עוד לא סגור על עצמי אבל לשמחתי יש לי זמן. בן 21 והנסיון המרכזי שלי זה כשנה על קורולה רובוטית 2008 וכשנה וחצי על מאזדה 3 2015 (רכבים של אבאלה, נוסע עליהם הרבה). התקציב שלי הוא פחות או יותר 10-20 אלף שח, כשאני מעדיף בסביבות ה15. העזרה שאני צריך מכם, היא 2 דברים שאפרט עליהם: 1. ראיתי בדיונים ישנים מאוד על אנשים שהיו להם קבצי אקסל שהיו כמו צ'קליסט כשבודקים רכב לפני בדיקה במכון. לא הצלחתי להוריד כי זה כנראה ישן מאוד. מישהו יכול לצרף פה? 2. השאלה היותר חשובה: לאיזה רכבים כדאי לי לכוון? ומה חשוב לי לדעת כשאני מסתכל על רכבים כאלו? (כלומר…
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אנחנו זוג פלוס שלושה ילדים, מעוניינים לקנות אוטו חדש. התקציב סביבות 130K אבל אפשר למתוח קצת. חשוב לנו בגאז' גדול, שיהיה בסביבות ה- 400 ליטר פלוס, אבל גם חשוב שלא יהיה אוטו גדול מדי במימדים החיצוניים שלו. חשבנו בכיוון האצ' ואחרי קריאה מרובה השוואה ושקלול של נתוני רכבים, המועמדים כרגע: 1. סקודה סקאלה סטייל 2. סיאט ארונה FR 3. פיג'ו 308 פרימיום (חורג מהתקציב) 4. קיה אקסיד (חורג מהתקציב) קונים רכב להרבה שנים, משהו כמו עשר שנים. רוב הנסיעות שלנו כיום הן בין עירוניות קצרות עד 30 ק"מ, בסופי שבוע מטיילים אז נוסעים מדי פעם על דרך משובשת. בשנה עושים בסביבות 15 אלף ק"מ. רוצים לשמוע חוות דעת על הדגמים האלו. אילו פרמטרים כדאי לשים עליהם לב. דגמים נוספים שאולי פ…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 460 צפיות
מבקש המלצה לרכב עד 40K. שיהיה אוטומטי, מנוע בנזין עם עדיפות לסופר מיני. נוסע מראשל"צ לירושלים 4 פעמים בשבוע. צריך שיהיה רכב אמין, טיפולים זולים, עם צריכת דלק נמוכה וגם שישמור על הערך שלו. תודה לעוזרים קיבלתי המלצות בפורום בעבר על הג'אז אבל אין יותר מידי כאלה בשוק וגם התקציב ירד.
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום בדקתי רכב הגעתי לשלב של בדיקת הנוזלים. היה עודף שמן מנוע בערך אצבע מעל המקסימום. וחוסר במים ברדיאטור בערך חצי אצבע. לפני זה המוכר ביקש לא לפתוח את הפקק של הרדיאטור, כי זה יעשה שינוי לחצים במערכת ואין צורך לפתוח ברכב כזה ואם אני רוצה לדעת, אם יש מספיק מים ברדיאטור אז הוא יראה לי איך המזגן עובד. כמובן הסברתי בעדינות שזה ממש לא נכון. בהיסטוריית טיפולים שמתי לב שהרכב (הונדה ג'אז 2007) במשך 5 שנים מאז שהוא ניקנה נעשה בו טיפול כל 10,000 ק"מ לפי הוראות יצרן. ב-8 שנים שאחריו רשום שהרכב עבר כל 30,000 ק"מ! לפי התאריך שרשום בספר זה יוצא כל 3 שנים! בניגוד להוראות היצרן! האם נגרם נזק כל שהוא למנוע מההזנחה הזאת?
הודעה אחרונה מאת netanel92, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 461 צפיות
נגמר ליסינג לפני כחצי שנה מספורטז' ואופטימלית הייתי רוצה לקנות עכשיו מוסטנג, אבל המציאות לא אופטימלית! כרגע אני מכוון לסופר מיני אוטומטית כשהסדר עדיפויות הוא: 1. נוחות (מושבים, תא נהג ונוסע ליד נהג) 2. זריזות (כלומר, לא חשוב שיגיע ל200 מהר, אבל אני אוהב שבסלד נמוך הוא זריז) 3. ירידת ערך מה לא מעניין? צריכת דלק (לא נוסעים הרבה). לגבי בטיחות, אני מתאר לעצמי שכל רכב מהחצי השני של העשור האחרון יענה לדרישות. מבחינת אמינות, אלא אם כן זה משהו חריג, אני מתאר לעצמי שכל המכוניות המדוברות יהיו סבירות. מבחינת גודל בגאז' או נוחות למי שיושב מאחורה - אנטיפטים, לא מעניין (בעתיד הרחוק באוטו הבא יהיה אולי מעניין... עד אז אלוהים גדול) ב…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 431 צפיות
שלום מתעניין בגולף קונפורט ליין שנים 2016 עד 2018 מנוע 1.4 עם 150 כ"ס. לא מכיר את המפרט הספציפי של אותו הדגם ומתי עשו מתיחת פנים. אשמח להסברים. דבר אחד שאני רואה בתמונות היא מערכת השמע. יש דגמים עם מערכת חדשה בלי המסגרת האפורה גם במודלים הנמוכים וההפך. אפשר הסבר? Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שבוע טוב, מישהו פעם רכש רכב דרכם ? על פניו נראה שיש להם אחלה רעיון אבל איפה הקאץ? ושאלה נוספת : יש לי 3 הצעות פתוחות ל קנייה של 7 מקומות : זאפירה במחיר מאוד זול עם ק"מ 120 K 2015 או ורסן עם 170K 2011 או בכלל מאזדה 5 שנתון 2012 186K או בכלל רכב אחר לגמרי. המחיר בכולם דומה בערך 40K- 50K הרכרבים מיועדים לנסיעה של עד 15,000 ק"מ בשנה זוג פלוס 3 והאמינות והבטיחות הם הגורם הכי חשוב עבורי , כמה שיותר כוכבים וכמה שפחות תקלות ותקיעות של הרכב סחירות פחות חשובה לי היות וגם ככה אני לא קונה אוטו חדש אשמח לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 679 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב מיני קטן שישמש אותי בעיקר לנסיעות עבודה מכפ"ס לראש העין ונסיעות מכפ"ס לנתניה תקציב עד 30000 ש"ח עדיפות שיהיה חסכוני עם שנתון מתקדם תודה רבה לכולם (:
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 906 צפיות
התעניינתי המשפחתית רחבה ונוחה, איך הדגם הנ"ל, הבנתי שאכילות השמן הם בעיקר על גרסאות מנועי 1.8, איך הdsg 6, ישנם מחלות, תקלות ידועות?
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
היי מחפש רכב עד 40 אלף קצת גמיש אם באמת שווה את המחיר. נסיעות של עבודה, בית, סופר.. ממוצע ביום 30 ק'מ עדיף כמה שיותר אמין, חסכוני וקצת מודרני. הכיוונים שיש לי: איביזה fr 2013 1.2 ידנית סקודה פאביה 1.2 ידנית סקודה ראפיד ידנית מרגיש מבולבל ולא רוצה לעשות טעות כל המלצה תתקבל בברכה אם תוכלו לכוון אותי ולעזור אני אשמח מודה לכם מראש על זמנכם.
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 523 צפיות
היי מחפשת מכונית בטוחה לנסיעה עם תינוקת, עד 55,000. מתלבטת בין קיה סול, קיה פיקנטו, פיאט 500X, רנו קפצ'ור.
הודעה אחרונה מאת rainforests, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 471 צפיות
קודם כל מה ההבדל בין השנים של רנו קליו 2016 ו2017 ? האם יש הבדל גדול? והאם PEAGUE 208 עדיף ? מדבר על כל הדגמים הידניים כמובן 0.9 טורבו רנו וPEAGUE 208 1.6 DIESEL
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 674 צפיות
שבוע טוב לכולם! בשעה טובה המשפחה מתרחבת (או אולי נוצרת? ילד ראשון) ואני מחפש רכב קומפקטי ונוח. העיקר - מקום לעגלה, בטיחותי, אוטומט (האישה נו..). מעדיף עד 25k אבל אפשרי לחרוג עד 30k בשביל מציאה. מה ממליצים? בינתיים התחברתי מאוד לקיה ריו האצ'בק.. יש עוד בכיוון? איביזה ידבר אליי לדעתכם? נסעתי שלוש שנים על הסוויפט 16 ידנית של אמא, נהניתי מכל רגע וכמובן שהטיפולים בדיחה.. אבל הגיע זמני לפרוח לרכש עצמאי. אודה לעצותיכם הכנות
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 12 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אז היינו נעולים על 5008 הגענו לסוכנות בבוקר הייתה לנו חוויה לא נעימה בכלל שם יחס מזלזל ושקונים רכב ב179 אלף שקל היחס חשוב לאישתי אז היא די ירדה מ5008 ליד היינו בסוכנות סיטרואן מה אתם יכולים לספר על הc4 7 מקומות החדש מבחינת אמינות ?עזבו שהוא זול יותר ב20 אלף חשובה לנו אמינות כי לסיטרואן כמו לפיג'ו היו שנים לא משהו בעבר תודה
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 509 צפיות
שבוע טוב, מחפש לחיילת עד 25,000 שח קצת גמיש אם שווה את זה... מעוניין לא להתפשר על שנתון כמה שיותר חסכוני, אמין ונוח
הודעה אחרונה מאת dorban3, -
-
מי מחובר 24 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,753 אורחים (הצג רשימה מלאה)