Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ch-r או משהו אחר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

די נשבר לי מהפוקוס סטיישן 2014 מסיבות מובנות אז החלטתי ללכת על כיוון אחר ורגוע לאחר הרפתקאות עוד מלפני שלקחתי את הפוקוס.

לאחר השתלשלות אירועים כלשהי הגעתי מסקרנות לסוכנות טויטה, הוצעה לי טויוטה CH-R ברמת אבזור S-HIC.

מבחינה חודשית זה מחיר שאני יכול לעמוד בו ללא חשש אך מכיוון שלא צפיתי שאקנה עכשיו רכב (וכי נמאס לי מלאכול מרור מפוקוס ועוד טעויות שהיו לפניה) אני רוצה ראש שקט עד כמה שניתן ולפחות לחסוך בהוצאות הדלק ובמינימום דברים שיהרסו להם (כל מיני גירים כפולי מצמד).

אחרי נסיעת מבחן היא כן קצת חלשה אבל עולה את העליה של נשר לאוניברסיטה על 100 בקלילות (מעבר לזה היא קצת מתנגדת).

בשביל שקט נפשי אמנם אני יכול לותר על חווית נהיגה אך אני עדיין רוצה להתייעץ עם אנשים בעלי הבנה..

הנציג אמר לי שהקורולה יכולה להיות יותר מעניינת עבורי כי היא חדה יותר בתגובות אבל הסדאן נראית זקנה מידי וההאצ'בק נראתה קטנה מידי ויש חשק שעד שאני קונה אוטו חדש מהחברה שיהיה בו קצת משהו אחר. השאלה היא כמה הקורולה האצ'בק יותר זריזה שבאמת כדאי ללכת עליה (לא הספקתי לנסוע עליה).

כרגע ראיתי שבלובינסקי יש הנחות והסיטרואן C5 בדיזל יכולה להיות אופציה מסקרנת כי המחיר שלה יוצא דומה לCH-R אז אני משער שגם התשלום החודשי יהיה דומה. מבחינת שקט נפשי ל5 שנים הקרובות ניתן להשוות ביניהן ויש מה לפזול לסיטרואן?

אני רוב הזמן נוסע לבד או עם הבת זוג, לא צפויה בשנים הקרובות התרחבות משפחתית או משהו כזה לכן לא אכפת לי כמה יסבלו מאחור. אני כן רוצה להינות מהרכב וכן ביצועים סבירים אך שיהיה חסכוני ועם ראש שקט מבחינת הטיפולים.

יש לי כרגע טראומה מגיר כפול מצמד ככה שDSG מרתיע אותי לא משנה כמה תציעו לי משהו רציוני מVAG ולחילופין הקיות/יונדאי נראות פנסיונריות מידי לטעמי (בעולם ההיברידי לפחות)

פורסם

גם ברוב היונדאי קיות יש גיר כפול מצמד גם ככה. 

הקורולה תהיה דיי דומה לCHR, יחידת הינע דומה עד זהה ואל תצפה לההבדל משמעותי בביצועים לטובתה ביחס לCHR. חסכון בטוח תקבל מהטויוטות ,  וכנראה שגם שקט מבחינת תקלות . 

פורסם

כן אני יודע שגם הן עם גיר כפול מצמד, פשוט לא רציתי להתלונן גם על זה אצלן 😅

כאילו אם השיקול הראשי הוא חסכון והשקט לא לחשוב על הC5?

כי ההבדל בקג"מ כלכך משמעותי (14.5 לעומת 30.6) ואני מפחד שאחרי שתרד לי ההתלהבות של הCH-R אני ארגיש שהיא חלשה מידי..

בפוקוס לשם השוואה מאוד קשה לי עם החוסר כוח שלה למרות שאני יוצא מנקודת הנחה שהיא כבדה בגלל הסטיישן ושהמנוע החשמלי יתן לי את המומנט בצורה די זמינה כדי לא לסבול כמו עם הפוקוס.

פורסם (נערך)

המנוע החשמלי יתן לך בעיקר כוח בזינוק, פחות בעקיפות, למי שמחפש תחושה של  כוח לא הייתי ממליץ לבחור בCHR או בקורולה( או בכל טויוטה אחרת עם גיר רציף). 

עד כמה שיצא לי לראות ולקרוא פה בפורום, לרכבים עם שילוב המנוע גיר שיש בC5 אין בעיות בולטות. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

כל טויוטה תיתן לך שקט וחסכון, הנאה בנהיגה זה לא הצד הכי חזק, ההאצ'בק יפה, הרכב לא כזה חלש. ואם תחליט להחליף מוקדם יהיו קופצים על הרכב.

אולי כדאי לבדוק גרסאות שמביאים בייבוא מקביל, ואם תרצה להתפנק יותר - בדוק בלקסוס.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

ולמה לקפוץ ל C5, 
למה לא ללכת על הC3 אירקרוס, מרווחת נעימה ועכשיו עם ההנחות של לובינסקי גם המחיר סבבה.
או לחלופין את הקקטוס שההפרש במחיר בינה לבין הטויוטה יגמד כל חסכון בדלק (אלא אם אתה נהג מונית...)

• תוכן חדש...