ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,595 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 932 צפיות
שלום כיום בבעלותי רכב מסוג פורד פוקוס 07 גיאה אני מחפש רכב משפחתי שיהיה הרכב הבכיר יותר והפוקוס יהיה כרכב שני. התקציב סביב 40,000 שקל שממומן ברובו כהלוואה. הרכב מיועד לממוצע של 15 אלף ק״מ בחודש. הרצונות שלי מהרכב: - אמינות(מוכן לטפל לפי הספר כולל מוסך מורשה) - מקום מספק ונעים ל2 בוסטרים מאחורה עם אופציה לשלישי - יחידת הנעה חזקה(יחסית) - גם בפוקוס שלי העדפתי מנוע 2000. רכב נמרץ וזריז זה מאוד חשוב לי. לא מסמפט מכונית שהרגל לוחצת על הגז והאוטו לא זז. אוהב להרגיש דחיפה. לאבי יש מונדאו טיטניום אקובוסט ומלבד ההנאה מהנהיגה והכוח, זה עוזר לביטחון בעקיפות או התחמקויות ממצבים לא נעימים. - נוחות מתקבלת על הדעת ומע…
הודעה אחרונה מאת shayco80, -
SUV מנצח תמיד ?! 1 2
מאת kamashay- 7 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מעוניין לרכוש משפחתית בטיחותית, וחבר יעץ לי - ״בתאונה SUV תמיד ינצח״ אני מבין שזו טענה פשטנית, אבל אולי היא נכונה? האם SUV הוא הרכב הבטיחותי בארוע של תאונה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום אני עומד לסיים תקופת אחריות של רכב פגו 208 אותו רכשתי מהיבואן (אני גם צריך להתייעץ מה לעשות כעת מה כדאי לי אבל ל כך בפוסט נפרד בקשתי לקבל את היסטוריית הטיפולים ודי נדהמתי לגלות כמה דברים, 3 שנים אחרי... 1. מופיע תאריך קבלה של הרכב כנראה של הסוכנות עם תלונות הלקוח ( לא אני). רעשים חזקים מכיוון ההגה ( הגיע בגרר) 2. כללי טיפול מופיע באנגלית- ROOF COLOR DOESNT SHIM ROOF COLOR IS ROUGH אני מבין שזו בעיה בצבע לא מבריק וכו' ( ואכן הרכה אפור כהה מטלי אף פעם לא הבריק) כטיפול לצבע ( תחת מספר התקלה)כנראה ,מופיע לי משחת סיכה גריז טיפול P23A 95 לא מופיע משהו לגבי הרעשים מההגה.…
הודעה אחרונה מאת hayimbr, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 772 צפיות
שלום, אשמח לקבל את ייעוץ חברי הפורום אני מסיים בעה בקרוב 3 שנים עם פגו 208 כתבתי עליה רבות כאן- 1. מזגן חלש מאוד למרות מגורי בירושלים 2. צריכת דלק נוראית- מירב הנסיעות הן בתוך העיר חוויתי צריכה של 7 קילומטר לליטר וגם פחות עם מזגן הרכב נבדק , גם בהתערבות הנהלת המחוז ,נאמר לי שהוא תקין ואלו הנתונים של הרכב מה כדאי לעשות כיום אם בכלל- 1. להשאיר ככה עם הרכבד 2. למכור ומה לקנות , כשלא ברור לי מה יהיה הסכום שאבל. 3. טרייד אין בלובינסקי- איך זה עובד מה אני אקבל עקרונית על הרכב שלי 4. רכישת רכב מלובינסקי טרייד אין למשל ישנו פרסום על פיגו 308SW מליסינג יד ראשונה קילומטרז של כ 120,000 …
הודעה אחרונה מאת hayimbr, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 748 צפיות
בוקר טוב חברים אני בהתלבטות איזה רכב כדאי לקנות . הקנייה תתבצע בדצמבר - ינואר השנה . אשמח לדעת מה אתם הייתם בוחרים ולמה ?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכל המומחים ובעלי הניסיון, החלטתי לבדוק אופציה של קניית רכב מטרייד אין מהחברה של סוזוקי. ניסתי להבין טלפונית האם אני יכול לקחת את הרכב לבדיקה ונעניתי בתשובות מתחמקות שהרכב עבר כבר בדיקה ויש אחריות. מה האחריות אומרת ולכמה זמן לא ממש ענו. מניסיונכם האם אני יכול לקחת את הרכב לבדיקה פרטית?
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 530 צפיות
אני מתעניין בשני הרכבים האלה ולא מצליח להחליט מה כדאי יותר.מה יותר אמין? מה הצריכת דלק?אחזקה?ובכללי מה יותר מהנה לנהיגה
הודעה אחרונה מאת Mazdaspeed 6, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 819 צפיות
אהלן, אני מתעניין ברכב פורד מונדאו טיטניום עם המנוע 2 ליטר טורבו 240 כח סוס. מישהו יודע פה משהו על הרכב? איזה בעיות עיקריות? האם כדאי להתקרב או לא?
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 517 צפיות
מתלבט בין 2 הרכבים האלו איזה מהם גרסה פחות בעייתית? כן מודע לבעיות הגיר ובכל זאת רוצה לקנות את אחד מהרכבים האלו הרכב מיועד לי ולחברה שלי והנסיעות הן לרוב עירוניות מעריך בין 13-10K km בשנה.
הודעה אחרונה מאת VromVrom, -
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, אני מחפש משפחתית מרווחת, יש לי שני ילדים קטנים ואחד בדרך ב״ה, וחשבתי אם כבר, לקנות רכב מתאים בטיחותי עם תא מטען גדול. אנו גרים ברעננה ורוב הנסיעות עירוניות, לא קילמטראז גדול מידי. בנוסף החנייה בדירה צרה, אז חשבתי אולי דלתות שנפתחות לצד, שלנוסעים מאחור יהיה אפשר להיכנס ולצאת בקלות בתוך החנייה. הייתי שמח לרכב טוב משומש בטווח מחירים של בין 100K ל 150k אם מדובר במשהו ממש טוב. חשבתי גם אולי רכב עם שבעה מקומות אם ארצה להסיע עוד נוסעים (רואים כאלה ברעננה כמו מזדה חמש, קיאה קארניבל וכו׳) מה מומלץ ומה בטיחותי? זה נכון שרכב גדול הוא בטיחותי מעצם זה שהוא גדול? רואים בשנים האחרונות הרבה ג׳יפים כאלה גדולים / רכבים גבוהים האם הם בטיחותיים יותר או שחוץ מנסיעות בשטח זה רק לפוזה? …
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 584 צפיות
אני קונה רכב ומתלבטת בין שני דגמים של 208, במחיר דומה, אשמח לעצתכם ובעיקר להבין מה יותר חשוב מבחינת פרמטרים: האחת מ 2017 דגם אקסס פלוס (המאובזר יותר) כ 60 אק"מ, יד 2 מ 0 ק"מ. השניה שנת 2016 דכם אקסס (המאובזר פחות) עם כ 25 אק"מ , יד 1 מפנסיונרית, כתוב ברשיון "פג'ו סלובקיה". בשתיהן נהגתי והרגשתי סבבה, החדשה יותר יותר נוחה ברמת האבזור ומשום מה מרגישה קצת קומפקטית יותר. בקיצור - על מה הייתם הולכים (אם בכלל) ולמה? תודה :)
הודעה אחרונה מאת irisy3, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי קיבלתי הצעה לs60 t4 יד ראשונה מהשכרה קילומטראז 97, שנתון 2016 דגם קינטיק ב61k האם העסקה משתלמת? האם הt4 מספיק חזקה? או שכדאי לחפש t5?
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, לטובת הקורולה - מראות צד רחבות. מנוע היברידי. אמינות יחסית - רכב בסגנון תדלק וסע, מאוד מתאים לי. שוק יד שנייה חזק ושמירת ערך גבוהה - אני מחליף רכבים כל 3.5-4.שנים וכל פעם משלם הפרשים בין הכסף שיש לי ביד לסכום שנשאר לאחר שירדו מיסי הרכב. אני מקבל 90% קצבת ניידות, אם אני לא טועה, זה אומר ש90% מהמס יורד (תקנו אותי אם אני טועה) . לרעתה - נוחות הנהיגה בינונית מינוס. שאר הנוסעים מאוד מרוצים בטח יחסית לאוקטביה שהייתה לפני כן. גיר מרעיש ורעשי רקע מעל 105 קמ"ש לטובת ה סיטרואן - מושבים ונוחות נסיעה שקורולה אף פעם לא תגיע אליהם. אבזור נרחב בעיקר ב shine pack. אחריות 5 שנים לעומת 3 …
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 576 צפיות
שלום, אני מחפש C4 פיקאסו 5 מק׳ שנת 2017. ראיתי רכב מסויים באחת הסוכנויות של לובינסקי טרייד עם 60 אלף ק״מ (יד1 מליסינג) - אבל בהיסטוריית טיפולים נראה שהוחלף מיכל דלק וממיר קטליטי בערך ב-40 אלף קילומטר. החברה מוכרת את הרכבים עם אחריות של שנתיים שכוללת גם את המכלולים האלו - האם עדיף להימנע בגלל ההיסטוריה הזו? המחיר הנקוב לרכב הוא 72 אלף ש״ח אגב, אשמח לשמוע מה דעתכם על המחיר. תודה!
הודעה אחרונה מאת yuvalshu, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 675 צפיות
שלום לחברי הקהילה. קבעתי בדיקת רכב רנו מגאן קופה 2.0 אוטומטית נראית בובה של רכב מבחינה חיצונית. עכשיו הבעיה שזה רכב לא נפוץ וקשה למצוא מידע על האקזמפלר, למישהו יש מושג אם אני צריך לחפש אחר תקלות נפוצות או מקרים ידועים שיש למשפחת רנו/ניסאן ?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 443 צפיות
נתקלתי פה בשתי אסכולות , אחת טוענת שצריך לבדוק את הרכב במכון שמתמחה ביצרן הרכב הספציפים שאני רוצה לקנות לעומת אסכולה שטוענת שיש לשים את הרכב בבדיקה במכון יעודי מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Bushmaster, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 654 צפיות
קיבלתי הצעה לקנות הונדה אקורד שנת 2009, ק''מ 218, יד רביעית אומנם הנתונים היבשים נראים לא להיט אבל הרכב שמור בצורה מעולה וגם הבעלים מחליף איתי על אופנוע שבבעלותי וחוסך לי המון כאב ראש. מה דעתכם על הרכב? האם כדאי להיכנס להרפתקה הזאת? אני מחפש רכב גדול ומפנק לנסיעות בינעירוניות בצפון. פחות בעיה של מצוקת חניה כרגע
הודעה אחרונה מאת adam3213, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 852 צפיות
שלום, מתלבט בקניית רכב חדש, ההתלבטות היא בין המאזדה לטויוטה. מעוניין לקבל מידע על 2 המכוניות אם למישהו יש ניסיון עם המכוניות הנ"ל הפרשי מחירים והמלצות לקנייה של אחד הרכבים. בברכה, גדי.
הודעה אחרונה מאת erezger, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! עד לאחרונה (משפחה של ארבעה) הסתדרנו עם רכב אחד בבית, אך שינוי תעסוקתי מצריך רכישת רכב נוסף. הרכב הראשון הוא רכב יפנומטי די חדיש ואמין, שככל הנראה נמשיך להחזיק אותו ויישמש אותנו כרכב עיקרי לנסיעות משפחתיות, איסוף ילדים וכו'. הרכב השני ככל הנראה יישמש אותי לנסיעות יום יומיות של בערך 50 ק"מ הלוך חזור וינוח בסופ"ש. מאז ומתמיד אהבתי רכבים, אך תמיד נאלצתי לבחור ברכב השקול יותר מבחינת מחיר ואמינות, ולכן מרגיש שיש פה הזדמנות לרכוש סוף סוף רכב שיעלה חיוך על הפנים. התקציב: 100,000 ש"ח אפשר קצת למתוח כלפי מעלה. הדרישות: צריך להיות רכב עם 4 דלתות, ופרקטי במידה מסויימת כגיבוי לאיסוף ילדים מהמסגרות וכו'. כמו כן חייב …
הודעה אחרונה מאת tsiyoshi, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הורי בני 70+ מחפשים רכב אמין ונוח מחזיקים הרבה שנים רכב התלבטויות: מזדה cx5 סיטרואן c5 shine ניסאן קשקאי מיצובישי אקליפס אשמח לחוות דעתכם תודה!
הודעה אחרונה מאת מאיה2009, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 453 צפיות
שלום לכולם, עומד לרכוש מהחברהטויוטה CHR חדשה. מעוניין לקבל הסבר על ההבדלים של הדגמים הקיימים ובנוסף המלצות על דגם ספציפי. תקציב 150000 תודה, גדי.
הודעה אחרונה מאת נירן, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, אנחנו מעוניינים לרכוש רכב, שישמש 2 אנשים בוגרים בעיקר לנסיעות בעיר ולעיתים רחוקות לבין-עירוני. לרוב לא ייסעו ברכב יותר מ2 נוסעים. הרכב מיועד ליסוע כ8,000 ק"מ בשנה, והיינו רוצים להחזיק בו לפחות 8 שנים ורצוי יותר. אנחנו נהגים רגועים מאוד ללא צורך בביצועים יוצאי דופן, עם הבנה בסיסית בלבד ברכבים. לאחר שנים של רכבים משומשים ועקב הרצון להחזיק ברכב תקופה ארוכה,אנו רוצים לקנות לראשונה רכב חדש אך לא "להשקיע" בכך מעבר למה שאנחנו באמת זקוקים לו. המאפיינים החשובים עבורנו הם לפי הסדר הבא - אמינות ובטיחות (ההבנה שלנו ברכבים בסיסית, לכן מעדיפים תיבה אוטומטית "רגילה" ומנוע "רגיל" שאנחנו כבר מכירים. תקופת האחריות חשובה לנו. בלימה אוטונומית חוב…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום אני הולך לבדוק קיה סיד סטיישן 2017 מליסינג לצורך רכישה. הרכב עבר 56k. אלך לבדוק מחר האם עבר טיפול 60,000. אם כן ויש תיעוד האם ניתן להסתמך על הטיפול או לעשות בעצמי במידה ואקנה? אם לא האם נהוג לקזז את הטיפול מהמחיר? מה העלות של טיפול כזה במוסך מורשה של קיה? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 619 צפיות
היי, אני עומד לקנות רכב והגיע הזמן לפתוח את הארנק ..., ואז אני תוהה, מהרגע שאני משלם ועד לרגע שהרכב נרשם על שמי עובר שבוע שבועיים. בזמן הזה הכל יכול להיות ואין לי שום הגנה, רק קבלה. בשבילם זה כסף קטן, אבל בשבילי זה המון. מה עושים? מה מקובל? תודה מראש, ע.
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 874 צפיות
שלום לכולם, לאור המצב, מחפש רכב שני, שיהיה לשימושי ויחסוך ממני שימוש בתחבורה ציבורית. הצורך הוא בעיקר עירוני, שיהיה חסכוני, אמין כמה שיותר ואוטומט(שהאישה תוכל לנהוג במקרה הצורך). לא משנה לי נראות בכלל. תודה מראש Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת The car mentor, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מהסתכלות על המפרטים של השניים לא ככ הבנתי מה ההבדלים, אשמח להסבר ממישהו
הודעה אחרונה מאת gilgil28, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי אני מתלבט אם לקנות את הרכב דאצ'ה דאסטר או סנדרו 1.הנסיעה שלי זה בערך באזור ה400 ק"מ בשבוע קצת יותר לפעמים. 2. אמינות הרכב? יש הבדל בין הגרסאות? 3.בטיחות?יש בקטע של מה קורה חס ושלום בתאונה לא מדבר על המוביילי וכאלה. 4. הבדל בין הגרסאות? כדאי חדש מהחברה? או יד שניה של שנה פחות או שנתיים? 5.ירידת ערך מהירה? תודה לעונים !
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 500 צפיות
שלום לכולם, האם יש גירסה/רמת גימור בשנים הנ"ל שאין בה מובילאי נוסף בדשבורד ב cx5? תודה
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי לחברי הפורום. אשמח לקצת חכמת המונים על העסקה הבאה: *רכב ממורה נהיגה* דאצ'יה DUSTER אוטומטי, טורבו דיזל. דגם LAUREATE (דגם מחירון יצחק לוי 315044) שנת 2019 נסע 6000 קילומטר בלבד. מתכוון להשתמש ברכב מעל 5 שנים לפחות. המחיר במחירון 87,000 שח ואחרי הורדת ערך מורה נהיגה יוצא בסביבות 65,000 שח. הדילמה: הרכב ממורה נהיגה, כלומר ירידת ערך מיידית של 26% כשארצה למכור הלאה. מצד שני - הרכב תקין לחלוטין וכמעט לא נסעו בו. ואין מצב להשיג רכב כזה, ברמה הזו, במחיר כזה. בנוסף - למרות שהדגם מ 2019 הוא הוחלף בדגם אחר בגלל שינוי בתקינה הארופאית. (הבנתי שזה משהו שקורה לא פעם. זה לא עניין של ריקול לדג…
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 547 צפיות
היי אני כבר המון זמן מחפשת לקנות רכב אבל בגלל שאין לי מושג וחצי התהליך נהיה מאוד קשה לי בעיקרון מחפשת רכב קטן בעיקר לעיר (אולי ממש מדי פעם נסיעות ארוכות), בטיחותי וחסכוני בדלק (חשוב) התקציב שלי הוא גג 30K בעדיפות לסביבות ה- 20K כרגע כי לא עובדת והמצב קצת הדוק עשיתי קצת מחקר לאורך התקופה שאני מחפשת והצלחתי לצמצם המלצות לרכבים האלו: * סוזוקי סוויפט (קיבלתי מלא המלצות על הרכב, ואפילו כמה פעמים הייתי בתהליך קנייה אבל בסופו של דבר המוכר החליט להשאיר את הרכב, אין יותר מדי היצע וזו הבעיה) * יונדאי i20 (בהתחלה חשבתי על i10 אבל הבנתי מכמה אנשים שה- i20 עדיפה משום מה) * הונדה ג'אז (גם קיבלתי המלצות והבנתי שהרכב חסכוני אבל בתכלס בהשו…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -