ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
אמא שלי שוקלת רכב חדש בעקבות המבצע של סוזוקי לכוחות הרפואה ובעקבות זאת החלה התייעצות בין הדגמים של סוזוקי: סוויפט ויטרה קרוסאובר ובגלל שהמחיר של קמיק זה די קרוב והיא תמיד חלמה על סקודה אז היא גם נכנסה למשוואה. מבחינת הצרכים שלה, הנסיעות שלה ברובן מהבית לעבודה ומידי פעם כשסבא מגיע לארץ היא הנהגת מונית הצמודה שלו. חוץ ממני יש לה ילד בן 9 אז לא משנה העניין של כסאות בטיחות וכו'. העיקר הוא אמינות ואחזקה לא יקרה (DSG?), היא מעדיפה צריכת דלק טובה, היא מתגוררת באיזור חיפה וכל הנסיעות שלה כוללות עליות אז קצת מרתיע אותה העניין של מנוע בנפח 1,000, יש באמת ממה לחשוש? היא עד היום נוסעת על גרוטאות למיניהן, סיטרואן קסנטיה שנת 2001 ולאחר …
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 544 צפיות
אני מחפש רכב שיקח אותי פעם-פעמיים בשבוע נסיעה של שעה וחצי כולל עליות, ושיהיה חסכוני כמה שאפשר כולל בטיפולים. נוחות נסיעה וכל זה פחות מעניין, שיסחוב ויהיה חסכוני. הבעיה היא שהתקציב נמוך. חבר של חבר הציע פיג'ו 206, שנת 2001 210,000 קמ ללא עלות (בתנאי שאני גם לא מוכר אותה בהמשך) רכב למעשים טובים. רציתי לשאול כמה זה משתלם? האם כמות ההוצאות על רכב כזה לא בהכרח תיהיה משתלמת מאשר רכב בינוני באיזה 15000 אלף שח, האם הוא לא ישבוק חיים אחרי כמה פעמים לעלות מהבקעה לירושלים?
הודעה אחרונה מאת אורי1089, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 561 צפיות
הי אני מתכונן לקנות אוטו שני עבור המשפחה ומתלבט בין מאזדה 3 ליונדאי איוניק שנת 2017. אנחנו נוסעים כ12000 ק"מ בשנה. המדובר בי ובאשתי בני 45 פלוס ו3 ילדים בגין 18-22. מה ההצעה שלכם אשמח להרחבה בנושא. תודה משה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 459 צפיות
היי, לאבא שלי יש כרגע קיה ריו 2012 סדאן 200K. ונוצר איכשהו מצב שנוכל למכור את הרכב במחיר רווח (כ18K) לכן החלטנו למכור על מנת לשדרג לרכב מעט יותר חדש עם אפשרות להוספה של כ7-8 מקסימום. הרכב הנוכחי בעיניי מצויין לשימוש הדיי מצומצם שלנו אך צריכת הדלק לא טובה בכלל והפלסטיק בפנים די מפורק ככה שנוצר רעש לא נעים בבמפרים וכבישים רעועים. אז בהתאם לתקציב מחפשים רכב שבין סופר מיני למשפחתית קטנה עם צריכת דלק סבירה פלוס ושיהיה בעיקר אמין(מינימום תקלות) ושיהיה די נוח לנהיגה. (רק אוטומט). פתוח לכל ההצעות אשמח לעזרתכם, תודה
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 555 צפיות
היי לכולם מחפש רכב אוטומט שיהיה בעיקר חסכוני בדלק ונוחות השאר פחות מעניין מה הייתם קונים בתקציב עד 15K גג ? איך פגו 107 /סיטרואן C1 ? סביבות שנתונים 12 חלק מהביקורות על הסיריון אומרות חסכוני חלקם לא מה התצרוכת האמיתית ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, אני ממש מעוניין לרכוש הונדה סיוויק הבנתי שהרכב הזה כמעט ומושלם כי אנשים מוכרים אותו במחירון ולפעמים מעליו השאלה היא אם היא באמת שווה את זה. נעבור על הפרטים של הרכב 2010 נפח 1.8 140 כ"ס 120000 קילומטר חיישני רוורס טסט נגמר באוגוסט יד 1 ליסינג יד 2 פרטית של איש מבוגר שגר איתי בעיר ממש היה נחמד לדבר איתו בטלפון. היתרון שהוא באמת שמור כי הוא מבוגר ולא נוסע הרבה. דיברנו על מחיר הוא אמר בהתחלה 29 אלף הצלחתי להוריד אותו ל27 אלף ואולי גם אצליח ל26 אני מקווה וככה זה יכין אותי לשלם עוד 1000 שקל ספייר על טסט שנגמר באוגוסט, בקרוב אראה את הרכב ואני לא חושב שתהיה בעיה בבדיקה גם. השאלה היא אם היא שווה את המחיר כי היא באמת במצב בובה…
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 482 צפיות
שלום, התקציב הוא כ80K. נסועה יומית בערך 60 ק"מ. ברכב יהיו שני כסאות בטיחות ועגלה כפולה (תאומים). חשוב לנו תא מטען מרווח ושיהיה נוח להכניס אליו את העגלה, בטיחות ואמינות. אני מקווה להחזיק את הרכב לשנים רבות (היום נוסעים על רכב שנתון 2003). היינו בשלמה סיקסט וראינו sportage ו ionic. נראה ששני הרכבים עונים על הדרישות. בionic תא המטען שקוע ולכן קצת יותר קשה להכניס את העגלה. מצד שני לי יש סלידה לא מוסברת מהג'יפונים למיניהם. אשמח לדעה על הדגמים הנ"ל ואחרים. תודה
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 498 צפיות
היי, היות ואנחנו נמצאים בזמנים דיי נואשים ליבואני הרכב חשבתי לנסות לנצל את ההזדמנות לרכב חדש ומרגש יותר, אשמח להצעות לרכבים ספורטיביים מומלצים מבחינת אמינות, שוק , והנאת נהיגה עד תקציב של 200K, עדיפות לגיר ידני ולטווח ארוך. תודה לעוזרים
מחפש רכב מיני לנסיעות לטיולים לפעמים, ככל הנראה נסיעות ארוכות יחסית ולא שימוש יום יומי, ושיהיה חסכוני בדלק. מחיפוש מהיר באינטרנט קיבלתי הרבה אפשרויות, ביניהן: 1. סוזוקי סלריו 2. סקודה סיטיגו 3. סיאט מ' 4. פיאט 500 5. פיאט פנדה 6. אופל אדם לא יודע מאיפה להתחיל ומה כדאי לבדוק ולפי אילו פרמטרים. אשמח לעזרה או כיוון 😃
הודעה אחרונה מאת dorban3, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 538 צפיות
אהלן, מחפש רכב עד 40K ש''ח משפחתי / מנהלים עם מרווח מחייה גדול בתא הנוסעים ותנוחת ישיבה נוחה ומפנקת. יהיה בשימוש בעיקר בינעירוני בכבישי הצפון. מאפיינים שחשובים לי: נוחות כוח אמינות פחות מעניין אותי: מערכות בטיחות אקטיבית ערך שוק מראה חיצוני התעניינתי באופל אינסיגניה אבל הבנתי שהן נחשבות לא אמינות כמו כן, חשבתי על היונדאי I35, רנו פלואנס. אשמח לעצות וחוות דעת על עוד רכבים ועל הרכבים שמעניינים אותי. תודה!
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 516 צפיות
שלום אנשים יקרים שאלה, לקחתי רכב שאני מעוניין לרכוש לבדיקה הרכב מטופל בזמן ונראה טוב מאד. טיפול אחרון בוצע לפני שנה וחודשיים. ב105,000 היום הרכב 115,000 קמ מדובר על יונדאי i30 שנת 2011 מאדם פרטי יד ראשונהה, משמש כרכב שני במשפחה. בבדיקה במכון היה הרבה ליקויים של בלאי טבעי לאותה שנה ולא דברים בעלי משמעות גבוהה דבר אחד שהבוחן התעכב עליו זה סימני דליפה מראש מנוע ( אמר שהוא רואה שזה מאטם) בנוסף לזה חוסר בשמן פיח ולכלוך. בעל הרכב התחייב לגיר מנוע שילדה גיר ושילדה ללא חריגים. חשוב עוד לציין הבוחן ייחס את הדליפה והחוסר שמן לפילטר שצריך בהחלפה. ובנוסף אמר "אני מכיר שזה מחלה של הדגם הזה, לכן הלכתי …
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 451 צפיות
אשמח לעזרה בהכוונה תקציב 14000 חשוב לי ביותר חיסכון בדלק וכמה שפחות רואה מוסך תודה רבה מאוד!!!
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 463 צפיות
רוצה לקנות רכב שנתון 2008 (מאזדה 3 /פורד פוקוס /קורולה) לתקופה של 5 חודשים. התקציב שלי באזור ה10k. הרכבים שנכנסים לסכום הזה נמצאים עם 200000km + הפחד שלי שלא אצליח למכור את האוטו שאחזור בחזרה לחול בעוד כ 5 חודשים. האם החשש שלי במקום? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. מתעניין ברכישת פג'ו 3008 החל משנת 2017, התקציב די גמיש והוא פחות העניין. השאלה שלי היא מה ההבדל באבזור בין שנת 2017 (הראשונות שעלו) לבין שנים 2018-2019. אני מתמקד בעיקר בדגם האקטיב. האם יש הבדלים באבזור בטיחות/פינוק וכו'..? אני כן יודע שהראשונות ב-2017 הגיעו ללא בלימה אוטונומית וכו', השאלה שלי היא האם כדאי להתמקד בשנתון המתקדם יותר או שכולם די דומים? לגבי המנוע - אני יודע שבגרסת הדיזל היה שינוי ל-1.5 החדש עם 130 כ"ס, אבל זה דווקא שינוי שפחות מפריע לי. אשמח לחידודים לגבי תאריכי מפתח בשינויים שנערכו בדגם. אני נוסע כ- 25,000 קילומטר בשנה ולכן מתעניין בדיזל בלבד. המון תודה
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כן, יש הבדל במחיר, מקומות ישיבה (מה לעשות שלא מביאים קודיאק 5 מושבים?!), 4X2 מול 4X4 (לא שזה קריטי, אבל...), מה עדיף ואיך בוחרים בסוף?! לא יוצא מזה! זוג לא צעיר(...), יומיום בתוך העיר(לא הרבה), טיולי אמצע-שבוע וסופשים מצפון ועד דרום, כולל יממלח ואילת אפילו. אז?!
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 972 צפיות
מצאתי להוריי רכב שברולט טרקס 2016 מאדם מבוגר בן 70 שעובד כאדריכל והוא יד 00, הבנאדם נראה מאוד מאוד אמין והראה לי את כל הספר טיפולים של הרכב במוסך המורשה של UMI והכל נראה תקין לגמרי(הרכב גם עבר טסט לפני חודש). הבאתי לו מקדמה שישמור לי את הרכב כי הוא צריך אותו לשבוע הקרוב לנסיעות עד שיסתדר על רכב בשביל עצמו וביום ראשון הקרוב נבצע העברת בעלות. ישבתי איתו וביקשתי שיראה לי שאין תביעות במרכז הסליקה של חברות הביטוח והוא אונליין הראה לי שאכן אין שום תביעות. היום סתם חיפשתי את השם שלו באינטרנט ומצאתי את העניין הזה: https://xn----8hcborozt8bdd.xn--9dbq2a/תיק/21632-04-18 מה זה יכול להיות? זה 100 אחוז הוא, ורשום "עניין נזקי רכוש – רכב"…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
אמינות טיגואן
מאת לוקסי- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 531 צפיות
אני שוקל לקנות טיגואן 2018 והרבה מפחידים אותי לגבי אמינותו ועלות האחזקה שלו. האם יש ביסוס לחששות? תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 486 צפיות
היי , מוכר את הולוו שלי S80 דגם T4 ביזניס שנת 2016 יד ראשונה ( מנכה צה"ל ) 43,000 ק"מ . ללא תאונות , עבר טיפול 15,000 לפני כ 3 חודשים מטופל אך ורק במוסך ולוו .מחירון 98,000 ש"ח מוכן להתגמש מעט. אבי 0542888826
הודעה אחרונה מאת - XM -, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 803 צפיות
מתלבט בין מאזדה 3 או מאזדה 6 של שנת 2017 שניהם אני מדברים על הדגמים עם המנוע 2000 לא הפרימיום הדגמים היחסית פשוטים שלהם , מישהו יכול להגיד מה עדיף ומה בכלל ההבדל בניהם אם יש ?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני הולך לסגור השבוע על פג'ו 308 סטיישן מודל 2016 עם מנוע 1.2ליטר טורבו בנזין. האם הרכב אמין ומומלץ? קראתי שהיו בעיות עם השרשרת טיימינג בשנתונים האילו אבל לפי הספר טיפולים רשום שהרכב עבר החלפה של 4"רצועות מנוע" בטיפול 120 אלף. זה אומר שהוחלפה רצועת טיימינג? הרכב עם 147000 קמ במחיר אטרקטיבי ועם שנתיים אחריות. כדאי לקחת?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
המלצות לרכב עד 65k ש״ח 1 2
מאת tix-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, רכב עד 65k ש״ח. אופן השימוש: - יחסית מעט ניסיון בנהיגה (לא נהג צעיר - 28, אבל רישיון 3 שנים, עם רק 4 חודשי נהיגה יומיומית) - נסיעות ארוכות (הלוך-חזור חיפה-ירושלים) פעמיים-שלוש בשבוע בשגרה בנוסף לנסיעות עירוניות ונסיעות יותר - מדי פעם טיולי קמפינג וכאלו (אז תא מטען לא קטנטן) - בהמשך לנקודות הקודמות, צריך לסחוב מלא עליות... - יסיע 2-3 אנשים בוגרים בד״כ ולא צפוי להשתנות בקרוב דרישות: - אוטומט - בטיחותי! - אמין - חסכוני + ידידותי לסביבה ככל האפשר - אם אפשר לסגור את העניין ב40-50k, מה טוב התחלתי להסגר על איביזה 2016/17, אבל מחיפוש קצר פה בפורומים רואה שממליצים בעיקר על הידני - אשמח להבין למה? …
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 850 צפיות
מכרתי את הרכב שלי, רנו מגאן קופה 2014 2000 סמ"ק. נהנתי והרכב שירת אותי נאמנה, אבל הוא כבר הזדקן )וגם אני( אני מעוניין בגיפון, כנראה 3008 פרימיום, וממש מתלבט בין רכישה לליסינג תפעולי, או שאולי בכלל לקנות יד שנייה כן, אני יודע שאני כבר לא צעיר, מעדיף להיות על הסייף סייד בכל הנוגע לניהול סיכונים ולכן מעדיף תפעולי. יש כאן משהו שגם היה בהתלבטות הזו ובחר? בדקתי באויס ואלדן, כרגע בלי רכב בכלל, ויכול למשוך עוד כמה שבועות. יש למשהו תובנות?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 458 צפיות
אני מחפש רכב חדש להורים שלי שהם פנסיונרים די נמרצים שנוסעים הרבה בכל הארץ. התחלתי להסתכל על כל מיני דגמים והתייעצתי עם אבא שלי על ההעדפות שלו, ונראה לי שנלך על יונדאי i20 שנראה לי שתתאים להם בול. מה דעתכם? זה רכב טוב, נכון? ונכון שהוא יהיה להם נוח? עכשיו, קראתי בכתבה מלפני חודש בערך (זה פה https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3823796,00.html ) שיש ירידה של המחירים של הדגם הזה בגלל הקורונה, זה עדיין אקטואלי? מישהו אולי יודע? וזה רק על גימור אינטנס שכתוב שם או על הכול? וזה רק אצל היבואן הרשמי? פשוט חשבתי שאולי זה יותר חכם לקנות רכב במסלול של ליסינג תפעולי פרטי כמו שיש פה למשל https://www.galileasing.co.il/ליסינג-תפעולי-פרטי-גלי-ליסינג/ , בגלל שאני רוצה שיהיו …
-
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום רב חברים, ויתרתי על הליסנג יש לנו במשפחה רכב מסוג אופל אסטרה ואני רוצה רכב נוסף (משפחתי). מטרות הנסיעה: בעקרון נסיעה בינעירונית קצרה 30-40 קילומטר ליום. וכן נסיעה אחת לשבועיים-שלוש לצפון הרחוק. 2 האופציות שיש כרגע על הפרק: אופציה א: רנו מגאן אסטייט בנזין עלייה לכביש 10/16. קנייה אחרי הנחה (של חבר) באזור ה30-32 אש"ח הרכב יד שניה מחברה, וגמע 72 אלף קילומטר. אופציה ב: חכירה (לשנתיים) רכב יד שניה של ליס4יו, אופל אסטרה שנת 2016, בעלות חודשית של כ900 שח לחודש. (היתרון הגדול זה אחריות לשנתיים ו2 טיפולים מתנה). בעקרון אני נוטה לקניה, אבל בגלל ששמעתי על המגאן הרבה בעיות אני חושש. (אופל אסטרה אני יודע …
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 532 צפיות
מחפש רכב שישמש 95% מהזמן לפיזור ילדים לגנים בתוך העיר. תקציב באזור 15K לא משנה ידני או אוטומט עדיפות למודל 2010 ומעלה נהג + 2 מושבי בטיחות
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 872 צפיות
מעוניין לקנות הונדה ג'אז היברידי. מה אומרים על הבדיקה הזו ? יש הרבה מלל, אבל בתכל'ס האם זה רכב פגום ? תודה למייעצים 21-06-2020-11.38.06.pdf
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 595 צפיות
היי מחפש רכב בפורטיבי יד ראשונה בסגנון של הלאון או האיביזה מה עוד מומלץ בסגנון שלהן ?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 640 צפיות
היי, אז מצאתי כמה רכבים שיכולים להתאים, וכל אחד נמצא בישוב אחר - נראה כמו משימה לא פשוטה לעבור בין רכב לרכב בעיר אחרת, לראות אותו, לבדוק אותו (אם הולכים איתו לבדיקה זה בכלל הוצאה). השאלות שלי בעצם הן: 1. אילו סינונים ראשוניים הם היעילים ביותר? 2. האם חייב לקחת את הרכב לבדיקה במוסך כדי לבדוק שהוא באמת לא עשה תאונות כמו שהמוכר אומר? 3. במידה ואני מעוניין ברכב והכל בסדר. איך זה מתבצע בסכומים של 30-40K? צריך שגם הדואר וגם הבנק יהיו פתוחים כדי לבצע את התשלום + לעשות העברת בעלות בדואר? אודה לעזרתכם בנושאים הנ"ל ולהבהרות נוספות אם יש, תודה!
הודעה אחרונה מאת Metronome, -
-
היי לכולם, לא הייתי פה שנים! יש לי דייהטסו סיריון 2006 שעברה תאונה קלה עם פוטנציאל לנזק משמעותי. אמרו לי במוסך הסדר שרוב הסיכויים שיגדירו טוטאלוס כי הם לא מטפלים ברכב בשנתון כזה, המחירון שלה הוא 10k. אני מאוד אוהבת את האוטו ואין לי כח לחפש רכב חדש לכן אחליט אחרי הצעת מחיר ממוסך לא בהסדר, אבל אשמח כבר להבין מה האופציות שלי. בעקרון אני רוצה תחליף אחד לאחד לסיריון, אבל נראה לי לא חכם לקנות ב-2020 סיריון 2012 (שנת יצור אחרונה שלה) ואני לא יודעת אם היא טובה ואמינה באותה רמה? מה יהיה תחליף טוב בשבילי? הדרישות: 1. אוטומט 2. בעיקר נסיעות קצרות יום יומיות בתוך העיר, או בין עירוני בגוש דן 3. מיני / סופר מיני, לא צריך להיות מרווח בפנים ול…
הודעה אחרונה מאת newbie1, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 582 צפיות
שלום לכולם, לאחר מחשבה ממושכת וחיפוש מעמיק בפורום, אשמח להעלות את תהיותי גם בפני חברי הפורום ישירות. אני גרה בעיר, כרגע לי בעצם צורך ברכב במהלך השבוע לנסיעה לעבודה, משום שאני עובדת קרוב מאוד לבית כרופאה בבית חולים (מרחק מס׳ תחנות אוטובוס או הליכה). עד כה הסתדרתי נהדר בלי רכב, אבל לאחרונה מרגישה את העול שקיים בלהיות תלויה בבני משפחה וחברים במקרים בהם אני יוצאת מהעיר. למשל- לבקר משפחה במרחק של 30-100 ק״מ ממני, במהלך השבוע או בסופי שבוע. כרגע לאחר מחשבה בחנתי כמה אופציות: 1. קניית רכב יד שניה- בתקציב של עד 25K ש״ח (חשבתי על רכב מיני בערך משנתון 2012). אופציה זאת מאפשרת לי חופשיות וגמישות, מצד שני הוצאה ראשונית יחסית גבוהה ותשלומים קבועים גם אם …
הודעה אחרונה מאת erezger,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 740 אורחים (הצג רשימה מלאה)