Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברים,

ויתרתי על הליסנג יש לנו במשפחה רכב מסוג אופל אסטרה ואני רוצה רכב נוסף (משפחתי).

מטרות הנסיעה: בעקרון נסיעה בינעירונית קצרה 30-40 קילומטר ליום. וכן נסיעה אחת לשבועיים-שלוש לצפון הרחוק.

2 האופציות שיש כרגע על הפרק:

אופציה א:

רנו מגאן אסטייט בנזין עלייה לכביש 10/16.

קנייה אחרי הנחה (של חבר) באזור ה30-32 אש"ח

הרכב יד שניה מחברה, וגמע 72 אלף קילומטר.

אופציה ב:

חכירה (לשנתיים) רכב יד שניה של ליס4יו, אופל אסטרה שנת 2016, בעלות חודשית של כ900 שח לחודש. (היתרון הגדול זה אחריות לשנתיים ו2 טיפולים מתנה).

בעקרון אני נוטה לקניה, אבל בגלל ששמעתי על המגאן הרבה בעיות אני חושש.

(אופל אסטרה אני יודע שיחסית אמין בכל זאת יש לי אותו כמה שנים)

מה אתם אומרים על המגאן? שווה קנייה? מה הסיכוי לאבד גיר בקילומטרז נמוך כ"כ?

תודה מראש!

פורסם

לאבא שלי הייתה מגאן סטיישן דיזל (אותו גיר) , לא הייתה תקלה אחת, עשתה אצלו 130 אלף ק"מ. 

צריך לראות מה מצב הגיר שלה. 

לאסטרה יתרון של גיר אוטומטי רגיל, ועד כמה שידוע לי היא לא בעייתית מבחינת אמינות (חכה לתגובות של כאלה שמחזיקים כזו). 

פורסם
לפני 53 דקות, yoav911gt2 כתב:

לאבא שלי הייתה מגאן סטיישן דיזל (אותו גיר) , לא הייתה תקלה אחת, עשתה אצלו 130 אלף ק"מ. 

צריך לראות מה מצב הגיר שלה. 

לאסטרה יתרון של גיר אוטומטי רגיל, ועד כמה שידוע לי היא לא בעייתית מבחינת אמינות (חכה לתגובות של כאלה שמחזיקים כזו). 

ב- 2016 יש אסטרה ישנה וחדשה. הישנה עם 140 כ"ס והחדשה עם 150 כ"ס. מנוע ה- 140 כ"ס בעייתי ועל מנוע ה- 150 כ"ס לא נרשמו תלונות.

פורסם (נערך)

המגאן היא 132כח סוס. אני מניח שזה הדגם הישן עם הגיר הבעייתי (אסטייט)

האם יש מקום באזור המרכז לבדיקה ספציפית של הגיר הבעייתי הנ''ל?

האם יש סיכוי שימות כבר בקרוב? הבנתי שזה מחשב גיר והעלות היא בערך 3000 ש''ח.

לאסטרה אמינות יחסית טובה (יש לי אחת כזאת ואנחנו מחפשים רכב שני) וגם זה קצת פחות מעניין כי יש שנתיים אחריות על המכלולים המרכזיים.

עריכה אחרונה על ידי yosimalk
פורסם

נתקלתי גם במקרה שגיר כזה הלך סביב 60 אלף קילומטר, והתקלה לא הייתה במחשב בלבד אלא גם המצמדים דרשו החלפה בעלות כוללת של כעשרת אלפים ש"ח.

גם המנוע ברנו עלול להיות בעייתי, הוא מפתח צריכת שמן ונתקלתי במנועים כאלו שהוחלפו בקילומטראז' נמוך.

לגבי האסטרה תבדוק כי האחריות כוללת גם מכלולים כמו טורבו, חיישנים ומערכת קירור ולא רק מנוע וגיר.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

תודה שי,

אז המסקנה לא לקחת את המגאן גם במחיר של 30? עדיף בלי כאב ראש מיותר..

אני מבין שאלו דברים שלא עולים בבדיקה?

לגבי האסטרה מצרף את האחריות של ליס4יו בוא נגיד שהיא פחות מבסיסית. אין אחריות על טורבו אבל לא מכיר שיש בעיה עם הטורבו באסטרה המחלה שלה היא דווקא מערכת הקירור.

IMG_20200608_173528.jpg

פורסם

2016 זאת אסטרה J עם 140 כ"ס או כבר התחלף לאסטרה K עם מנוע 150 כ"ס ?

שמעתי על בעיות טורבו מנוע ומערכות קירור סדרתיות בדגם הJ, לי אישית יש K כבר מעל חצי שנה, האוטו על 65000 ק"מ והמנוע אחרי אובראול (לא נעשה אצלי) בגלל טיפול כושל ומזלזל של חברת הליסינג שהרכב היה ברשותה כך שהמנוע אצלי מעט יותר מ15000 ק"מ ואני מקווה שזה מוקדם מדי כדי לקבוע רף אמינות

פורסם

צריכת שמן מהמנוע של הרנו עשויה להתגלות בבדיקה. אם אתה קונה מחבר שאתה סומך עליו, אז הוא יכול לספר לך האם הוא מוסיף שמן. הנושא של מחשב גיר ומצמדים הוא פתאומי.

האחריות של ליס4יו לא באמת שווה הרבה. קח בחשבון שאתה משלם על האוטו 22 אלף ש"ח, סופג את התקלות לאורך הזמן ונשאר בסוף בלי כלום. לא בטוח שלא עדיף לקנות רכב כזה מיד פרטית שטופל כמו שצריך, גם במחיר של ירידה בשנתון או שניים. לא חושב שאסטרה 2014 תעלה לך משמעותית יותר מכך ובעוד שנתיים ברור שיהיה לה שווי מסויים.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 2 שעות, שי כתב:

האחריות של ליס4יו לא באמת שווה הרבה. קח בחשבון שאתה משלם על האוטו 22 אלף ש"ח, סופג את התקלות לאורך הזמן ונשאר בסוף בלי כלום. לא בטוח שלא עדיף לקנות רכב כזה מיד פרטית שטופל כמו שצריך, גם במחיר של ירידה בשנתון או שניים. לא חושב שאסטרה 2014 תעלה לך משמעותית יותר מכך ובעוד שנתיים ברור שיהיה לה שווי מסויים.

האמת שגם רכב יד שניה מאבד בערך 15-20 אלף בשנתיים ואל תשכח שזה חוסך את הקניה/מכירה בסוף תקופה.

זה רק שנתיים ורכב עם קילומטר נמוך אז הסיכוי לתקלות לא גבוה מדי.

ההתלבטות הייתה כי חבר הציע לי אותה אין לו ככ מושג על הרכב כי הוא של עובד שלו שהפסיק עבודה, אין לו ככ כח למכור אז אמר לי קח גם ב30.

תודה על התשובות...

כנראה ארד מהרנו ואו שאלך על הליסינג או שאחפש רכב עד 40 אלף משפחתי אמין.

פשוט הרנו הייתה נראית לי תמורה נהדרת למחיר נמוך במיוחד.

ממש לא בא לי להיגרר באמצע הדרך ולרוץ למוסכים.

פורסם
לפני 3 שעות, שי כתב:

האמת שגם רכב יד שניה מאבד בערך 15-20 אלף בשנתיים ואל תשכח שזה חוסך את הקניה/מכירה בסוף תקופה.

זה רק שנתיים ורכב עם קילומטר נמוך אז הסיכוי לתקלות לא גבוה מדי.

ההתלבטות הייתה כי חבר הציע לי אותה אין לו ככ מושג על הרכב כי הוא של עובד שלו שהפסיק עבודה, אין לו ככ כח למכור אז אמר לי קח גם ב30.

תודה על התשובות...

כנראה ארד מהרנו ואו שאלך על הליסינג או שאחפש רכב עד 40 אלף משפחתי אמין.

פשוט הרנו הייתה נראית לי תמורה נהדרת למחיר נמוך במיוחד.

ממש לא בא לי להיגרר באמצע הדרך ולרוץ למוסכים.

פורסם

היי חברים עדכון!!
קיבלתי את ההצעה לחכירה לאסטרה סטיישן שנת 2017 עם 92 אלף קילומטר.

להבנתי היא יותר אמינה מהדגם הקודם והמחיר לחודש הוא 955 ש"ח (משוכלל מקדמה) כמובן שביטוחים ותקלות עלייך (הם נותנים 2 טיפולים מתנה ואחריות לשנתיים שצורפה למעלה). ההגבלה היא 25 אלף בשנה.

דעתכם?

פורסם

אני נוהג על אחת כזו, לא נתקלתי בבעיות אבל היא צעירה משלך ועם שליש פחות בקילומטראז.

נהנה ממנה מאוד, אחת החזקות בקטגוריה, אני חי על ממוצע של 1/13 למרות שמאז שקניתי אותה היא הייתה רוב הזמן בחורף בלי מזגן.

מערכת מולטימדיה תואמת אנדרואיד ואפל קאר פליי אבל באופן הזוי לא מקבלת עברית והשיחות שנכנסות נראות כריבועים על המסך, כך גם השירים בעברים במוזיקה מהטלפון או מהדיסק און קי.

מאחור אין פתח למזגן אבל הוא מאוד חזק ולא נשמעו תלונות מהילדים, אין גם שקע USB מאחור אז התקנתי לבד, מסתבר שלילדים זה יותר חשוב ממזגן, בבגאז יש יציאת 12V שהפכה לסטנדרט אבל כל הרכבים בקטגוריה.

תאי האחסון בין המושבים ותא הכפפות הם מהקטנים שיצא לי לראות אבל לא משהו מפריע. לדגם הסטיישן יש מוביליי לדגמי ההאצבק יש אופלאיי שזה מערכת הכוללת בלימה אוטונומית ובקרת סטייה מנתיב.

הבאז ענק אבל משום מה גלגל ספייר קטן למרות שיש שם מתחת למדף מקום גם לגלגל בגודל מלא, מתחת למדף יש מקום אחסון נוסף ומתחת למקום האחסון נמצא המצבר (כן מצבר בבגאז- נהדר לחלוקת משקל) המצבר 80 אמפר שעה והוא יקר מאוד, אם הוא לקראת סוף החיים שלו תנסה להוציא מהם מצבר חדש וזה יחסוך לך לא מעט כסף.

הרכב מגיע לשיא מומנט של 25 קג"מ כבר ב2000 סל"ד ומיד כשקניתי החלפתי לצמיגים טובים יותר מהזבל הסיני שהאוטו הגיע איתו למרות שתאכלס לא היה צורך בהחלפה כיוון שבאופן ברור הם לא נועדו להתמודד עם הכוח של האוטו ובנהיגה אגרסיבית נראו סיבובי גלגלים על בסיס קבוע והתערבות של מערכת בקרת האחיזה.

לרכב יש חישני לחץ אויר בתוך כל גלגל וחיווי מלוח השעונים על המצב של כל גלגל בנפרד, זה נחמד אבל שים לב שאם אתה מחליף צמיגים אז שישימו כל גלגל חזרה במקום שלו כיוון שבניגוד למה שחשבתי הם לא יודעים לאפס את המיקום שלהם ואם חסר אויר בגלגל איקס שהחיישן שלו שייך לצמיג קדמי ימני והחליפו את המיקום אז תקבל קריאה מהגלגל הלא נכון, אני נאלצתי להחליף מיקומי גלגלים אחרי החלפת הצמיגים.

טיפולים כל 15K, עלות של טיפול 60000 שעשיתי הייתה קצת מעל 1000 שקל וכלל החלפת נוזל בלמים.

מבחינת נהיגה- האוטו מאוד חזק, 150 כ"ס ו25 קג"מ עם רצועת כוח רחבה מאפשרת לך יציאה מרגשת מהמקום, אין לה שום בעיה לצאת לעקיפה ארוכה גם בעליות תלולות, מכוונים את ההגה לוחצים על הגז ולפני שאתה מבין איפה אתה נמצא אתה עומד על 160 קמ"ש בשעון בשקט מופתי.

שיוט ב130 קמ"ש מעמיד אותך על2600-2700 סל"ד פחות או יותר שקטים וחסכוניים, רעשי רוח נרשמים מעל 130 קמ"ש (אני שמתי מסיטי רוח מעל החלונות ורעשי הרוח התגברו) שים לב למכמונות מהירות כיוון שגם במהירויות גבוהות אתה לא מרגיש כלום ולא שומע כלו בגלל בידוד רעשים משובח ואתה מוצא עצמך מופתע פתאום מהמהירות שאתה נוסע, אני פשוט הפעלתי הגבלת מהירות והרכב מצפצף לי כל פעם שאני עובר את ה120 אחרת גם 150 קמ"ש בכביש ריק מרגישים כמו בעמידה.

הגיר פלנטרי 6 הילוכים קצת עצלן שממהר להעלות הילוכים וב70 בנסיעה רגועה תמצא עצמך בהילוך שישי, הוא לא ממהר להוריד הילוכים אלא אם נתת קיקדאון חזק אז ביציאה לעקיפות עדיף פשות להתערב ולהוריד הילוך ידנית.

למרות שהמנוע אמין מהקודם כן יש להם כמו להרבה מנועי טורבו הזרקה ישירה סכנה לתופעת ה-LSPI (הרכב שלי עבר אובראול ב44000 ק"מ בגלל התופעה בשילוב עם טיפול במוסך חצר ששם חלקים לא מזוהים ושמן מנוע שיצא כנראה מאיזו מכסחת דשא ;-) ) אז ההמלצה היא כמו בכל רכב טורבו צנום נפח לא למעוך את דוושת הגז ביציאה מעמידה או כשהאוטו מתחת ל2000 סל"ד, השילוב הזה עם גיר שלא אוהב להוריד הילוכים תעלה את הסיכוי שלך להצתה מוקדמת וביקור מוקדם ויקר במוסך.

ההיגוי נהדר, אחיזת כביש מאוד גבוהה, כיף לנסוע איתה בכבישים מפותלים וביחס להגה תגבור חשמלי הוא אפילו מצליח לתת פידבק מהגלגלים הקדמיים, המתלים מכויילים על הצד הנוקשה אבל היא לא מתרסקת על בורות או מאבדת שיווי משקל גם במהירויות גבוהות על כבישים משובשים. סה"כ זוהי מכונית מאוד מהנה לנהיגה ולעיתים מבקשת שילחצו אותה, מעל 4000 סל"ד היא גם נשמעת בכלל לא רע ומקבלת גרגור נחמד. את הטורבו לא שומעים בתוך האוטו גם תחת עומס.

• מעניין 1
פורסם

לא הבנתי בדיוק. לא היו לך בעיות אבל עשית אוברול מנוע?

לנושא ההצעה על הנייר נראת נהדר אבל השאלה היא שוב מה האותיות הקטנות של העסקה. 

כמו שנאמר בשרשור המקביל שאנחנו דנים בו באותו נושא מה יקרה ביום שתחזיר את הרכב? האם חברות הליסינג שוב ינסו את הפרקטיקה הידועה של שיטת מצליח שבה הם מיבאים שמאי מטעמם שמעריך את הרכב במחירון שנוח להם (רמז מחיר שלא שווה לך להחזיר להם את הרכב אלא להשלים את הקניה) או שאתה שם את המפתח על השולחן והולך?

פורסם

האובראול היה לפני שקניתי את האוטו, אני קיבלתי אותו עם מנוע שעבר קצת מתחת ל1000 ק״מ, אגב את נושא האובראול לא ידעתי והוא הוסתר ממני בכוונה, גיליתי זאת כמה שבועות לאחר הקניה של הרכב.

אצלי לא היו לאוטו בעיות ומלבד הפשלה של המנוע (הרכב היה של חברת ליסינג שחסכה והכניסה את הרכב למוסך חצר לטיפול ולא למוסך מורשה למרות שהאוטו היה באחריות, גם מועד הטיפול נראה היה שנטה לכיוון של דילוג על טיפול 30k והכנסת הרכב באיחור של 10000 ק״מ לאותו מוסך בדיחה, המנוע כצפוי הלך מהר מאוד).

• תוכן חדש...