ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 624 צפיות
עד10 אלף פורד פיאסטה היא התמורה הכי טובה? לא צריך ביצועים..רק אמינות.
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 683 צפיות
שלום, אני מבקש ייעוץ לאופציות של מספר רכבים לרכישת רכב יד שנייה בשביל אבא שלי. הוא בן 70 וגר לבד. אציין שיש לו עדיפות לרכבים היפניים והקוריאנים בגלל שהם נחשבים לאמינים וחלפים יחסית זולים. אלה הפרמטרים של הרכב שהוא מחפש: תקציב: 30k אבל אם ימצא רכב טוב ושווה שיעלה קצת יותר מהתקציב, לא תהיה לו בעיה להוסיף עוד כמה אלפים. תיבת הילוכים: אוטומט מספר אנשים ברכב: רוב הזמן הרכב ישמש רק אותו, אבל לפעמים יש לו נסיעות לאחותי שיש לה 3 ילדים קטנים ויצטרך כנראה לפעמים להסיע אותם לכל מיני מקומות. אז יכול להיות שבגלל זה עדיף לו רכב יותר בכיוון של המשפחתי? שימושים ברכב: לפעמים כמו שרשמתי יהיה לו נסיעות לאחותי שזה מרחק הלוך וחזור ביחד של 45 ק"מ.יכול להיות לו עו…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
רכב ראשון עד 35000 1 2
מאת VromVrom- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, מתלבט בין כמה רכבים ,כולם בסביבות השנתונים 2010-2012. סקודה אוטקביה , גולף , לאון וחשבתי על פאביה(אבל מעדיף שלא כי הוא נראה רע ,לפחות בדגמים של השנתונים האלה)(מנוע 1.4 לפחות ומבחינת הגולפים מנועי ה 1.6 ללא טורבו גם יצאו מהמשוואה ) חשבתי גם על האודי A3 אבל נמנע ממנה קצת אפילו שמבחינה חיצונית היא הכי מושכת וגם היא תיהיה עם השנתון הכי נמוך .(המנועי 1.8 מהשנים האלו יש להם בעיית שמן ?) מרבית הנסיעות הם עירוניות בחיפה אולי קצת מסביב גם. מי שישתמך ברכב הזה הוא רק אני ואולי בת זוגתי(קצת מפחיד לשחרר לה את הרכב). מעריך שהנסיעות יהיו בסביבות ב10000-12000 ק"מ בשנה. לכל היותר אני רוצה לקנות ב35000 ומשאיר בצד 15000 לטיפול ראשוני אחרי קני…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
אני ואשתי חושבים לקחת רכב בעסקת ליסינג מתלבטים בין ליסינג רגיל לבין ליסינג תפעולי פרטי נשמח לשמוע חוות דעת מבחינת כדאיות כלכלית בין שני המסלולים, ואיפה יש פחות כאב ראש מבחינה התעסקותית עם הרכב בנוסף לזה היינו שמחים לשמוע על איזה חברות ליסינג הייתם ממליצים? אילו חברות אמינות יותר, משתלמות יותר וכו׳ (אם אפשר מנסיון אישי) ראיתי שחברת שלמה סיקסט יצא במסלול חדש ליסינג ״פרטיפעולי״ (עם אפשרות לסיים אחריי שנה) בשיחת טלפון שדיברתי עם נציג שלהם הוא אמר שאין תוספת תשלום בסוף התקופה, אם מישהו שמע על זה אשמח לשמוע מה דעתו תודה רבה 😁
הודעה אחרונה מאת Gorpi, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 809 צפיות
שלום. מה אומרים על הבדיקה?
-
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
אשמח לקבל חוות דעה בחירת רכב ליסנג יונדאי איוניק פרימיום או טיוטה קרולה SUN היברידית חדשה חשוב לי מושב נהג נוח רכב עם מתילים ואחיזית כביש מה לגבי נושא הקרינה (ילדים מאחור) ישנם הרבה אתרים שעשו בחינות לרכבים האלו אבל הרושם שלי שהם נוטים לכיוון הטיוטה ובתגובות של אנשים מתקבל רושם לכיוון היונדאי תודה
הודעה אחרונה מאת Yaya2020, -
המלצה לרכב שני 1 2
מאת Peled81-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש רכב שני לנסיעה לעבודה וחזרה (50 ק"מ ביום). חשוב לי אמינות, צריכת דלק ונוחות. אני לא אוהב רכב קטן כמו פיקנטו וכאילו אבל המרווח מאחורה פחות חשוב כי זה רכב שני. מה הכי מומלץ בתקציב של עד 45000 בשנתון כמובן כמה שאפשר יותר גבוה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 454 צפיות
מתלבט בין רכישת סונטה היברידית 2017 לבין פאסאט פרימיום 2017. שניהם באותו מחיר ובאותו מצב. חושש מעלויות הפאסאט בעתיד אך היא הרבה יותר יפה ומרגישה איכותית. אשמח לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת gkhavia, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
צהריים טובים, כבר שבועיים שלושה שאני מתלבט ומחפש כיוון. אני צריך רכב שני למשפחה - רכב שאני אנהג בו מדי יום לעבודה - 10 דקות לכל כיוון ובשעות אחהצ לסידורים. נהגתי 3 שנים בספארק שהיתה מעולה אבל עכשיו אני צריך רכב גדול יותר ומרווח (תינוק חדש ואיתו כסא בטיחות). לרוב אני אוהב את האופציות המעניינות יותר והפחות סחירות ומגלישה באתרים של חברות הליסינג אני רואה כי אפשר לרכוש למשל מאליבו 2016 1.5 אוקטביה (למרות שזה הכי מיינסטרים) 1.2 או 1.0 סובארו B4 2.5 או פשוט להתיישר עם העולם ולחפש רכב 1.6 קוריאני. פונה אליכם כדי להבין ולשמוע מאנשים שיש להם אולי את אחד הרכבים ולקבל מהם חוות דעת לגבי אחזקה בעיק…
הודעה אחרונה מאת boazlaz, -
שלום.. תמיד אהבתי את הפולקספגן גולף. אני מחפש רכב עכשיו וכמעט קניתי פורד פוקוס מודל 2016 ב 45000 שח. אבל אני ממש רוצה גולף.. השאלה אם זאת לא טעות וכדאי ללכת על גולף משנתון נמוך יותר מאשר הפוקוס.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 21 תגובות
- 2 אלף צפיות
למישהו יש המלצה על רכב 7 מקומות עד 5,000 ש"ח משהו טוב בלי הרבה תיקונים?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קראתי שהיו הרבה בעיות ב סובארו XV 2016 מנוע 1600 - בטענה שהוא אוכל שמן ! והמנוע נהרס ....... והייתה תביעה ייצוגית נגד סובארו . 1. האם זה נכון ? 2. ומה לגבי סובארו XV 2016 מנוע 2000 ? 3. האם הבדיקה לפנייה קנייה עולה על בעיות כאלו והאם המנוע חלש , או שהיא עולה רק על תאונות ודברים כאלה ?
הודעה אחרונה מאת otal, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם לאחר חשיבה בנושא החלטנו כנראה לרכוש קיה ספורטאז. השאלה היא, אנחנו כבר יולי 2020. האם לא כדאי להמתין עוד כמה חודשים ? האם צפויה מתיכת פנים? ובכלל מתי היא תגיע לארץ?
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 476 צפיות
שלום לכולם מחפש לדעת מה היה המחיר לרכב טויוטה אוונסיס שנת 2011 בשנת 2017 (פברואר או מרץ) ז"א, האם יש למישהו מחירון מ2017??
הודעה אחרונה מאת eyalscuts, -
שלום חברים, אני בן 22 זאת המכונית הראשונה שאני קונה, התקציב דיי נמוך אני גר במקום קטן והנסיעות שלי הן 5 10 דק לעבודה וזהו לא צריך משהו מוגזם חשבתי על אוטו קטן בסגנון האצבק שיהיה כמה שיותר חסכוני ולא עגלה מידי מצאתי ביד 2 אופל אסטרה טורבו נראית ממש טוב מה אתם אומרים על הרכב? ובכללי אשמח להצעות דומות
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 473 צפיות
מחפש רכב עד 30,000-35,000, כנראה סופר מיני מה חשוב לי : שיראה כמה שפחות מוסך, מרווח (ביחס לקטגוריה כמובן) אם אפשר חסכוני ובטיחותי בכלל טוב, אבל לא הכי חשוב מה לא חשוב לי: עיצוב, איבזור, איכות פלסטיק, יוקרה וכל הדברים האלה. העיקר שייסע. חושש מליפול בפח אצל כל מיני סוחרים סמויים ואנשים מפוקפקים פרטיים . יש מגרשים שאוכל לקבל בהם הצעות הוגנות וראש שקט באיזור המרכז?
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 520 צפיות
הי אני מחפש רכב קטן לא גדול בתקציב של עד 35K לנסיעות בתוך העיר. בין הדגמים שאני מתחבר מבחינת מראה ומחיר פיגו 308, רנו קליאו איך הדגמים האלו מבחינת טיפולים, חלפים ודלק? כמו כן, קיים דגם נוסף שאני מתעניין יונדאי I10. המחיר שלו האומנם ממוצע בשוק ביחס לחברות אחרות. מצרף תוצאות בדיקה מרכב שמתעניין, מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 473 צפיות
אהלן, פורום מדהים! כיף להיות כאן ולקרוא בגלל שאני חושש מנוכלויות יד 2 איפה אני יכול לדעתכם לרכוש רכב באיזור ה30K עם ראש שקט שלא אקבל "חתול בשק" סוכניות? אלדן? אלבר? איזור מרכז המון תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 496 צפיות
איזה רכב יותר אמין ומומלץ תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 629 צפיות
היי, כמה נתונים עליי: אני בן 27, לא נוסע הרבה, בעיקר לעבודה (גר בהרצליה עובד בתל אביב) וסידורים. יש ברשותי קיה פיקנטו EX שרכשתי מהחברה מ2016 (לפני המתיחת פנים של 2017 😓). בכל מקרה, השאלה הראשונה שלי האם אתם חושבים שזה זמן טוב למכור את הרכב ? אני שואל מהבחינה של השווי, הרי מן הסתם שהשווי יורד והייתי רוצה לנצל את זה כי אחרי 10 שנים לדוגמה, זה כבר יהיה למכור אותו במחיר ממש זול, של כמה אלפים. מצד שני, אני כן מעוניין להשתדרג, אם זה באבזור שחשוב לי כמו בקרת שיוט אדפטיבית, מצלמת רוורס ומערכת מולטימדיה (שכל אלה אין לי כרגע בפיקנטו). התחלתי לחקור המווון רכבים, הגעתי לסיאט איביזה רמת גימור fr ומשם הגעתי לסיאט ארונה רמת גימור סטייל x שעולה פחות מ…
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 467 צפיות
אהלן חברים , רציתי להתייעץ בנוגע לרכישת רכב ספורט מיד 2 בתקציב של בין 75 - 80 ש"ח פחות או יותר. חשבתי על פיג'ו 208 GTI שנת 2016 כאשר היא מגיעה עם 208 כ"ס. אשמח לאופציות נוספות בתקציב הנ"ל. חשוב לציין שאני אשתמש ברכב לנסיעות יומיות של 18 ק"מ, בנוסף לא יפריע לי אם לרכב יהיה 2 או 5 מקומות ואם זה יכול להסתדר חשבתי על מודלים בין 14-16, אשמח לקבל חוות דעת או אופציות נוספות. תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 614 צפיות
אהלן! בהמשך לחיפושים שלי אחר הרכב הנ״ל אותרה מכונית שעלתה על הכביש ב-12/2016, 84 אלף קילומטר (לא איכפת לי מקילומטרז׳ יחסית גבוה אני נוסע 6K בשנה). אשמח לחוות דעתכם, בדגש על התאונה שתוקנה. חוץ מזה שלא איכפת לי מקילומטרז׳ גם לא איכפת לי יותר מידי משריטות ונראות באופן כללי. ההצעה שקיבלתי מלובינסקי טרייד על סך 55K ש״ח כוללת שנתיים אחריות על 10 מכלולים (כולל משאבת מים ואלטרנטור שמוזכרים למטה) + טיפול שוטף ראשון מוזל שאצטרך לעשות בדצמבר. היסטוריית טיפולים: טיפול K20 - שגרתי + החלפת רפידות בלם קדמי שתי תלונות עוקבות באיזור ה-35K על ריח רע מהמזגן - החליפו מסנני מזגן והוסיפו תרסיס רימון (?) טיפול 40K - שגרתי טיפול 60K - שגרתי + החלפת …
הודעה אחרונה מאת yuvalshu, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 470 צפיות
הי, מתלבטים בין איוניק סופרים לאוקטביה 1.5 אמביישין, מה שבעיקר אכפת לנו זה מרווח+ בגאז' אבזור( שלא ירגישו שחוסכים עלינו, החוסר במצלמת רוורס באוקטביה לדוג' קריטי) גרים מאחורי הקו הירוק ככה שעליות יש בנמצא... המחיר של שניהם בערך אותו דבר ההבדל הוא רק בהטבת שווי שימוש שכנראה גם ככה מתבטלת בקרוב. תודה! גם בטיחות קריטי( לא אכפת מקרינה) נשמח לעצות / תובנות/ הצעות לדגם אחר ( לא כל כך מתחברים לקיה) נסיעה בין עירונית בעיקר באזור 80 קילומטר ביום שני הכיוונים
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 470 צפיות
אז אשתי עולה חדשה ואני חושב איך כדאי לנצל את הטבת המס. אני חושב שהמהלך החכם ביותר זה לקנות בחו"ל במדינה בה המס נמוך רכב שמתומחר גבוה (מדיי) בארץ. חשבתי על לאנד קרוזר בן 4. החוק מאפשר רכב שעברו עד 5 שנים מתאריך הייצור שלו, אם אמצא מדינה בה המס נמוך והרכב הזה לא מתומחר גבוה מידיי ליד שנייה זו יכולה להיות עסקה מעולה. רעיונות? Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חבר'ה. אני מעוניין לקנות רכב סביבות ה130 אלף קילומטר פלוס מינוס. משהו יפני או קוריאני. מאזדה 3 או יונדאי, קאיה, זה בערך הכיוון. מנוע 1600. הבנתי שזה הרכבים הכי אמינים. עכשיו השאלה איך הגיר שלהם במידה והרכב מטופל יחסית בסדר? יכול להגיע ל200 פלוס זה הגיוני? כמובן ברכב אוטומט.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 498 צפיות
מה עדיף? Jetta 2017 או i25 2017? האם המחיר שווה : 76000 שח לi25 עם 36 אלף קילומטרטז' או אותו מחיר ל jetta עם 50 אלף קילומטראז'
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 746 צפיות
היי, אני מעוניין לרכוש רכב (כנראה יהיה סופר מיני) לנסיעה בעיקר עירונית אך גם מדי פעם בין עירונית. שיהיה כמה שיותר חסכוני בדלק, אמין, עם מספיק מקום לכיסא תינוק (ומקום לעגלה בבגאז?) וכמובן שיהיה בטיחותי. התקציב הוא בסביבות ה30-355K, עם אפשרות לחרוג בטיפה אם זה ממש משמעותי. חשבתי על i20\מיצובישי ספייס סטאר\קיה פיקנטו\ניסן מיקרה, אבל אם יש עוד המלצות אני אשמח.
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 474 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש רכב בירושלים ואני לא מהאיזור. איזה מכון מומלץ בירושלים?(מעניינת אותי אמינות הבדיקה ולא בדיקה לשם מיקוח על מחיר הרכב) תודה לעונים. קיריל.
הודעה אחרונה מאת erezger, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מחפש רכב לא יקר המליצו לי באלבר על פוקוס 2016 סטיישן מנוע 1500 טורבו. האם הרכב מומלץ? והאם הוא חסכוני בדלק לעומת יונדאי או קיה?
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, מחפשים אחרי רכב 6 או 7 מקומות, 4 ילדים בגילאי 9 -7 - 4- 1. אני אוהב את הנהיגה ומחפש אוטו שיהיה מהנה לנהיגה , וכן מטיילים הרבה בשטחים פתוחים וכבישי עפר אז גם יכולות שטח מעטות חובה. אשמח להמלצות לרכבים אמינים שיכולים להתאים. תודה מני
הודעה אחרונה מאת Taipan,