ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
גיפון עד 150k
מאת amirba- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 486 צפיות
שלום, היום אני נוסע במאזדה 3 2016 ספיריט ומעוניין להשתדרג לגיפון. מאוד אוהב את הנהיגה במאזדה ואת הפינוקים של הרכב. כמובן שישר חשבתי על ה cx5 אבל שמעתי גם על סיאט/סקודה/סוברו אני יודע שהיום רוב המנועים הם טורבו וההרגשה שונה לגמרי והמאזדה עדיין מאחור עם אטמוספרי. אז חשבתי על cx5 שנתון 2019 או המנוע 2.5 שנתון 2018. האם מישהו נסע על המנוע 2.5 ויכול לתאר את ההבדל למנוע ה 2.0 ובכלל אם יש רכבים אחרים שמומלצים אשמח לשמוע. תודה.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 584 צפיות
היי, מחפש רכב לנסיעות של 40-45 אלף ק״מ בשנה הדרישות שיהיה נוח, אמין וחסכוני בדגש על אמינות, אני מטפל ברכבים שלי בזמן שלא יהיה רגיש כמו הפג׳ו 208 שלי שצריכה החלפת מנוע ב124 אלף ק״מ מתכנן להחזיק את הרכב כמה שיותר שנים ולהגיע ל300-400 אלף ק״מ
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום, אשמח לדעת איך האמינות של הקורסה שנים 2013-2014 האם יש חסרונות/ מחלות מיוחדות והאם יקר לתחזוקה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mosh990, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
https://www.peeps.co.il/איך_זה_עובד בעיניי עשו עבודה טובה להסתיר את זה שהם בעצם מאגר מכוניות שמנסים לדחוף לך. לא שונה מכל המגרשים הגדולים. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת stum, -
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
שוקל לרכוש את הרכב הנ"ל פרימיום (בשביל בלימה אוטונומית שקיימת רק ברמת גימור זו, למיטב הבנתי) ראיתי הצעות כאלו עם קילומטראז' 35-50K סביב ה125K ש"ח (האם המחיר ריאלי ומתאים לרכב הזה במצב שמור?) האם יש לרכב מחלות ידועות? האם נכונה השמועה שהוא קצת חסר כוח? השימוש שלי כולל העמסה של ציוד על הרכב ואני רגיל לתאוצות טובות (בניסאן טידה 2008.. תתפלאו..) האם יש עדיפות לסטוק מסוים שכדאי לבדוק? (מועדי עליה לכביש מסוימים בעלי אבזור מעט שונה וכד') לאיזו צריכת דלק עלי לצפות בנסיעה משולבת? ובכלל, האם הרכב מומלץ כרכב למשפחה עם 2-3 ילדים + ציוד עבודה די משמעותי מה שחשוב לי בעיקר הוא מרחב פנים ותא מטען גדול מאוד (הבנתי שבאאוטלנדר יש כ7…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 573 צפיות
אהלן חברים, אני ואישתי מצפים לתאומות (טפו טפו טפו חמסה חמסה) והתחלנו לחפש רכב גדול יותר מהפיקנטו/i10 שלנו שיכיל עגלת תאומים וישאיר טיפה מקום לדברים אחרים בבגז'. עברתי על כמה וכמה שרשורים בנושא ועוד לא הצלחתי לגבש דעה סופית. מה חשוב לנו? 1) אמינות 2) בטיחות (לאו דווקא בטיחות אקטיבית אבל זה גם יהיה יתרון) 3) מקום בתא המטען 4) נוחות נסיעה והנאה מהנהיגה 5) נעדיף מקסימום מקום במינימום גודל הסתכלתי על סוזוקי קרוסאובר מ-2017 ואפילו ראיתי ששתי העגלות ששמנו עליהן עין נכנסות אליו בקלות (מנוע 1400 טורבו ולא ה-1600 הבעייתי), ספורטאז' מ-2016, Kia ceed CW/i30 CW. מכירים רכבים אחרים שיענו על הדרישות ויתאימו בתקציב? א…
הודעה אחרונה מאת nimik, -
-
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 623 צפיות
שלום לכולם, לקראת רכישת רכב חדש, מנסה לעשות סדר ביכולות של מערכות עזר לשיוט (״נהיגה אוטונומית״ לעניים) ברכבים השונים. ספציפית, אני מתכוון לוריאציות השונות של בקרת שיוט אדפטיבית ושל שמירת נתיב שמטרתן לאפשר נסיעה קדימה באופן אוטומטי, עד כמה שאפשר, כשכל מה שנדרש מהנהג זה לשמור ידיים על ההגה (וכמובן להשאר ערני ובבקרה מלאה). אני מחפש רכבים שידעו לתת את זה במעטפת רחבה עד כמה שניתן, החל מפקקים בעיר, עבור דרך פקקים בכביש מהיר ועד לשיוט בכביש מהיר. הקושי הוא שאין שום סטנדרט בנושא, כל יצרן מתאר במפרט מה שבא ולו ואיך שבא לו. גם דירוג הבטיחות הוא מאוד מאוד לקוני (רק מציין ״בקרת שיוט אדפטיבית״ ו״בקרת סטייה מנתיב״). חשבתי לפנות לידע המצטבר של חברי הפור…
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, אני שוקל לקחת רכב מהעבודה או לקחת עסקת ליסינג פרטי תפעולי לבד, הפרטים פחות חשובים כי בפיננסים אין הרבה הבדל בין האופציות. אני אעשה את החשבון מה איך ולאן כשיגיע הזמן. ביינתים, עברתי על הרכבים, אבזור ומחיר (פוטנציאלי בליסינגים) - וזה השורטליסט של הרכבים שאהבתי ואשמח לשמוע עליהם חוות דעת: 1. Polo Comfortline 2. Seat Ibiza Style 3. Mazda 2 Dynamic 4. Skoda Fabia Style 5. Renault Clio Intense הן מחולקות לפי הכי יקרה להכי פחות יקרה (בניחוש פרוע שלי), אני עדיין לא בטוח מה העלויות בדיוק של כל אחת אבל אני מעריך שיצא באזור ה-1900-2300 פחות בנטו (מהכי יקרה להכי זולה ברשימה) האמת שאני לא בטוח שאת כולן יש ב…
הודעה אחרונה מאת does_not_matter, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 541 צפיות
היי בקרוב מאוד נהפוך למשפחה עם תינוק ואנחנו מחפשים רכב שמתאים לנו. החשיבה היא שב5 השנים הקרובות בוודאות יהיה ילד נוסף ואולי אבל ממש לא בטוח ילד שלישי. נכוונו מאוד בקניית הרכב הקודם (דייהטסו סיריון יד 2) מכיוון שאחרי כמה חודשים ספורים מהקנייה נאלצנו להחליף מנוע, הגה כוח ועכשיו אחרי שנתיים הגיר מתחיל להראות סימני שחיקה. התקציב הוא 75-85 ולכן אנחנו מתלבטים האם לקנות i20 חדשה 0 קילומטר ברמת גימור בסיסית וככה לחסוך את הכאב ראש של קניית רכב יד שנייה + להימנע מל״להידפק״ אבל מבינים שזה יגיע על חשבון נוחות של רכב לא מאוד גדול עם ביצועים לא בשמיים (אני עושה כ120 קילומטר ביום). מהצד שני אנחנו שומעים הרבה חוות דעת שאומרות לנו כן לקנות יד שני…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הי, אני מחפש לרכוש רכב 7 מקומות לרגל התרחבות המשפחה. התקציב 50,000. חשוב לי שהרכב יהיה: אמין - חובה צריכת דלק סבירה (1/11) \ התאמה לגז רכב מרווח מזגן מאחור חשבתי על גרנדיס שיוצר עד שנת 2011, חיפשתי שנים 2010/11 עם קילומטראז' נמוך אך אנשים מבקשים 11 מעל המחירון ויותר. לדוגמא רגב 2010 עם 138,000 יד ראשונה מבקש 53,000 מצאתי 2009 במחיר של 30,000 עם 210,000 ק"מ מטופלת במורשה - אך נראה לי קילומטראז' גבוה ורכב כבר ישן. יש רכבים מקבילים בטווח המכירים הנ"ל? כאמור - אמינות סופר חשובה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 456 צפיות
הי לכולם, בקרוב מצטרף עוד תינוק ואנחנו צריכים רכב שיכיל 3 כסאות בטיחות מאחור (הגדולה בת 3). חשוב לנו שיהיה בטיחותי וזול לתחזוקה, אנחנו גרים בת״א וכרגע בלי רכב. בעיקרון צריכים רכב לנסיעות קצרות פעמיים שלוש בשבוע ואולי טיולים בסופ״ש, צריכת דלק פחות קריטית אבל מבחינת חנייה נשמח שיהיה בגודל סביר כי המצב קשה באזורנו. יש לכם רעיונות? הסתכלנו בהתחלה על הקרוסאובר שנתונים 2014-2015 אבל הבנתי שיש להם בעיית גיר
הודעה אחרונה מאת נטינט, -
- 0 תגובות
- 511 צפיות
היי, תעזרו לי בבקשה בהתלבטות, איזה רכב מבין השניים לדעתכם כדאי לקנות? - יונדאי i20: שנה 2010 יד 2 (בעלות קודמת ליסינג) 166 אלף ק"מ -סיטרואן c3: שנה 2011 יד 1 128 אלף ק"מ
הודעה אחרונה מאת ShaniV, -
אופל קרוסלנד
מאת gal1992- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ראיתי שאופל נכנסו עם מכוניות SUV חדישות ויפות שוקל לקנות את ה OPEN CROSSLAND X האם יש כבר חוות דעת בשטח? אנשים שרכשו ויש להם מה להגיד מבחינת טיפולים אמינות דלק וכו'? תודה
הודעה אחרונה מאת gal1992, -
פיג'ו 3008
מאת shmulgich- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 473 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות פיג'ו 3008 דגם ACTIVE 2017 אשמח לשמוע מניסיון על בעיות ברכב, תחזוקה שוטפת, סיפוק מביצועים וכד'. אני לא בטוח איזה מנוע אני רוצה לקחת אז אשמח לשמוע גם על זה למי שיודע - איזה מנוע מוצלח ואיך הדיזלים שלהם. תודה רבה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת shmulgich, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 478 צפיות
שלום, אנחנו מחפשים רכבים לזוג ותינוק עד 45,000 חובה אוטומט, סדר עדיפויות: 1. בטיחות 2. אמינות 3. נוחות 4. חסכון בדלק מבחינת נוחות, צריכים משהו שיהיה נוח לנסיעות ארוכות. כיוונים שראיתי בתקציב: רנו קפצ'ור 2014 פיג'ו 308 (נראה לי שלשנתון סביר היא מחוץ לתקציב) סיטרואן C4 (לא הבנתי לגבי האמינות שלו) - האם הוא זהה מבחינת מנוע וכו' לקקטוס? נהגתי על קקטוס ידנית ונהנתי מאוד (לצערי מתאפשר רק אוטומט כרגע). סיאט איביזה AM5 (שנתון 2015 אני מעריך). מבחינת חסכון בדלק, קצת מאכזב שרוב הדגמים האלו עושים בערך 1 ל 12 אם אני מבין נכון.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם ישנה התלבטות קשה בין שני רכבים אלו מדובר ברכב להורי, אנשים מבוגרים שמחפשים רכב נוח אמין וחסכוני. מחזיקים הרבה שנים. נסעו על שתיהן, אהבו אתשתיהן, את הסיטרואן מעט יותר בגלל הנוחות. המחירים דומים לאחר הנחות יבואן אהבו את הנוחות של סיטרואן אך חוששים מהאמינות שלה, אין הרבה ידע עליה.ויש שם "רע" מניחה שגם יקרה יותר לאחזקה, לא ממש יודעת מזדה ידועה כאמינה יותר, והם מחפשים רכב ללא בעיות, לא לראות מוסך מלבד טיפולים שנתיים. אשמח לחוות דעתכם. תודה!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 665 צפיות
שלום חברים, עומדת בפני דילמה לגבי רכישת רכב מיני ידני עד 20K. לאחר נסיעות מבחן על אלטו\פגו 107\ספארק ושני אלו שציינתי בכותרת, נהנתי הכי הרבה מהסיאט מי (3 דל, ידנית) מה שכן - חשובה לי מעוד האמינות של הרכב, ומכאן ההיתלבטות, הפיקנטו (שאני אישית אהבתי פחות) - משדרת לי אמינות יוצאת דופן, כנראה בגלל הכמות המרובה שלהן על הכבישים והחוות דעת הטובות. לגבי הסיאט מי\סקודה סיטיגו - עד היום לא נתקלתי למצוא שום חוות דעת על אמינות הרכב, התגובות היחידות שיצא לי לשמוע הן: -"אל תתקרב לרכב הזה!" - אך ללא שום נימוק מדוע -"גיר בעייתי מאוד" - לא רלוונטי עבורי כלל מכיוון שאני מחפש אך ורק ידני. האם יש כאן מישהו עם חוות דעת אובייקטיבית לגבי האמינות בהשוואה לפיקנטו? …
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 692 צפיות
שלום אני מעונין לקנות רכב 7 מקומות, אני מתעניין ספציפית בשתי הדגמים האלו בדגש על גלאקסי. מה יותר מומלץ מיצובישי גרנדיס או גלאקסי עד 2011? החוויית נהיגה טובה יותר בגלאקסי, אך האמינות של גרנדיס טובה יותר? מה הפער (אם יש פער) במחירים בתחזוקה ביניהם מבחינת מוסך? (טיפולים תקופתיים וטיפולים מיוחדים) תודה
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 579 צפיות
עם מחשבות ראשונות בעניין החלפת רכב שקלתי הונדה סיוויק (דור חדש) ידנית. משומשת ביד2 אין.... תהיתי האם יש נתונים על כמה ידניות כלל עלו לכביש (1.5 עדיף. גם 1.0 אופציה)? Sent from my Mi 9T using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
האוטו יפה ושמור עם 70 אלף קמ אבל יד שלישית! מילא יד 1,המוכר לא מתפשר אפילו בשקל! 3 מעל המחירון 2015. כדאי?
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 769 צפיות
שלום, אני מתכנן לקנות רכב ראשון בקרוב. השימוש ברכב יהיה מתון במיוחד ואני אסע איתו בדיוק 14 קילומטר ביום (7 הלוך, 7 חזור), חמישה ימים בשבוע - כלומר 3,600 ק"מ בשנה נטו (זה כולל מספר מצומצם של נסיעות ארוכות יותר, תוך ויתור על כמה עשרות נסיעות שוטפות). אני צריך רכב אמין וזול שעושה את העבודה. המליצו לי על מאזדה 6 (לא התחתנתי עמה, ואני פתוח לחוות דעת שנייה) והתקציב הוא 20 אלף, אז מה שנכנס - נכנס (2008 עם 150,000?). נושא הבטיחות הכי חשוב מבחינתי, לאחר מכן אמינות. אם אני כבר כאן - אשמח לקבל המלצות על סוג\דגם\מותג שמומלץ לי לחפש. ועכשיו לעיקר: מה טווח המחיר שאני יכול לצפות לשלם בחודש? ירידת ערך, ביטוח* (חובה + ג'), אגרת רישוי + טסט, דלק,…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 517 צפיות
שלום חברים דרושה עזרתכם: תקציב 90- 100. קמ לשנה 40k. 2 ילדים. גר במרכז תל אביב. אוהב ללחוץ על הדוושה.. הוולוו קורצת אך לא מכיר עלויות, טיפולים ובעיות. האופל גם אפשרות מעניינת . מה כדאי לבחור? פתוח גם לאפשרויות אחרות.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 476 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב לנסיעה לבסיס של 170 ק"מ פעמיים בשבוע. חשוב שיהיה אמין וחסכוני בדלק. תקציב של 25-30K . תודה :)
הודעה אחרונה מאת ענבר123, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 800 צפיות
היי, מחפש המלצה לאישה שמחליפה ביואיק לקרוס 2010. היא רוצה אמריקן קומפוקט על גלגלים, ואני יודע שגם הטיוטה קאמרי מהשנים האחרונות די נוחה לה. אין באמת צורך ברכב כ"כ גדול, רוב הנסיעות היא לבד. היא נוטה לג'יפון, לא חובה. נסיעות בין עירוניות בעיקר, לדעתי עושה ק"מ גבוה, ומעדיפה היברידי. היא גם מעוניינת בטרייד אין ומימון מהיבואן, אז אם יש עדיפות ליבואן כזה או אחר גם אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת green, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! איזה רכב עדיף כרכב ליסינג מעבודה: 1. קיה נירו פלאג אין LX 2. מיצובישי ASX INTENSE 3. יונדאי קונה היברידי PREMIUM. תודה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת bardic2000, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 728 צפיות
מעוניין לקנות את הסובארו B4 2015 אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת veuso, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, תייעצו לי בבקשה על רכבים חסכוניים ביותר לא הברידי \ חשמלי או דיזל. רק בנזין - אוטו'. הבנתי שעם כל הקטנות ממש כמו פגו 108 וסיטרואן C1 יש בעיות ואי אמינות לגבי הגיר הרובוטי אצלהם. לפי מה שאני מצאתי זה סיאט איביזה ואאודי A1 חסכוניות מאוד. ראיתי שאפילו הארונה שזה סוג של קרוסובר הוא עם צריכת דלק טובה. תקציב עד 100K רכבים בסגנון איביזה או קרוסוברים עדיפות לגג פנורמי \ סאן רוף.
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 498 צפיות
הי בשני אתרים שונים בהם השוותי את הסיאט אטקה אל הסקודה קארוק קיבלתי תוצאות זהות לא מצאתי מבחני רכב השוואתיים וכעת מתלבט בין השניים כשההפרש במחיר מאוד משמעותי לטובת הסיאט. אשמחלעזרתם מה ההבדל ברכבים? למה שמישהו יבחר בסקודה אם הם זהים?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתלבט בין מיצובישי אקליפס, סקודה קודיאק,טויוטה ראב 4...
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 708 צפיות
הי, אני מחפש רכב קטן לא משפחתי היות ואני רווק, גם הנסיעות שאני מבצע הם בתחומי העיר בלבד. כמו כן, עושה בערך 10K בשנה. מחפש רכב בעל תחזוקה זולה ללא "הפתעות" מיוחדות וטיפולים לא יקרים במיוחד. תקציב עד 35K. מרכז עבורכם מספר דגמים שמצאתי אודה להחלטכם איזה דגם הייתם בוחרים מבין אלו שמציע פה: ד"א מה זה חצי אוטומט בדגמים הנ"ל, האם מדובר בזה שאני מעביר הילוכים? כי אני מחפש רכב אוטומט שאני לא צריך לעביר הילוכים בזמן הנסיעה. קיה פיקנטו 2013 76000 ק"מ חצי אוטומט נפח 1248 מחיר 32,000 יונדאי I10 חצי אוטומט 2014 נפח 998 קמ 92000 מחיר 32,000 פיגו 208 אוטומט נפח מנוע 1600 שנה 2013 קמ 75000 30,100 רב תודות יקרים ושבת שלום!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -