ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
טויוטה אונסיס
מאת נתי310- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 555 צפיות
היי, מעוניין לרכוש טויוטה אוונסיס שנת 2009 עם 172 אלף ק״מ הרכב שמור ומטופל. מאוד אוהב את הרכב וקונה במחיר יחסית נמוך האם יש לחשוש מהקילומטראז׳ הגבוהה? האם משהו יכול להמליץ?
הודעה אחרונה מאת נתי310, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 834 צפיות
לאחרונה אני מחפש רכב שאני אקח אותו כ"פרוייקט" לתקופת זמן לא מוגבלת כדי להנות ממנו בסוף. עכשיו הקטע זה שאני מחפש משהו מיוחד שלא רואים פה הרבה אז לא מעוניין בגולף או סיאט בלי להעליב אף אחד זה אחלה רכבים אני פשוט מחפש משהו שאני אתחבר אליו משהו ייחודי שמתי עין על המרצדסe55 amg אני מדבר על הדגם הישן 2002-2008 ולא מצאתי כזה בארץ אז 2 שאלות: 1.האם מישהו יודע אם הרכב הזה קיים פה? 2.זרקו רעיונות לרכבים ישנים יחסית שאתם חושבים שיתאימו לפרוייקט מיוחד לפי מה שהסברתי שאני מחפש )אני לא נעול על סלון או הצבק או משהו הכל פתוח)
הודעה אחרונה מאת אורן7770, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 669 צפיות
האם סיאט אטקה 2020 אמין? האם הגיר אמין? מה צריכת הדלק? האם הוא רכב מרווח? איך הוא לעמות קיה נירו?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 462 צפיות
שלום לכולם, לאחר שהקורולה שברשותי סיימה את תפקידה בלימוד נהיגה, אני עתיד להתחיל את חיפושיי אחר מחליפה. כאמור, הרכב עתיד לשמש ללימוד נהיגה, וככזה, הוא צריך להפגין אמינות גבוהה ככל שניתן (זה למעשה הפקטור המרכזי בבחירה של הרכב הבא), כשהכוונה היא להחזיק את הרכב לכמה שיותר שנים. יש לציין כי הרכב צריך להיות אוטומטי (פלנטרי או רציף בלבד), והמחליפות שסימנתי מראש (לפי סדר עדיפות יורד) הן - מאזדה 3, טויוטה קורולה, הונדה סיוויק ויונדאי אלנטרה (זהו הסגמנט שאני נעול עליו, בהתאם לדרישות והצרכים). ברור לי שברכישת רכב יד 2, מצב הרכב הספציפי הוא זה שיכריע בסופו של דבר ביניהן. מהחיפושים הזריזים שביצעתי בעת האחרונה, הבנתי שהמאזדות הן יקרו…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 463 צפיות
שלום חברים! מחפש רכב באיזור ה50K פלוס מינוס, למטרות נסיעה בינעירונית לעבודה - בערך 20 קמ כל כיוון רצוי שיהיה רכב נוח, מתאים לבוסטר לתינוק (מתחת לשנה כרגע), בגאז מתאים לעגלה אני די בקטע של גאדג'טים אז ככל שיהיה יותר מאובזר זה בונוס, אבל אפשר להתפשר על זה... בנוסף, חשוב שיהיה רכב שנחשב "אמין". מקווה שיש חד קרן שמתאים לדרישה... תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 649 צפיות
אני מעונין לקנות רכב עד 7000 חשוב שיהיה אמין חזק וחסכוני אני חשבתי על הונדה 2003 הבנתי שהם פחות חסכוניות אשמח לשמוע חוות דעת על זה או שעדיף רכב אחר ( אשמח להצעות ) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אנו מתעניינים ברכישת ניסאן מיקרה מליסינג מינואר 2018 עם קילומטרז 70000. במחיר של בערך 45 אלף. שתי שאלות - 1. הבנו שהגדילו את המיקרה בשלב מסוים, זה מ2017 או 2018? 2. האם כמות הקילומטר לשנה סבירה? 27 אלף נחשב סביר ביחס לליסינג או שגבוה מדי? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת akivas, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום מפרסם בשביל חבר שמעוניין לקנות את הרכב הנל מאזדה 3 2011 יד 4 160 אלף קמ זה תוצאות הבדיקה מה אומרים? יש הרבה דברים אבל לי נראה שהכל הגיוני לרכב כזה
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, יכולים להמליץ על משפחתית גדולה ומודרנית עד 150 (או 160 גג) אלף שקל? אולי אופציות טובות מיד2 לרכבי מנהלים כגון מאזדה 6? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת save, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 593 צפיות
אהלן חברי הפורום היקרים, אני בחיפושים אחר רכב שני למשפחה. הרכב בעיקר ישמש אותי לנסיעות לעבודה (פחות רלוונטי בעיתות הללו) ולסידורים בימי שישי. במצטבר, באיזור ה 10000-12000 ק"מ לשנה לכל היותר. הרכב השני (סובארו פורסטר) משמש בעיקר את אשתי ואת כלל המשפחה בנסיעות טיולים בסופי שבוע ובחופשים. מספר אלמנטים שאני מחפש ברכב: 1. ביצועים ונוחות נסיעה - באופן כללי, אני אוהב לנהוג ולהרגיש שהרכב "סוחב" 2. תא נוסעים ומערכת מולטימדיה טובה (תמיכה ב Apple Car Play, תגובה מהירה) 3. צריכת דלק 4. יופי חיצוני 5. מרווח לנוסעים ותא מטען (יש לנו שני ילדים מתחת לגיל 3, לכן חשוב שיהיה מקום לפחות לעגלה גדולה אחת) 6. אבזור בטיחות בגדול זה יכ…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
אהלן חברים, אני בדרך לרכישה של טויוטה ראב 4 הדגם ההיברידי בעל ההנעה הכפולה 4X4. זה הדגם המשופר ביותר עם הגג פונורמי וכל התוספות. מי שמכיר את הרכב הזה ויוכל לכתוב קצת עליו. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Random, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם התחלתי להתעניין על סיטרואן c5 איירקרוס. בגדול הזמנתי את ה 2008 החדשה. אבל, אני רואה שהגירסת כניסה של הסיטרואן עם המנוע דיזל , מתחיל ב 153,000₪ השאלה בכמה אפשר להוציא את הרכב לאחר הנחות. בהתחשב בזה שה 2008 עם הגג נפתח , עולה 138,000₪ אני יודע שפחות הולך לסיטרואן, אז אולי המחיר יהיה די קרוב לפיגו. אם ההבדל עד 5000₪, יכול להיות ששווה לי ללכת על הסיטרואן, מאחר ואני מקבל רכב יותר גדול וחסכוני. אשמח לחוות דעת על הרכב. ומי שיודע בכמה אפשר לרכוש לאחר הנחות. תודה.
הודעה אחרונה מאת gilgil28, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 743 צפיות
חוות דעת לסובארו B9 7 מקומות תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, בן אדם קרוב אליי מחפש רכב עד 35,000 ש״ח, הוא אוהב רכבי דיזל, אוהב את האמינות ואוהב לנסוע הרבה ולא לפחד מקילומטרז׳, הוא נדלק על מוניות לשעבר, מרצדס וכו׳, מכיוון שאין לי ניסיון בנושא, חקרתי קצת והבנתי שמדובר ברכבים אמינים מאוד, ש-300,000 קילומטר זה לא משהו שאמור להפחיד. אשמח לשמוע עוד דעות, הרכב יטופל כנראה במוסך של מכר בכפר קאסם, כמובן שלא יסבול ממחסור בטיפולים, כמו אמין יכול להיות רכב כזה? איזה סוג לחפש? מאיזה קילומטרז? ממי? האם יש צורך לחשוש מהקילומטרז? דרישות? סה״כ חסכון, דלק ואמינות. רכב שמיועד למשפחה. רכב שיסע לאילת ורמת הגולן לטיולים. בערך 25,000-30,000 קילו…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 464 צפיות
היי, תוהה לגבי מרחב בספסל האחורי . יש לנו 2 ילדים בני 8 ותינוק בן חצי שנה. היום אנחנו עם ספורטאג 2016. תודה
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 486 צפיות
רוצה לקנות רכב חדש ומתלבט בין ניסאן קשקאי ליונדאי טוסון אבל מוכן לשמוע דעה על כל רכב בקטגוריה. המחירים כרגע כמעט זהים בסביבות 150 אלף לדגמים מאובזרים. הרכב יסע 4 ימים בשבוע בין ירושלים ללוד.
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 875 צפיות
הי, חבר שלי מסיים את תקופת הליסינג עוד מעט, ואני מחפש בדיוק את הרכב שיש לו (טויוטה ורסו 2017). הוא אמר לי שיש לו אפשרות לקנות את הרכב בסוף, והוא יכול לנסות לבקש שאני אקנה את הרכב (הוא ממשיך לרכב ליסינג הבא). מצד אחד, זה נראה לי יתרון, כי אני מכיר אותו- הוא לא קרע את הרכב, ויודע שלא היו תאונות. מצד שני, אין לו מושג איך טיפלו באוטו- הוא יודע שלקחו והחזירו אחרי כל טיפול. האם זה כדאי? מה אתם אומרים? מדובר בליסינג מחברת באדג'ט.
הודעה אחרונה מאת noam_h, -
-
- 0 תגובות
- 465 צפיות
מחפש רכב משפחתי באיזור השנתונים של 2015-2017. נסועה שנתית של לא יותר מ10K. מחפש רכב נוח עם מערכת מולטימדיה נורמלי, רצוי רכב חסכוני. התלבטתי בין האיוניק לבין הקיה נירו (עם נטיה לנירו אבל מכיוון שיש פחות היצע התפשרתי על איוניק), אבל עכישו אני מבין שיש עניין של החניית הרכב במקום מוצל כדי להשאיר את הסוללה מקוררת. אומנם יש לי זוג חניות פרטיות אבל הן אינן מקורות וסופגות שמש לחצי מהיום בערך, עד כמה הנושא של חניה מוצלת קריטי לשימור חיי הסוללה? האם בכלל מומלץ לקנות היברידי אחרי 3 שנים ו100K? דבר נוסף הוא עניין הנסועה, זה רכב יחיד אבל איננו נוסעים הרבה ורוב הזמן הרכב פשוט עומד בחניה, האם בכלל משתלם ההיברידי? הסתכלתי גם על האלנטרה והI35 והקשקאי אבל לא מצאתי את עצמי נעול על ד…
הודעה אחרונה מאת rtk217, -
- 11 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הי, הזמנתי במאי פיג׳יו 2008 עם גג פנורמי והאוטו היה אמור להגיע ביולי ולפני מספר ימים עודכנתי שהאוטו לא יגיע ביולי, אלא אולי בסוף אוגוסט קח שאני יורד מהאוטו והחלופה הייתה אמורה להיות סקודה קאמיק מנוע 1.0 סטייל כי רק בתצורה הזאת האוטו קיים במלאי. אך היום נכנסתי לאלבר וראיתי שפג׳יו 3008 דגם אקטיב 0 ק״מ קרוב מאוד למחיר של בשניהם האחרים והמחשבה ללכת על זה. למשהו יש המלצה לתת?! מבולבל מאוד.
הודעה אחרונה מאת avi 1234, -
רכב ידני 15-20
מאת WRLD-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 534 צפיות
מחפש רכב ידני התקציב 15-20 חשוב שיהיה אמין ויראה יחסית טוב, תחזוקה לא יקרה(נהג חדש), חסכון בדלק זה יתרון. נסיעות יומיומיות, לעבודה לחברים וכו'. חשבתי על קליאו 0.9 דור 4 אבל היא נראית לי מחוץ לתקציב. הפיגו 208 נראה מתאים אבל פשוט לא התחברתי למראה. אם האלטו הייתה נראית טוב הייתי לוקח אחת בלי לחשוב פעמיים. למישהו יש המלצות? הייתי שמח לסדאן כלשהי אבל הבנתי שכבר לא אמצא סדאן ידנית נורמלית בתקציב.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 605 צפיות
פורום נכבד, מחפש לרכוש רכב 7 מקומות למשפחה עם 4 ילדים, חשוב שיהיה מרווח וחסכוני עד כמה שניתן. 50 אלף תקציב, נסיעות ארוכות בינעירוניות בסופי שבוע. במשך השבוע נוסע מעט. מה ממליצים? הלכתי לאיבוד....:-)
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 475 צפיות
היי, מחפש רכב שני במשפחה בעיקר לי לנסיעות לעבודה כל יום- 150 קמ ביום-+, תקציב 30אלף. מה ממליצים?
הודעה אחרונה מאת Charly40, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 805 צפיות
מצאתי פזו 2008 משנת 2016, בקימולטרז נמוך (30000), ואני מתלבט אם לקנות. הבנתי שיש בעיה ברצועת טיימינג בדגמים שלפני 2017, מעריך שעלות החלפה היא 1500 שקל? בנוסף, כסא הרגיש לי יחסית קטן, ולא ״מחבק״ כמו בשאר המכוניות - זה רק אני או שמישהו גם שם לב? מעבר לה, יש עוד משהו שצריך לדעת לגביי הדגם הזה? תודה רבה@
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 465 צפיות
סגר שמח לכולם, זו אולי שאלה לא כל כך שגרתית פה, אבל אני מחפש רכב שיענה לדרישות הבאות: א) ניתן להסיע בו בנוחות משפחה עם ילדים קטנים מאחורה ב) מסוגל לגרור באופן יחסית תדיר (נניח פעם בחודש) נגרר שמשקלו כ-1,500 ק"ג ג) בעל מנוע דיזל ד) ידני? (אני מניח שזה כמו למצוא חד קרן) התקציב שיעמוד לרשותי אם וכאשר נמצא משהו שעונה לקריטריונים הוא כ-100,000 ש"ח. לדעתי אף קרוסאובר לא יעמוד במשימה - אמנם במפרט הטכני של הדאצ'יה דאסטר (למשל) רשום שכל דגם, לרבות מנוע בנזין 1.3, יכול לגרור נגרר במשקל 1,500 ק"ג, זה לא נראה לי רציני, בטח לא לאורך זמן. לכן נראה שהאופציה היחידה שגם תהיה נוחה למשפחה וגם תעמוד במשקל היא ג'יפ. בינתיים נראה שב…
הודעה אחרונה מאת MiniMiz3r, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 437 צפיות
היי, בעל רכב מאזדה 2 2016 מחפש להשתדרג למשהו יותר גדול קצת, תקציב עד 85k. מאוד מאוד קרץ לי volvo v40 מנוע 1.5 טורבו, מצד שני לא ראיתי הרבה מודעות למכירה של הרכב הזה בארץ. ממה שאני מכיר על הרכב הזה בשנתונים מתקדמים שלו החל מ 2017 הם החליפו לו מנוע לייצור של volvo וגיר רובוטי. אשמח לשמוע דעות, חוות דעת, עליות, אמינות ואלטרנטיבות. (חוץ מרכב צרפתי וסיני)
הודעה אחרונה מאת Funki, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום רב, אנחנו מחפשים מכונית משפחתית שתתתאים לעיר (כלומר מרווחת ולא ארוכה מידי). בנוסף, חשוב לנו אמינות. תקציב עד 70000 שקל. אחת האופציות שחשבנו עלייה (לצד קרוסאובר, הונדה גאז) היא רנו קאפצ׳ור (אשתי אוהבת ג׳יפונים). אם נקנה,מדובר על שנתונים 2016-2017 איך האמינות שלה? האם זה הגיוני שהיא תכנס לשיקולים? אשמח לשמוע חוות דעת
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 459 צפיות
המשפחה מתרחבת, רוצים לקנות רכב שמאפשר להתקין שני כסאות והאמא רוצה לשבת בינהם (דרישה שלה ). הצעות למכוניות חדשות או משומשות מהשנים האחרונות? עד 160 אלף. לדוגמא - אוקטביה תעמוד בדרישה הנ"ל? תודה!
הודעה אחרונה מאת gklots, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 691 צפיות
היי חבר'ה, לאחרונה בעקבות הגברת תדירות השכרת הרכבים בסגנון car2go וכיו"ב, נראה שכבר יותר ישתלם לי לקנות רכב. העניין הוא שהתקציב שאני יכול להקצות לזה הוא יחסית נמוך - לכל היותר 20k, עדיף יותר בכיוון ה10-15k. בתכל'ס אין לי דרישות כ"כ חוץ מאמינות, רכבים במחיר הזה הם מן הסתם ישנים, ואני לא רוצה לבלות את כל זמני במוסך. אז איזה רכב "שלא רואה מוסך" אני יכול למצוא בטווח מחירים הזה? או שאני חי בסרט תודה ואחלה סופ"ש לכולם (למרות הסגר..)
הודעה אחרונה מאת guy.oxnb, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 680 צפיות
חבר טוב לפני רכישת רכב, מחפש משהו אמין, נגיש במחיר ומפנק, מצא כמה אקזמפלרים של המונדאו הנ"ל אך חושש מהאמינות, האם יש מחלות למנוע/גיר או בכלל שצריך לשים עליהן דגש טרם רכישה? או שאולי בכלל לא מומלץ? מבחינת צריכת דלק, ברור שלא מדובר בטסלה, אבל מה הצפי בנהיגה רגועה? אם יש לכם המלצות על רכבים אמינים, מפנקים בסביבות ה35K ש"ח שכדאי לשקול בנוסף עבור זוג ללא ילדים - אשמח לשמוע תודה מראש
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 922 צפיות
שלום לכולם אני מתלבט בין רכישה של פיזו 308 סטיישן או 3008, שניהם משנת 2016 האם יש הבדל מהותי מבחינת המרחב הפנימי ביניהן? ראיתי את המימדים הרשמיים, אבל אני לא בטוח מה בפועל יהיה ההבדל. כנ"ל בתא המטען, עפ הנתונים הרשמיים ל308 תא מטען גדול העשרות ליטרים, אבל האם זה באמת מורגש? והאם ה308 יושבת נמוך על הכביש (כמוהרנו מגאן אסטייט) או כמו סדאן רגילה? שאלה אחרונה, בשני הדגמים אני מתלבט בין מנוע דיזל לבנזין. ההבדל בצריכת הדלק גדול? וההבדל בחוזק המנוע? והאם ידועות בעיות באחד מהמנועים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Gene_Haas, -