ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 752 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות רכב, בתקציב 70+/- אלף שקל.הרכב מיועד לזוג+ילד, אנחנו חושבים לכיוון של ג׳יפון, חשוב לנו שיהיה מרווח ושהבגאז׳ יהיה בגודל סביר+. רק אוטומטי! מאוד חשוב לנו נושא האמינות והבטיחות. תינוק קטן לכן יש כיסא בטיחות מאחורה. עיקר הנסיעות הן בתוך העיר. השאיפה שבמחיר כזה הוא יהיה 2015 לא מחפש רכב צועק אלה רכב פרקטי. אחזקה שלא קורעת את הכיס גם חשוב.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 458 צפיות
היי אני חדש פה נעים מאוד.. אני מתעניין לרכוש פולסוואגן GTI חשבתי ללכת על שנתון 2014- 2015 כרגע יש לי פולסוואגן פולו שנת 2013 שאני ממש מרוצה ממנה חדשבתי ללכת לקנות רכב יד שנייה. אשמח לשמוע על עצות וטיפים ובכלל למי שיש נסיון עם הרכב הזה? איך הוא? איך הנסיעה שלו.. דלק? וכולי תודה רבה
הודעה אחרונה מאת GOLF GTII, -
סקודה פאביה
מאת Ndfu-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, מתלבט אם לקנות סקודה פאביה 2013, דגם אלגנס, הילוכים dsg, מנוע 1200tsi, אשמח לשמוע חוות דעת
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
זה לא נושא טיפוסי של לבחור צבע לפי טעם סובייקטיבי, אני יוצא מנקודת הנחה שכולם מסכימים פה שכחול הרבה יותר יפה ומרשים עבור הרכב הזה, השאלה היא האם זה צבע שמתאים למישהו כמוני. טיעונים בעד צבע כחול: 1) הרבה יותר יפה ומיוחד מלבן 2) אם כבר קונים רכב מהסוכנות, בטח ספורטיבי, אז הולכים על הצבע הכי יפה שאפשר, למה להתפשר על החלום? כל הקטע של הטירוף הזה של רכב חדש ועוד ספורט זה ללכת עד הסוף. 3) אממ כן. יותר יפה בייסיקלי. לבן הופך את הרכב ליחסית סולידי מדי וסטנדרטי/עדר מדי והרי לרכב כזה זה קצת עלבון. טיעונים בעד לבן: 1) אני עצלן בכל הנוגע לתחזוקת רכב, אני לא מאלו שיש להם אנרגיות להיות משועבד לתחזוקה שלו, לשמור על …
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי אני לפניי רכישת volvo t4 s60 שנת 2012. אשמח לדעת איך הרכב? אמין? החזקה יקרה? תודה
הודעה אחרונה מאת nath, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב 7 מקומות ומתלבט בין הורסו לפריוס פלוס (שני הרכבים ממודל 2017) הפריוס פלוס יקרה יותר לקניה, אבל אמורה להיות חסכונית בדלק. אני נוסע כ- 17K בשנה, בעיקר בינעירוני, אז אני לא בטוח שזה יחסוך כל כך הרבה. מה שכן מפחיד אותי זה עלויות התחזוקה של הפריוס פלוס, בגלל הסוללה, מול הורסו. האם זה נכון שהעלויות תהיינה גבוהות הרבה יותר? האם אני חייב לטפל רק במוסך מורשה של טויוטה?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
שלום חברים, מהו לדעתכם מחיר הוגן ל Mazda 3 Hatchback Spirit - צבע אדום שעברה 10,000 ק"מ. שנת 2019 צורה חדשה יד 1 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Yehuda and ruty, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 952 צפיות
שלום תכננתי בעוד כחודש לקנות רכב אני כבר חושב על זה כמה חודשים ברשותי סוזוקי סלריו יד 00 2016 נובמבר שכבר עשתה 89000. ק"מ. רציתי לשדרג אוטו בגלל מרחב המחייה ומערכות בטיחות אקטיביות ובקרת שיוט וזחילה בפקקים לאור מצב הקורונה וחוסר הוודאות לגבי מקום עבודה. מה מומלץ לעשות? האוטו שלי כרגע שווה בין 23 ל25K לא יודע עוד כמה זמן רכב כזה יכול לשרת אותי ותוך כמה זמן הוא כבר לא יהיה שווה כלום. הנסועה שלי 25K בשנה מה הייתם עושים במקומי לחכות? אנחנו במצב לא ברור בגלל הנגיף ולכן ההתלבטויות מצד שני הרכב מאבד מערכו
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 727 צפיות
מסחרי קטן/ סטיישן???? מחפש המלצות לרכב המתאים לי אני סטודנט נשוי (כרגע בלי ילדים) נוסע בערך 25000 ק"מ בשנה כרגע עם טויוטה קורולה שנת 2003 ומבסוט מאוד על השנתיים איתה, ממש 0 תקלות ועם 260000 קילומטראז אבל מחפש להשתדרג כמה שנים קדימה השיקול העקרי שלי בקנייה של הרכב זה העלות. (לא קל להיות סטודנט נשוי) מחישוב גס של העלות של הקורולה כרגע זה דלק (15000 שח בשנה) + 4500 ביטוח (ג+ חובה) + טיפולים 500 בשנה (כי הרכב כבר ישן והבעלים הקודמים טיפלו בו פיקס ואין לי מה להשקיע בו המון) יוצא סביבות ה18000 ש"ח בשנה יש לי הרבה כלי עבודה בבגאז', ומה שצריך להעמיס בנסיעות אני שם במושבים מאחורה חושב לעבור לרכב סטיישן/ מסחרי קטן (כרגע הכיוון זה פי…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 880 צפיות
אהלן, מחפש רכב יד 2, בשנים האחרונות החזקתי יפניות, פתאום רואה שוולוו 2015-6 עולה פחות מגיפ קיה.. שאלתי לגבי אחזקה,טיפולים וכו', כמה לצפות " להיקרע" בטיפולים, חלפים וכו'? מה הקאטץ'? אני רוב היום על דו גלגלי, הרכב לא ייסע יותר מ10-15 אלף בשנה תודה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, התקציב שלי הוא עד 16000. מחפש לקנות מסחרי קטן סטייל ברלינגו, עם עדיפות למשהו קצת יותר מוארך (דובלו מקסי למשל) ראיתי יש מבחר לא קטן. לא חשוב לי אבזור נוחות ובטיחות, חשוב שהעלות השוטפת שלו תהיה זולה ( דלק וטיפולים) אני מעביר משלוחי סופר בעיקר. אני נוטה לברלינגו, רציתי לשאול ישנו הבדל כבד בין דור 1 לדור 2? אם אתם מכירים / מוכרים רכב שיוכל להתאים לצרכים שלי אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
שלום לכולם, כפי שרשום בכותרת, מחפש המלצה למכון בדיקה באזור עפולה לרכב פרטי תודה
הודעה אחרונה מאת igorbretin, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 763 צפיות
שלום חברים, אני שוקל לקנות ג׳יפ דייהטסו טריוס 2010-2011, אשמח לקבל חוות דעת מימכם המשך שבוע טוב לכולם!
הודעה אחרונה מאת O.R., -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 890 צפיות
היי לכולם!! הונדה סיוויק האצבק:153Kפולקסווגן גולף 1.4: 81Kשניהם 2013 אוטומט יד 2 (אני אהיה יד שלישית) בערך באותו מחיר, אלף יותר אלף פחות.. מה מעדיף? ועוד שאלה, מה חוות הדעת שלכם על טרייד מוביל?
הודעה אחרונה מאת erezger, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 502 צפיות
בס"ד היי חברים, מישהו יכול להמליץ ממידע אישי / ניסיון על חווית נסיעה בספארק ידנית מנוע 1.0 המוכר טוען שהרכב מהיר וזריז ונסע איתו לאילת וים המלח בלי שום בעייה. לחבר טוב שלי יש i10 ידנית 1.0 וגם הוא טוען שזה מספיק בהחלט גם לנסיעות מחוץ לעיר ושהוא מגיע ל 140 ואפילו 160 אם צריך האם יש למישהו ניסיון עם הדגם הזה או מנוע כזה מחוץ לעיר ? תודה לעונים ויום טוב
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 546 צפיות
שלום, מתכנן לרכוש מחר בבוקר רכב מסוכנות טויוטה. מדובר ברכב כמעט חדש, אשר נמכר כיד ראשונה. לטענת הסוכנות הרוכש המקורי ביצע טרייד אין לרכב זול יותר עקב המצב. יש לי 3 שאולות, אשמח אם תוכלו לעזור ולייעץ: 1. ברשיון המקורי שרשום על בעל הרכב (אדם פרטי), מופיע בעלים קודמים 00. ברשיון הרכב הרשום על שם המוסך (כסוחר), רשום בעלים קודמים 01. לטענת הסוכנות, אני אהיה יד שניה של הרכב ולא יד שלישית. האם אכן כך? 2. בשאלה תמימה שאלתי האם הרכב, שנמכר כחדש באותה סוכנות, שימש כרכב תצוגה והופתעתי מתשובה חיובית. לטענתם זו הסיבה שהרכב מגיע עם אבזור נוסף, היה בתצוגה כחודשיים בלבד ונמכר ללא הנחה בגלל העדר המלאי של הרכב. האם ואיך אני צריך …
הודעה אחרונה מאת Random, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
רוצים להחליף את המשפחתית המתיישנת למשהו חדש יותר בתקציב של 100K. פרופיל נסיעה שגרתי למשפחה עם 3 ילדים קטנים, 30 ק״מ ביום בנסיעה עירונית וטיולי דרכי קק״ל בסופ״ש. כרגע מתלבט בין הונדה CRV 2015 למיצובישי אוטלנדר 2016 (5 מקומות). המלצות על אחד מהדגמים ? כרגע נראה שההונדה צנוע יותר באיבזור אבל האוטלנדר דגם כבר קצת זקן (דור שני הושק ב 2013)
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 553 צפיות
הרגע סיימתי רישיון. וכשאני מגיע לשכור אוטו, אני רואה ששום מקום נורמלי לא מסכים להשכיר לי אוטו. אני רוצה לקנות אוטו, אבל רק לשנה ראשונה. אחר כך, לא שווה לי להחזיק אוטו, היות ואני בקושי מתמש עדיף לי לשכור כבר אוטו. השאלה היא איזה אוטו הכי כדאי לקנות לשנה. דהיינו, שיהיה בו כמה שפחות ירידת ערך, הוצאות מיוחדות, וכו' תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת מישהו1, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לקבל חוות דעת על הרכב הנ"ל, כרכב שני במשפחה (הורים+1), שנתון 15-17. תקציב באיזור ה50-55K. איך הוא מבחינת אמינות, צריכת דלק, גודל, נוחות, בטיחות ואולי מחיר של ביטוח. הרכב עתיד לשמש בעיקר את אשתי לנסיעות קצרות יחסית - עירוניות ובין עירוניות. ראיתי שיש מס' דגמים עם נפחי מנוע שונים (1200, 1400 וכו') ותיבות הילוכים שונות (רוצה מאוד להימנע מDSG 7), האם בכלל קיים DSG6 לרכב הנ"ל? מבחינה נראותית, מעדיפים יותר את צורת הספייסבק אשר כולל גג פנורמי. תודה.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 614 צפיות
שלום רב, שילמתי מקדמה עבור רכישת טויוטה אוריס סטיישן היברידית מאלדן. הרכב שנת 2017 ועשה 61,000 ק"מ. הרכב רק סיים את הליסינג ונמצא ב'השבחה'. אלדן העבירו לי בינתיים בדיקה שלהם - מצ"ב. אודה לדעתכם האם הבדיקה תקינה וללא ליקויים בטיחותיים (ראיתי שיש משמעות נמוכה בגין הפגיעה בדלת ובכנף - נאמר לי שהם תוקנו ולא הוחלפו). אציין כי בכל מקרה בכוונתי לקחת את הרכב לבדיקה מטעמי בטרם ארכוש אותו... וכי חיפשתי זמן מה עד שמצאתי את הרכב הספציפי הזה בקילומטראז הנמוך יחסית.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 670 צפיות
שלום חברים, צריך את עזרתכם בהמלצה לגיפון. הדברים שחשובים לנו : 1. מירווח בתא נוסעים. 2. תא מטען גדול. 3. דיזל \ בנזין - לא באמת משנה. 4. איבזור ביטחותי גבוה 5. נראות חיצונית ופנימית. הרכב ייסע בערך בשנה 15,000 ק"מ ישמש כרכב ראשי של המשפחה. התקציב עד 150,000₪ לרכב חדש בלבד. אני חשבתי על 3008 דיזל אקטיב, אבל להבנתי כרגע אין מלאי. ולא ברור מתי יהיה. אופצייה נוספת c5 איירקוס דגם בסיס דיזל. מה שמציק לי ברכב זה בעיקר האיבזור, כמו שאין כניסה הנעה עם מפתח לרכב, לוח שעונים אינו דיגטלי, כמו של ה 3008, חישוקי הגלגלים פשוטים יותר. קצת פשוט מבפנים. בנוסף חושש איך תהיה הסחירות של הרכב נגיד עו…
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 567 צפיות
שלום לכל התותחים. מצרף בדיקה לרכב סוזוקי באלנו, אני יודע שלרכב יש תיקוני צבע החלפת כנף וכו' - המחיר ירד בהתאם. מבקש ממי שמבין להתייחס בעיקר ל-X-ים האחרים ובעיקר ל-X בנושא סרן קדמי ומערכת היגוי - כולל הערכת עלות לתיקון תודה רבה לעוזרים
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 444 צפיות
היי אני חדש פה נעים מאוד.. אני מתעניין לרכוש פולקסווגן GTI חשבתי ללכת על שנתון 2014- 2015 בדקתי ומצאתי רכב יד 2 כזה. כמה מהחברים שלי המליצו ללכת ולבדוק את הרכב אני ישמח להמלצות וטיפים ובכלל מידע על הרכב הזה.. מה חשוב לבדוק וכולי כיום אני נוהג על פולקסווגן GOLF מרוצה מאוד
הודעה אחרונה מאת GOLF GTII, -
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב וראיתי היום סוזוקי SX4 שנתון 2008 עם 180 אלף קילומטר, הרכב נוסע טוב אבל בשלבים הראשונים של ההילוכים ובנסיעה בקו ישר יש רעש די מציק, כמו שריקה כזו, זה מפסיק ברגע שהרכב מגיע להילוך 3 (ניסיתי לכבות את המזגן אבל זה לא הפסיק את הרעש), על מה זה יכול להעיד לדעתכם? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 512 צפיות
שלום לכולם, חבר מעוניין לרכוש רכב אוטומטי ישן יחסית בתקציב די נמוך. מדובר על רכישה בהולנד לכן בדיקה בשרשורים קודמים בנושא לא הניבה מסקנות משמעותיות. בעקרון מכיוון שהוא מוגבל לרכבים אוטומטיים, שאינם נפוצים פה, אחת האופציות הנפוצות ביותר היא רכב היברידי, לרוב הונדה סיוויק שנמכרה פה בשנתונים של 2007-2010 עם מנוע 1.3 ותוספת היברידית. טווח הקילומטרים בהיצע עומד על 170-230 אק״מ בערך. מכיוון שמדובר בתקציב נמוך אנחנו חוששים מלהכנס להרפתקאות מיותרות אך בכ״ז רציתי להתייעץ בעניין הרכב ההיברידי וההוצאות שעלולות להתלוות לרכישה כזאת. מה כדאי לבדוק? ממה יש לחשוש? האם ידוע על טווח קילומטרים שבו הסוללה/הגיר של הסיוויק מחזירים נשמתם לבורא/דורשים …
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 528 צפיות
היי, מחפש רכב יד 2 לנסיעות יום-יומיות לעבודה (כ-20 קמ כיוון) ולנסיעות בעיר. רכב לא גדול, רצוי האצ׳בק שלא יהיה יקר במיוחד לאחזקה, וכיף לנהיגה.
הודעה אחרונה מאת dimabran, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 590 צפיות
הי אני רואה תגובות שב.מ.וו מיותר בסין או לפחות חלקים שלו על וולוו אני יודע האם זה נכון לגבי BMW?
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
היי... רציתי לרכוש רכב ב- אוטו סנטר מישהו מכיר אותם ( מניסיון ) ויכול לתת חוות דעת עליהם. ועוד משהו. האם יש להם רכבים טובים כמו הונדות/ טיוטות וכו׳... ב- 20/25₪ אלף ש״ח?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 461 צפיות
שלום, אודה לעצתכם בקשר לרשימה הבאה: יונדאי איוניק טויוטה קורולה טויוטה אוריס הייבריד יונדאי i30 תקציב עד 80,000 (הרכבים האלו נכנסים בתקציב בשנתון 2015-2017) המטרה כמובן רכב אמין + נפח בגאז גדול מה הייתם לוקחים? תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 496 צפיות
היי חברים בוקר טוב, לאחר שקראתי אין ספור שיחות פה בפורום וצפיתי בכל הסרטונים הקיימים 😀 החלטתי ללכת על הפיג'ו 3008. זה הולך להיות הרכב העיקרי שאיתו נעשה את הנסיעות המשפחתיות ולא צפוי שנעשה יותר מ 20k ק"מ בשנה. אני מתלבט על 2 דברים: 1. האם לרכוש את הגירסת 1.2t או את הדיזל? מה יכול להיות בעייתי ברכישת גירסת דיזל, המחיר של הדלק? סחירות ביד 2? ביטוח? 2. הבנתי שלאור המצב יש הרבה החזרים לחברות ליסינג, האם שווה לתפוס שם מחיר משתלם או שברמת מחיר כזו עדיף מבחינה כלכלית כבר לרכוש ישירות מהסוכנות?
הודעה אחרונה מאת markb205,
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 898 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- davemustaine87
- Moshe c
- Igalz
- אריה שאג
- David32
- לומד לתקן
- Haim_gds
- natco
- meny5
- itamar_by
- GKME
- mikyl