ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 885 צפיות
שלום לכולם , אישתי צריכה ללדת את השני בכל רגע , הגענו מחו"ל (שיחנק הסיני שאכל עטלף) , ואני מחפש רכב משפחתי אמין עד 40000 . עד עכשיו קיה סיד\סיאט לאון סטיישן היו על הפרק - שנתון גבוה יחסית למחיר נמוך , אך שמעתי דברים לא טובים על הסיד , המלצות על הלאון ? בנוסף, שוקל I30\I35 , גם על הפרק אוקטביה - הבנתי שיש פה המון חומר על הDSG7 , אעבור על הכל כדי לראות ממה להזהר , אבל האם אפשר להמנע מבעיות ברכישת יד שניה או שזה רולטה ? דאסטר ירד מהפרק כרגע בגלל מחיר , סנדרו החדשה להבנתי לא בטיחותית . פתוח להצעות , מעדיף להמנע משנתונים מתחת ל12\13 , אולי כרכב שני לעצמי אבל לא כרגע . פרט חשוב - 2 כסאות בטיחות גדולים ישבו מאחור (4EVER),קיים רכב בטווח הזה …
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 568 צפיות
שלום חברים , קיבלתי הצעה על אימפרזה "סטייל" 2015 , 120 ק"מ , מנוע 1600 . המחיר שלה הוא 35 . הרכב אמור להיות משפחתי , כרגע יחיד עם 2 כסאות בטיחות מאחור . בדיקה נראית טובה . הצעות בעד ונגד ?
הודעה אחרונה מאת FamilyMatters, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 680 צפיות
😞😞 מתלבט לגבי קניית רכב כנ"ל. אני אוהב את הקפיצים ההידרופנאומטים שיש ברכב הנ"ל וכמובן את נוחות הנסיעה שלו. החזקתי משך 10 שנים בסיטרואן קסנטיה ומאד נהניתי ממנו בשעתו. מענין מה ידוע לכם ומה דעתכם על הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים, כיום אני בעלים (לא כלכך מרוצה) של שברולט ספארק 2013 - LS 1.0 ידנית. הרכב מרגיש חלש מאוד ודיי מאכזב . (מרגיש שאין לי יכולת להגיע איתה לירושלים לדוגמה) אני לא מצפה לרכב "ספורט" אבל הייתי שמח להאיץ בקצב נורמלי לפחות. שוקל למכור את הרכב ולשדרג לסופר מיני\מיני שתרגיש חזקה יותר ומהנה יותר מהספארק. צפוי לעבור 10-15K ק"מ בשנה, תקציב 25-30K . דרישות מהרכב : 1. אמינות ותחזוקה זולה 2.חסכון בדלק (הספארק צורכת 1:14.5 משוקלל ) 3. ביצועים סבירים לפחות 4. מחפש להשתדרג גם בשנתון לכן 2014 ומעלה (אלא אם יש רכב ספציפי שיצדיק שנתון נמוך יותר) אופציות שעלו בנתיים (ידני) : 1. יונדאי i20 צורה חדשה 2014 - כמעט ולא קיימת ביד 2 2. קיה ריו האצבק 1.2 2014 - כמ…
הודעה אחרונה מאת ik3, -
-
היי אני מתעניין ברכב - הרכב יד ראשונה לאחר ששאלתי המוכר עדכן שהוחלפה דלת ברכב לדבריו כשעוד הרכב היה ממש חדש הדלת חטפה מכה והוחלט במוסך הסדר להחליף את הדלת בדלת חדשה אורגינל האם יש משמעות להחלפה? האם זה מתועד איפהשהו? אם יש לזה השפעה על מחיר הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 541 צפיות
שלום, אשמח לעזרה אני מתלבט האם לקנות רכב יד 1 מחברת השכרה(איוויס) כלומר היה בהשכרה עלה לכביש בינואר 2017 קמ 90000 מחירון לוי יצחק 45560 מחיר שקיבלתי 41000 מצורף דף בדיקה מהחברה. אני לא הכי מבין מבחינת תקלות שחשוב לשים לב אליהם ולכן אני פונה אליכם. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת דורדוד, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 967 צפיות
אהלן, מתלבט בקניית רכב חדש. פיג'ו 3008 אקטיב .1.2 בנזין, לבין מיצובישי אקליפס קרוס פרימיום. שתיהן חדשות, בערך אותו מחיר. דעתכם? מה דעתכם על גרנדלנד x אופל מול 3008?
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
-
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 933 צפיות
שלום חברים, אני מחפש רכב עד 50K שיהיה לו בגאז גדול ועדיפות לרכב גבוה. (עדיף שנתון גבוה) וחסכוני בדלק. מאוד חושב על סקודה אוקטביה אבל כל הכתבות שיש על הגיר די מלחיצות. אותו דבר גם על הדצייה הבנתי שלא להתקרב. (צרפתיות לא תודה) אשמח לשמוע את דעתכם... תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קיה פורטה 2017 עולה כמו יונדאי אלנטרה 2016 הבנתי שהן רכבים כמעט זהים מכנית. מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 558 צפיות
היי, אני עושה טרייד על הרכב שלי קורסה 2011, רוצה להשתדרג למשהו יותר גדול ומרווח. המחירון שלה הוא 18000. מוכנה להוסיף בגג עד 6000-7000 ש"ח. חשוב לי אמינות, תא נהג מרווח, חסכונית(עד כמה שאפשר) וחווית נהיגה. האם יש חיה כזו? אשמח להמלצות ,תודה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 726 צפיות
אהלן, אני מחפש מכונית יד 2 ורוצה לבדוק טענה של אבא שלי. מדובר על רכב בין 3 שנסע 60000 קמ. הוא טוען שבגלל שהנסיעות היו בין עירוניות, אז זה השפיע יותר על האוטו (מבחינת כמה צריך לתחזק אותו בעתיד) מאשר אם הנסיעות היו בתוך העיר. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 644 צפיות
מה אומרים על סקודה אוקטביה 2014 לנהג חדש?רכב טוב?יותר מדי לנהג חדש?תודה מראש על התגובות
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 575 צפיות
היי! אני מתלבט בין שני הרכבים האלו. כאשר חשוב לי האמינות שלו, הנוחות וחווית הנסיעה. ליונדאי יש כיום תיבת הילוכים רובוטית שגורמת לי לחשש ולסוויפט אוטומטית. טווח במחירים די דומה. עבור הסוויפט רוצים 94000 ועבור ה-I20 כתלות בדגם- 89000-104000. אשמח לחווד דעת.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 735 צפיות
אהלן חברים , יש לי אופציה להביא רנו קליאו 2015 שעשתה 100 אלף ק״מ , אוטומטית (דו מצמדית) , מנוע 1200 , עכשיו אני מחפש באינטרנט ורואה שיש 1200 טורבו ולא 1200 רגיל , יש סיכוי שלחברות כמו אלדן ושלמה סיקסט יש דגמים ספציפיים שאין בשוק עצמו? כי לי אמרו שמדובר במנוע 1200 ולא ציינו שהוא טורבו , המחיר שרוצים עליו לאחר ניסיונות הורדה - 33 אלף ש״ח . איך היא מבחינת נסיעה ? מבחינת צריכת דלק ? ומבחינת ביצועים? תודה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 691 צפיות
מה אתם אומרים על במוו סדרה 1 שנת 2008? (אוטומט 2.0 136 כ״ס) מבחינת ביצועים והכל אבל השאלה הכי חשובה זאת האם קשה להחזיק אותה? (דלק, טיפולים וכו׳)
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים מתלבט בין איביזה , פולו וקליאו. נהג יחיד בדר"כ. בחור צעיר. (הבן שלי). תקציב - עד 45 K. אוטומטי. תל אביבי שנוסע גם לקרית שמונה פעם בחודש.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 641 צפיות
אני צריך רכב לכשנה פלוס מינוס, בעיקר מהבית לעבודה וחזרה שזה כ 10 ק"מ כל כיוון. סטייל מיני/סופר מיני פלוס רצוי אוטומט. מה הכי נכון לרכוש/לעשות, אם מה מומלץ להתעסק וממה כדאי להתרחק, בסדרי גודל של עד 100K אין לי בעיית תקציב, אבל חשבתי (??) שלא כדאי להשקיע "בפרוייקט" יותר מ 25K שקל, מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 726 צפיות
היי אנו שוקלים לרכוש רכב לבן הסטודנט, בראיה של שימוש להרבה זמן ומחפשים בטיחות בסיסית טובה (במילים אחרות - לא רכב מיני). התבייתנו על סיטרואן קקטוס ידני ויש לנו 2 שאלות: 1) האם יש בעיות אמינות ייחודיות לדגם ומה רמת האמינות בסיסית שלו? 2) הם יש הבדלים משמעותיים בין דגם הדיזל לדגם הבנזין החזק (1.2, 110 כ"ס)? אנו מכירים ואוהבים דיזלים, אבל הם נדירים יותר. מניח שהדיזל יותר חסכוני. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת titanium75469, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 778 צפיות
היי חשוב בטיחותי וחסכוני אזור ה50 אלף שח שמעתי על הפלאונס דיזל
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 514 צפיות
שלום חברים לאור התרחבות המשפחה אנחנו מחפשים משפחתית - עד 40 אש"ח. פרמטרים חשובים: אמינות, נוחות נסיעה. מיועד לזוג + 3: תינוק ו2 ילדים בגילאי 6-7 נוסעים כ30 אלף ק"מ בשנה. הרוב בינעירוני. שכן שלי מוכר את הקרוז סדאן של אמא שלו - אישה מבוגרת שנסעה רק לסופר ובחזרה. הרכב שנת 2013, 28000 ק"מ (לא שכחתי אפס), ללא תאונות וטיפולים רק במוסף המרכזי. והוא רוצה עליה 23 אש"ח. אני גם מכיר את הבן אדם והוא אמין.מה כדאי לבדוק מעבר והאם בכלל העסקה משתלמת? אשמח להמלצות כן, לא ומה כדאי?
טןב אז אחרי הרבה! התלבטויות נראה לי שנלך על קיה פורטה. הציעו לי מודל 2017 במחיר מתאים. מומלץ? יש משהו שאני צריך לבדוק ספציפי חוץ מבדיקה לפני קניה רגילה? אני יודע שפעם הם היו עם גיר רובוטי המוכר אמר שמודל 2017 זה גיר רגיל זה נכון?
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רב, מדובר יהיה ברכב שני בבית שישמש בעיקר לנסיעות קצרות באזור הקריות ולכל היותר עד חיפה\נהריה. בהתחלה חשבתי על C1\פיג'ו 108 וכו' אבל ראיתי שנכנס בתקציב 25-30K אגב, גם פיג'ו 208 משנת 2014-2015 עם נתונים טובים לכאורה. אשמח לדעת מה אמור להיות הכי אמין ובעל אחזקה נמוכה? אשמח לדעת ספציפית לגבי רצועות טיימינג וכו' וכל דבר שהוא מעבר לטיפול "רגיל" של החלפת פילטרים ושמנים הצעות אחרות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת אבי זיו, -
-
עדיפות להשאר עם עודף מה100K אבל אפשר למתוח ממש טיפה בגבולות ההגיון. כרגע המועמדת הפייבוריטית היא שברולט ספארק (הגודל הדאיג אותי אבל היא עומדת בתאנים) סדר העדיפויות בסדר יורד: - אמינות - אחזקה זולה (כולל דלק) - נוחות - בטיחות - מראה - שמירת ערך פתוח להצעות (למעט קונצרן vag)
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בכתבה הנ״ל - https://www.auto.co.il/article/roadcartest/133653-industry-nissan-x-trail כותב המחבר: ״ניסאן אקס טרייל כבר אינו דגם צעיר, הוא אינו מודרני לתחושה בהשוואה לדגמים עדכניים. ״ אני בתקציב של 100 אלף שח, מחפש רכב מוגבה, אמין, חסכוני בדלק למשפחה עם 3 ילדים. כרגע בוחן אקסטרייל בשנים 2016-2017, יש אלטרנטיבות שמתאימות להגדרות הנ״ל ובמחיר הנ״ל?
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 833 צפיות
היי מקצוענים, כבר הלכתי לאיבוד ואני חייב את עזרתכם. מתכנן לקנות רכב במימון של הלוואת בלון עם פריסת תשלומים של עד 2,000₪ בחודש. מה ההבדלים העיקרים(בנושא הכלכלי והפסד הכסף) בין רכב חדש מהיבואן לבין רכב יד 2. מהחישובנים שלי ההבדלים לא גדולים אם לוקחים את כל המשתנים אבל רציתי לשמוע את דעתכם. שאלה שניה : משפחה+2 ילדים. מתלבטים האם ללכת על סקודה קודיאק הדגם הכי פשוט (180K) אוהבים את הנראות שלו. או סקודה קודיאק - גם נראות דומה ויפה אבל בדגם פרמיום עם כל התוספות(אותו מחיר 180K) או בכלל ללכת לכיוון של סיאט אטקה fr מחיר 160K
הודעה אחרונה מאת david1, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מתלבטים לגבי סוג מנוע מחליפים רכב כל 3.5 שנים (ביטוח לאומי ) האם זה קריטי?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 921 צפיות
היי, זה שירשור שני שאני פותח לגבי התלבטות. התחלתי להסתכל על פיג'ו 208gti, שנת 2019 במחירון 110k רציתי לבדוק כמה עולה חדשה מהחברה אבל לא הצלחתי למצוא באתר של פיג'ו אזכור לרכב. בכל אופן, אם אני הולך על יד שניה, יש משהו שכדאי לבדוק? קצת ירדתי מעניין האברת', לא בגלל שלא רציתי, המחירים קצת הזויים.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 965 צפיות
היי חבר'ה אשמח לעצתכם, אנחנו זוג סטודנטים שנאלצים להביא רכב נוסף. לפני שנתיים קנינו רנו פלואנס דיזל אחרי המלצות אך לצערי אחרי פחות משנה הלך מנוע והחלפה שלו עולה יותר מהרכב. היום רוצים ללכת על משהו קצת יותר בטוח, אין לנו צורך ברכב גדול, אבל גם לא סמארט, שמתאים לזוג עם כלבה ויכולים לנסוע לסופ"ש עם תא מטען לא אפסי. מתלבטים כרגע בין מספר דגמים שהדגש המשמעותי ביותר מבחינתנו הוא האמינות (לא נעמוד כלכלית בעוד מנוע שילך), טיפולים זולים וחסכון בדלק משחקים תפקיד גם כן. נשמח לשמוע אם יש באחד מהדגמים הללו בעיה מסויימת בדגם אוטומט/ידני שכדאי להיזהר ממנה. התוכנית כרגע לחפש רכב עם פחות מ100 אלף ק"מ ולא יותר מיד שניה. כרגע לפי קריאה בפורום והמלצות של חברים אנחנו מתלבטים בין…
הודעה אחרונה מאת GreatDesigner, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, זוג מאורס שמתכנן לקנות רכב חדש. כרגע מכוונים לרנו קליאו החדשה (הכי התחברנו אליו בנסיעת מבחן). אך מאחר ואנחנו מתכננים להרחיב את התא המשפחתי בקרוב, רצינו לדעת האם הסגמנט של הסופר מיני (ולפרט הקליאו שטיפה יותר צפופה מהמתחרות). מתאים לזוג + תינוק? אולי עדיף לחפש מיני ג'יפון/משפחתית מרווח יותר? או שעגלה וכיסא תינוק בסופר מיני זה נוח מאוד? חשוב להדגיש שלמעט נושא התינוק, אנחנו מאוד מתחברים לרכב... רק מפחדים שברגע שיגיע התינוק נתבאס ונצטרך למכור. תודה ☺️
הודעה אחרונה מאת unreliablebazooka, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 761 צפיות
שלום לכולם, עכב מציאת עבודה מחדשה ויחסית מכניסה, מחפש להתפנק ברכב ולחסוך מעצמי את התענוג של תחב"צ בארץ. הדרך היומית לעבודה היא 3 ק"מ לכיוון, בתנועה עירונית אך זורמת. יתכנו עוד נסיעות קצרות בתוך העיר (גג 25 קמ ליום) בסופ"ש הרכב יעבוד קצת יותר קשה ולעיתים יצא לבין עירוני (לא מחייב, יש רכב של ההורים למרות הכל) בקצרה, רכב מיועד לנסיעה עירונית כמעט טהורה, אך לא פקוקה בקילומטראז יומי מועט. ההיגיון אומר לקחת את הרכב האמין ביותר, הזול ביותר, עם מנוע קטן וללא טורבו (קופסאת פח עם מזגן) הלב אומר לקחת רכב ידני, מנוע גדול, משהו שכיף לנהוג בו, עם פוטנציאל לא רע לתקלות (מישהו אמר צרפתייה ישנה עם בעיות חשמל?) ההעדפה היא מיני גדולה או סופר…
הודעה אחרונה מאת SixthGear, -