ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 657 צפיות
אהלן אני חייל שהשתחרר לא מזמן ומעוניין לרכוש את הרכב הראשון שלי,הרכב ישמש אותי בעיקר לנסיעות בין עירוניות(באזור ה40K ביום) עדיפות לרכב ידני אבל לא מחייב ובוודאי עדיף שהרכב שיהיה כמה שיותר חסכוני בתקציב וכמובן אמינות יכול לחרוג לפה לשם נגיד עד ל23 אבל מעדיף שלא נוטה לכיוון של ה208 ואולי הרנו קליאו 0.9 אבל היא בדרך כלל מעל התקציב שלי ואני רוצה לשמוע מה עוד אתם ממליצים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 708 צפיות
בוקר טוב לכולם, מחפשת לקנות אוטו (0 ק"מ עד בן 3 שנים). בדר"כ מחזיקה רכב לאורך זמן כ 7 שנים. צרכים: פעמים בשבוע נסיעה ת"א-רעננה ובשאר בתוך תל אביב. אוטומטי. בדר"כ נסיעה לבד וגם מסוגל להסיע בנוחות מתקבלת על הדעת עד שלשה בני נוער לנסיעות קצרות (קניות סבתא וכו). יש אוטו משפחתי נוסף. תודה! דנה
הודעה אחרונה מאת דנה2020, -
-
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הקדמה: חייל משוחרר, בן 23 שבקרוב סטודנט. מתעניין בכל נושא הרכבים מאז שאני קטן והרבה יותר בערך בשנה וחצי האחרונות. כרגע ללא רכב משלי - נוסע על הרכב של ההורים , סיטרואן c3 2012, ולפני חצי שנה בערך הגעתי להחלטה שהגיע הזמן לקנות לי רכב, בצפייה שארכוש את הרכב במהלך חודש אוגוסט. עקב הכמיהה לתחום, השאיפה היא לרכב כמה שיותר ספורטיבי אך עם זאת עם כמה שיותר יעילות (כמובן בגדר ההגיוני, לא מצפה לsti עם צריכת דלק של היברידי). לא רוצה לקנות רכב שלא אסתכל אחורה אחרי שאני מחנה אותו. כראוי, עלו מכוניות הhot hatch כאופציה ראשונה, והחלתי סקר שוק מקיף. דרישות: הרכב שארכוש ישמש אותי באופן יום יומי, אך עם זאת - בשאיפה - רכב שאוכל לזרוק למסלול כמה פעמים בשנה ולטיולי מועדונים כ…
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 480 צפיות
אני רוצה לקנות פולקסווגן ידני ושמתי לב שאין פולו או גולף ידניות בשנים 2012-2020 זה נכון? וגם שמתי לב שאין גולף ופולו GTI ידניות בשנים 2018-2020. זה נכון? אם כך אני חושב לקנות פולו GTI ידנית מהשנים 2016-2017. מה דעתכם? האם 100 אלף שקל לפולו GTI 2017 ידנית עם 44 אלף קמ זה דיל טוב? זאת תיהיה המכונית הראשונה שלי. אשמח לדעת את דעתכם ואת התשובות לשאלות הראשונות, תודה מראש. (חשבתי גם על סיאט אבל מעדיף את פולסווגן מהרבה בחינות).
הודעה אחרונה מאת ארי24, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, עומד להזמין פיקנטו חדשה מהחברה. מתלבט האם שווה להוסיף עוד 3000 ש"ח על X-Line. אמרו לי בחברה בקצרה מה ההבדלים, אבל הייתי שמח לשמוע מהחבר'ה כאן לגבי ההבדלים המהותיים בין שתי רמות הגימור. בנוסף, ברמת X-Line יש גלגלים יותר גדולים (16 אינצ'). האם זה משמעותי? רק קוסמטי? על מה זה משפיע? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 611 צפיות
שלום, אני בן 18, מעוניין לקנות מיצובישי לנסר הדור החדש 2009 - 2012 ורציתי לשמוע קצת על הרכב מכאלה שרכשו אחד בעבר או מאלה שפשוט מכירים את הרכב, אתם יודעים בנושא ביצועים אמינות חסכונות וכל הדברים האלה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת danbr, -
-
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לחברים לפורום. יש לי דילמה לפני רכישת רכב. יש 2 אופציות: 1) קיה סיד סטיישן 2016 בנזין, 60000 ק"מ, יד 1 - פרטי, אבזור LX 2) קיה סיד סטיישן 2016 טורבו דיזל (7 הילוכים), 90000 ק"מ, יד 1 - פרטי (0 ק"מ), אבזור LX לא יודע על מה ללכת. 2 הרכבים מבקשים 55000 ש"ח (מקווה להוריד כמה אלפים) מבין את ההבדלים הכלליים בין בנזין לדיזל. כל החיים הנהגתי על בנזין אז אין לי מושג בדיזל. קונה לפחות ל6 שנים אם הכל בסדר. נוסע סביבות 20000 ק"מ בשנה. מה לדעתכם כדאי? מקווה שתעזרו לי עם הדילמה:) תודה!
הודעה אחרונה מאת אסטון מרטין, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 555 צפיות
שלום לכולם . הייתי שמח לקבל מיקוד לרכבים שמשלבים אמינות וחיסכון עבור זוג סטודנטים ללא ילדים , נסיעות בעיקר בתוך העיר , פעם ב - יוצאים מחוץ לעיר . רכב באזור 15K ומטה . תודה ולילה טוב
הודעה אחרונה מאת akivas, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, יש לי בעיה ברגל שמאל וקשה לי להשאיר את הרגל מקופלת. אני צריך שיהיה לי מקום בשבילה, כלומר אשמח לרכב שנחשב יחסית רחב במושב הנהג. נוסף על כך יש לי בעיה בגב ולכן אני צריך מושב שיהיה נוח גם לישיבה ממושכת. תקציב של 35-40 אלף, אפשר מעט למתוח, אבל בגבול הסביר. מעדיף ידני אך אוטומט גם אופציה אם זה שווה את זה. הרכב מיועד לנסיעה משולבת של עירוני ובין עירוני, בכללי לא נוסעים כל כך הרבה, אבל אם זה אפשרי נשמח גם שלא יזלול. בראש ובראשונה חשובה לי הנוחות בגלל בעיות הרגליים והגב. לאחר מכן שיהיה כמה שיותר בטיחותי וחסכוני. כן אשמח שלרכב תיהיה ניראות סבירה. אשמח ליד כמה שיותר נמוכה ושנתון כמה שיותר גבוה. מה ההמלצה שלכם? אני ממש מתקשה להבין איזה רכב עם מושב…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 483 צפיות
מחפש לקנות כזאת עם גיר אוטומטי רגיל - לא הצלחתי להבין מאיזה שנה יש לו גיר רובוטי(שכלכלית פחות משתלם) - מישהו יכול להכוין אותי או להגיד לי איפה מוצאים מידע כזה? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת akivas, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 609 צפיות
אני מחפש בשביל חבר רכב משפחתי כאשר הדרישה העיקרית היא אמינות. הבאים בסדר: צריכת דלק סבירה מרווחת יחסית. אשמח לשמוע את דעתכם? מה שחשבתי בינתיים קיה פורטה יונדאי i35 יונדאי i30CW טויוטה ספייס ורסו טויוטה קורולה טויוטה אוריס חשבתי אולי גם על מיצובישי לנסר
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 453 צפיות
שלום, איזה רכב משפחתי מומלץ זוג + 2 ילדים (גיל 6, שנה וחצי) תקציב עד 40 אלף תודה,
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 475 צפיות
צהריים טובים, אשמח לעזרתכם בהתלבטות - צריך לקבל החלטה בסופ"ש. ככל הנראה מכרתי את הרכב הראשי של הבית - קיה ספורטאג' 1.6 (שנת 2016) התקציב המוגדר הוא 130,000 ש"ח כרגע האופציות שעומדות בפניי הן שוב ללכת אל המוכר ששירת אותנו נאמנה 4 שנים רק הפעם ללכת על הדיזל החסכונית (יד 1 0 ק"מ) או להגדיל את התקציב (לא מתלהב בכלל...) וללכת על אוטלנדר או אקס טרייל . מדובר על משפחה עם 3 ילדים - תינוק בסלקל ושני ילדים בני 8 בבוסטר. אשמח לשמוע חוות דעת על כל אחד מהרכבים האלו ומה הייתם עושים בנעליי (אולי אופציה אחרת שלא חשבתי עליה?) תודה
הודעה אחרונה מאת boazlaz, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 964 צפיות
הי, אנחנו מתחילים לחשוב על החלפת הייטי 2015 שלנו, שמרגישים שכבר מתחילה להזדקן. על אף שהיו קצת תקלות לאורך השנים (בפרט הגיר שהוחלף פעמיים על חשבון החברה במסגרת הטיפול השנתי), בסה״כ אוהבים מאוד את הרכב, מרוצים מהשירות במוסך צ׳מפיון ובהחלט מוכנים לקנות שוב סקודה. החלטתי שברכב הבא, שיהיה גם הוא בתצורת SUV (זו דרישת בסיס), אני רוצה רמת גימור גבוהה ומפנקת, ובפרט חשוב לי מאוד מושבים מאווררים, שלא קל למצוא. אחרי הרבה מחקר התכנסתי לשני מובילים: קודיאק L&K מול CX-5 Signature. הדגמים הללו נבחרו, לאחר בחינת כלל השוק עד סכום של כ-300 אלף, כי הם ענו על הכי הרבה פרמטרים מאלה שהיו לי חשובים. (הערה: אני לא מחפש רכב 7 מקומות... על אף שכמובן זה נח…
הודעה אחרונה מאת Whiggs, -
שלום לכולם, הייתי רוצה להחליף את הטויוטה קורולה שלי אבל לא יודע מה לבחור. מדובר ברכב ראשי של המשפחה. עד לפני שנתיים הנסועה הייתה 95% עירונית וכעט המצב התהפך ורוב הנסועה בינעירונית עם לא מעט פקקים. לא נוסעים הרבה -ב3 שנים עברנו 45K ק"מ. הרכב מיועד ל-2 נהגים עם כאבי גב ברמות משתנות ש"באים לבקר" מדי פעם. מעדיף פנים רכב מרווח וסולידי עם טיפה נגיעות של יוקרה\צבע אבל העיקר שיהיה נוח לשימוש עם כמה שפחות גימיקים . הרכב הוא כמו בית שני, חייב להיות נוח, נגיש (לא גבוה מדי ) . ישנה עדיפות לשיבה כמעט זקופה, די גבוהה - הקורולה מעניקה אפשרות כזאת, חסר קצת גובה ואחיזה בסיבובים. במאזדה קצת צפוף מדי - לאחר ניסיון נסיעה לאלת וחזרה על המאזד…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 0 תגובות
- 596 צפיות
מכיר שבאוטו יש בעיות אמינות אבל אוהב את המנוע הכח והצורה..כתה אתם ממליצים לשים על אחת כזאת?אגש לרכב כזה רק עם ספר טיפולים ועד 130 אלף קילומטר כמובן. אם למישהו יש רעיון לרכב דומה בפחות או יותר אותו מחיר אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת אהבת חינם, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הייתם קונים סופר מיני 2018 עם קלומטר'ז גבוהה כ 85000ק"מ? (בלי קשר ראיתי סקודה פאביה) אני גם שואל בכללי. שעדיף לרדת בשנה ולקחת עם פחות ? האם באמת קיים הבדל בייצור בין 2017 ל 2018 ?
הודעה אחרונה מאת noam76, -
-
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 543 צפיות
שלום מתלבטת מה עדיף לקנות ?
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מצ"ב הבדיקה הכוללת שנערכה עבור טויוטה יאריס. אבקש עזרתכם האם מדובר ברכב שכדאי לרכוש אותו או שמה לא. הבוחן טוען שהרכב במצב סביר ++ לגילו. קצת מידע: טויוטה יאריס דגם TERA, יד 01, 164,500 ק"מ, גיר ידני 6 היל', צבע לבן. הבדיקה נערכה במכון סמוך לביתי שאני בחרתי. למוכר לא הייתה בעיה להגיע אליי. אבקש התייחסותכם למה שהבוחן אמר לי. בהמשך למטה. לחיוב: עד 120K לרכב הייתה היסטוריה במוסך מורשה טויוטה ואז במוסך אחר (לא יבואן) והתיעוד קיים, כך שכנראה הק"מ לא מזויף. בעל הרכב הוא באמת בעל הרכב, הוא הציג בפניי ת"ז שלו ורישיון רכב שאכן על שמו, גם רישיון של הבעלים הקודמים הוא הציג לי ואף הביא לי את המספר טלפון שלו, ככה שהרכב לא מהשכרה/ליסינג…
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפשת עבור בתי הסטודנטית מכונית קצרה יחסית באורך (חנייה), אבל שיכולה גם מידי פעם (לא הרבה) לעלות לירושלים. צריכה להיות אוטומטית. רוצה אותה אמינה וחסכונית לאחזקה. חשבתי על דייהטסו סיריון או יונדאי I20. יש העדפה? המלצות נוספות? תקציב עד 20,000. רצוי פחות.
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 807 צפיות
מחפש רכב לחבר לחופש עד 500-700 ש"ח. שיסע, ועם טסט. לא משנה ידני / אוטומט, איזה חברה או איזה שנה. אשמח לעצות.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 494 צפיות
אשמח לדעת חוות דעת של חברי הפורום לסיאט אטקה 2020 והיתרונות/חסרונות מול יונדאי איוניק 2020. מדובר על ליסינג פרטי, כאשר הפער במחיר בערך 100 שקל. חשוב לי לדעת בעיקר מבחינת הצריכת דלק (באופן כללי נוטה יותר לסיאט מבחינת נוחות). כמה זה משמעותי?
הודעה אחרונה מאת arielman22, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 527 צפיות
שלום, ידוע לי שבשנים הללו בייצור הפולו יש בעיות חוזרות בגיר , האם רכב שעבר החלפת גיר וקלאצ' צריך לגרום לי לחשוש לקנות אותו או שלהפך זה אמור לעודד אותי מהסיבה שהכסף כבר הושקע והגיר הוחלף (ברור לי שלא כל פולו מחליפים לה) או שעדיף להתרחק כי הבעיה יכולה לחזור מספר פעמים.
הודעה אחרונה מאת Basko, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 595 צפיות
הרכב אמור לשמש בעיקר נסיעות קצרות בתוך העיר (3 ילדים לחוגים/בתי ספר/קניות) ומשמש כרכב שני בבית. דרישות: 1: בטיחות 2: אמינות (אוטומטית ולא DSGׂׂ ) גם על חשבון צריכת דלק. 3: מרווח ומאובזר הרכב אמור להיות שדרוג משמעותי יחסית לרכב היוצא, יונדאי גטס.
הודעה אחרונה מאת nimo, -
-
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, אז נסגרתי על קניית הונדה גאז יד שנייה (2016-2017). בלוחות אין כמעט הצע של מכוניות כאלו. איך הייתם ממליצים לחפש את האחת? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת tepic, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום רב, מישהו מכיר את המיצובישי אאוטלנדר טורבו דיזל 4*4? דלק, אמינות, כח.
הודעה אחרונה מאת gershonl, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 670 צפיות
אשמח לחוות דעת של הקבוצה, אנחנו (אני ואשתי פלוס 3 ילדות) בלי רכה כמאט שנה וחייב כבר לרכוש רכב משומש בתקציב מקסימום של 20,000שח כולל כל שנדרש תיקון מייד אחרי הרכישה. עדיף לפחות סדאן או סטיישון מבחינת גודל.. מה הייתם קונים? אחרי מלא שעות ביד2 בחיפוש של חד קרן (כמה שיותר חדש וכמה שפחות ק"מ ויפאני או דומה- )מצאתי הונדה אקורד 2007 עם 140k, יונדאי i30 2009 ים 125k קיה סיד 2008 עם k120 הכל בין 15-17,500₪ גם ראיתי כמה קורולה 2008 אבל שמעתי שבשנת יצור הזה הוסיפו גיר רובוטי שגורם בעיות. אני מחפש כמה שנים של שקט נפשי בלי תיקונים. יש כזה דבר? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת iEminem, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 479 צפיות
אהלן, התעניינתי בקניית טויוטה אוריס סטיישן מאלדן וזוהי הבדיקה שהם עשו (כמובן שאעשה בדיקה בעצמי אבל אשמח לדעת אם יש למה לטרוח). עיקר מה שמטריד אותי זו ההחלפה של השמשה ותא המטען, בהבנה שלי זה נראה שהרכב עבר תאונה מאחור. הרכב היה בליסינג נהג יחיד, שנת 2017 עם 46,000 ק"מ. האם החלפת חלון מחייבת ירידת ערך? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 583 צפיות
מחפשת מיני/סופר מיני שיסחוב יפה נסיעות בקו ת"א-חיפה 4 פעמים בשבוע לשנה וחצי הקרובה (לפחות), עד 45K. סיטרואן C1/פג'ו 108 - יותר מתאים לנסיעות עירוניות או יהיה בסדר גם בנסיעות שכאלה? אופציות אחרות- ספייסטאר, שברולט ספארק. יש פחות היצע שלהן בתקציב הנ"ל.. אשמח לדעתכם
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הי מתלבט בין קיה סטוניק וסיאט ארונה. בסיסט החבילה הרבה יותר מלאה ותנאי המימון טובים יותר. אבל קראתי פוסט מ2018 על הגיר שלהם שהוא על הפנים. אשמח לחוכמת ההמונים בעניין.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 898 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- davemustaine87
- Moshe c
- Igalz
- אריה שאג
- David32
- לומד לתקן
- Haim_gds
- natco
- meny5
- itamar_by
- GKME
- mikyl