Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרסאות קצה - קודיאק מול CX-5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אנחנו מתחילים לחשוב על החלפת הייטי 2015 שלנו, שמרגישים שכבר מתחילה להזדקן. על אף שהיו קצת תקלות לאורך השנים (בפרט הגיר שהוחלף פעמיים על חשבון החברה במסגרת הטיפול השנתי), בסה״כ אוהבים מאוד את הרכב, מרוצים מהשירות במוסך צ׳מפיון ובהחלט מוכנים לקנות שוב סקודה.

החלטתי שברכב הבא, שיהיה גם הוא בתצורת SUV (זו דרישת בסיס), אני רוצה רמת גימור גבוהה ומפנקת, ובפרט חשוב לי מאוד מושבים מאווררים, שלא קל למצוא.

אחרי הרבה מחקר התכנסתי לשני מובילים: קודיאק L&K מול CX-5 Signature

הדגמים הללו נבחרו, לאחר בחינת כלל השוק עד סכום של כ-300 אלף, כי הם ענו על הכי הרבה פרמטרים מאלה שהיו לי חשובים.

(הערה: אני לא מחפש רכב 7 מקומות... על אף שכמובן זה נחמד אם האופציה קיימת). 

מעבר להם, היחידים שמצאתי עם מושבים מאווררים הם רנו קוליאוס (שזול משמעותית אבל ״לא עושה לי את זה״, לפחות על הנייר), יונדאי סנטה פה, פורד אדג׳ ושברולט בלייזר בגרסאות הבכירות. אני פחות מתחבר לסגנון של המכוניות האמריקאיות, ובכל מקרה כל השלישיה הנ״ל יקרה משמעותית אפילו מהקודיאק ולא מצאתי מבחינתי הצדקה לשלם יותר עליהם.

מדגיש שטרם נסעתי בשני הרכבים (מתוכנן בשבוע הבא) כך שבינתיים מדובר במיפוי ״על הנייר״ בלבד. מכל מקום, אלה המסקנות בינתיים:

לטובת הקודיאק:

• מערכת זחילה בפקקים ושמירה על מרכז נתיב.
  • לוח מחוונים דיגיטלי לחלוטין (במאזדה 7״ במרכז הלוח, שיתכן ונותן מענה מעל ומעבר לקסטומיזציה, אבל טרם שיחקתי עם זה...).
  • מערכת לחניה אוטומטית.
  • פתיחה ללא מגע יד לתא המטען.
  • אהבתי את התומכים לראש במשענות המושבים האחוריים לטובת שינה 😊 
  • ביטול רעשים אקטיבי והגברה ברמקולים של היושבים מאחורה - לא יודע כמה טוב זה עובד
  • יותר כריות אוויר (9 מול 6) - אין לי מושג אם זה באמת חשוב...
  • 7 מושבים - יתכן ואמצא לזה שימוש פה ושם.

לטובת ה-CX-5:

• תא מטען שמסודר טוב יותר (הקודיאק גדול יותר אבל אני לא אוהב את הפערים ברצפה שנגרמים מהשכבת הכסאות האחוריים).
  • תצוגה עילית שמוקרנת על השמשה.

לטעמי מדובר בהבדלים מינוריים יחסית. שני הרכבים מאובזרים לעילא, ולמעשה מפתיע עד כמה שהמפרט קרוב, אחרי שה-CX-5 סגר לאחרונה כמה פערים שהיו לו (כמו כניסה ללא מפתח וחיישנים בהתקנה מקומית).

אה, יש עוד הבדל אחד קטן: כ-30 אלף במחיר לטובת המאזדה 😊 - לא זניח בכלל מבחינתי... אבל אולי לא deal breaker.

רציתי לשמוע מהחברים בפורום אם ישנם היבטים נוספים שכדאי לשים אליהם לב.

בפרט על ההבדלים בהתנהגות המערכות האוטונומיות (בקרת שיוט אדפטיבית, בקרת סטייה מנתיב וכו׳) שכמובן לא עולים מהמפרט ה״יבש״.

מצ״ב הטבלה שהכנתי לי כדי להשוות פרמטרים שחשובים לי.

image.thumb.png.d204d42f4adb4c6ea54c58a26a56dde3.png

פורסם

הכל טוב ויפה ומסכים, אך הפער המשמעותי מאוד לסקודיאק זה מנוע הטורבו שמשאיר אבק למאזדה. לא חושב שאפשר לחזור למנוע אטמוספרי

פורסם

חרף העובדה שמדובר בהספקים דומים? ושמאזדה ידועה בתגובות החדות שלה? (לפחות כך שמעתי...)

פורסם

אין קשר להספק. גם ה2.5 ליטר האטמוספרי של מאזדה מרגיש חלש יחסית לללא מעט מנועים 1.6 טורבו.

התגובות החדות שאתה מדבר עליהם נוגעות יותר לדגמים הישנים יותר. מנועי הSkyActive מכוילים קצת יותר לצד החיסכון מאשר לביצועים.

• מעניין 1
פורסם

אם התקציב הוא באמת 300 אתה יכול להכניס את DS7 פנימה בגרסה המאובזרת (נדמה לי עם מנוע דיזל). יש לה אוורור למושבים.

בין ה-2 שרשמת, קודיאק נראה ומרגיש יותר גדול ומסיבי, לדעתי יש משהו נחמד בCX5 שהוא מרגיש קטן יותר ונראה הרבה יותר אלגנטי.

לגבי מנוע - אין ספק שההבדל מאוד מאוד משמעותי. יש כאלו שזה חלק שפחות משנה להם (מנוע ותגובת מצערת)

פורסם

היו לי לא מעט מאזדות, ותמיד התחברתי לצד הזום זוםי שלה 

אבל אם התקציב מאפשר להגיע לגרסת קצה של הקודיאק עם המנוע 2.0 אז היא תהיה מפנקת, איכותית והרבה יותר מהנה מה CX5. 

פורסם
לפני 3 שעות, robertf כתב:

התגובות החדות שאתה מדבר עליהם נוגעות יותר לדגמים הישנים יותר. מנועי הSkyActive מכוילים קצת יותר לצד החיסכון מאשר לביצועים.

מסכים מתוך ניסיון עם מנוע 2.0 סקייאקטיב ועם 1.0TSI.

מתוך הניסיון האישי שלי - על הנייר הארונה יותר חלשה, בפועל התגובות בארונה יותר טובות מאלו במאזדה.

(וכן, אני יודע שלא מדובר באותם מנועים, רק חיזקתי את הנקודה שלך)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה למגיבים.

לגבי DS7 - תודה על הטיפ, אכן המושבים מאווררים. אבל הרכב יקר משמעותית, יש מיעוט של מוסכים, ובאופן כללי אני חושב שהוא פחות מתאים לנו.

עושה רושם שיש תמימות דעים שהמנוע והתגובות של הסקודה יהיו טובות יותר, אני מקווה להרגיש את זה בנסיעות המבחן.

מישהו יודע להתייחס למערכות האוטונומיות?

• עד כמה המערכת לזחילת פקקים (Traffic Jam Assist) של סקודה אכן יעילה? האם פועלת רק בכביש מהיר או גם בפקק ״רגיל״ בעיר? כמה נוח לתפעל אותה, האם כל פעם מתאפסת ויש להפעיל מחדש או שהיא פעילה באופן רצוף? עד כמה ״אגרסיבית״ בלהידבק לרכב שלפניה ולא לתת לאנשים לחתוך פנימה לנתיב שלך? בשורה התחתונה, האם זו מערכת שמישהו יותר מאותגר-טכנית יהנה לעשות בה שימוש? 
  • התייחסות לגבי בקרת סטייה מנתיב אקטיבית של סקודה ושל מאזדה: האם נעימות לשימוש, או משהו שאתה מנתק אחרי כמה דקות כי זה אגרסיבי מדי (למשל נותן לך להגיע ממש עד לקצה ואז מתקן בחדות)? האם מישהו התנסה עם שמירת מרכז נתיב של סקודה ויודע לספר שזה פועל באופן מוצלח גם בשיוט מהיר?

יש לי חשש מסוים מהמערכת של מאזדה, מתוקף היותה חברה קטנה יותר שאני לא יודע כמה משאבים היא מפנה ל-fine tuning של המערכות הללו (מערכות אוטונומיות הוא תחום שלא ממש קשור לבניה מוצלחת של מכונית במובנים הקלאסיים, מה שברור שמאזדה יודעת לעשות). אני מתאר לעצמי ש-VAG משקיעה רבות במערכות הללו ונהנית גם מ-scale רחב בהרבה בפריסה שלהן... מישהו יודע להתיייחס?

• תוכן חדש...