ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 737 צפיות
שלום לכולם זקוקה לעזרה והכוונה בבחירת רכב לרכישה. השימוש היומיומי יהיה בעיקר נסיעות עירוניות אבל חשוב לי שרכב שישמש אותי בצורה מעולה גם בנסיעות בינעירוניות. מתלבטת בין קיה פיקנטו, ניסן מיקרה ויונדאי i10 התקציב הוא עד 30,000 ש"ח בנוסף, אשמח לדעת מה הגבול מבחינת שנת ייצור, כלומר איזה שנה נחשבת לישנה מידי שלא ולא כדאי לרכוש..
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 732 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות רכב נוסף שצריך להתאים למשפחה צעירה. עכשיו בפירוט: הרכב צריך להיות משפחתי ולאכלס בקלות 2 מבוגרים ו-2 כסאות לילדים. יד ראשונה (כלומר שאני אהיה היד השנייה). תקציב של עד 70,000, אבל בהחלט הייתי מעדיף להשתמש רק ב55-60 אלף ש"ח. בטיחות גבוהה. חסכוני בדלק - אמור לשמש לנסיעות לעבודה במהלך השבוע, ולטיולים/נסיעות למשפחה במהלך הסופש. תא מטען גדול יחסית. מולד הרכב המבוקש משנת 2015 ואילך. כרגע יש לי I20 ידנית, ככה שהרכב החדש אמור להשלים את כל הצרכים שה-I20 לא עונה עליהם. אשמח לשמוע את דעתכם והמלצותיכם כדי להמשיך בקנייה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
שי מוטורס-עכו?
מאת kavkav- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מחפש מידע על סוכנות שי מוטורס מעכו. אני מחפש רכב שקצת קשה למצוא והוא מחזיק בשני רכבים מעניינים עם ק"מ סביר ולטענתו מטופלים רק בחברה ובזמן. האם מישהו מכיר את הסוכנות ואת אמינותה. אני מכיר את הסטיגמה הדי מוצדקת על סוחרי רכב, ובכל זאת האם לדעתכם שווה לקחת את הסיכון בהעדר אופציות טובות אחרות? למה בעיקר כדאי לשים לב? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת איציק אדרי, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 639 צפיות
היי, יש לנו סונטה הייבריד 2018 כרכב ראשי, עד עכשיו הוא היה רכב בודד, עבר כ 27K בשנתיים וחצי בנסיעות (ברובן) עירוניות ר"ג-גבעתיים-ת"א. הייתי נוסע איתו בית-גן לילד-איכילוב-עבודה שלי (יגאל אלון). אשתי מתחילה לעבוד חודש הבא באסותא אשדוד אז היא תיקח את הסונטה לנסיעות שלה שיהיו כ 22K בשנה (חסכוני, מאובזר, נוח ולא מוצא משהו שנותן את אותו VFM כמו שהוא נותן). עכשיו אחרי שויתרתי על הסונטה ונשארתי בלי רכב, אני מחפש רכב כלשהוא בשבילי. לאור הקורונה, ולפחות עד סוף השנה (אם לא יותר) אני עובד מהבית. מידי פעם, כפעם בשבוע, קופץ למשרד ביגאל אלון. הרכב ישמש אותי ל: לנסוע למשרד פעם בשבוע לשנע את הילד לסבא/סבתא, פעילויות וכו'.. סידורים יהיו ימים…
הודעה אחרונה מאת shakedi, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 527 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מאזדה 2, וכיוון שלא מצאתי מידע מעודכן בנושא, אשמח לעצה ממי שמכיר את מסלול 0 ק"מ. ניגשתי ליבואן ולמגרש, וההבדל בין ההצעות הוא כ-10000 ש"ח למחיר סופי על הכביש והנתונים זהים (רמת גימור ואבזור), כאשר הרכבים מהמגרש הם חדשים כך שעניין האחריות גם כן זהה, פלוס מינוס שבועיים-שלושה. למען האמת, קצת התבלבלתי בנוגע לגודל ההנחה בעקבות רישום היד והפיצוי מחברות הביטוח במידה של גניבה או טוטאלוס, כל מקום אומר משהו אחר, בהתאם לאינטרס מן הסתם. הרכב אמור לשרת אותנו מספר שנים רב, כרכב ללימוד נהיגה, ובטווח הקצר אני בעיקר מנסה להוזיל את העלויות של הרכישה, אך מצד שני לא לעשות משהו שהוא לא כדאי באופן מובהק. א…
הודעה אחרונה מאת imprezadude, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 524 צפיות
אני כרגע מתלבט בין רנו קאופצ׳ר אוטמט או רנו קליאו , חשבתי גם על יונדאי i25 כמו שראיתם אני עדין לא יודע בדיוק מה אני מחפש. אני עצמאי שלפעמים נוסע בשטחים של אתרי בניה יש לי תסביך שעד עכשיו לא היה לי רכב ״צעיר״ ולכן אני יותר פוזל לקליאו או קאופצ׳ר , אני נוסע כ15-18 ק״מ לשנה. התקציב הוא 40,000 הקליאו שנת 2016 💙 הקאופצ׳ר שנת 💜2014-2015 יונדאי i25 שנת 2013-2014 🖤
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 678 צפיות
לפניי קניה של מיצובישי אטראז׳, הרכב אמין? בעיות ידועות? (חשוב לציין שזה רכב שני ואנו נסע בו 35 ק״מ ביום)
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 741 צפיות
אהלן חברים אמא שלי רוצה להתחדש ברכב חדש, עד איזור ה150,000 עם אפשרות לעלות קצת. במידה ומשתלם. הדבר החשוב העיקרי זה שהרכב יהיה גבוה (שיהיה קל לעלות אליו), מסך מולטימדיה גדול ועדכני (עדיפות לCarPlay מובנה), בטיחותי, ואחריות די ארוכה. האופציות שעל הפרק בנתיים: 1. הונדה HR-V , היא אהבה, אבל הוא נראה מיושן , לא? (מנוע גם ללא טורבו) 2. פיג׳ו 2008/3008 - נראים כמו אופציה מעולה וחדישה יחסית. כמובן כל שאר הרכבים בקטגוריה יתקבלו בברכה במידה וטובים יותר מהנ״ל. אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 623 צפיות
שלום רכשנו דרך חבר בליסינג פרטי סובארו Crosstrek XV ב 140,0000 ₪ במקום 153,000ש"ח, ורשום על שמנו(ההלוואה מבנק אוצר החייל) . שילמנו מקדמה 20% משלמים במהלך 3 שנים 30%(ניתן בכל עת למכור את הרכב ). לאחר 3 שנים משלמים 50% או מוכרים באופן פרטי ומחזירים לבנק את יתרת 50% מהסכום שלא שולם.. השאלה : האם עדיף לשלם את 50% על רכב בן 3 שנים , או למכור ולהתחיל מחדש את הליסינג הפרטי ? תודה לעוזרים https://www.auto.co.il/article/133837-local-news-peugeot-3008?utm_source=Mako&utm_medium=HomePage&utm_campaign=Ongoing&makoOpenChromeTabs=1
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 611 צפיות
היי לכולם אני נהגת חדשה שמחפשת לקנות רכב ראשוני יש לי הצעה של טויוטה קורולה RUN X 2003 דגם GLI 219.000 קילומטרז, במחיר של 10 אשמח לשמוע את חוות דעתכם עם על הרכב וכמה הוא מתאים ואמין...איך הוא בחינת תיקונים ובאגים תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 463 צפיות
מבקש רכב חסכוני ואמין לנסיעה דל כ 70 קמ ביום. מבקש מכם חוות דעת בעניין על קליאו דור 4 2016 תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז אחרי התלבטויות בין הקליאו לקורסה הגעתי למסקנה שאין מושלם. אהבתי יותר את הקליאו מבחינה פנימית רק שהיא מגיעה בלי בקרת שיוט אדפטיבית ועם גיר רובוטי דו מצמדי. והקורסה מגיעה עם בקרת שיוט אדפטיבית וגם עם גיר אוטומטי רגיל אבל פחות אהבתי את הבפנוכו (מערכת מולטימדיה, בקרי שליטה של המזגן, חומרים, לוח מחוונים - בכל אלה אני מעדיף את הקליאו). הקליאו יותר מדברת אליי נטו בגלל העיצוב הפנימי ואיכות החומרים כמו שאמרתי מקודם ואני יכול לחיות בלי הבקרת שיוט האדפטיבית אבל ממש מפחיד אותי הגיר הרובוטי. קראתי עליו המון, יש הרבה ביקורות שאומרות שהוא יכול להתקלקל גם אחרי 20 אלף קילומטר ואפילו פחות, ולהחליף אותו יכול להגיע ל7000 שקל. מצד שני לחלק מהאנשים אין בעיות בכלל.…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 934 צפיות
מחפש רכב אמין עד 20k לצורך נסיעה לרכבת וחזור (30 קמ ביום). אשמח לשמוע על הפיג׳ו 308, סוזוקי ספלאש, פורוד פיאסטה, יונדאי i30 סטיישן.. אם יש המלצות אחרות אשמח לשמוע. תודה
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 495 צפיות
אז סוף סוף אחרי שבועיים מקבל את הפיג'ו 5008 שלי פעם ראשונה שרכשתי חדש מה לשאול ? מה לשים לב ? מה קורה אם אני מגיע ורואה בעיה כמו שריטה ? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Daewoo_Racer, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 545 צפיות
שלום לכולכם קיבלתי הצעה שנראית לי פנטסטי ממש רכב דהייטסו שהיה בשכירות במשך שלוש שנים ובשנת 2011 עבר בעלות לאשה שנוהגת בה עד היום הק"מ 160000 הוחלף מצבר בתקופה האחרונה טסט לחודש בלבד במחיר מוזל ממש מה אומרים??
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום חברים, אני ניצב לקראת הכרעה על רכישת רכב מהיבואן / ליסינג פרטי (בפעם הראשונה בחיי) והייתי שמח לשמוע תובנות בעיקר לגבי סוג העסקה המומלץ. לאחר סדרת בדיקות וחקירות, כולל חוות דעת שקראתי כאן בפורום, אני די נעול על סקודה קאמיק 1.5 בגימור סטייל כרכב שעונה על הצרכים והרצונות שלי בצורה הכי מלאה. עכשיו, מאחר ומדובר ברכב חדש בארץ, אופציות הרכישה אינן רבות (ואולי טוב שכך). עשיתי סיבוב אצל חברות הליסינג הגדולות ורובן לא מציעות את הרכב. אחדות מציעות אותו תוך שהן מחייבות לקחת את החבילה התפועלית שהיא לא רלוונטית מבחינתי. בסופו של דבר הגעתי ל-AVIS שמציעה את הרכב בשתי רמות הגימור ושני המנועים. אני מעוניין ברכב ל-3 שנים בסיומן אחזיר אותו לחברת הליס…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי , אני מעוניין לרכוש שברלוט מאליבו ( דגם 2014 עם המנוע 2000 טורבו), המוכר (פרטי) אמר שהחליף מנוע לפני כחודשיים . (טוען שהמנוע שנקנה היה בייבוא עם 30 אלף ק״מ), ובנוסף מתחייב בבדיקה שלדה גיר מנוע. האם עצם החלפת המנוע זהו יתרון או חסרון?
הודעה אחרונה מאת nglancer, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 947 צפיות
הלאן.. אז ככה אחרי הרבה זמן שאני מחפש רכב ביד 2 ובפייסבוק ולבסוף לא מצאתי!! והחלטתי לרכוש רכב ממגרש אז השאלה היא . איזה מגרש מומלץ ואמין יש באזור באר שבע (מניסיון) וחוות דעת על המקום המומלץ. משהו בתקציב של 20/5 אלף תודה רבה לעוזרים🙂
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם עומדת בפני האפשרות לבחור רכב מטעם העבודה. חוזה הליסינג הוא לשלוש שנים, כך שהשיקולים של חיסכון בדלק תיקונים וכו׳ לא רלוונטיים. ישנם מספר רכבים מוצעים לבחירה והדגמים האחרונים שמעניינים אותי הם הרכבים הבאים: 1. לקסוס c200 רמת גימור executive 2. טויוטה קורולה chr 3. טויוטה קורולה sun 4. טויוטה קורולה excite הלקסוס מעט יקרה מהאחרות אפשר לומר בסכום זניח. אציין שיש לי אייפון והיעדר ה car play בלקסוס הוא חיסרון משמעותי, בנסיעת המבחן על הלקסוס נדהמתי מרמת הגימור ואיכות החומר למרות הדגם הפשוט (שהפסיקו לייצר), אני יודע שהטויוטות מאוד מוצלחות ובטוחות, והקורולה נראית כמו בחירה נכונה, הלקסוס נראית מאוד יפה מבחוץ ומבפנים, …
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 572 צפיות
שלום לכולם, אני רוצה לרכוש סובארו XV בין השנים 2012-2014, מתלבט איזה מנוע לקחת 1600 או 2000 אשמח לחות דעת וביקורות הרכב מיועד לנסיעות קצרות בעיקר בית עבודה ולפעמים בשבתות לטיולים עם הילדים (לא יראה שטח). שמעתי שיש בעיה של צריכת שמן ברכבים הנ"ל, האם זה נכון ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת otal, -
די מרוצה מהיונדאי מלבד ההאצה שלו בעקיפות וכאלה...... בשאר אני די מרוצה. מה אתם אומרים להתחדש ליונדאי איי 20 2020 החדשה?מה לגבי המנוע?תאוצה שלו? איזה מהדגמים כדאי? יש ככ הרבה שהלכתי לאיבוד איפה כדאי לרכוש? מיודנאי? מסכוניות רכבים? רוצה 0 קמש... אני לא צריכה רכב גדול מידי אבל גם לא קטן מידי אגב מה כדאי ליסניג או מימון? טרייד אין הבנתי מאנשים שלא כדאי למה מישהו יכול להסביר לי?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 596 צפיות
שלום, במקרה הפרטי שלי מדובר על ארונה סוף 2018, יד ראשונה מפרטי נסעה בערך 35K. מחירון 88K אני מניח שהמכון בכל מקרה יכתוב ריג'קטים על הרכב. האם הבדיקה מיותר? היות והרכב עדיין באחריות. היתרון היחיד שאני רואה בבדיקה הוא אם הרכב עבר תאונה. הדברים שחשבתי לבדוק: אם הרכב ממושכן או משועבד דרך האתר הממשלתי. ולבדוק דרך מרכז סליקה של חברות הביטוח אם הרכב היה בתאונה. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
הודעה אחרונה מאת GaBi_88, -
-
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
היום נוהג על cx5 2500 מחפש רכב בערך באותו הגודל ועם יותר כוח,ראיתי את הסטלביו. ההבדל בין ה200 ל280 כס זה תוכנה רק או שיש עוד שינויים? צריכת דלק אני יודע שזה באזור ה1/8 שזה כמו המאזדה כרגע. אשמח לשמוע חוות דעת חיוביות/שליליות על האוטו,עלויות אחזקה(טסט,ביטוח) תודה
הודעה אחרונה מאת memilavi, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 823 צפיות
היי חברים, אני ממש מעוניין ורוצה כפי שקראתם על קניית רכב ספורטיבי קופה, עכשיו הקטע שבארץ הם יחסית נדירים\יקרים ואני לא כזה מצליח למצוא הרבה אופציות טובות וזולות... החלום שלי זה רכב ספורט קופה יפני (מדגיש יפני שלא תמליצו לי על איזה פג'ו קבריולט) כמו סובארו SVX, טויוטה סופרה, איסוזו פיאצה וכו אני גם ממש דלוק על רודסטרים אבל לצערי אין כמעט מבחר וגם מה שיש הכל זבל משומש או חדש ויקר בטירוף, אז אם יש לכם מה להמליץ שאפשרי לקנות בארץ תגידו אשמח על כל עזרה (:
הודעה אחרונה מאת Alonx100, -
יונדאי אקסנט 2005
מאת ead- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 478 צפיות
מעוניין לקבל את חוו"ד הבקיאים על הרכב המוצע כאן. אני זקוק לרכב בעיקר לנסיעות קצרות בתוך העיר [כ10 / 15 קילומטר ליום], וכפעם בשבוע נסיעה של שעה וחצי הלוך חזור, והתקציב שלי נמוך, השאלה אם מתאים לפי הצרכים שלי לקחת רכב כזה או לא. הבנתי שיחסית הרכב הזה אמין ולא יעשה לי ים של הוצאות לא נגמרות. מפחיד אותי שהמנוע לא הוחלף מאז 2005. הבעלים טוען שהרכב לא עושה לו שום טיפול מלבד ההכנה לטסט.
הודעה אחרונה מאת om2, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 464 צפיות
שלום לכולם. מנסה להבין אבל לא מצליח., האם קיים לאחד מהם מערכות בטיחות מובנות? מצאתי בחלק מהמבחנים שקיים וחלק שלא קיים. אני רואה את רובם עם מובלאיי. אשמח לחידוד בנושא מערכות בטיחות. ואם קיים איזה מערכות בטיחות. טל.
הודעה אחרונה מאת BRAVO_SX, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 817 צפיות
אני מחפש רכב שישמש אותי לנסיעות כ70 קמ ביום שיחליף את סוזוקי אלטו 2015 ידנית שמאוד חסכונית אבל לא נוחה ואמינות סבירה. חשבתי לעבור לסופר מיני או משפחתית קטנה. האופציות הבולטות שראיתי המלצות כאן : רנו קליאו דור 4 (מה רמת האמינות של הטורבו), פיזו 208, קיה ריו, דצ'יה סנדרו/סטפוואי, סיאט איביזה. תיבת הילוכים ידנית בכולם אפשרות לאוטומט פלנטרי שיש בקיה. נכנסות בתקצים החל מ2013. אשמח להמלצות הערות והארות.
הודעה אחרונה מאת WRLD, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי חברים, מתוך כמה הצעות שקיבלתי - נדלקתי על הצעה אחת: סקודה אוקטביה 2016 אמבישן 1200 טורבו 78,000 ק״מ מחיר: 60,000 הוא יפהפה, הוא גדול ומשפחתי... התאהבתי... אבל גם חששתי בגלל השמועות על מחלת ה-DSG. כעיקרון יש לי שנה אחריות מהסוכנות על מנוע, גיר - הכל. כמו כן - מתחייבים לסדר כל תקלה קטנה שאני מוצא בבדיקה האישית שלי מהמוסך (מה שכמובן אעשה). האם רכב אמין באופן כללי? הימור גרוע או סביר?
הודעה אחרונה מאת Random, -
-
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני שוקל לעשותת "צעד פזיז" ולרכוש אלפא (משבר גיל 40 :-)) בטווח שנים 2011-2013 מעניין אותי לשמוע את חחות דעת בעלי הרכבים הללו בנוגע לאמינות, תקלות, בעיות באחזקה, עלויות ביטוח וכד' יצא לי לראות חשבונית טיפול טיימינג שהגיע לכ 6000 ש"ח- האם זה משקף ? בגולייטה הבחנתי שיש בעיה בדש בורד בגלל הכרית אויר - האם עניין קוטסמטי בלבד או גם עניין בטיחותי עם כרית האויר. האם יש העדפנ לגיר ידני על פני הרובוטי ? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת avrahamim, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 499 צפיות
שלום לכולם! חבר שלי רוצה לקנות קורולה שנת 2016 אבל בייצור טורקי ולא יפני. הוא חושש מהקנייה הזאת. האם בגלל שזה בטורקיה יש לו מה לחששו. שמעתי שחלקי הייצור באחוזים מסוימים מגיעים מטורקיה. כמו כן כמובן שהעבודה.
הודעה אחרונה מאת Nethnn2,