Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני ניצב לקראת הכרעה על רכישת רכב מהיבואן / ליסינג פרטי (בפעם הראשונה בחיי) והייתי שמח לשמוע תובנות בעיקר לגבי סוג העסקה המומלץ.

לאחר סדרת בדיקות וחקירות, כולל חוות דעת שקראתי כאן בפורום, אני די נעול על סקודה קאמיק 1.5 בגימור סטייל כרכב שעונה על הצרכים והרצונות שלי בצורה הכי מלאה.

עכשיו, מאחר ומדובר ברכב חדש בארץ, אופציות הרכישה אינן רבות (ואולי טוב שכך).

עשיתי סיבוב אצל חברות הליסינג הגדולות ורובן לא מציעות את הרכב. אחדות מציעות אותו תוך שהן מחייבות לקחת את החבילה התפועלית שהיא לא רלוונטית מבחינתי.

בסופו של דבר הגעתי ל-AVIS שמציעה את הרכב בשתי רמות הגימור ושני המנועים.

אני מעוניין ברכב ל-3 שנים בסיומן אחזיר אותו לחברת הליסינג או אעשה טרייד אין אצל יבואן. אני לא רואה מצב שבתום 3 שנים אני משלים את הסכום ורוכש את הרכב, בטח לא בעסקת ליסינג.

על קאמיק סטייל 1.5

בליסינג פרטי - אני שם מקדמה של 20,000 ש"ח והתשלום החודשי ל-36 חודשים הוא 1768 ש"ח - 83,648 ש"ח בסה"כ לכל התקופה.

ברכישה מהיבואן (אין לי "חבר". מציעים הנחה של 3,000 ש"ח אבל נניח לצורך החישוב כרגע שאני משלם מחיר מלא) - אני שם מקדמה של 20,000 ש"ח ותשלום חודשי ל-36 חודשים הוא 1619 ש"ח - 78,284 ש"ח בסה"כ לכל התקופה + 70,495 ש"ח תשלום בסוף התקופה.

בהנחה שערך הרכב יירד ב-40 אחוז ב-3 השנים הללו (אני נוסע מעט יחסית ומתחזק את הרכב היטב) זה אומר שהוא יהיה שווה באזור ה-85,000 ש". זה יוצא הבדל בסדר גודל של כ20,000 ש"ח לטובת רכישה מהיבואן בהסתכלות כוללת.

שאלתי היא האם אני מפספס משהו?

מהן אם כן היתרונות של ליסינג פרטי על פני רכישה מלבד האפשרות לסיים את העסקה באופן חד צדדי בתום 3 שנים?

אשמח לתובנות על מה שכתבתי או בכלל.

תודה רבה!

פורסם

בליסינג פרטי הריבית יותר גבוהה ולכן המחיר יותר יקר. כמו"כ אם ערך הרכב ירד ביותר מ-40% בליסינג הפרטי זה לא יעלה לך יותר מהתשלומים. כמו"כ אתה חייב להחזיר את הרכב אן לרכוש אותו בתום התקופה.

ברכישה פרטית אם הערך ירד יותר מהצפוי, תפסיד. מאידך אחרי שלוש שנים תוכל לגלגל את ההלוואה ולא תהיה חייב להחליף את הרכב אם לא תרצה בכך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 16 שעות, zvit כתב:

בליסינג פרטי הריבית יותר גבוהה ולכן המחיר יותר יקר. כמו"כ אם ערך הרכב ירד ביותר מ-40% בליסינג הפרטי זה לא יעלה לך יותר מהתשלומים. כמו"כ אתה חייב להחזיר את הרכב אן לרכוש אותו בתום התקופה.

ברכישה פרטית אם הערך ירד יותר מהצפוי, תפסיד. מאידך אחרי שלוש שנים תוכל לגלגל את ההלוואה ולא תהיה חייב להחליף את הרכב אם לא תרצה בכך.

תודה רבה על התשובה

פורסם

הבדל (חוץ מהמחיר) הוא נוחות.

בליסינג פרטי אתה לא מתעסק עם כלום.

ברכישה פרטית אתה קצת מתעסק...האם זה שווה לך 20,000 שקל לשלוש שנים? תחליט אתה.

אני בזמנו החלטתי שלא.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 19 שעות, orennuss כתב:

מהן אם כן היתרונות של ליסינג פרטי על פני רכישה מלבד האפשרות לסיים את העסקה באופן חד צדדי בתום 3 שנים?

אין התעסקות עם ביטוחים, לא אכפת לך מסחירות, לא אכפת לך מעלויות של טיפולים, בדרך כלל גם כלולה החלפת מצבר והחלפת 4 צמיגים (ב-SIXT הוחלפו לנו שניים, מן הסתם משהו סיני לא מוכר).

יש גם אפשרות לשלם עוד כמה עשרות שקלים בחודש ולא לשלם בסוף התקופה על נזקי פח שנגרמו לרכב.

לפני כמה חודשים שקלתי עסקה כזו עבור ארונה, לא השתלם לי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפי המחיר שהוא ציטט מדובר על העסקה ללא חבילת ביטוח ותחזוקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה הופך את העניין לפחות משתלם אם כך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, yuvalganim כתב:

הבדל (חוץ מהמחיר) הוא נוחות.

בליסינג פרטי אתה לא מתעסק עם כלום.

ברכישה פרטית אתה קצת מתעסק...האם זה שווה לך 20,000 שקל לשלוש שנים? תחליט אתה.

אני בזמנו החלטתי שלא.

האם החבילה של AVIS כוללת ביטוחים וטיפולים?

כי אם כן זה מוריד את העלות משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

באופן כללי, רכבי סקודה שומרים על הערך שלהם בשוק, וכך גם רכבי SUV, כך שערך הרכב לא אמור לצלול ברמה כזו שתגרום לך להפסיד.

חוץ מזה אין פה הרבה תובנות, זה עניין אישי שלך.

אתה כבר עשית את החישובים והשאלה היחידה היא האם לך זה מתאים? האם אתה מוכן לשלם סביבות ה-20,000 ש״ח לטובת קצת יותר ראש שקט שמציע הליסינג?

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
לפני 15 דקות, Nakamichi כתב:

האם החבילה של AVIS כוללת ביטוחים וטיפולים?

כי אם כן זה מוריד את העלות משמעותית.

אני לא יודע מה הוצע לו.

אני כן יודע שכשאני בדקתי לפני 4 חודשים הליסינג היה יקר משמעותית.

הרכב היחיד שהשתלם באופן יחסי היה האקווינוקס, גם הייתי לוקח אותו אבל צריכת הדלק שלו גבוהה עבור הנסועה שלי וזה מייקר את העסקה עבורי(23000 בשנה)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

בליסינג פרטי אם אתה נעול על דגם/רמת גימור מסויימת - העסקה בד"כ לא אטרקטיבית.

על מנת לקבל שם עסקה סבירה, שתעלה רק מעט יותר מאשר השוק הפרטי - צריך להתפשר.

יש דגמים מסויימים שמתומחרים מאוד אטרקטיבית לחברות הליסינג. אפשר לראות את זה גם במחירי 0 ק"מ, בד"כ אלו הרכבים שמקבלים את ההנחות השמנות.

אז אפשר להצדיק עסקה שכזאת.

אגב, אויס אקספרס בד"כ מציעים עסקאות ל-30 חודש ולא 36.

פורסם
לפני 42 דקות, Nakamichi כתב:

בליסינג פרטי אם אתה נעול על דגם/רמת גימור מסויימת - העסקה בד"כ לא אטרקטיבית.

על מנת לקבל שם עסקה סבירה, שתעלה רק מעט יותר מאשר השוק הפרטי - צריך להתפשר.

יש דגמים מסויימים שמתומחרים מאוד אטרקטיבית לחברות הליסינג. אפשר לראות את זה גם במחירי 0 ק"מ, בד"כ אלו הרכבים שמקבלים את ההנחות השמנות.

אז אפשר להצדיק עסקה שכזאת.

אגב, אויס אקספרס בד"כ מציעים עסקאות ל-30 חודש ולא 36.

זו באמת התחושה. הליסינג מחייב לפשרות כואבות.

אז בסגמנט הזה, אולי טיפה מתחת, הארונה והסטוניק הן הכוכבות של הליסינג, אבל החברות מציעות אותם רק ברמות גימור נמוכות ומבאסות (אמנם בתשלום נמוך בהרבה).

ברמת גימור סטייל אוויס מציעה את הקאמיק ל-36 חודשים ולא ל-30. באמבישן זה 30 (אמרו שהם לא יודעים להסביר למה).

וכן, כפי שנאמר המחירים שהצגתי לא כוללים ביטוח ותחזוקה. בעבור זה יש להוסיף 441 ש"ח לחודש.

בקיצור, בעסקה הספציפית הזו, חוץ מהסרת הדאגות בנוגע לשיקולי סחירות, אני לא רואה שום יתרון ללסינג.

פורסם

פשרות כואבות זה מאוד תלוי מה רלוונטי לך.

אני יכול לדבר על העסקאות של הסופר מיני שאני יותר מתמצא בהן.

אם אני רוכש רכב חדש אני מתחייב לעסקה של 120 אלף בערך. לא משנה איך תחלק את זה. בתשלום אחד, בלון, הלוואות.

בליסינג פרטי אני מתחייב לעסקה של 40 אלף שקל. אני מוציא 7.5 עכשיו והשאר ב-36 תשלומים.

זה הרבה יותר נוח לחלק מהאנשים שלא באמת אכפת להם אם זה קאמיק, אורנה או סטוניק, לבצע את העסקה ככה.

פורסם

זה, כמובן, חצי הסיפור. ברכישה אתה נותר כעבור 3 שנים עם רכב שלך. בליסינג אתה חוזר לנקודת האפס.

כיוון שלרובנו אין צורך להחליף רכב כל 3 שנים, וגם לא כל 6, צריך לחשב על פני כל תקופת החזקת הרכב שנרכש. זה יכול להיות 2-3 תקופות ליסינג ויותר. אני גם מתקשה לחשב את עלויות המימון בשתי השיטות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא. ברכישה אתה נותר אחרי 3 שנים עם בלון של 70 אלף שקל. לא עם רכב.

שוב, שלא תהיה אי הבנה. המסלול של הליסינג הפרטי - מתחיל להיות "הגיוני" למי שרוצה רכב חדש כל 3 שנים ומוכן להתפשר על הדגם.

בכל קונסטלציה אחרת - זה לא רלוונטי. 

רכב חדש בכלליות - זה לא נכון כלכלית לרוב האנשים. לרכוש משומשת בת כמה שנים זה כמעט תמיד ייצא זול משמעותית לטווח ארוך.

ועדיין, אנשים עושים את זה. קונים רכבים חדשים ומחליפים אותם כל 3 שנים שנגמרת האחריות.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • תוכן חדש...