Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

יש לנו סונטה הייבריד 2018 כרכב ראשי, עד עכשיו הוא היה רכב בודד, עבר כ 27K בשנתיים וחצי בנסיעות (ברובן) עירוניות ר"ג-גבעתיים-ת"א.
הייתי נוסע איתו בית-גן לילד-איכילוב-עבודה שלי (יגאל אלון).

אשתי מתחילה לעבוד חודש הבא באסותא אשדוד אז היא תיקח את הסונטה לנסיעות שלה שיהיו כ 22K בשנה (חסכוני, מאובזר, נוח ולא מוצא משהו שנותן את אותו VFM כמו שהוא נותן).

עכשיו אחרי שויתרתי על הסונטה ונשארתי בלי רכב, אני מחפש רכב כלשהוא בשבילי.

לאור הקורונה, ולפחות עד סוף השנה (אם לא יותר) אני עובד מהבית. מידי פעם, כפעם בשבוע, קופץ למשרד ביגאל אלון.

הרכב ישמש אותי ל:
לנסוע למשרד פעם בשבוע
לשנע את הילד לסבא/סבתא, פעילויות וכו'..
סידורים

יהיו ימים שהרכב סתם יעמוד בחניה בלי לזוז :|

דרישות מהרכב? סונטה הוא לא יהיה, אבל נחמד אם יהיה נוח (אני גבוה, וילד בודד ארוך), מאובזר, בטיחותי ואמין. הנסיעות יהיו עירוניות 90% אז צריכת דלק סבירה גם יהיה נחמד. תא מטען רגיל (לא צריך עגלה או משהו)

אין בעית תקציב, ובגלל זה מאוד מתפתה לקנות רכב חדש ו"מעניין" דוגמת פוקוס ST או משהו דומה. שאולי אם הוא יהיה מעניין מספיק (וחסכוני) אשתי תשמח לקחת אותו :)
אך לאחרונה אני מנסה לעודד התנהגות  כלכלית נבונה (לא מאוד מצליח :| ) ומרגיש שזה יהיה בזבוז לקנות רכב חדש לצרכים שלי.

מה אתם אומרים? להשקיע בחדש או לקנות רכב משומש בעד 50-60K?

אם משומש, יש לכם המלצות לרכב כלשהוא? חשבתי על פיגו 308 נניח, יש עוד משהו מומלץ ומעניין שכדאי לבדוק ולשקול?
(יש ל 308 מחלות מיוחדות או דברים שצריך לבדוק כשקונים יד שניה?)

תודה

עריכה אחרונה על ידי stas12
פורסם

רכב חדש הוא ביזבוז מיותר במקרה הזה. 

הסונטה צריכה להישאר אצל האישה. אתה צריך רכב שיהיה זול לאחזקה. 

הפיג'ו אופציה טובה אבל נדירה יחסית. אין מחלות ידועות פרט לטיימינג שתידרוש החלפה יזומה אם עדיין לא הוחלפה. 

הכיוון של רכב קומפקטי הוא נכון. רכבים כמו סיד, i30, גולף יתאימו מבחינת גודל. היונדאי/קיה נחשבות אמינות וזולות לאחזקה. 

רוצה משהו מעניין/מיוחד יותר? סיטרואן קקטוס. 

• רעיון טוב! 1

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הטיימינג בפג'ו כנראה רלוונטי רק לרכבים לפני 2017. בנתיים לא ראיתי מקרים על רכבים שיוצרו מ-2017 וצפונה.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הטיימינג הוחלף באוקטובר 2017. יש רכבים מ2017 ולדעתי יכולים להיות גם מ2018 שיש להם את הטיימינג הישן לכן ההמלצה שלי היא בכול מקרה לבדוק.

308 היא VFM טוב אבל גם רכבים אחרים יתאימו לדרישות שלכם כי הן דיי בסיסיות בגדול רוב רכבי המשפחתיות\סופרמיני עם גיר אוטומטי ב50-60K יהיו נוחות מרווחות מספיק ואמינות אני מאמין גם שההבדל בצריכת הדלק בנסועה שלכם לא יהיה מורגש\קריטי.

במקומכם הייתי בודק גם:
הונדה סיוויק

לקסוס CT200H

טויוטה היברידית (אוריס,יאריס)

מאזדה 3

אגב טויוטה לקסוס היברידיות לדעתי יתאימו טוב מאוד לנסועה שעיקרה עירונית וגם השמירה שלהן על המחירון תתרום להחזקה חודשית זולה יותר.

פורסם

במקומך לא הייתי קונה רכב חדש, כמו שאמרו מעלי אין בזה שום הגיון כלכלי.
מצד שני בעיקר לאור הנסועה הנמוכה והרצון למשהו מעניין יותר כן הייתי מחפש רכב שנותן Added value כלשהו.
לצורך העניין הייתי בודק רכבים כמן מיני קופר/וואן, אאודי A1/3, פיאט 500/אבארט׳, וולוו V40
או שכמו שאמרו החברה מעלי לקסוס CT200.
לדעתי כל אחד מהרכבים האלה נותן ערך מוסך כלשהו, במקרה הזה בעיקר עיצוב אבל גם חווית נהיגה / איכות הרכבה וכ׳ו.
תלוי ברכב שתבחר אבל אם תקח רכב יותר ״מיוחד״ לדעתי )לא בהכרח נכון לכל הרכבים שהוזכרו) ירידת הערך עשויה להיות נמוכה יותר מרכב ״רגיל״ וגם אתה עשוי להנות יותר מהרכישה.

בהצלחה!

Sent from my iPhone using Tapatalk

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

• תוכן חדש...