Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נוהג על cx5 2500 מחפש רכב בערך באותו הגודל ועם יותר כוח,ראיתי את הסטלביו.

ההבדל בין ה200 ל280 כס זה תוכנה רק או שיש עוד שינויים?

צריכת דלק אני יודע שזה באזור ה1/8 שזה כמו המאזדה כרגע.

אשמח לשמוע חוות דעת חיוביות/שליליות על האוטו,עלויות אחזקה(טסט,ביטוח)

תודה

פורסם

יש פה חבר אילתי עם סטלביו 280 סוסים. לא זוכר שם, אבל חיפוש המונח "סטלביו" קרוב לודאי יעלה אותו. שאל אותו. לזכרוני הלא מחייב הוא מאוד מרוצה מהאוטו הזה, כנראה בצדק.

• מצחיק 1
פורסם

אני החבר האילתי עם הסטלביו, מרוצה מאוד מאוד מהרכב, נוח, מנוע מדהים (חסר צליל), אני מאוד אוהב גם את העיצוב והחומרים הפנימיים, היגוי מצויין, TURN IN פגזי, משוטים ענקיים מאחורי ההגה להילוכים, מערכת סטראו מצויינת, הדבר היחידי שחסר לי ברכב זה בקרת שיוט אדפטיבית (שלי 2018, ב2019 כבר יש) ביטוח חובה+מקיף סביב ה7-8.

בקיצור סופר מרוצה.

IMG_20191118_083425.jpg

• אהבתי 1

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
לפני 5 שעות, niv כתב:

אני החבר האילתי עם הסטלביו, מרוצה מאוד מאוד מהרכב, נוח, מנוע מדהים (חסר צליל), אני מאוד אוהב גם את העיצוב והחומרים הפנימיים, היגוי מצויין, TURN IN פגזי, משוטים ענקיים מאחורי ההגה להילוכים, מערכת סטראו מצויינת, הדבר היחידי שחסר לי ברכב זה בקרת שיוט אדפטיבית (שלי 2018, ב2019 כבר יש) ביטוח חובה+מקיף סביב ה7-8.

בקיצור סופר מרוצה.

IMG_20191118_083425.jpg

אתה קנית חדש מיבואן או יד שניה?

היה איזה שהיא תקלה באוטו בזמן הזה שהוא אצלך?

מה הצריכת דלק?

המערכת אצלך משודרגת או בגלל שזה הפרסט אדישן זה המערכת שמגיעה?

אתה יודע מה הההדל במנוע בין ה280 ל200כס?

זה רק תוכנה או שיש עוד שינויים?

אגרת רישוי כמה יוצא ?

פורסם
בתאריך 19.7.2020 בשעה 12:58, avargel כתב:

דבר עם פות"ש, בטח יש לו תובנות בשבילך שנה וחצי אחרי

אז אני הפות"ש :-)

קודם כל - גילוי נאות: הרכב עומד לצאת למכירה בערך עוד חודש וחצי.

נתחיל מהפרטים הטכניים:

צריכת דלק - סביב ה-8.5-9.0, תלוי בסגנון הנהיגה

תקלות - תקלת חשמל אחת שנבעה מחיבור רופף של המצבר, תוקנה במהירות, באדיבות ובחינם.

טיפולים - עד עכשיו הרכב עבר טיפול אחד (בשבוע הבא יעבור את השני). לא זוכר בדיוק את העלות, לדעתי משהו בסביבות ה-1K

ביטוח - בערך 7.5K (חובה ומקיף, שני נהגים נקובים בשם)

הרכב שלי הוא ה-"מילאנו Speciale" שזה אומר גרסת ה-200 כ"ס עם כל מיני תוספות כמו מסך גדול יותר, ג'אנטים מהממים ביופיים, ו...נראה לי שזהו :-)

אני לא מרגיש שחסר כח ברכב. היו כבר כמה פעמים שהחלטתי, מה שנקרא, לתת בגז, והתאוצה הייתה פנטסטית. מודה שמה שיותר מעניין אותי זו ההתנהגות ופחות התאוצה, ובתחום הזה - זו באמת פנינה אמיתית (ולמעשה הסיבה העיקרית שרכשתי את הרכב...). אין שום דבר שדומה לו במחיר הזה, וודאי שלא בגובה הזה, אלא אם כן יש לו לוגו של פורשה על הגריל (והאמת - גם אז לא בטוח). פשוט תענוג.

מה שיפה בו שזה לא מגיע על חשבון השימושיות. המרחב מאחור מצוין (והקטן שלי בן 15, ויותר גבוה ממני...), תא המטען נהדר, והפתיחה החשמלית עוזרת מאוד, הגג הפנוראמי מוסיף הרבה בלילות, וגם בטיולים משפחתיים בשבילי עפר (לא ניסיתי משהו רציני יותר מזה) הוא מתברר כבן לוויה מושלם.

חסרונות? ברור שיש, זו אלפא...

- מחשב דרך שיכור. הוא יכול להראות שנותרו 600 ק"מ על המיכל, דקה אח"כ לרדת ל-500, לקפוץ ל-560 וחוזר חלילה. למדתי פשוט לא להסתכל עליו.

- רדיוס סיבוב של סמיטריילר.

אם יש עוד שאלות - אשמח לענות.

פורסם

אני לא בא to rain on the parade של אף אחד, ואני אולי מסתכן פה בלהרגיז כמה חברים, אבל למרות שאין בבעלותי סטלביו כן יש לי מספיק ניסיון איתו (לפעמים זה עדיף מבחינת חוות דעת...).

כSUV הניהוג נהדר ומהנה מאוד. אכן סביר שתיאלץ להיפרד מסכום נכבד עבור משהו כמו פורשה מקאן בשביל לקבל משהו מהנה יותר בקבוצה. חשוב לי להדגיש שוב שזה בהשוואה לג׳יפונים אחרים, כי סע בסטלביו ומיד אחרי זה בג׳וליה ודינמית ההבדלים מאוד ברורים.

הוא לא הSUV הכי פרקטי בעולם, כאשר המרחב לנוסעים מאחור לא מבריק ביחס לחלק מהמתחרות, ותא המטען גם נופל ביחס למתחרות כמו X3 ואאודי Q5 אבל הוא לא קטן, ובהחלט מרווח יותר ממה שיש לך במאזדה.

עד למתיחת הפנים האחרונה הרכב (כמו גם הג׳וליה) סבל מאיכות גימור שלא יכלה להתחרות בגרמניות, ומסך מולטימדיה עם גרפיקה של משחק מחשב מהימים של קומודור 64...

ההבדלים בדגמים לאחר מתיחת הפנים שנעשתה עכשיו מוחשיים מאוד.

המנוע 200 כ״ס סבבה אבל מטוס הוא לא (בג׳וליה הקלילה הוא יותר ממספק אבל פה הוא סוחב עוד כ220 קילו). לא הייתי קורא למנוע 280 כ״ס מדהים. את הזכות הזו הייתי שומר למנועים באמת מרשימים כמו 3.0 שישה צילינדרים של ב-מ-וו לדוגמא. פה מדובר במנוע חזק ומהיר אבל חסר צליל (כמו שניב אמר) או דרמה, ולמען האמת אלא אם כן יש הבדלי איבזור שחשובים לך אני אישית הייתי הולך על ה200 כ״ס ועם עדכון תוכנה קליל וזול יחסית מעלה את ההספק לכ310 כ״ס.

הכל כמובן בפרופורציות כי בהשוואה למנוע האטמוספרי שאתה רגיל אליו במאזדה גם המנוע 200 כ״ס הבסיסי ירשים אותך.

אני רוצה להגיד שעל דבר אחד אין עוררין אבל אני לא יכול כי על טעם ועל ריח וכל זה, אבל לטעמי עיצובית מדובר ברכב היפה בקטגוריה (איפה הוא ואיפה הגרמניות המשעממות עד פיהוק מבחינה זו). פשוט יפיוף.

פורסם
לפני 2 שעות, memilavi כתב:

אז אני הפות"ש :-)

קודם כל - גילוי נאות: הרכב עומד לצאת למכירה בערך עוד חודש וחצי.

נתחיל מהפרטים הטכניים:

צריכת דלק - סביב ה-8.5-9.0, תלוי בסגנון הנהיגה

תקלות - תקלת חשמל אחת שנבעה מחיבור רופף של המצבר, תוקנה במהירות, באדיבות ובחינם.

טיפולים - עד עכשיו הרכב עבר טיפול אחד (בשבוע הבא יעבור את השני). לא זוכר בדיוק את העלות, לדעתי משהו בסביבות ה-1K

ביטוח - בערך 7.5K (חובה ומקיף, שני נהגים נקובים בשם)

הרכב שלי הוא ה-"מילאנו Speciale" שזה אומר גרסת ה-200 כ"ס עם כל מיני תוספות כמו מסך גדול יותר, ג'אנטים מהממים ביופיים, ו...נראה לי שזהו :-)

אני לא מרגיש שחסר כח ברכב. היו כבר כמה פעמים שהחלטתי, מה שנקרא, לתת בגז, והתאוצה הייתה פנטסטית. מודה שמה שיותר מעניין אותי זו ההתנהגות ופחות התאוצה, ובתחום הזה - זו באמת פנינה אמיתית (ולמעשה הסיבה העיקרית שרכשתי את הרכב...). אין שום דבר שדומה לו במחיר הזה, וודאי שלא בגובה הזה, אלא אם כן יש לו לוגו של פורשה על הגריל (והאמת - גם אז לא בטוח). פשוט תענוג.

מה שיפה בו שזה לא מגיע על חשבון השימושיות. המרחב מאחור מצוין (והקטן שלי בן 15, ויותר גבוה ממני...), תא המטען נהדר, והפתיחה החשמלית עוזרת מאוד, הגג הפנוראמי מוסיף הרבה בלילות, וגם בטיולים משפחתיים בשבילי עפר (לא ניסיתי משהו רציני יותר מזה) הוא מתברר כבן לוויה מושלם.

חסרונות? ברור שיש, זו אלפא...

- מחשב דרך שיכור. הוא יכול להראות שנותרו 600 ק"מ על המיכל, דקה אח"כ לרדת ל-500, לקפוץ ל-560 וחוזר חלילה. למדתי פשוט לא להסתכל עליו.

- רדיוס סיבוב של סמיטריילר.

אם יש עוד שאלות - אשמח לענות.

כבר מוכר? מה המחליפה?

כמה אגרת הרישוי של הרכב?

תודה על התשובה המפורטת,האמת שהמחשב דרך אני אף פעם לא סומך עליו מסתכל כן אבל לא מסתמך עליו.

לפני 19 דקות, robertf כתב:

אני לא בא to rain on the parade של אף אחד, ואני אולי מסתכן פה בלהרגיז כמה חברים, אבל למרות שאין בבעלותי סטלביו כן יש לי מספיק ניסיון איתו (לפעמים זה עדיף מבחינת חוות דעת...).

כSUV הניהוג נהדר ומהנה מאוד. אכן סביר שתיאלץ להיפרד מסכום נכבד עבור משהו כמו פורשה מקאן בשביל לקבל משהו מהנה יותר בקבוצה. חשוב לי להדגיש שוב שזה בהשוואה לג׳יפונים אחרים, כי סע בסטלביו ומיד אחרי זה בג׳וליה ודינמית ההבדלים מאוד ברורים.

הוא לא הSUV הכי פרקטי בעולם, כאשר המרחב לנוסעים מאחור לא מבריק ביחס לחלק מהמתחרות, ותא המטען גם נופל ביחס למתחרות כמו X3 ואאודי Q5 אבל הוא לא קטן, ובהחלט מרווח יותר ממה שיש לך במאזדה.

עד למתיחת הפנים האחרונה הרכב (כמו גם הג׳וליה) סבל מאיכות גימור שלא יכלה להתחרות בגרמניות, ומסך מולטימדיה עם גרפיקה של משחק מחשב מהימים של קומודור 64...

ההבדלים בדגמים לאחר מתיחת הפנים שנעשתה עכשיו מוחשיים מאוד.

המנוע 200 כ״ס סבבה אבל מטוס הוא לא (בג׳וליה הקלילה הוא יותר ממספק אבל פה הוא סוחב עוד כ220 קילו). לא הייתי קורא למנוע 280 כ״ס מדהים. את הזכות הזו הייתי שומר למנועים באמת מרשימים כמו 3.0 שישה צילינדרים של ב-מ-וו לדוגמא. פה מדובר במנוע חזק ומהיר אבל חסר צליל (כמו שניב אמר) או דרמה, ולמען האמת אלא אם כן יש הבדלי איבזור שחשובים לך אני אישית הייתי הולך על ה200 כ״ס ועם עדכון תוכנה קליל וזול יחסית מעלה את ההספק לכ310 כ״ס.

הכל כמובן בפרופורציות כי בהשוואה למנוע האטמוספרי שאתה רגיל אליו במאזדה גם המנוע 200 כ״ס הבסיסי ירשים אותך.

אני רוצה להגיד שעל דבר אחד אין עוררין אבל אני לא יכול כי על טעם ועל ריח וכל זה, אבל לטעמי עיצובית מדובר ברכב היפה בקטגוריה (איפה הוא ואיפה הגרמניות המשעממות עד פיהוק מבחינה זו). פשוט יפיוף.

איך המרווח פנים שלו ביחס למאזדה?

התא מטען במאזדה מספיק לי כרגע ככה שאם הוא יותר מרווח מזה זה מספיק לי.

אני לא משווה אותה לגוליה אם זה היה המצב הייתי מחפש ג’וליה ולא סטלביו

כמה קמ ניסיון יש לך עם. סטבליו ואיזה דגם שלה

פורסם

כמה מאות קילומטרים עם סטלביו 200 ו280, פלוס כ2000 ק״מ עם סטלביו דיזל (האחרונה לא בארץ כמובן...).

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
לפני 3 שעות, adirnasri כתב:

כבר מוכר? מה המחליפה?

כמה אגרת הרישוי של הרכב?

תודה על התשובה המפורטת,האמת שהמחשב דרך אני אף פעם לא סומך עליו מסתכל כן אבל לא מסתמך עליו.

המחליפה עוד לא נבחרה סופית, אבל יש כבר כמה מועמדות...

לא זוכר את הסכום המדויק של אגרת הרישוי, למיטב זכרוני - משהו באזור ה-4.5K.

לפני 4 שעות, robertf כתב:

זאת נקודה שאיכשהו חמקה מהתגובה שלי... איך אומרים? חבל על הזמן כמה שהרכב הזה יפה. 

• תוכן חדש...