Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב שישמש אותי לנסיעות כ70 קמ ביום שיחליף את סוזוקי אלטו 2015 ידנית שמאוד חסכונית אבל לא נוחה ואמינות סבירה. חשבתי לעבור לסופר מיני או משפחתית קטנה. האופציות הבולטות שראיתי המלצות כאן : רנו קליאו דור 4 (מה רמת האמינות של הטורבו), פיזו 208, קיה ריו, דצ'יה סנדרו/סטפוואי, סיאט איביזה. תיבת הילוכים ידנית בכולם אפשרות  לאוטומט פלנטרי שיש בקיה.  נכנסות בתקצים החל מ2013. אשמח להמלצות הערות והארות.

פורסם

באיביזה אני ממליץ רק על גרסת ה1.2 טורבו, זריזה, חסכונית ומהנה יותר מגרסאות ה1.4/1.6 האטמוספריות. אני לא יודע אם זה נכנס לך לתקציב, בכל מקרה עדיף לך גיר ידני, פחות עלויות תחזוקה וטיפולים.

ה208 רכב מאוד נחמד עם שוק פשוט רע, מה שנותן לך יתרון. ראיתי כבר אנשים שקנו אותו בשנתונים 2014-15 ב20 אלף. אני חושב ששמעתי שהטורבו של הפיגו בעייתי, אבל כדאי לאמת עם מישהו שיודע.

על השאר אני לא יודע להגיד. לדעתי האישית, אם תמצא איביזה 1.2 ידנית בתקציב שלך הרווחת.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

הקליאו עם מנוע 0.9 אופציה טובה, זריזה יחסית, מאובזרת, לא נשמעו תלונות לגיר הטורבו.

דאציה עם מנוע זהה, היא נוחה יותר ועם מרווח עדיף מאחור, אבל פחות מאובזרת, איכות חומרים פחות טובה ופחות דינמית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 21 דקות, Adani כתב:

אני חושב ששמעתי שהטורבו של הפיגו בעייתי

אין בעיה בטורבו של מנוע 1.2, אבל הוא בכל מקה לא רלוונטי עבורו כי המנוע הזה הגיע לארץ רק בשידוך לתיבת הילוכים אוטומטית.

ה-0.9T של רנו נחשב אמין.

אני בספק אם תמצא איביזה או פאביה במצב טוב בתקציב שלך עם מנוע 1.2 טורבו.

ה-1.4 הוא רוב מה שתמצא, מנוע מאוד אמין, אבל הביצועים כמובן לא ברמה של מנוע TSI.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני גם פחות או יותר במצבך, נסגרתי כבר על קליאו 0.9 ידנית(צריך להוסיף כמה אלפים)

חשבתי על איביזה אבל אי אפשר למצוא 1.2 נורמלית בפחות מ30.

הפיגו גם אחלה אופציה אם אתה מתחבר לעיצוב.

פורסם (נערך)

לדעתי ההתלבטות צריכה להיות בין קליאו לפיאסטה ל208.

האיביזה תהיה ישנה יותר ומנוע ה1.4 לא חזק יותר אך זולל יותר דלק מה שמשמעותי באופן הנסיעה שלך כי כול יום אתה הולך לשלם כמה שקלים יותר על האיביזה מה שבשנה מסתכם בלא מעט כסף.
מעבר לכך האיביזה מיושנת יותר ביחס לאופציות האחרות ופחות טובה בנוחות ובבידוד הרעשים אני חשוב שבנסיעה של 70 ק"מ ביום זה דיל ברייקר בהשוואה לאחרות.

פיאסטה תהיה הזולה בין השלוש היא מצטיינת בסעיף ההתנהגות כביש בסעיפים האחרים (נוחות בידוד רעשים מרווח זריזות..) היא או מקבילה לאחרות או פחות טובה מהם הבעיה העיקרים שבגרסה הידנית הפיאסטה הגיעה לרוב עם אבזור מאוד דל.

קליאו מגניבה ומעוצבת בעלת אחיזת כביש והתנהגות טובה דיי יציבה בנסיעה בין עירונית אך באותה מידה דיי נוקשה ופחות נוחה מהשאר החסרון הבולט שלה הוא המזגן שמאוד חלש.

הפיגו 208 תהיה הכי נוחה ומרווחת החסרון הבולט שלה זה הגיר שהתפעול שלו לא מבריק וצריך הסתגלות

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

אם אתה מחפש נוחות, 208 או קליאו דור 3 (זו שנמכרה עד 2013) ידניות יהיו כנראה הכי נוחות. פיאסטה במקום הבא. קליאו דור 4 פחות נוחה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הבעיה של הקליאו זה המנוע, בתקציב שלו כבר כדי לעשות מאמץ קטן למנוע 0.9, הבדל עצום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 10 שעות, henvis vw 1300 כתב:

יש אפשרות לחרוג קצת כלפי מעלה.

באיביזה הכוונה ל1.4 אטמוספרי

ה1.4 ידני יחסית אמין אבל לא מרגישה זריזה.

ה1.2 מוגדשת וההבדל הוא עצום.

פורסם

יחסית אמין?

נחשב מנוע אמין מאוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, dorsht כתב:

יחסית אמין?

נחשב מנוע אמין מאוד.

חחחח כן אני פשוט טיפה משוחד כי אני חם על 1.2 טורבו

עריכה אחרונה על ידי WRLD
  • תוכן חדש...