ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 655 צפיות
שלום לכולם.. רכב שעבר תאונה וכתוצאה מיזה הוחלף מכסה מנוע + כנף שמאל. אם אני עושה לו בדיקה במכון ואין כלום בשילדה אז זה בסדר לקנות אותו? עד כמה קריטי התאונה הזואת? האם אתם הייתם קונים? (הרכב הוא הונדה)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 952 צפיות
היי אני אשמח להתייעצות לגבי קניית רכב יד 2 חשוב לי רכב חסכוני, שלא כל כך יקר לתקן אותו ואמין על הכביש. וכמובן נוסע מהר:) אני מתלבטת בין טויוטה אייגו/ יאריס בין סוזוקי סוויפט/ ספלאש סיאט איביזה אשמח לעצות תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני לקראת קניה של רכב 7 מקומות חשבתי על קשקאי +2 יש המלצות או חוות דעת לגבי הרכב במודל 2012 או המלצות לרכב 7 מקומות אחר?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שברולט אקווינוקס LTP אוט' 2.4 (182 כ"ס) 2016 יד ראשונה, 70 אלף קילומטר המוכר רוצה 70 אש"ח או רנו קדגא'ר Zen אוט' בנזין 1.2 (130 כ''ס) 2016 יד ראשונה 100 אלף קילומטר המוכר רוצה 60 אש"ח מה אומרים/ ממליצים? הלב אומר רנו בגלל העיצוב, הראש אומר שברולט בגלל האמינות (ביחס לרנו כן). בבקשה התייחסותכם לאמינות, ולעלות התחזוקה כולל דלק טיפולים, תקלות נפוצות וכד'. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מברר לגבי רכב שראיתי בקרסו טרייד באר שבע. הרכב הוא שברולט ספארק שנתון 2017, קילומטראז 76045, בעלות מליסינג יחיד אמרו לי והמחיר שלו בערך 50000 וקצת. בבדיקת מכון הראו לי שהרכב במצב בסדר אך יש סעיף על שלדת מרכב: תיקוני מרכב,משמעות נמוכה=תיקוני מרכב וצבע,מעיכות\מעוך,נזק לפגושים. האם צריך להיזהר מרכב כזה? כי אמרו שצריך להתרחק מנזק שלדת מרכב או שצריך לקחת אותו לבדיקה ושם נראה מה יגידו? הבדיקה נעשתה ב03/06/2020. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת MadCat_LE, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, מתעניין ברכישת טויוטה יאריס. הנסועה השנתית שלי לא גבוהה מדי - 8,000-10,000 בשנה. התקציב שלי הוא 55,000-58,000. מצאתי יאריס היברידית שנת 2016 עם 100,000 ק"מ ב-58,000 ש"ח. בנוסף מצאתי יאריס שנת 2017 עם 72,000 ק"מ ב-57,500 ש"ח. אני מתלבט מה לקחת מכיוון שאמנם הנסועה שלי לא גבוהה אבל השאלה היא האם הרכב ההיברידי באמת יחסוך לי המון בהוצאות הדלק או שכדאי ללכת על הגירסה הרגילה שגם היא, לפי הבנתי, חסכונית? תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת Idos87, -
-
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן, מה אתם חושבים על המאזדה 3 האצבק (דגם SPORT). שנת 2019 עשתה 9000 קמ מבחינת אמינות מנוע וגיר. והאם הם אוכלות דלק כמו השנים הקודמות? והאם ה128K זה מחיר סביר? ההתלבטות היא כרגע בין המאזדה לאיביזה FR 2020
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
קנייה במזומן
מאת various-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, האם זה עבירה על החוק לשלם 80,000 שח במזומן למישהו על רכב? (והשאר בהעברה בנקאית)?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 837 צפיות
ערב טוב אז אחרי כמעט 4 שנים עם מג'נטיס 2008 בנזין הגיע הזמן להחליף. תקציב - באיזור 50 אפשר להוסיף עשירייה לרכב ממש טוב. שנתון - כמה שיותר חדש כמובן, לא רוצה לרדת מ 2015. חסכוני - נוסע כ 17-18 בשנה, 75% בתוך העיר. היברידיות; קאמרי - לא מצאתי בתקציב שלי רק 14/15 ובקצה הסקאלה, מרגיש לי לא משהו לשלם 60 על רכב בן 6 בעיקר בגלל שבשנים אלו הייתה התקדמות גדולה מאוד מבחינת אבזור בטיחות ואבזור בכלל, והרכבים האלו במקרה הטוב עם מובילאיי. סונטה - ג"כ בקושי נכנס בתקציב, בעיקר כאלה עם ק"מ גבוה, קצת מפחיד אותי בעיקר כי אין כרגע הארכת אחריות ביונדאי. אופטימה - כנ"ל. (לפני 3 שבועות היתה ביד 2 אופטימה מונית בת שנה וחצי עם 1…
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
רכב ליסינג חדש 1 2
מאת guysapir-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 21 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב אשמח לעזרתכם בבחירת רכב חדש בליסינג היום נוסע על סקודה אוקטביה סטיישן 1.4 אקסקלוסיב ואני מאמין שללא הקורנה הייתה מוחלפת לדגם החדש איך לצערי לא היה בארץ לפני חודש דצמבר ואני צריך להחליף ב1.9.20 אני כבר כ6 שנים נוסע על סקודה אוקטביה ( אוקטביה 2014 אשר הוחלפה בנוכחית 2017) מאוד אוהב את הרכב את האבזור הבטיחות ובמיוחד תא המטען אנחנו משפחה שמטיילת לכן חשוב לי תא מטען התקציב עד 190 אלף אשמח לעזרתכם לרעיון לרכב
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 474 צפיות
הי, מעט אובד עצות ואשמח לטיפים: ברשותי רכב שני מאזדה 323 שנת 2000 (הראשי פורד פוקוס 2012). משמש בעיקר לרכיבה מזדמנת למתבגרות + נסיעות קצרות. מנוע סבבה, בסה"כ מתפקד לא רע. לאחרונה הגיר בועט ברכב. עלות של 1250 להחליף משהו במחשב (שלא בטוח יפתור את כל הבעיות בגיר), או 2500 שיפוץ גיר. הטסט עוד שבועיים, ללא תיקון הגיר כנראה האופציה היחידה לראות כסף היא מכירה לפירוק. אשמח "לחוכמת ההמונים" - מה הייתם ממליצים לעשות, למי שהתקציב שלו לרכב חלופי - עקב התקופה ממש מוגבל: 1. לתקן בעיית המחשב ב 1250 ואם תקין למשוך עוד שנה / עד שיש תקלה ולהפטר . אם לא תקין למכור (בין 500 פירוק ועד 2000 גג לסוחר) 2. לשפץ גיר ב 2500+ ולמשוך עוד שנה / עד ש…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 689 צפיות
אני מחזיר את רכב החברה שלי בקרוב ומתלבר האם לרכוש רכב יד 2 (שנתון 2018/2017) או ללכת למסלול ליסינג פרטי. מבדיקות שעשיתי עם חברות מכירת הרכב (שלמה סיקסט, אלבר...) הם מתעלמים מהמצב במשק היום ומתמחרים את הרכבים בהתאם למחירון עם ההנחות הרגילות. זה הגיוני או שאני מפספס משהו? הרי הרבה מאוד אנשים החזירו את רכב הליסינג שלהם לחברה והשוק מוצף בהם, מה גם שפחות אנשים קונים רכב כרגע. ההגיון אומר שיש יותר היצע מביקוש והמחירים צריכים לרדת. אשמח להסבר ועצות תודה
הודעה אחרונה מאת ארי62, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי .. רציתי חוות דעת על סובארו B4 2011 מנוע 2000 הבנתי שהיא שותה יותר מידיי דלק וגם שמגיע למהירות גובהה קשה לה כך הבנתי פחות או יותר.!! אם משהו מכיר את הרכב הזה (מניסיון) אשמח עם תגידו לי קצת על עליו. גם מה היתרונות והחסרונות שלו. תודה לעוזרים🙂
הודעה אחרונה מאת alex321, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 698 צפיות
שלום לכולם, אני מתלבט לגבי קניית רנו קליאו דור 4 2017 - Life אוט' 1.2 (118 כ''ס) מליסינג פרטי (נהג יחיד) תאריך העליה לכביש הוא 03/2017 , הרכב ככל הנראה מגיע עם תיבת ההילוכים מהדגם הישן ( אותה אחת מהתביעה היציגות כנגד הקונצרן) אשמח לדעת איך ניתן לברר בוודאות עם איזה תיבת הילוכים הוא מגיע? (לפי תאריך עליה לכביש או כל פרט אחר .. ) הרכב מגיע עם קילומטרג' של 13800 מוצע על ידי אחת מחברות הליסינג מגיע עם האחריות הרגילה מהם לשנה . הרכב בעיקר יסע נסיעות של כשעה הלוך שעה חזור (דרך בין עירונית) ומעט נסיעות בעיר. אשמח לעזרתכם בהחלטה, מה אתם חושבים האם לקנות ? ולקחת את הסיכון עם התיבת הילוכים מהדגם הישן?
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אז שבוע שעבר אבא שלי עשה טוטאלוס עם הרכב (הכל בסדר ברוך השם) נכנסו בו מאחור כשעצר להולך רגל הרכב שהיה הוא סובארו אימפרזה 1.5 2007 rxi יד 00 - רכב מעולה לכל הדעות עכשיו צריך לחפש רכב "חדש" ואין להם מושג איזה ואיפה (יותר מדי נוכלים בתחום) לכן נקראתי לדגל התקציב הוא סביב ה30-35k הנסועה היא 15k בשנה הדרישות: כמובן שיהיה אמין וגם חסכוני וכמה שיותר מאובזר עדיפות לחדיש כמה שאפשר, אוטומט כמובן חשבתי לפזול לכיוון הוואגיות 1.2-1.4TSI השאלה לגבי האמינות? גיר dsg אשמח לשמוע דעות ואפילו הצעות לכיוונים אחרים תודה.
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 547 צפיות
מעוניין לרכוש אופל אסטרה 1.4t אצבק 2012 אשמח לבעד ונגד תודה
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 488 צפיות
שלום לכולם! אחרי דיון קודם שפתחתי כאן, והתייעצויות עם הרבה אנשים שאני מכיר, צמצמתי את האפשרויות ל3 דגמים - יאריס, ג׳אז ומאזדה 2. ולדעתי היחידי שיכול להיות בתקציב שלי (בתקווה עד 35 אלף, מקסימום 40), זה המאזדה 2. אני מנסה להבין אם אני חי בסרט שאוכל למצוא מאזדה 2 שנת 2015 במצב טוב, או שזה בוודאות יהיה רכב בעייתי וכדאי שאתפשר על שנה-שנתיים מבוגר יותר? דוגמה לרכב שמתאים שמצאתי ביד2 - https://www.yad2.co.il/item/zt1glg. אבל זה מסוכנות, ואני לא יודע אם אפשר לסמוך על זה או לא? כמובן שאשלח לבדיקה, אבל עדיין אני מרגיש לא בטוח עם זה. אז בגדול אשמח לשמוע גם מה דעתכם, זה מחיר ריאלי? וגם על מה הייתם מתפשרים כדי לקנות במחיר הזה? על מה לא? איפה ה…
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 823 צפיות
אני מתעניין בלקנות סיאט איביזה 2018/2019.. סביבות ה35 אלף קילומטר. האם כל השמועות על גיר שנדפק ברכבים האלה עדיין רלוונטי? צריך להתרחק מהרכב הזה? החיסרון בטויטה יאריס זה האיבזור המאכזב. והעובדה שאיביזה נראת הרבה יותר טוב אשמח לעצות.
הודעה אחרונה מאת gilgil28, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 800 צפיות
שלום חברים, אנחנו מתלבטים בין שתי אופציות של סקודה אוקטביה לקניה. מצאנו רכב שנת 2017 סקודה אמבישן מנוע 1.4 יד ראשונה פרטית עם קילומטראז' 26 אלף. נישמע טוב והמחיר בסדר גמור 82000 עם אופציה להוריד עוד קצת. האפשרות השניה זה אוטו מליסינג - במקרה זה לובינסקי טרייד גם סקודה אוקטביה אמבישן עם מנוע 1 שנת 2018 שעשה 49 אלף במחיר 79 אלף. באופציה השניה קיימת שנה אחריות מהיבואן. מה אתם אומרים מה לדעתכםר יותר משתלם. אשמח לתשובות. תודה
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
טוב אז לפני רכישת רכב חדש ואלו 2 המתמודדות שעלו לגמר. מצד אחד יונדאי, רכב חזק מפתיע לטובה. מרווח מאחור קטן יותר הנדסת אנוש ירודה יותר, פחות חסכוני בדלק, זול יותר לתחזוק. מצד שני סקודה קאמיק, יותר מאובזרת, יותר אלגנטית, יותר חסכונית, חזקה דיו. יקרה יותר לתחזוק. כמעט סגור על הסקודה אבל קיים חשש. קראתי הרבה על בעיות גיר כאלה ואחרות. האם זה נכון גם היום או סטיגמה של העבר? אשמח להמלצות/דיס המלצות לכאן ולכאן.
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 477 צפיות
שלום לכולם, בעבודה הציעו לנו לבחור בין 2 סוגי רכבים: 1. סיאט איביזה גימור reference שנת 2020. 2. יונדאי i20 רמת גימור intense שנת 2020. יש לציין שאנחנו משפחה של 4 נפשות. מה הייתם מציעים לבחור?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 476 צפיות
כאשר אני מבצע "השוואת דגמים" באתר המחירון של יד-2, אני רואה כל מיני פרטים טכניים/מכאניים/מבניים - אבל אני לא רואה שום מידע על אבזור. זה יוצר מצב בו רכבים שונים עם הבדלי מחירים משמעותיים יכולים להיראות זהים לחלוטין בהשוואה. לדוגמה: נאמר שאני שוקל לקנות רנו קליאו משומשת (אני לא, זו רק דוגמה שהומלצה לאחרונה כאן בפורום). אז, ניגשתי לאתר, בחרתי שני דגמים להשוואה: קליאו Expression לעומת Collection. הנה ההשוואה: קליאו 2013 0.9 ליטר - Expression לעומת Collection לכאורה אין שום הבדל בין שתי המכוניות. אבל - כמובן שיש הבדל; וגם במחיר: 3,300 ש"ח. ועוד דוגמה: פיאט פנדה 1.2 ליטר שנת 2013: דגמי Basic, Milano, Top ו-One. יש הבדל קטן במ…
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 452 צפיות
שלום. אני בתהליכים של קניית שברולט ספארק מיני LT 1.4, שנת 2017, במחיר של 45 אלף שקל. הרכב עשה עד כה 40 אלף קילומטר. הסתכלתי במחירון של לוי יצחק ושל יד 2 ומדובר במחיר נמוך יותר מהמחירון. טיפולים הרכב עבר בזמן במוסך מורשה. מצד שני, יש שריטות שטחיות על הרכב כתוצאה מדפיקה בחניה בשני הצדדים (ליד הגלגלים), ומערכת המולטימדיה הותקנה ברכב רק לאחר שנקנה (לא בילד אין). בנוסף אין גם מצלמות רוורס ואין חיישנים. רציתי לשאול האם לדעתכם כדאי לקנות את הרכב במחיר הזה, או שעדיף לקחת רכב מאובזר יותר גם אם הוא עם יותר קילומטר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 465 צפיות
יונדאי גטס אוטמט 2006 מנוע "1600" מישהו יודע לומר לי מה הצריכת דלק שלו העירוני או בין עירוני בפועל .
הודעה אחרונה מאת Yuvalino, -
A1 או מאזדה 2?
מאת alonhq- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן כבר תקופה שאני עוקב אחרי השוק הפרטי ומחפש את אחד מהרכבים הנ"ל עם נתונים טובים (a1 15-16 או מאזדה 16-17) ולא מעוניין לגשת לסוחרים או למגרשים, סולד מזה.. בהתאם לתקציב שלי 60-70K שזה דיי המחירונים, ולא מוצא משהו שמדבר אלי מבחינת נתונים, ואם כבר מצאתי מתברר שהרכב עבר מספר לא מבוטל של מכות וחלקים שהוחלפו. עדיין מתלבט באיזה רכב מבינהם כדאי לי להתמקד- רכב לצעיר ממוצע 15-18K בשנה, נוסע גם בעיר וגם מחוץ לעיר, רוצה להנות מהאוטו, חווית נהיגה. נסעתי על מאזדה 2 של חבר , היא הרגישה טוב , מאובזרת נהדר, ישיבה נוחה ומגיבה טוב. את האאודי לא יצא לי לנסות, אך כן נהגתי בעבר על רכבים מהקונצרן, ה1.0 טורבו מגיב יפה, ה-DSG קצת מציק בתחילת נסיעה וצריך קצת לדעת לנסוע א…
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 496 צפיות
אני מחפש לקנות יונדאי טוסון PREMIUM שנת על 2017 שנכנס בתקציב והתחלתי לראות לא מעט שמפרסמים PRIME PLUS שנת 2018 באותו מחיר. מה אני מפספס? האם הPRIME PLUS נחות מהPREMIUM של 2017 בצורה כלשהי? מצרף קישור להשוואה בין שני הדגמים: https://www.icar.co.il/compare/?compare-version[]=16674&compare-version[]=16776
הודעה אחרונה מאת raz999, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 446 צפיות
אני לוקח רכב מחברת טרייד אין באיזור גלילות. הם הציעו לבדוק במכון בגלילות אבל נראה לי שזה משחק מכור. מישהו מכיר מכון אחר טוב באיזור? הרצליה, רמת גן, פתח תקווה...
הודעה אחרונה מאת אסף3008, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 585 צפיות
שלום לכולם, במהלך חיפושים שלי ברכבים נתקלתי ברכב מסוג יונדאי i30 שנת 2012 שהכל היה נראה בו פיקס חוץ מהעובדה שבעל הרכב החליף מנוע (שעשה 7000 ק״מ) הרכב עצמו עשה 134 אלף ק״מ, לאחר בירורים בעל הרכב אמר לי שבגלל שנקרעה לו רצועת מנוע ולאחר שהחליף אותה בטעות ברצועת מנוע לא מקורית אז גם היא נשחקה ומסתבר שהבעיה הייתה בתושבת מנוע אז בעל הרכב אמר לי שבחר להיות בראש שקט ולהחליף את כל המנוע וכמובן יש לו את כל התעודות ושטר מכס. עכשיו השאלה שלי האם זה הגיוני להחליף מנוע בגלל החלקים האלה ואם כן יש אפשרות לבדוק שהחלקים האחרים לא נשחקו? תודה לעונים 🙏🏻
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 740 צפיות
שלום. אשמח לדעת האם השמועות אכן נכונות לגבי רכישת רכבים מחברות השכרה/ליסינג, חלק מהרכבים גם שייכים לפרטים. - האם המידע שאני מקבל על רכישת הרכב אמין ? - יש מצב שהם עושים קומבינות, טיוח, למשל שינויי קלומטראז ברכב על מנת למכור ?
הודעה אחרונה מאת noam76, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 467 צפיות
שלום חברים, אני מתכנן לרכוש רכב משומש קטן. (אנחנו זוג מאזור המרכז) תקציב כ35K אלף שקלים אבל לא יותר מ40K שיקולים חשובים: בטיחות, אמינות גבוהה של הרכב, נוחות סבירה לכל הפחות (לא נדרש להיות fancy אבל לא הנדסת אנוש זוועתית ורעש בלתי בסביר) וצריכת דלק באמינות הכוונה שפרט לטיפול שנתיים, מקווה לא לראות מוסך אני גר במרכז. צפוי לנסוע מספר נסיעות בשבוע של כ20קמ. חלק ניכר מהשימוש יהיה לנסיעות מחוץ לעיר בסופי שבוע. מוכן גם לנסוע בידני אם זה יכול להביא לשדרוג משמעותי בשאר התנאים על חשבון נוחות נהיגה באוטומטי 1.על איזה רכב הייתם ממליצים? וגם.. 2. האם הייתם קונים רכב שאיננו מבעלות פרטית (ליסינג או מגרש רכב?) תודה רבה !