Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

A1 או מאזדה 2?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן

כבר תקופה שאני עוקב אחרי השוק הפרטי ומחפש את אחד מהרכבים הנ"ל עם נתונים טובים (a1 15-16 או מאזדה 16-17) ולא מעוניין לגשת לסוחרים או למגרשים, סולד מזה..

בהתאם לתקציב שלי 60-70K שזה דיי המחירונים, ולא מוצא משהו שמדבר אלי מבחינת נתונים, ואם כבר מצאתי מתברר שהרכב עבר מספר לא מבוטל של מכות וחלקים שהוחלפו.

עדיין מתלבט באיזה רכב מבינהם כדאי לי להתמקד- רכב לצעיר ממוצע 15-18K בשנה, נוסע גם בעיר וגם מחוץ לעיר, רוצה להנות מהאוטו, חווית נהיגה.

נסעתי על מאזדה 2 של חבר , היא הרגישה טוב , מאובזרת נהדר, ישיבה נוחה ומגיבה טוב.

את האאודי לא יצא לי לנסות, אך כן נהגתי בעבר על רכבים מהקונצרן, ה1.0 טורבו מגיב יפה, ה-DSG קצת מציק בתחילת נסיעה וצריך קצת לדעת לנסוע איתו כדי לא לשחוק אותו.

הפחד שלי הוא באמת לשחות בהוצאות של האאודי, למרות שכן חשוב לי להנות מהרכב שאני קונה. הטורבו והגיר זה סיכון ממשי לעומת המאזדה

ברור לי שעל איכות משלמים יותר, השאלה כמה *יותר* זה באמת יעלה לי. 

מה אתם חושבים ?

עריכה אחרונה על ידי alonhq
פורסם

מצמדים זה 3500 שקל מח גיר גם עולה בערך אותו הדבר.

לפי מה שנראה לי אפשר לצפות להחלפה אחת של אחד מהם במשך התקופת אחזקה של הרכב אצלך זה לא נורא ומייקר את החזקת הרכב אולי ב120 שקל בחודש. 

מצד שני המאזדה 2 לדעתי לא נוםלת מהА1 לא באיכות חומרים ולא בהרגשת הפרימיום

פורסם

כדאי לברר לגבי אחריות מורחבת למוח גיר ומצמדים של צ'מפיון (פנה למרכז שירות או בטלפון). 

למשל היתה לי גולף 2014, האחריות עד אוקטובר השנה.
אם אתה מעוניין ב a1 בגלל האיכות והעיצוב אולי כדאי לבדוק גם את הפולו. 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 4 שעות, Gavrik כתב:

מצמדים זה 3500 שקל מח גיר גם עולה בערך אותו הדבר.

לפי מה שנראה לי אפשר לצפות להחלפה אחת של אחד מהם במשך התקופת אחזקה של הרכב אצלך זה לא נורא ומייקר את החזקת הרכב אולי ב120 שקל בחודש. 

מצד שני המאזדה 2 לדעתי לא נוםלת מהА1 לא באיכות חומרים ולא בהרגשת הפרימיום

בדיוק בגלל זה אני אומר לעצמי אולי כדאי לרדת מהעץ וללכת על מאזדה שזה "הבטוח" מבין השניים ופחות הרפתקאות. 

לפני 1 שעה, mcshmupi כתב:

כדאי לברר לגבי אחריות מורחבת למוח גיר ומצמדים של צ'מפיון (פנה למרכז שירות או בטלפון). 

למשל היתה לי גולף 2014, האחריות עד אוקטובר השנה.
אם אתה מעוניין ב a1 בגלל האיכות והעיצוב אולי כדאי לבדוק גם את הפולו. 

בדקתי, אמרתי לעצמי שאם אני כבר הולך על הקוצנרן זה רק אאודי. מה המחיר לאחריות כזו?

פורסם

האחריות המדוברת היא אחריות שניתנה במסגרת תביעה יצוגית אם אני זוכר נכון, והיא תקפה רק על הגיר לרכבים שיוצרו לפני תאריך מסויים (אין לי מושג איזה).

אין לי נסיון עם המאזדה 2 החדשה בכלל, אבל עם ה-A1 כן.
מהנסיון שלי עלויות האחזקה לא נוראיות, אבל הרכב אצלי רק שנה, איכות ההרכבה והנסיעה בהחלט גבוהות ואין בעיה לשייט עם הרכב מחוץ לעיר במהירויות גבוהות בנוחות שלא תבייש רכבים גם מקטגוריה גבוהה יותר.
שים לב שבהתאם לגיל שלך עלויות הביטוח עשויות להיות מעט גבוהות, בנוסף לא מעט רכבים הגיעו ברמת איבזור נמוכה יחסית (לא בטוח שבמאזדה המצב טוב יותר).
אני מאמין שאם תלך על ה-A1 תהנה מרכב שמרגיש מעט זריז יותר (בגלל הטורבו), בעיקר אם תלך על המנוע הגדול יותר.
סביר להניח שלאורך תקופה המאזדה 2 כן תהיה זולה יותר, השאלה האם הערך המוסך של האאודי שווה לך את ההפרש.

ד״א בהחלט שווה לך לבדוק את הפולו, גם הוא רכב איכותי עם מכלולים זהים/דומים לאאודי.
ההבדל הוא בעיקר בעיצוב ובמנוע אם תלך על המנוע הגדול.

בהצלחה!

Sent from my iPhone using Tapatalk

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם (נערך)

האחריות ניתנה בעקבות הסדר פשרה עם צ'מפיון בעקבות תביעה ייצוגיות.

הוא מתייחס לרכבים בשנתונים 2013-2016, לבעלי רכבים הכלולים בהסדר נשלח מכתב. 

ניתן לקרוא את ההסדר:

https://www.championmotors.co.il/wp-content/uploads/2019/12/הסדר-פשרה-DSG.pdf

בנוסף ניתן לבדוק זכאות באתר לפי מספר רכב 

https://hesder-dsg.champ.co.il/

ייתכן והבעלים הנוכחי של הרכב כבר מימש אותו או קיבל החזר באמצעותו.

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

• תוכן חדש...