ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 857 צפיות
שלום לכולם אני יודע שמדובר ברכבים מקטגוריות שונות וברמת מחירים שונה, אבל בכל זאת מצאתי את עצמי מתלבט בין שניהם. האמת בחיים לא האמנתי שרנו תיכנס אי פעם למערכת ההתלבטויות שלי, כי אני די סולד מצרפתיות, אך כשנכנסתי לקליאו החדשה לא יכלתי להתעלם מהרגשת תא הנוסעים הסופר מפוארת. אז עם כל זה שהקונה זה ג׳יפון והקליאו זה סופר מיני, מצאתי שמבחינת מרווח אין הרבה הבדלים ביניהם, וגם תא המטען די דומה. מה שמפחיד אותי בקליאו למשל אלו 3 דברים: 1) אמינות הגיר שנשאלת השאלה האם בדור הזה שופרה האמינות? 2) האם המזגן שופר ביחס לדור הקודם. 3) סחירות: אני יודע שהיונדאי תשמור טוב יותר, אבל השאלה היא פה אם אני לא מפסיד את המכנסיים.. …
הודעה אחרונה מאת roy007, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 503 צפיות
שלום לחברים בפורום, אשמח לעצתכם, הבן שלי משרת בירושליים ונוסע כול יום ממודיעין וחזרה לבסיס דרך 443 , הוא חוזר למודיעין ואז נוסע אחכ לתל אביב יום יום לאימונים ! וחזרה למודיעין, מחפש עבורו רכב שבסיסו אמין ובטיחותי (בגלל הנסיעה הלא פשוטה בעיקר לבסיס*) וכמובן יחסית חסכוני בגלל הק"מ הרבים שנוסע. בסוף שבוע האחיות שלו גם חוזרות מהצבא ואז שלושתם יסעו עליו ופה יש דגש על משהו שיהיה קצת יותר מעניין לצעירים :) אני מוכר פולקסווגן טיגואן 2012 ורוצה להוסיף גג 20 אלף כלומר תקציב כ 70 אלף גג ! עדיפות להמלצה לרכב קטן ואולי היברידי ? תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת שלומי97, -
- 12 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אין כרגע עדיפות לידני/אוטומטי הנעה אחורית/קדמית, בעיקר למחפש לשמוע הצעות מה קיים בטווח מחירים האלה בדגש על אמינות
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 825 צפיות
אנשים יקרים מבקש חוות דעת על פיז'ו 208. ראיתי שיחסית לשנתון שלהן הן מתומחרות נמוך יחסית. מתעניין ספציפית על שנים 2015-2017 , תקציב עד 45K איך הן מבחינת אמינות ? חסכוניות ? מה ההבדל בין מנוע 1200 ל 1600 ? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת FLaW, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 621 צפיות
לילה טוב , אני מחפש רכב שיעשה נסיעה כל יום הלוך חזור מבית שמש לירושלים. חשבתי על הונדה ג'אז הייבריד / טויוטה יאריס הייבריד. האם ללכת על הייבריד? או רגיל? חשוב מאוד צריכת דלק נמוכה ואמינות של הרכב. תקציב בערך 30000-35000
הודעה אחרונה מאת אמיל221, -
-
היי, כבר כתבתי כמה פוסטים בנושא ועכשיו זה זמן המאני טיים. במאי הזמנתי את הפיג׳יו 2008 פרימיום עם סאן רוף לאחר איחור מאוד גדול מצד היבואן האוטו מגיע לישראל ב25 לאוגוסט. לאחרונה התחלתי להתלבט שוב בינו לבין הסקודה וכדי שאני לא יצא בידיים ריקות הזמנתי גם את הסקודה 1.5 סטייל שמגיעה לישראל ב20 לאוגוסט,כך שהזמן המסירה יהיה דומה. בהתחלה הרגשתי שהפיג׳יו מיוחדת יותר היום לאחר שעברה ההתלהבות הראשונית מרגיש לי שהסקודה פרקטית יותר. מה אתם ממליצים,מבולבל מאוד! הסקודה יקרה יותר ב2000 ש׳ח. אנחנו זוג ללא ילדים(בעתיד הקרוב כנראה יהיו) זה יהיה הרכב היחיד בבית אשתי נוסעת משהו כמו -25k 20k בשנה בעוד שנה בערך הנסיעות ירדו בחצי לפחות תודה …
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 618 צפיות
היי ערב טוב! ניסיתי לחפש פה בפורום אבל לא מצאתי המלצה חד משמעית. חוץ מקומפיוטסט או טכנוטסט יש מכון אחר שעושה בדיקה בצורה יסודית ואמינה? מ.מ.מ לצערי סגור. אם אין המלצה אחרת אז מה עדיף, קומפיוטסט או טכנוטסט? תודה.
הודעה אחרונה מאת imprezadude, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 726 צפיות
שלום לכולם, לרכב יש מוניטין אמינות של שנים בארץ. בנוסף הוא נוח מאוד ובטיחותי. מנסה להבין למה הוא לא נפוץ כ"כ כמו שאר המשפחתיות ויש לו נתח שוק מאוד קטן? האם זה רק בגלל העובדה שהוא סובל מתדמית של רכב של מבוגרים בלבד?( שלא נאמר זקנים ) הכי כרכב יד שנייה הוא רכישה די טובה... אשמח להארות.... תודה.
הודעה אחרונה מאת פאביה, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 951 צפיות
שלום לכולם החלטנו לרכוש רכב. התקציב הוא 40k - ניתן למשוך עד 45. הנסועה תהיה כ12 ק״מ יומי בגוש דן + נסיעות ארוכות יותר בסופי שבוע של כ-100 קמ. בממוצע הייתי אומר שהנסועה תהיה כ7000 קמ בשנה. מבין המכוניות שעברנו עליהן מה שהיה נראה לנו מתאים: סקודה פאביה קיה ריו פורד פיאסטה אופל קורסה פולקסווגן גולף כולן בגרסאות האוטומטיות שלהן, שנת 2014 וצפונה. המלצות מה עדיף? ממה להתרחק? למה לשים לב? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Ghost93, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
זקוק לעזרת חברי הפורום וחוכמת ההמונים. נסיבות החיים מאלצות אותי לחפש רכב, התקציב מוגבל מאוד, גג עד 10k, ואם אפשר פחות מה טוב. העדיפות לרכבי מיני/סופר מיני. יש להודות שאני לא מספיק בקיא על מנת לבחור לבד, הרכבים בתחום המחיר הנ'ל נעים בין משומשים מאוד למשומשים מדי. איך בוחרים נכון רכב בתקציב כזה? האם יש המלצות על דגמים ספציפיים שידועים באמינותם לאורך זמן? על מה כדאי לשים דגש בבדיקה של רכב זקן? פרט למובן מאליו כמו יד, טיפולים, תאונות וכו', האם יש פרטים מסוימים שהייתם ממליצים להפנות את תשומת הלב אליהם? האם יש דגמים מסוימים שאתם חושבים שכדאי להתרחק מהם לחלוטין? ובכלל, כל עצה שיש לבחירת רכב בסכום כזה ובשנתון רלוונטי תתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת admtaynov13?, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, אני מתעניין בקניית אלפא בררה 3.2 ואשמח לקבל חוות דעת על הרכב מ-2 אספקטים: 1. המלצות / דיס המלצות לכדאיות של קניית הרכב (לא מצפה לתגובות שהרכב משתלם, זול לאחזקה ונטול תקלות, בכל זאת יש לי קצת מושג לקראת מה אני הולך). מה שכן, אני אשמח לנתונים יותר פרקטיים מאנשים שמכירים טוב את הרכב, כמו עלויות טיפולים, צריכת דלק, תקלות כרוניות נפוצות ועלויות לתיקונם וכו'.. 2. מה כדאי לבדוק נקודתית ברכב לפני הרכישה? האם יש דברים שכדאי לשפץ / להחליף / לתקן מיד ולא לחכות שיתבלו ויגרמו נזק נוסף? אני חושב אולי להשקיע בפרויקט שיפוץ כללי בשאיפה שיתן לי תקופה של שקט מתקלות. ועוד שאלה, מה אתם חושבים על תוכנת ניהול מנוע לרכב הנ"ל (+ אולי תוכנה לגיר), למטרת חסכון…
הודעה אחרונה מאת motek, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן כבר כמה חודשים שאני אוכל את עצמי מבפנים על הרכב הזה ולא מצליח להגיע להחלטה מצד אחד מכל מה ששמעתי עליו הבנתי שהוא רכב החלומות הרכב שלא מפסיקים לחייך כשנוהגים בו ומצד שני אני קורא הרבה שאומרים שמה שהוא מציע לעומת המחיר אינו משתלם התסכלתי על עוד רכבים שאנשים המליצו כמו הפיגו 208 כמעט בחצי מחיר אבל משהו בה לא עושה לי את זה וכששמעתי בפעם הראשונה את האבארט הסתכלתי אחורה ופשוט התאהבתי כמו ילד בן 14 יש כאן מישהו עם ניסיון קודם עם האבארט שיכול לעזור לי להגיע להחלטה?
הודעה אחרונה מאת Anatoli999, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 505 צפיות
שלום אנשים טובים. אשמח להמלצות. מחפש רכב קטן (לא הכי קטן). בסגנון האצ'בק (ענייני חנייה בתל אביב). חסכוני. אמין. ק"מ עד 90K , החל משנת 2014. תקציב - עד 45K. רכבים כמו פיקנטו או ספארק קצת 'צפופים' מידי. רכבים שאני מתלבט לגביהם (אשמח להמלצות אחרות אם יש). קליאו , טויוטה יאריס , גולף. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת danig1, -
-
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הי מצרף בדיקה של הרכב מה דעת המומחים ? הרכב גמה 97 ק"מ 2016 הכשרה יד ראשונה
הודעה אחרונה מאת vogash, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 685 צפיות
היי,אם אני מוכר רכב.לא בטוח אם זה הכי משנה אבל אשאל בכל מקרה .. מתי לבטל את פוליסת הביטוח על הרכב? ישר אחרי העברת הבעלות? רגע לפני העברת הבעלות?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש לי רישיון על ידני מזה עשור אך אין לי ניסיון על הכביש. מלבד זה שעשתי לאחרונה רישיון על אופנוע A1. אני צריך רכב ללימודים ועבודה באזור 204 ק"מ בשבוע. אני כבר לא יכול עם האוטובוסים. הם גמרו לי על החיים. אני מעדיף רכב אוטומטי. ניראה לי סיוט לנסוע עם הילוכים בעיר. אך במידה ומקבלים רכב משמעותית טוב יותר אתפשר. אשמח אם יהיה אפשר לנסוע איתו מידיי פעם מהמרכז לצפון. חשוב לי אמינות, לא יקרה לתחזוקה, בטיחות, וכמובן חסכון בדלק. התקציב 30 אלף, במידה ומקבלים רכב משמעותית טוב יותר אהיה מוכן לטוח את התקציב עד ל-35 אלף. *לא סקודה פאביה - לא מתחבר לעיצוב תודה
הודעה אחרונה מאת ZvikH, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 782 צפיות
היי חברים, אשמח לעזרתכם על המלצה על רכב אמין עם 7 מקומות ותא מטען גדול שעגלת תאומים יכולה להיכנס בו. בנוסף בכל הכיסאות האחוריים צריך להיות כיסא ילד/כיסא תינוק. התקציב שלי הוא עד 80 אלף.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן מחפש לקנות מכונית קטנה/משפחתית שתהיה טובה אמינה וחסכונית. עומד לנסוע מרחקים ומחפש משהו מודרני שיהיה כיף לסוע עליו. לא משנה לי אוטומטי או ידני (אפילו עדיפות לידני) עד אזור ה40k. מה שצד את העיניים שלי בהתחלה זה פורד פוקוס 2016 (עם מנוע האקובוסט) אבל הבנתי שלא כל-כך אמין ואוכל מלא דלק. פיג'ו 208 2016 עם מנוע 1.2 טורבו אבל נשמע שיש בעיה של רעידות לאיכות טיפולים לא גבוהה של המוסך המרכזי (שרובם טיפלו בו בתקופת האחריות...) או את ה1.6 דיזל e-hdi ידני שאין עליו הרבה חוות דעת ממה שמצאתי... אשמח אם מישהו יוכל לעזור/לעשות סדר ותת עוד אופציות שלא הצעתי
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה שנכנסתם לפוסט, אני מחר צריך להגיע לסוכנות טויוטה כדי לרכוש אוריס היברידית מודל 2015 אך צורה חדשה של 2016. מצרף בדיקת קנייה - גיליתי שהוחלפה שמשה קדמית + בדקתי הסטוריית טיפולים וגיליתי שהוחלפה דלת וכנף. ניסיתי להוציא מידע ממאגר הסליקה אך הרכב רשום כעת על הסוכנות ולכן לא הצלחתי (קיבלתי צילום רישיון רכב עם פרטי הבעלים הקודם) מחיר מבוקש: 79,000 ש"ח אשמח לשמוע דעה היסטוריה 62-318-32.pdf
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 477 צפיות
שלום, אני עובד במרכז ועובר לגור בצפון, ואני צריך רכב מתאים לנסיעות יחסית ארוכות לעבודה. ביום אני אמור לנסוע בערך 88 קילומטרים לכיוון (176 בסה"כ) וזה יהיה בין 3-4 ימים בשבוע, על איזה רכב הייתם ממליצים ? תקציב: 30-40 אלף לא אכפת לי אם זה ידני או אוטומת, העיקר שיהיה רכב שיחזיק מעמד ויעשה כמה שפחות תקלות, ולא יצרוך הרבה דלק. הרכב לא מיועד למשפחה אז לא צריך להיות גדול, חשבתי על יונדאי i20, מה אתם חושבים זה מומלץ? שמעתי גם שהשברולט ספארק טוב, אשמח לשמוע המלצות, אם יש רכב מאוד מומלץ אבל עולה יותר מהתקציב שציינתי, אשמח לשמוע גם. תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מתעניין בקניית שברולט אפלנדר יד שניה אני רוצה את הרכב עם כל המעלות שלו - אבל מעניין אותי מהם החסרונות - חות מצריכת דלק לא לעניין אמינות - רמת טיפולים, ובעיקר מערכת גפם אמינה שלא הורגת יותר מדאי את הרכב ובכלל מידע על מערכת גפם תודה מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת 123770, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 755 צפיות
היי מבקש לדעת מה זה אומר בפועל לגבי הרכב אני ככל הנראה הולך על ספורטאג דיזל יד1 0 קילומטר. האם זה אומר שהרכב שכב בנמל כשנה ועבר יד בלית ברירה ? או האם זה אומר שהרכב נרכש על ידי חברת הליסינג מהיבואן ? תודה
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 762 צפיות
מתעד לקנות רכב בין שנתיים. יש עוד שנה אחריות. ביצע 2 טיפולים עד כה. אחד בכל שנה במוסך מורש עלות הרכב כמעט 95000. ברור לי שתמיד יכתבו משהו בבדיקה אבל הרכב גם ככה באחריות וכל דבר לא תקין גם ככה יתוקן. מתלבט רק בקטע של אולי ימצאו שעבר תאונה. אולי ה 500 שח יתנו לי ראש שקט?
הודעה אחרונה מאת דני 9999, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
אנו צריכים רכב משפחתי ממוצע, בפעם הראשונה חשבתי על ליסינג פרטי במקום רכישה, בדקתי את הנושא בעבר, ולפי החישובים (למיטב זכרוני), הנוחות של הליסינג הפרטי (תלוי איזה בדיוק כמובן) עולה כ 10%, כלומר, תמורת החסכון בכאב הראש ברכישת רכב, ובעיקר במכירתו (במיוחד בשוק שמוצף ברכבי ליסינג יד שנייה), משלמים כ 10% תוספת על פני העלות שאשלם ברכישת רכב. נתקלתי בכתבה הבאה, עדכנית יחסית: https://cars.walla.co.il/item/3347066 1. אם אני מבין נכון, אז ההבדל הוא הרבה יותר מ 10%, בסביבות 30%, האם באופן כללי 30% הוא מספר הגיוני יותר להשוואה בין רכישת רכב משפחתי לבין ליסינג פרטי? (ההשוואה היא כמובן בין רכבים חדשים בין כל אופציה) 2. ליסינג פרטי זה בעקרון …
הודעה אחרונה מאת ExtraSi, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 637 צפיות
הייתם ממליצים על MG350?
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 491 צפיות
זוג + שני ילדים . משתמשים ברכב בעיקר לנסיעות לעבודה וביקורים משפחתיים בשבתות . לפעמים נסיעות רחוקות לטיולים. עד היום היה לנו קיה ריו 2011 . מחפשים בעיקר אמינות . עם הקיה נתקענו פעמיים באמצע נסיעה בכלל לא נעים . בנוסך אשמח לדעת אם עדיף לקנות ביד 2 פרטי או דרך חברות כמו שלמה סיקט וכד ולבצע טרייד אין. פעם ראשונה שקונים ומוכרים. תודה !
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 555 צפיות
שלום אני מחפש רכב משפחתי בתקציב 50-60 אלף. מיועד לנסיעות בעיר ובינעירוניות בערך 15000 ק״ם בשנה מחפש רכב אמין וחיסכוני בדלק.
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לעזרתכם ברכישת רכב מיד 2 ברצוני לקנות רכב מיד 2. הדרישות: תיבת הילוכים אוטומטית שנים 2011-2014 מחיר 9000-22000₪ אמינות שתהיה טובה, לא בהכרח מצויינת אך לא גרועה. רכב נוח חסכוני עד 150,000 ק"מ עד יד שלישית בלבד ועכשיו השאלות: 1. האם 150,000 קמ לדעתכם נחשב הרבה לרכב מהסטנדרטים שציינתי? 2. האם תיבת הילוכים רובוטית תקפה גם לרישיון אוטומטי והאם כדאי לקנות? 3. אשמח שתמליצו לי על רכב מתוך הרשימה- סיטרואן C אליזה שברולט קרוז פיג'ו 301 פורד פוקוס סטיישן/סדאן MG 350 סיטרואן C4 רנו פלואנס פיג'ו 3008 שברולט סוניק פיג'ו 508 אופל…
הודעה אחרונה מאת מתעניין123, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
שלום לכולם , אבקש לדעת חוות דעת כללית על הרכב הנ"ל . צריכת דלק ? טיפולים ? אמינות ? וכו' ... תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 10 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום... ברצוני לדעת האם יש רכב משנת 2014 והלאה...עד 70000 שח ...שהוא אמין לא יקר בטיפולים ..ומהיר...עושה 0 עד 100 עד 6 שניות ולא מעבר. (עדיף גם מהיר עד 5שניות.. בהאצת ביניים של 80 עד 120 קמש בעקיפה) יש חיה כזו?
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו,
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 898 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- davemustaine87
- Moshe c
- Igalz
- אריה שאג
- David32
- לומד לתקן
- Haim_gds
- natco
- meny5
- itamar_by
- GKME
- mikyl