Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ הקנייה עד 40k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

מחפש לקנות מכונית קטנה/משפחתית שתהיה טובה אמינה וחסכונית. עומד לנסוע מרחקים ומחפש משהו מודרני שיהיה כיף לסוע עליו. לא משנה לי אוטומטי או ידני (אפילו עדיפות לידני) עד אזור ה40k.

מה שצד את העיניים שלי בהתחלה זה פורד פוקוס 2016 (עם מנוע האקובוסט) אבל הבנתי שלא כל-כך אמין ואוכל מלא דלק. פיג'ו 208 2016 עם מנוע 1.2 טורבו אבל נשמע שיש בעיה של רעידות לאיכות טיפולים לא גבוהה של המוסך המרכזי (שרובם טיפלו בו בתקופת האחריות...) או את ה1.6 דיזל e-hdi ידני שאין עליו הרבה חוות דעת ממה שמצאתי...

אשמח אם מישהו יוכל לעזור/לעשות סדר ותת עוד אופציות שלא הצעתי

פורסם

בחירה קשה.

קדום כול רכב דיזל ידני יחסוך לך כ200 שקל בחודש בחסכון על דלק ויהיה אמין יותר מבנזין לכן הייתי במקומך מעדיף דיזל.
אבל מניסיון עם ה208 ועם סופרמיני בכללי לאופי הנסיעה שלך הייתי ממליץ להתמקד בקטגוריה אחת מעלה (משפחתיות) מהסיבה הפשוטה שלסופרמיני מתחילים רעשי רוח ב100 קמ"ש+ (ספציפית ב208 ב110 קמ"ש) והן פחות נעימות לנסיעה בבין עירוני בהשוואה למשפחתיות.

הבעיה היא שהמשפחתית דיזל היחידה שאני רואה שרלוונטית בתקציב שלך היא הסיטרואן C4 קקטוס שהיא קצת בקטגוריה משל עצמה ולא תתאים לכולם וגם כן לא ממש מצטיינת מבחינת בידוד הרעשים (יותר טוב מה208 אבל יחסית לקטגוריה לא טובה)

מצד שני אתה יכול למצוא ב40 308 אוטומטית עם מנוע בנזין 1.2 טורבו, רכב מאוד נעים לנסיעה בין עירונית ומצטיין בבידוד רעשים שיהיה יותר מפנק באופי הנסיעה שלך בהשוואה ל208 ולקקטוס אך בסופו של יום המנוע שלה פחות אמין ופחות חסכוני (כיאה למנוע בנזין נגד דיזל)

לדעתי זאת התלבטות קשה אבל הייתי מתמקד בקקטוס נגד 208 דיזל ידנית ונגד 308 בנזין אוטומט.

אגב לחלק מהצרפתיות הדיזליות יש בעיה עם המיכל אוריאה אני מציע שתבדוק את העניין ברכב שאתה בוחר לעצמך כי הסיפור דיי יקר לתיקון.

פורסם

לגביי 208 - הדיזל לא נחשב מנוע בעייתי ונותן ביצועים טובים לצד צריכת דלק טובה מאוד. אם תמצא אחת כזו במצב טוב שווה לשקול לרכוש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הבעיה היחידה המנועי 1.2 טורבו של פיגו זו רצועת טיימינג שמתפוררת (יושבת ב"תוך" המנוע וסותמת את משאבת השמן)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, Gavrik כתב:

בחירה קשה.

קדום כול רכב דיזל ידני יחסוך לך כ200 שקל בחודש בחסכון על דלק ויהיה אמין יותר מבנזין לכן הייתי במקומך מעדיף דיזל.
אבל מניסיון עם ה208 ועם סופרמיני בכללי לאופי הנסיעה שלך הייתי ממליץ להתמקד בקטגוריה אחת מעלה (משפחתיות) מהסיבה הפשוטה שלסופרמיני מתחילים רעשי רוח ב100 קמ"ש+ (ספציפית ב208 ב110 קמ"ש) והן פחות נעימות לנסיעה בבין עירוני בהשוואה למשפחתיות.

הבעיה היא שהמשפחתית דיזל היחידה שאני רואה שרלוונטית בתקציב שלך היא הסיטרואן C4 קקטוס שהיא קצת בקטגוריה משל עצמה ולא תתאים לכולם וגם כן לא ממש מצטיינת מבחינת בידוד הרעשים (יותר טוב מה208 אבל יחסית לקטגוריה לא טובה)

מצד שני אתה יכול למצוא ב40 308 אוטומטית עם מנוע בנזין 1.2 טורבו, רכב מאוד נעים לנסיעה בין עירונית ומצטיין בבידוד רעשים שיהיה יותר מפנק באופי הנסיעה שלך בהשוואה ל208 ולקקטוס אך בסופו של יום המנוע שלה פחות אמין ופחות חסכוני (כיאה למנוע בנזין נגד דיזל)

לדעתי זאת התלבטות קשה אבל הייתי מתמקד בקקטוס נגד 208 דיזל ידנית ונגד 308 בנזין אוטומט.

אגב לחלק מהצרפתיות הדיזליות יש בעיה עם המיכל אוריאה אני מציע שתבדוק את העניין ברכב שאתה בוחר לעצמך כי הסיפור דיי יקר לתיקון.

קודם תודה!

אתה יודע אם יש בעיות גם ב1.2 של ה308 או רק ב208 (למרות שזה אותה חברה/מנוע)?

לגבי הקקטוס לא ממש אהבתי אותו אז הוא דיי יורד מהפרק... 

האם יש עוד רכבים מחוץ לקונצרן PSA ששווה להסתכל עליהם (VAGים למיניהם)?

עריכה אחרונה על ידי Theshap
פורסם

כן כול מנועי ה1200 של PSA (פיגו סיטרואן) סובלים מבעיית רצועת התזמון. מה שכן במידה והבעיה לא הוזנחה החלפת רצועת התזמון אמורה לפתור אותה לאלתר מכיוון שהחל מ2018 יש רצועה מדגם חדש שאין לו את בעיית ההתפוררות.

בתקציב שלך אתה יכול למצוא אולי קליאו רובוטית דיזל 1.5 אבל גם היא תסבול מרעשי רוח מעל ל100 קמ"ש היא פחות נוחה מה208 והגיר שלה בעייתי.
אולי תוכל למצוא פלואנס דיזל ידנית לא ממש כיף לנהיגה אבל נוח מאוד לנסיעה בין עירונית חסכוני ואמין הבעיה שזה רכב דיי נדיר וקשה למצוא אחת שלא טחנו אותה.

איביזה ידנית 1.2 יכולה להיות גם אופציה היא חזקה וחסכונית אבל לא ממש כיפית לנהיגה ופחות טובה מה208 בכול מה שנוגע לבידוד רעשים נוחות ואיכות חומרים ולמנוע שלה יש מחלה עם הטיימינג שצריך לבדוק את העניין שלו (אומרים שיש קיט טיימיינג חדש שפותר את הבעיה) אבל מעבר לטיימינג היו תלונות גם על תקלות אחרות במנועים הללו.

אגב במעט שכחתי יש את הC4 עם מנוע 1.2 טורבו כמו ל208 ול308 היא נוחה מאוד קצת פחות טובה בנסיעה בין עירונית ובידוד רעשים מה308 אבל הרבה יותר זולה ממנה 

פורסם (נערך)

הוחלט על 308 סטיישן 2015 לאחר החלפת טיימינג ואחריות שנתיים. כמובן שאעדכן בהמשך רשמים, תודה לכולם! :)

עריכה אחרונה על ידי Theshap
  • תוכן חדש...