ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, האם חברת ליסינג לפני שמוכרים את הרכב חייבים לטפל בכל הליקויים בדוח בדיקה? לי אמרו רק מכנית ולא קוסמטית או צמיגים. תודה.
הודעה אחרונה מאת BadCop, -
שלום קוראים לי מתן אני חדש פה :) רציתי להתייעץ לגבי רכישת רכב , מעניין אותי ביצועים ויופי של הרכב בעיקר....כמובן שגם נוחות טכנולגיה ואני רוצה לדעת לגבי מה הכי משתלם והכי אמין אני רוצה לקנות ככל הנראה אחד מהשניים : 1.לאון קופרה 2016 - בין 40 - 70 ק"מ הטווח מחירים שלה היא בין 135 - 160 למיטב הבנתי - הפחד שלי לגבי הקופרה שהמחירון שלה יצנח מהר ושאני אמצא את הרכב מהר, או שנסעו ברכב בצורה פראית ואימצו את המנוע , שיפורים שהיו ואי אפשר לדעת. (הסוכנות אמרה לי שאני אקבל מחירון פחות 5000שקלים מתי שארצה להחזיר את הרכב) 2.מזדה 3 ספיריט 2020 - חדשה מהחברה במימון עם אפשרות להחליף את הרכב במחירון לאחר 3 שנים אשמח לעוד הצעות תודה.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 971 צפיות
מעוניינת לרכוש רכב חדש מסוכנות. התלבטות בין ניסאן מיקרה החדשה לבין אופל קורסה אלגנס...
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 476 צפיות
איזה רכב מהכותרת עדיף, אם גרים בתוך עיר, נוסעים לעבודה, בסופ"ש מטיילים בטבע. לא נשתמש ביכולת הפלאג אין, כי אין אפשרות להשתמש בזה. הבחירה בין רכבים אלו עקב עלות חודשית די זהה.
הודעה אחרונה מאת NP1, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 587 צפיות
טויוטה פריוס 2009 , ראיתי כמה דברים מוזרים כמו קפיצה בטיפול בין 30 ל 60 אלף, הבעלים הראשונים היו פרטי ואז אחרי פחות משנה זה רשום על שם חברה בע"מ. והרכב אצלם במשך 5 שנים (יש סיכוי שהיה אצל אדם פרטי בחברה?), ואז עובר לבעלים פרטי למשך 2 שנים. עברתי בינתיים רק על חלק ממה שיש פה, אני יעבור בהמשך על שאר הנתונים. רק רוצה את דעתכם בנושא, אם בעלי פריוס הבודדים באתר, יוכלו לחלוק את דעתם אשמח. הסדר הוא לפי 1 ואז 22 וכן הלאה, העלאתי בתמונות במקום PDF בגלל השמות של הבעלים.
הודעה אחרונה מאת perl1947, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים. מבקש עזרה ברכישת רכב יעוץ לחבר קרוב. תקציב - 30k. גיר ידני בלבד. חשיבות ראשונה לחסכון ואמינות. נוסע 20000 ק"מ בשנה. 60% מחוץ לעיר. בחור גרוש, רוב הנסיעות לבד או מקסימום 2,3 אנשים. הוא חושב על אחד מהרכבים שלהלן: פיג'ו 208 מודל - 2014,2015 גרסת אקטיב בלבד. פיג'ו 2008 אותו כנ"ל. רנו קליאו עם המנוע 0.9 מודל 2014. רנו קפצ'ור אותו מנוע, מודל 2014. קיה ריו מודל 2014,2015. דאצ'יה סנדרו סטפוואי 2015, רמת גימור לאוריט. אפשר אולי להגיע גם למודל 2016. דאצ'יה דאסטר 2015 (רמת גימור פרסטיז') ואחרון חביב שיכול לבוא בחשבון..רנו מגאן קופה מודל 2014, יש כמה ביד 2 בתקציב זה. …
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
מחפש רכב ראשון 1 2
מאת שביל- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לראשונה החלטתי לקנות רכב אני לא נוסע הרבה אבל לא רוצה לחשוב אם כדאי ליסוע מבחינת דלק לכן חיפשתי חסכונית התחלתי בחיפוש הראשון סיוויק היברידי והפסקתי כששמעתי שהוא ממש חלש ולא חסכוני. המשכתי לאינסייט ועדיין מתלבט בגלל שהוא לא נוח ונמוך וצר בין המושבים. התקציב שלי עומד על איזור ה 20 אך אם יהיה משהו מהנה אקנה גם ב 50 משפחתי רגילה לא מעניין אותיאלא אם כן היא חסכונית או מגאן גרנד קופה שזה ממש יפה וחסכוני אך לא במחיר שלי. ואז הלכתי על חיפוש פלואנס דיזל עדיף ברמת גימור פריוילג אך אני לא יודע מה אמין יותר זה או ההונדה אינסייט?? ואז חיפשתי קצת מנהלים ישנים כמו סיטרואן סי 5 טיוטה קאמרי אם מחשבה להפוך אותו לגז לא יודע מה לעשות [אם יש רכב נוח עם ביצועים} אני יקנה גם בקצ…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני רכישה של רכב מטויוטה סלקט, אני מעוניין להוציא את דו"ח הסליקה. יש את הרישיון בידי, אך כשאני מנסה להוציא את דו"ח הסליקה דרך כרטיס האשראי שלי המערכת מודיעה לי כי אין התאמה בין נתוני הבעלות למספר הרכב ותעודת הזהות. הסוכנות מצדם, משום מה לא מכירים את העניין, אך בכל מקרה לא נראה שמצליחים גם הם להוציא את הדו"ח. אני לא מעוניין לקנות את הרכב לפני הוצאת הדו"ח, מה לעשות? תודה.
הודעה אחרונה מאת TomerLL, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 458 צפיות
ברשיון רשום הבעלים על שם סוחר רכב. וכן כתוב בעלים קודמים 01. הסוחר טוען שהרכב יד ראשונה והוא לא נחשב ליד, ואני אהיה יד שנייה, וברשיון ישאר 01 בעלים קודמים, זה נכון?.
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 621 צפיות
אהלן, מה דעתכם על אאוטלנדר- כרכב משפחתי לטיולים? ממתי יש צורה חדשה ובקרה אדפטיבית? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
מאזדה cx30 - אכזבה 1 2 3 4
מאת Octavia-TSI11-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 54 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
היי, לאור השבחים להם זוכה הדגם הן בארץ והן בחו"ל, חשבתי שה-cx30 קרוב לשלמות. לפני החלטה כה כבדה מבחינה כלכלית הזמנתי נסיעת מבחן ולצערי די התאכזבתי מהרכב. הארגונומיה נכנעת לעיצוב - במקום כפתורים גדולים וברורים לשליטה על המאוורר (=פעולה יומיומית שחוזרת על עצמה כמה פעמים במהלך כל נסיעה) שמו כפתורים קטנים במקום נסתר ולא הבליטו אותם, אבל העיקר שהם יפים. מסך המולטימדיה די צר, יפה - בהחלט, פרקטי - לא (בעיקר בזמן חניה אחורנית). הטמפרטורה של המזגן מוצגת בקטן, לא ממש נוח. המראה המרכזית מאוד קטנה ולא נוחה. מבחינת נהיגה - הרכב יושב בצורה יציבה על הכביש. בזמן פניות בכיכר הרגשתי חוסר תמיכה בצידי הגב. מושב הנהג היה …
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
שלום לכולם לאחר שבשבת האחרונה נגנבה לי המאזדה 3 2016 1.5 האצ׳בק קומפורט עם מעט מאוד קילומטראז׳, התחלתי לחשוב איזה רכב ארצה לרכוש עכשיו. אני מתלבט בין מאזדה 3 2016-17 גירסה ספיריט ומעלה (האצ׳בק) לבין סיאט איביזה 2018 fr ומעלה. למען האמת מאוד נהנתי מהמאזדה שלי, אבל ללא ספק היה חסר לי כוח שאני מאוד אוהב. אני אוהב את המראה של הרכב אבל מרגיש לי שהוא טיפה התיישן ואחרי הכל הוא יצא ב2013. האיביזה לעומת זאת קורצת לי כי היא יצאה רק ב2018 ולפי מה שראיתי הביצועים שלה לא רעים וגם האיבזור שלה נאה בגירסה שציינתי. עם זאת, אני קצת חושש מפני תיבת הDSG שקראתי עליה לא מעט דברים רעים. אני מחפש רכב עם אופי צעיר, מהנה לנהיגה, יפה ומאובזר. אין לי משפחה וגם אין לי בעיות חניה כך ש…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 620 צפיות
שלום! אני חדש כאן.. יש לי משפחה בת 11 נפשות ב"ה בצער רב אני משחרר את המיצובישי ספייסוואגון שעשתה עבודה נפלאה (שנת 2001 300,000 ק"מ והיד עוד נטויה..) אני מחפש רכב גדול. ביומיום אני צריך 8 מקומות אסע כ - 15,000 ק"מ לשנה ברכב הזה יש לי רכב נוסף (שברולט ספארק), לקפיצות קטנות בלי כל הילדים.. חשבתי על סיטרואן ג'אמפי בשנתונים 2011-2014 - יש לכן מושג איך האוטו הזה? יש לכם רעיון אחר בתקציב שבין 40-60 אלף שקל? תודה!! נ.ב. מה אפשר לעשות עם המיצובישי? יש שוק לכאלה רכבים? פירוק? שוב תודה!
הודעה אחרונה מאת save, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 728 צפיות
אהלן חברה, מחפש רכב מראה ספורטיבי קרבי מתאים לחייל לוחם שלא נמצא בבית כל הזמן התקציב הוא באזור ה35,000 ₪
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 516 צפיות
היי, אני מעוניין לרכוש רכב מסחרי בגרמניה המיועד לטיולים בכל אירופה. 1. איזה רכב מומלץ? 2.באיזה אתר כדאי לחפש? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 536 צפיות
נסעתי 6 שנים על גטס 2006 מתוקה ונאמנה. הגיע הזמן להחליף... אני שנים חולמת על הונדה ג'אז, אבל שמעתי שהיא מרעישה, חלשה וההגה שלה מנותק. האם יש דברים בגו? בואו, נסעתי על טרנטה כמה שנים, האם ארגיש שהג'אז חלשה ומרעישה? או שמא זה רק לאניני טעם...? ולגבי ההגה- אני לא אוהבת הגה צעצוע. אז מה אתם אומרים על הג'אז בגזרה הזו? מה שאהבתי בה זה מרחב הפנים הגדול והחסכוניות.
הודעה אחרונה מאת tepic, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 494 צפיות
אהלן, רציתי לדעת האם כדאי לקנות גולף 2008? הבנתי שבשנים האלו יש לdsg מחלות וקראתי שלהרבה היו תקלות בגיר שנגמרו בקנסות לא קטנים וימים ארוכים שהרכב שכב במוסך, האם מישהו יודע אחרת, ויכול להמליץ (או להרחיק)? מישהו שחווה משהו אישי? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת teyal, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 498 צפיות
יש לנו קיה ריו 2011 שאנחנו מעוניינים למכור. הייתה לנו איתו בעיה לפני כחודש , שהרכב נכבה לנו באמצע נסיעה. נלקח למוסך הוחלף חיישן כלשהו שלטענת המוסכניק אחראי על התקלה הזו ברכבי קיה + הרכב עבר טיפול מקיף . לאחר כ-6 נסיעות ארוכות, הרכב לא נכבה . בהנחה שהרכב ימשיך לנסוע כרגיל, האם ראוי שאיידע את הקונה על התקלה ? במסמכי תיקונים שאצרף יהיה ניתן לראות את החלפת החיישן . מעבר לכך ב-5 שנים שאצלנו הרכב תקין (למעט החלפת מצבר וצינור שנזל) . מבחינת הפח הרכב לא להיט וממילא מחיר הרכב זול למדי ועומד בערך על כ10k . מה דעתכם ? תודה !
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 469 צפיות
אהלן, מחפש רכב קטן וחסכוני לאחותי, סטודנטית שתעשה נסיעות למכללה - 20 ק"מ ביום ועוד קצת נסיעות בתוך העיר. לפי הסקירה שעשיתי עד עכשיו מתלבט בין פיקנטו לסוויפט שנתון 2015 בערך והתקציב עד 40 אלף. חשוב שיהיה אמין ובעיקר חסכוני בדלק. חשבתי על הפיקנטו, איך היא מעבר לצריכה שהבנתי שהיא בערך 13-14 ק"מ לליטר?
הודעה אחרונה מאת Maccabist, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 752 צפיות
אני צריכה את הרכב לנסיעות קצרות בשוטף, אך תהינה גם כמה נסיעות ארוכות בכל חודש. חשוב לי רכב שלא אצטרך להגיע איתו למוסך למעט טיפולים שוטפים. קבלתי הצעה של קורולה (2010) ב28000 ש"ח, 144,000 ק"מ. יד 1. האם זו הצעה שווה? תודה על כל תשובה!
-
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם מעוניינים ברכב שיספיק לזוג +2 ילדים כולל עגלות בתא המטען. נסיעות בעיקר בינעירוני, טווח קצר/בינוני (רוב הנסיעות יהיו עד 50 ק"מ ליום). מרבית הנסיעות יהיו של נהג בלבד. בטיחות ואמינות לפני פאר וחוויית נהיגה. תקציב גמיש למדי ולכן הבעיה שלנו לקבל החלטה. ראינו שניתן למצוא יונדאי I30 או קיה סיד ב50-60K משנתונים 15-16. אופציה נוספת הייתה למשל אוונסיס 2017 ב80K. בנוסף שקלנו לקחת סנטרה חדשה אפס ק"מ ב103K. הכוונה היא להשאיר את הרכב לפחות 4-5 שנים. עד התקופה האחרונה מרבית הנסיעות היו בתחבורה ציבורית ונראה שכמעט כל רכב היום יהיה סביר פלוס, אך פערי המחירים משמעותיים והשאלה הגדולה היא האם התוספת שמקבלים ככל שעולים במחיר אכן שווה את זה. תודה
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 461 צפיות
מחפשים להחליף משפחתית . תקציב עד 50k . לאחר בדיקות הבנו שאלו שני אופציות סבירות מבחינתנו. בנוסף, שכן אמר לי שניתן למצוא טויוטה אוריס היברידית שנים 15-16 ובכ-100 קמ באיזור 55 אלף שח . אני אישית מעדיף לקנות פחות קילומטרז אם כי מניח שגם בפורטה וביונדאי השנים בערך אותו הדבר. האם ישנם דגמים שפספסנו ושווה לקחת בחשבון ? חשוב : אמינות , מקום ( שני ילדים , עגלות ומזוודות. נוסעים די הרבה להתארח אצל ההורים),
הודעה אחרונה מאת Isaac Razabi, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, הציגו בפניי טופס בדיקה לרכב שאני עתיד לראות (אל דאגה, אבצע בדיקה גם בעצמי), ורשומים שם הסעיפים הבאים: 1. "יש לבדוק נקישה בתיבת הגה" 2. "צלחות שחוקות אחורי" 3. "מצבר מקורי" הרכב כבר בן 3, ואני קונה מסוכנות, כך שהם אמורים לתקן את כל הליקויים. אני מאמין שאתקזז איתם לגבי עניין המצבר והבלמים, אך חשוב מהכל עניין הנקישה מתיבת ההגה. לטענת הסוכנות העניין עבר מוסך, נבדק ונמצא תקין, אני בספק. מחר אני עתיד לראות את הרכב, אך אשמח לעצתכם מה לעשות בעניין, מאמין שמדובר בטח במסרק הגה או משהו בסגנון, עד כמה לדעתכם ניתן להתעקש כשהסוכנות מצידה יכולה להתעקש שהעניין תקין? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בגדול - כמו בכותרת. אפשר לנסות ולהוציא אותה ב-40 אלף עם שנה אחריות והבנתי מהם כי בתמורה לאלף ש"ח נוספים אפשר להרחיב לעוד שנתיים אחריות על הסוללה. בגדול - הצרכים הם רכב בגודל בינוני שאמור לשמש עו"ד להתניידות בקריות בעיקר ולכן אמור להיות יחסית מכובד (ברור לי שזה לא אאודי - אבל אאודי לא בתקציב) ואמור להיות אמין כמה שיותר מבחינתי. ברור שמרווח פנים יכול להיות נחמד (ישבתי בפריוס - מאוד מרווח ואני 1.85) כנ"ל לגבי בטיחות ונוחות אבל הנסיעות אמורות להיות מצומצמות יחסית לפחות כפי שזה נראה בשלב ראשון. איך האמינות הצפויה שלה מבחינת סוללה? תיבת הילוכים? שאר מכלולים לאור הק"מ שעברה? ההתלבטות היא נניח לעומת מאזדה 3 שנת 2013 עם 88 אלף ק"מ שסביר שא…
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 616 צפיות
מאחר והצרפתייה הבוגרת שלי מראה סימני גסיסה מתקדמים מחפש תחליף. זוג + 3 + 2 כלבים גדולים, כיסא ילד אחד. נסועה שנתית של 12k מתלבט מה עדיף, סטיישן שיתן את האופציה לצרף את הכלבים לטיול או 7 מקומות שיאפשר לקחת גם בן אנוש נוסף . לצערי התקציב מצומצם, עד 40k לסטיישן וגמישות ל- 45k לטובת 7 מקומות. כיוונים שעלו: סיטרואן (שוב פעם) c4 פיקאסו 2014. פורד s-max (מקריאה בפורום נשמע שעדיף להתרחק) פיג'ו 308sw 2015 (נשמע כיוון טוב לסטיישן) רנו מגאן אסטייט 2015-16 (מאמין שעדיפות לדיזל אבל הגיר הרובוטי מלחיץ) פורד פוקוס 1.5 אוטומטית 2016. קיה סיד 2014 (פשרה קוריאנית עם גיר רובוטי מפחיד). יונדאי i30cw 2014 (פשרה אנמית ומשעממת לטובת א…
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 550 צפיות
אני צריך רכב עד 55 אלף שקל, הדרישות שלי הם שיהיה יחסית מרווח לא עכשיו משפחתית אבל גם לא מיני. חסכוני בדלק, אמין לא רואה מוסך יותר מידי, ביטחותי. מאמין שאסע עד 15 אלף קילומטרז בשנה. בעקרון הגודל של הRENAULT CLIO 2016/2017 זה מספיק לי (אבל לא יותר קטן מזה) אוטמטית. שנתון 2016 ומעלה, עדיפות ל2017 ומעלה אם אפשר להוריד מהתקציב והתמורה תהיה שווה תעשו את זה. ואם יש משהו באזור 55 ששווה גם טוב לי!
-
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לאחר התלבטות ארוכה ובקבות התרחבות המשפחה, החלטנו להתקדם לקיה נירו. הסיבה להיברידת היא בעיקר חיסכון בדלק, רוב הנסיעות שלנו הן עירוניות, כך שהחיסכון צריך להיות מורגש כאן. אין לי אפשרות (בנתיים) להתקין שקע טעינה כך שהדגם Plug In לא על הפרק. אני מחפש כבר זמן מה נירו EX יד שנייה 2019-2020 הצורה החדשה עם הפנסי החץ. אני יודע שזה דגם חדש ולכן קשה למצוא אותו יד שנייה במיוחד בצבע לבן שאני מעוניין בו. דגמים יד שנייה בני שנה נמכרים ב125 אלף ש"ח, על זה יש להוסיף בדיקת רכב לפני קנייה, יום חופש מהעבודה והעברת בעלות. בלאין בררה פניתי היום לסוכנות קיה וביקשתי הצעת מחיר לדגם EX. המחיר לכביש שקיבלתי (כולל אגרת רישוי) הינו 140,030 ש"ח. בי…
הודעה אחרונה מאת luigiconteabateg, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 527 צפיות
היי מחפש רכב לאחותי, רווקה תל אביבית שעובדת ברמת גן, תעשה פעם פעמיים בשבוע נסיעה בינעירונית. קליאו- יש אפשרות גם למנוע דיזל וגם בנזין מבחינת מחיר היא מחפשת משהו בין 40-60K, ככה שהקליאו והפיקנטו מבחינת מחיר כביכול יותר אטרקטיביות. השאלה אם הקלצ הרובוטי לא יעשה בעיות, והאם ההפרשים בצריכת הדלק בין המכוניות יהיו משמעותיים? בנסיעות בינעירוניות, האם הפיקנטו מתפקדת טוב? מבחינת בטיחות בעיקר, אבל גם מבחינת תחושה (נראית לי קצת עלה נידף עבור כל משאית שתעבור לידה) ומבחינת ביצועי מנוע ושאלה אחרונה- נתוני יצרן של המזדה 2 זה 17.5 ק"מ ליטר, עד כמה זה רחוק מהמציאות? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dorban3, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל. המחיר די דומה. בעד נירו - רמת יותר גבוהה של האבזור הבטיחותי, מסך מולטימדיה יותר גדול, צריכת דלק, אחריות. בעד סקודה - תא מטען, עיצוב (גם לא מתחבר לידיות כסופות של דלתות בנירו), ריפוד בד בלי שילוב של עור (נראה לי יותר מתאים לאקלים ישראלי). אשמח לעזרה שלכם במספר נושאים: 1. האם יש עדיפות לסקודה באמינות? 2. יש הבדל משמעותי בעלויות תחזוקה? 3. איזה הצעות מחיר מיבואן/ליסינג 0 ק"מ קיבלתם בתקופה האחרונה?
הודעה אחרונה מאת amarguli, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
היי, כמו שכתבתי בכותרת אני מתלבט בין יונדאי i10 inspire/prime 2020 לבין קיה פיקנטו xline 2020 הנטייה הייתה בהתחלה כלפיי היונדאי בגלל שהיא מגיעה עם יותר אבזור בטיחותי (בקרת סטייה מנתיב אקטיבית, התראה על נסיעה מלפנים, התראה על עירנות הנהג ומעבר אוטומטי בין אור נמוך לגבוה) ובנוסף גם עולה בערך 4 אלף שח פחות, אבל הבנתי שיש הבדל משמעותי מבחינת הגיר הרובוטי חד מצמדי של היונדאי מול האוטומטי פלאנטרי של הקיה. חשוב לציין שאני אמור לעבור לחיפה בקרוב (אין לי אפשרות להגיע לשם לנסיעת מבחן) ולכן אשמח לדעת אם למישהו יצא לנהוג על היונדאי בעליות תלולות ואם הרכב מסתדר עם העליות (ולא מתדרדר בתחילת נסיעה לדוגמא) ובכללי האם יש המלצות על הרכבים האלו. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Benor, -