ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 536 צפיות
מחפש רכב סופר מיני עד 60000 ש"ח. חשוב שיהיה חסכוני בדלק ברמה סבירה ונפח מנוע בסביבות 1200-1400. רק אוטומטי
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 488 צפיות
היי, הרכב מיועד לזוג שעובד מהבית כך שהנסועה השנתית צפויה להיות ממוצעת ומטה. התכנון שהרכב ישמש כמה שנים טובות ושיתאים לתינוק בעתיד. חברה הציעה יונדאי סטיישן (להבנתי i30cw) - הרכב בשימוש אמא שלה שכמעט ולא נוהגת. שנת 2014 16,000 ק"מ במחיר מחירון של 33,000 ש"ח. עברתי על אשכולות בפורום ולפי מה שהבנתי הגיר הנ"ל (רובוטי כפול מצמד) סך הכל אמין כשמדובר ביונדאי או קיה לעומת חברות גרמניות, אבל מצד שני היו עליו דעות הרבה פחות טובות. אשמח לשמוע את אם יש דעה עדכנית יותר ממה שמצאתי ברשת ואם יש חלופה טובה יותר (אפשר לחרוג מהתקציב ככל שהרכישה נעשית במימון (רכישה מסוכנות רכב) ושהרכב האחר מאוד שווה את זה). תודה רבה עריכה: נוד…
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 569 צפיות
היי ראיתי קורולה 2016 gli 35000 קמ יד שנייה מסוכנות בראשון הוא טוען שם שהוחלף טמבון קדמי ללא שאסי והוא מתחייב בבדיקה שחוץ מהחלפת טמבון הכל תקין. מה שמדאיג אותי זה המחיר. המחירון שלו עם היד והקמ 86500 והוא מוכר ב 80 ומוכן לרדת עוד קצת. לפי מה שאני רואה ביד2 כולם מוכרים מחירון או ממש קרוב למחירון. יש לי סיבה לחשוש?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, צריך את דעתכם בבקשה בעניין הבא: אמור להחליף רכב מליסינג בקרוב ושוקל מה לקחת. בגדול נעול על שתי מכוניות: אטקה סטייל או אוקטביה החדשה. הדרישות שלי לרכב: סלון ובגז' מרווחים ונוחות נסיעה. אני נוסע כל יום מסלול נתניה - קריית גת ולכן נוחות נסיעה חלק חשוב. נוטה לכיוון אוקטביה, אבל מניח שבשלב הראשון תגיעה עם מנוע 1 ליטר שנראה לי קצת חלש. מה דעתכם? מה ההמלצות? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 506 צפיות
לא הצלחתי למצוא המלצות עדכניות בנושא... אני מכיר את דינמומטר (ניסיון לא כל כך טוב מהטסטים שם) ואת קומפיוטסט ממול. חוץ מזה בגלל שמדובר בפיג'ו 2008 לוקח אותה למוסך גבע שיבחנו את רצועת הטיימינג. אשמח לעוד המלצות מניסיון אישי. תודה!
הודעה אחרונה מאת shayks, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 768 צפיות
מדובר בראב 4 evolve. הראב 4 עולה כ- 7000 ש'ח יותר ההסובארו. אני נוסע כ-6000 ק'מ לשנה. יש לי כרגע פורסטר Z שנת 2017 אם 21000 ק'מ . אשמח לשמוע תובנות שלכם. לגבי המכירה של האוטו הישן, לפי איזה מחירון מומלץ להשתמש ?
הודעה אחרונה מאת izach, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 450 צפיות
שלום חברים, על איזה רכב משומש הייתם ממליצים לנסיעות יומיות מהמרכז לעבודה בירושלים בתקציב של כ 35k ? לציין שאני רווק ככה שאפשר רכב קטן..כן חשוב לי שיסע כמו שצריך לירושלים ושיהיה טוב מבחינת בטיחות. אשמח אם תוכלו בבקשה לפרט דגם, שנה, יד, קילומוטרז. האמת אני ממש חדש בשוק הרכב, אם על הדרך תוכלו לתת לי טיפים איך לבחור רכב ואיך לא ליפול על רמאים אני מאוד אשמח, תודה !
הודעה אחרונה מאת Shlomfix, -
החלפת חצי מנוע
מאת falool- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם , מבקש חוות דעת על רכישת רכב מסוג וולוו v40 2015 1.6 t4 מצאתי אחת עם נתונים טובים אשר טופלה במוסך מורשה בלבד.בעל הרכב שלח לי את ההיסטורית טיפולים.סך הכל , הכל נראה תקין למעט סעיף "החלפת חצי מנוע" ( עודכן במשרד הרישוי) הטיפול בוצע ב60km.אין טיפולים קודמים למעט טיפולים שגרתיים... השאלה היא מה משמעות הטיפול ומה ההבדל בין להחלפת חצי מנוע להחלפת מנוע? והאם ישנה ירידת ערך על הרכב ? האם כמובן שאעביר את הרכב את כל הבדיקות אך האם יש לכך השפעה על התפקוד ואמינות הרכב במידה והכל יוצא תקין בבדיקה? תודה לכל העונים!!!
הודעה אחרונה מאת teyal, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 594 צפיות
שוקל לרכוש, איך הרכבים מבחינת אמינות ועלות אחזקה?
הודעה אחרונה מאת gucci3, -
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים, אני חדש פה ואשמח לשמוע חוות דעת על אודי A1 הדגם של שנת 2014. אני חושב לקנות את האוטו הזה מכיוון שאני מחפש רכב קטן חסכוני ואמין שיוכל לשמש אותי לנסיעות בין עירוניות פעמיים בשבוע (מבאר שבע למרכז). מה דעתכם על הרכב הזה והאם הוא מומלץ? מה שאבהתי בו זה שבהשוואה למכוניות קטנות הוא חזק (122 כ"ס, לא רכב ספורט אבל זה לא 70 כמו בפיאט פונט) וחסכוני בדלק. אציין שהתקציב שלי הוא באזור ה55K, ושהרכב שארכוש יהיה עם קילומטרז של עד 60 אלף קילומטר.. (לא קריטי אם הגיר אוטומטי או ידני) תודה מראש לכולם על העזרה וההמלצות
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 15.9 אלף צפיות
שלום חברים, אני בתהליך קניית רכב מחברת ליסינג (קורולה, שנתון 2016 ). החברה מבקשת על הרכב מחיר שגבוה בכמה אלפי שקלים ממחירון יד2 . אני לא מצליח למצוא באינטרנט אפשרות לכניסה חד פעמית / מנוי יומי למחירון לוי יצחק. אשמח אם תוכלו לכוון אותי / לשלוח קישור לכניסה חד פעמית / מנוי יומי למחירון. שאלה נוספת - איך אני יכול לדעת האם הרכב היה ליסינג לנהג יחיד או ליסינג מרובה נהגים של חברה? תודה!
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 720 צפיות
אהלן חברים תוך כדי עזרה לחבר בחיפוש אחר הרכב הבא, אני אנסה להתייעץ כאן ולנסות לפתוח את הראש באופציות נוספות. מדובר בזוג נשוי שמתכנן להתרחב 🙂 נוסעים בערך 20K בשנה, כשרובן בבין עירוני ללא פקקים. אז מה שחשוב ברכב: ג'יפון כמה שיותר מרווח. בטיחות פאסיבית (אם יש מערכות אקטיביות - יתרון). חשוב לו שהרכב יהיה באחריות לפחות שנה, לכן החיפוש בעיקר על 2018 פלוס. אם יש רכבים מתאימים בשנתון יותר נמוך, אבל עדיין עם אחריות, גם אפשרי (כאלה שקיבלו אחריות מעבר ל3 שנים). עדיפות למנוע טורבו, אבל לא מהקטנים - פחות הכיוון של 1.2 טורבו, יותר בכיוון של 1.5 טורבו ומעלה. לא מוכן לשמוע על דיזל. אפשרות למצוא אקזמפלר שמור עם נתונים טובים במסגרת התקציב - יד 1 פרטית וק"מ כמה שיו…
הודעה אחרונה מאת Menro, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, אני מעוניין לרכוש רכב קטן וחסכוני עם אמינות גבוהה. ביצועים כמובן חשובים אך אני לא מחפש מכונית מרוץ אני מאוד מתלבט בין סוזוקי סוויפט שנתון 2015-1027 או מיצובישי ספייס סטאר כאשר אני יכול לרכוש חדשה במחיר של כ70 אלף שקל. אני יודע שהספייס סטאר חסכונית יותר ומגיעה עם יותר מערכות בטיחות, אך מצד שני היא הביצועים שלה פחותים. מצאית כמה סוזוקי במצב טוב סביב ה55 אלף עם מוביילאיי, מערכות מולטימדיה ומצלמת רוורס. השאלה שלי היא אם עדיף לחסוך את ה20 אלף האלו בשביל רכב אמין יותר (אם הוא באמת כזה) פחות חסכוני אבל עם שם יותר טוב. אני יודע שהסוזוקי היא סופר מיני והספייס סטאר היא מיני אך מבחינת מימדים הן די זהות. תודה!
הודעה אחרונה מאת harry90, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום למועצת החכמים. אשמח לעצה. אני מעוניין לקנות רכב בעיקר עבורי (יחיד) שלפחות עד שזעם הקורונה יעבור אמור לעשות הרבה מאוד קילומטארז (באר שבע - אשדוד וחזרה כל יום) ולאחר מכן לשמש כרכב שני במשפחה (כרגע זוג + 2). כרכב שני שצריך לנסוע הרבה פחות חשוב לי הנוחות (אני לא מפונק) ויותר חשוב לי האמינות והצריכת דלק. מיקרה / ספייס סטאר ואטראז עם קילומטראז נמוך (פחות 50 ואפילו 40) משנתון 2017/8 אפשר להשיג באזור ה 50, אבל למיטב הבנתי הם לא בנויים לנסיעות האלו ויותר עירוני עם קצת מסביב. לא מצאתי באינטרנט שום דבר שיכול להגיד משהו על נסיעות בינ-עירוניות גדולות עבור הרכבים האלו. ספייס סטאר חדשה מהנילונים אפשר להשיג ב 70 אלף, ולפי מה שאני רוא…
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
7 עד 9 מקומות
מאת davidbh- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים תקציב בערך גג עד 40 מה אפשר להביא בין 7 ל9 מקומות שיעשה את העבודה ?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 9 עוקבים
- 25 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני יודע שזה נהוג בתקציב יותר נמוך. אבל, עם תקציב של 40 אש"ח, האם נכון לחפש את הרכב עם הנתונים הכי טובים במקום דגם ספציפי? אסביר; אחרי שהפיג'ו 308 2009 תיצבע בכחול ותיזרק לים, אני מחפש רכב לאישתי(+ שתי תינוקות), היא לא נעולה על דגם מסוים, מבחינתה הקריטריונים הם: 1) שיראה סבבה כזה. 2) לא מרגיש כמו מונית(= לא בצבע לבן) מצד שני, מבחינתי, יש קריטריונים יותר ספיציפיים, מסודרים לפי חשיבות: 1) לא צרפתי ( סליחה..) 2) אוטומטי 3)אמינות מצוינת 4) לא ג'יפון, לא מיני 5) בלי עבר ליסינג 6) בלי תאונות שילדה/ קצה שילדה 7)נסע 100 אלף ק"מ או פחות, יד שלישית או פחות. 8.) 20…
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 458 צפיות
אני מתעניין ברכישת a3 סדאן 2015. להבנתי ישנן שתי גרסאות. הבסיס extucive והמאובזר luxury. חיפשתי הרבה ולא מצאתי מה נותנת גרסת הבסיס מי יכול לסייע??
הודעה אחרונה מאת Asaf621, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 588 צפיות
היי אני מחפשת לקנות רכב מיני יד שנייה. העלות סביב ה30 אלף, 35 אלף. זה רכב ראשון שלי , אני לא מאסטרית רכבים ולכן אני לא מצליחה בהכרח לסנן תגובות שונות לרכבים . למשל יש כאלו שיגידו שהרכב קטן מדי, ולא יציב או רועש ואני בכלל לא אבחין בדברים האלו. אני מחפשת רכב אמין! (כמה שפחות מוסך וטיפולים זולים) , חיסכון בדלק ובתחזוקה , בטיחות וסחיר יחסית . הנסיעה תהיה בעיקר עירונית באיזור המרכז, אך אני מטיילת די הרבה ולא רוצה לחשוש מנסיעות ארוכות צפונה/ דרומה בכיף. בדקתי על קיה , יונדאי i10 , ספייס סטאר , סיטרואן c1 וסוזוקי סוויפט. על הסיטרואן ויתרתי בגלל המנוע הרובוטי. יונדאי i10 הבנתי שהמתחרות שלה עדיפות. נותרתי עם הקיה , ספייס , …
הודעה אחרונה מאת inbalik, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 486 צפיות
המשפחה גדלה צרכים רכב 7 מקומות תקציב 30000אש"ח אם אפשרות מתיחה קלה ראינו שנכנס בתקציב רנו גרנד סנייק 2013 בנזין עם 130אק"מ השאלה האם יש לרכב בעיות מחלות כל שהן? בעיקרון הרכב ישמש כרכב שני במשפחה אמור ליסוע 10אק"מ בשנה +-. מה לבדוק ברכב לפני שקונים? חשבנו גם על הונדה FRV אבל היא יותר יקרה ולא מצנו משהו עם ק"מ נורמלי..
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם. לצערי הרכב שלנו עבר תאונה והוכרז טוטאלוס. מחפש רכב משפחתי בתקציב עד 60k (עדיף גם פחות) עם הדרישות הבאות: חסכוני (נוסעים יחסית הרבה בכביש 6, עושים בסביבות 20-25 אלף קילומטר לשנה) אמין בטיחותי (בקרוב מגיע יורש העצר) בגאז׳ מרווח, מתאים לעגלה וכו׳ מהחיפוש יצאתי טיפה מבולבל, כרגע חשבתי על: טויוטה קורולה קיה פורטה/ריו יונדאי i35 אשמח לעצתכם לשמוע אם אני בכיוון מבחינת תקציב ומפרט, ואולי רכבים שלא חשבתי עליהם. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת CHACHAM, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 701 צפיות
שבוע טוב! לפני כשנה וחצי קניתי h1 2007 ב 23,500₪, עם 170,000km.. יד 3 במקור מהשכרה.. חשבתי שמצאתי מציאה.. עשה לי הרבה תקלות, ונוחות הנסיעה הייתה ברצפה.. ואני מחפש לקנות רכב אחר אמין וטוב, ואני מבין שאין ברירה אלא לקחת הלוואה ולקנות בתקציב של 100,000+-. כמה שאלות: א. האם במחיר כזה חדש סיכוי לקנות רכבים במצב טוב ולא שחוט, או שבסוף גם בתקציב כזה זה רכב בן 5 ומעלה שנטחן הרבה? ב. חשבתי על טרנספורטר, יש המלצות/דיסהמלצות? שמעתי מוסכניק שאמר לקחת רק ידני ולא אוטומט.. נכון? כי אני מעדיף אוט'. ג. ראיתי בכמה מקומות מרצדס ויטו, מומלץ? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת איציק1234, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש לקנות רכב כמה שיותר חדש, אמין, ושישמור על ערך ושאפשר למכור אותו בקלות. עד 15 אלף ש"ח וחסכוני. קיימת חייה שכזו? אשמח להמלצות. תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת makatuvkan, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 650 צפיות
לקחתי רכב לבדיקה ואלו התוצאות אני לא יודע אם יש להם משמעות גדולה ואם יש מה להתעסק עם הרכב
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 824 צפיות
אהלן, אז אחרי חצי שנה עם פיגו 207 שהלכה לעולמה על אי תנועה החלטתי לחפש רכב חדש עד 45K הדרישות הן כאלה : אוטומט (מוכן לקחת ידני אם זאת הייתה לאון קופרה אבל בשביל רנו קליאו אני נשאר באוטומט) ספורטיביות שתהיה חזקה שלא יחסר לי הכוח לא בתוך העיר ולא מחוצה לו וכמובן שתהיה יציבה ומהנה לנהיגה ( עד כמה שאפשר במסגרת התקציב) אמינות שהרכב יהיה אמין ושיראה טוב חשבתי על רנו קליאו 1.2 2015-2016 אני יודע שהרכב מגיע עם גיר DCT וזה לא שיא האמינות אבל 2016 יחפה עלזה לא? אשמח לדעתכם ועוד הצעות כמובן תודה מראש:)
הודעה אחרונה מאת liads, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 455 צפיות
שלום מעוניינים לרכוש רכב גבוה כרכב שני למשפחה, חשבנו על ניסאן ג'וק שנת 2015 (זה שאחרי מתיחת הפנים). פורסמו כאן תלונות על הגיר של הג'וק. השאלה היא האם בעיות האלה שייכות לשנתונים נמוכים יותר ונפתרו בשלב מסוים, כלומר האם יש סיכוי שלרכב מודל 2015 זה כבר לא רלוונטי. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
היי, ראיתי i20 2011 supreme שעשתה 100000 קמ המוכר רוצה עליה 28k זה הגיוני או שהמחיר גבוה מדי?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 768 צפיות
אקליפס פרימיום חדש בכ-160 אש"ח או 2019 עם כ-8000 ק"מ ב-130 אש"ח? נראה לפני בדיקה במצב מצוין. תודה מראש למשיבים
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 618 צפיות
איזה רכב משפחתי גיפון אמין יותר סובארו xv מנוע 2000 מודל 2016 או מוציבוישי askמודל 2017 מבחינת מוסכים, דלק? תודה
הודעה אחרונה מאת ע.ע, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אני אוטוטו קונה רכב וחייבת להבין..עשינו אתמול בדיקה לפני קנייה לרכב ויצא בסעיף שלדת מרכב "ליקויים בעלי משמעות גבוהה" - פגיעה ותיקון בגשר תחתון מולחם, תיקונים כללים בגוף המרכב. הבוחן אומר שזה לא בשלדה אלא בגשר התחתון וזה קרה מתאונה פשוטה של מדרכה או משהו. כששאלתי למה כתוב בסיף שלדה הוא אמר שככה בנויים הטפסים, וכששאלתי אם זה כלום אז למה משמעות גבוהה- הוא אמר שכל מה שמולחם במרכב אוטומטית במשמעות גבוהה עם ירידת ערך סביבות 1-2%. עכשיו אני קצת חוששת לרכוש את האוטו מצד אחד אומרים שזה ממש בקטנה ולא קשור לסשי ושלדה מצד שני חלק אומרים שיהיה לי קשה למכור את האוטו ואולי הוא לא יעבור טסט בגלל זה. מה עושים??? בבקשה אשמח לידע מקצועי ומניסיון בעניי…
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 471 צפיות
שלום, מנסה להבין מה היתרון בזה (מדובר על אחת הסוכנויות הגדולות) מלבד האופציה לטרייד אין על הרכב הישן. האם זו קניה בראש יותר שקט? החסרונות ברורים: בינתיים ראיתי שהרכב (פיג׳ו 2008) מתומחר 10% גבוה מהמחירון הרגיל או 25% מעל המחירון אם משקללים עבר ליסינג. עוד חיסרון הוא שהרכב לא היה בבעלות פרטית, כך שסבירות גבוהה יותר שלא טופל באהבה. לא בטוח לגבי רמות אבזור, אם אלו אותן רמות של היבואן הרשמי. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת רועי5,