ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,611 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 768 צפיות
שלום, יש לי שאלה שאני לא מוצא עליה תשובה ברורה. אני מתלבט בין שני דגמים דומים (של יאריס החדשה), רגיל והיברידי, כשההיברידי עולה כ-5000 ש״ח יותר, לא הבדל עצום. העניין הוא שלפי היקף הנסיעות שלי השימוש ההיברידי לא יחסוך לי יותר מידי כסף (הקילומטראז שלי לא גדול בשלב זה של החיים, אם כי עירוני ברובו). השאלה היא האם כדאי לקנות היברידי אם לא יהיה חסכון כספי בדלק (והנושא הסביבתי פחות במערכת השיקולים כרגע). במילים אחרות: בעולם בו יש עלות דומה להיברידי ולרגיל למי יש עדיפות? האם ההיברידית נעימה ושקטה יותר לנסיעה ולכן עדיפה או שהביצועים פחות טובים? ומבחינת אמינות ושמירת ערך האם היברידית פחות טובה מהגרסה הרגילה? והאם צפויות הוצאות נוספות על ההיברידית בה…
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 484 צפיות
האם ידוע לכם בקרוסאובר 2016 , עדיין קיימת הבעיה שהייתה קיימת בשנתונים קודמים של גיר שנהרס לאחר כ-100k בערך ? 61-63k לגיפון סביר. אם הבעיה קיימת, אצטרך לרדת מהרעיון של גיפון משפחתי.
הודעה אחרונה מאת Isaac Razabi, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 560 צפיות
אהלן, מחפש רכב בסביבות ה 20k, מתלבט בין מאזדה 3 למיצובישי לנסר 1.8 או קיה פורטה. השנים בערך 2009-2010. אשמח לדעת בעיקר על הלנסר לגבי אמינות וצריכת דלק ומה ההבדל בין ה1.8 ל1.6/1.5
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 876 צפיות
היי חברים, לפני כמה חודשים פתחתי שרשור דומה, אבל הרכישה נדחתה והדרישות השתנו, אז אני כאן להתייעצות נוספת. הרכב הוא לאבא שלי, בקרוב פנסיונר (~שנתיים, מה שאומר שהנסועה הולכת לרדת דרסטית בעוד שנתיים, כרגע כ-20 ק"מ ביום), ב-15 שנים האחרונות נהג על רכבי ליסינג מהעבודה. רכב בשבילו הוא בעיקר להתניידות, לא מעניינים אותו לא פוזה, לא עיצוב ולא ביצועים (מבחינת ביצועים, כמובן בגבול הסביר, לא עגלה כמו פיקנטו ולא ""מפלצת"" כמו יונדאי קונה, משהו באיזור של משפחתיות סטנדרטיות). מה כן מעניין אותו? בטיחות, שזה אומר שרצוי ואף הכרחי שברכב יהיו כמה שיותר מערכות בטיחות מתקדמות (בלימה אוטונומית, התרעות מרחק, שטח מת וכו'). נוחות נסיעה (!). תח…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, אחרי התייעצות בשרשור אחר החלטנו לקנות סיטרואן C4 גרנד פיקסו / ספייסטורר. מעדיפים לא לקנות חדשה, אבל כן מחפשים רכב עם ק"מ נמוך. מצאתי את המודעה הזו: https://www.yad2.co.il/s/c/hvf6llh5 על פניו, בן 3, ק"מ יחסית נמוך, בעלות פרטית, אין מקום לדאגות. אבל שני דברים שעדיין מטרידים אותי: 1. מדובר על רכב יד שניה, לא יד ראשונה. קצת מוזר לי שרכב יחסית חדש, עם ק"מ נמוך, כבר החליף יד אחת ומחפש להחליף עוד יד. זה באמת צריך להדאיג אותי או שאני סתם פרנואיד? 2. אני יודע שהדגם C4 פיקאסו 7 מושבים בנזין השתנה במהלך השנים. זה רכב מאוגוסט 2017, האם ישנן בעיות ידועות בדגם הזה? ושאלת בונוס: המחיר של הרכב לפי יד2, עם שקלול השנה והק"מ, הוא נמוך ב-10K. …
הודעה אחרונה מאת save, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 525 צפיות
אהלן חברה, בעיקרון הדרישות שלי מהאוטו הן שיהיה זריז חסכוני ואמין, נוחות נסיעה גם חשוב אבל פחות , שלא יצרח בעליות עקרונית בהתחלה חשבתי על 20000 הבנתי ממכם שכמעט ואין אופציות נורמליות , בקיצור מה שחשבתי עליו זה ככה- I30, GOLF, רנו קליאו ראיתי שיש פוקוס האצבק בפחות מהתקציב, איך היא? בקיצור אשמח להמלצות חברים!
הודעה אחרונה מאת עדן חמו, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 485 צפיות
צריך חוות דעת על החברה כי לא שמעתי עליה הרבה בכללי, איך היא מבחינת אמינות ואחזקה? חושב לקנות קורסה אוטומטית באזור ה20 אלף
הודעה אחרונה מאת xuli, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 633 צפיות
רציתי לדעת מה עדיף ספיריט 2008/9 או active/comfort 2012?
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 613 צפיות
שלום לכולם, ברשותו כיום הונדה ג'אז 2016 (רכב מדהים, באמת) ולאחר הרחבת המשפחה ל-2 ילדים כיום אנחנו מעוניינים להשתדרג לרכב משפחתי מרווח, עם תא מטען גדול יותר, כזה שיודע לגמוע שבילים פעם ב.. בקיצור, רכב SUV כמו רוב הישראלים כיום. זהו הרכב היחידי שלנו (אני רוכב על אופנוע ביום יום) כאשר האישה היא זאת שתנהג עליו במהלך השבוע (עבודה במרחק 10 קמ, גנים, חוגים וכו') וכן כמובן אמור לשרת אותנו בטיולים הסופי שבוע. הדרישות שלנו הינן: 1. חייב להיות מרווח - כרגע עם מושב ילדים + כסא תינוק, עם חשיבה לילד השלישי במהלך השנתיים הקרובות, כך שייתכן ונצטרך שיהיה מקום ל 3 כסאות ילדים מאחורה (או לכל הפחות בוסטר + 2 כסאות) 2. תא מטען גדול ככל האפשר בשביל…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב, מתלבט בקניית רכב יד שניה מבין הבאים, סובארו XV , פיגו 2008, סוזוקי קרוסאובר. רק אוטומט ובנזין באים בחשבון. תקציב: 50000-60000 (יכול לחרוג מעט) ממה שראיתי ברכבים האלה אפשר למצוא שנים 2015-2016 מה מהם נחשב להכי אמין מבחינת מוסך? ראיתי שהפיגו והסוזוקי יחסית חסכוניים בדלק זה נכון? מה לדעתכם הכי עדיף? או שיש משהו מהם שכדאי להתרחק?
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 591 צפיות
שלום רב לכל חברי הקהילה, אני מחפש ומעוניין לרכוש רכב יד2 עד 100 אלף שנתון 2017 ומעלה. התעניינתי בטויוטה קורולה, טויוטה CHR , יונדאי טוסון, מאזדה 3 וcx5 ואיני מצליח להגיע להסכמה חד משמעית. מצד אחד, כל ההיברידיות חסכוניות אך מצד שני אמינותם עוד נתונה לבדיקת השנים ולכן לא מתלהב מלרכוש טכנולוגיה חדשה שתרם הוכיחה את עצמה. כל הרכבים נראים טובים, נוחים ומאובזרים. אשמח לשמוע מאנשים בעלי נסיון על הרכבים הנ''ל ואולי הצעות של רכבים טובים יותר. חשוב לי אמינות, (טויוטה קורולה? יונדאי טוסון?) אני רוצה שהרכב יהיה כ 7-10 שנים אצלי. אני לא עושה שטח, אך כן חובב טיולים. תודה רבה לכל העוזרים מראש,
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 566 צפיות
אהלן, אני גר באזור ירושלים אני מחפש רכב עד 25k מיני, שיהיה חזק ויוכל להסתדר עם כל העליות של ירושלים בלי לחנק, שיהיה מרווח וחסכוני כמה שאפשר, אם יש למישהו יש המלצות על רכבים שמתאימים אני אשמח
הודעה אחרונה מאת Yuval13, -
-
שלום חברי הפורום היקרים מחפשים ג'יפון קטן (לא קטן מדי) שישמש כרכב שני במשפחה. רוב הנסועה היא עירונית ולעיתים עולים לירושלים. כ - 10k-12k ק"מ בשנה. שני מושבי בטיחות מאחור. מאפייני הרכב הדרושים לפי סדר חשיבותם: בטיחות אבזור נוחות כוח מרווח עיצוב רכבים שנפסלו עקב גודל "גדול מדי" לפי הגדרתה של אישתי - טוסון, ספורטאז', 3008, C5, גרנדלנד, קארוק. רכבים שנפסלו עקב חוסר באבזור וקטנים מדי - סטוניק, ארונה, טי-קרוס ושות'. ההתלבטות כרגע היא בין 2008 GT, לבין CX30 2.5L פרימיום (אני יודע שהן לא שייכות לאותו הסגמנט). מבחינה עיצובית הפיז'ו יותר לטעמה של אישתי (אני פחות מתלהב מהמנוע הצנום) אך אין זמינות במ…
הודעה אחרונה מאת Acoca_N, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 541 צפיות
היי מתלבט טרם רכישת אטקה משומשת. האם באופן רשמי ניתנת אחריות מורחבת לגיר מעבר לאחריות הכוללת לרכב? האם ניתן לבנות על זה? ואם כן, הם היא תקפה גם לרכבים שנקנו מליסינג? תודה Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת tepic, -
- 5 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ממשיך בחיפושים . משפחה עם שני ילדים, עגלות מזוודות וכו' . תקציב : כ60k . מבוקש שנתון 2017 ומעלה. היינו רוצים רכבים כמו טויוטה אוריס לא סטיישן היברידית או יונדאי איוניק , אבל הם חורגים מהתקציב . משאיר בראש עדיין את יונדאי i30 וקיה סיד, יתכן שנלך עליהן בסוף אבל הם קצת פחות מרגשים אותי .... לכן הצטמצמתי כרגע לשני אופציות : יונדאי אלנטרה 2017 וסווזקי קרוסאובר 2017 . היונדאי אמינה , מאובזרת בסדר , לא יודע לגבי מערכות בטיחות אקטיביות ולגבי תא מטען . הסוזוקי עשתה עלי רושם עם מראה של גיפון למשפחה , תא מטען שנראה מרווח בנוסף לפי הסקירה פה נראה שמנוע טוב ואמין . חיסרון: אין מערכות בטיחות אקטיבית. מה לדעתכם ישמור על ערך טוב יותר ? איזה אחד מהם ני…
הודעה אחרונה מאת Isaac Razabi, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, מחפשת המלצה לגיפון או רכב משפחתי שיהיה נוח מרווח ובעיקר נוח לנסיעות ארוכות בתוך העיר. כך, שלא יורגש כל פירור על הכביש, כייפי לנהיגה, מפנק. צריכה שיהיה מקום מרווח בבאג' ומאחורה להעמסת ציוד. מעבר לזה החיפוש הוא ללינסינג כך שכרגע התקציב אינו שיקול (כמובן, רכבים יחסית סטנדרטיים בשוק) (לא אאודי וכדו')
הודעה אחרונה מאת מיכל44, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 734 צפיות
שלום חברים. אני מתלבט בין ה 2008 החשמלית לדיזל. מבחינת שימוש: רוב הנסיעות המתוכננות הן בסביבה עירונית, עם נסיעות של 200 ק"מ בסופי שבוע מדי פעם. אנחנו לא נוסעים נסיעות ארוכות בד"כ כך שרוב הטעינה תהיה בבית (יש אפשרות להתקנת עמדת טעינה ביתית). כלכלית: החשמלית אמנם הרבה יותר יקרה, אבל לפי חישובים שעשיתי החשמלית תהיה זולה יותר מהדיזל בכמה אלפי שנים לאורך 3 שנים (כמובן שירידת הערך היא נעלם גדול). יש שיקולים נוספים שאני מפספס? אשמח לשמוע מה אתם חושבים.
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 651 צפיות
יש לי אופצייה לקנות סוזוקי אלטו 2013, ידנית. יד 2 עם 60000 ק"מ היום עברה טסט ויישור קו. אפשר לסגור על 16500,17000. שווה? המחירון שלה ביד 2 הוא 15,600
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 520 צפיות
סטודנט, מחפש סופר מיני חסכוני, שיוכל לסחוב גם עירוני וגם את העליות לירושלים בלי הרבה תלונות (עושה ת"א-הרצליה פעם בשבועיים בערך). באופן כללי אוהב לטייל ולכן צריך שלא תהיה בעיה להסתובב מצפון לדרום, לא פוסל ידני אבל כמובן שאעדיף אוטומט. לא יותר משני נוסעים לרוב, דגש על חסכון בדלק ושיוכל לסחוב וכמובן תחזוקה זולה - אבזור ומרווח פחות קריטי אבל שכן אוכל להסיע 4 אנשים בסבבה. לא ראיתי הרבה מציאות במחיר הזה (שנתונים מתחת ל2010, קצת מפחיד אותי), אבל בטווח בין 20-25 אני רואה הרבה מאזדה 2, איביזה וi10/20 בשנתונים 2012+. לדעתכם יש עוד מה לחפש, או שכדאי לשים את העוד 5 אלף? בנוסף הרבה המליצו לי על הi10, אני פוחד שהיא לא תספיק. מה דעתכם לגבי הi20?
הודעה אחרונה מאת CHACHAM, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 21 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
מתלבט בין רכישת סקודה קאמיק לקיה אקסיד
הודעה אחרונה מאת nba, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 792 צפיות
המלצה לרכב חדש עד 120k ש"ח שיהיה מרווח מאחור (כסא בטיחות ו2 ילדים).
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 601 צפיות
אהלן, אני לוחם בצהל ואין לי יותר מדי זמן בבית, אבל בזמן שכן יש לי - הנסיעות שאני עושה די מטורפות (עוטף עזה - תל אביב - מודיעין - בת ים שוהם באר שבע וכ״ו...), ואני לא יכול לקחת את הרכב של אמא כל פעם לנסיעות כאלה מטורפות ולהשבית אותה כל סופש. דיברתי עם אבא שלי והגענו לתקציב של 40,000₪ יש רישיון על ידני, אבל אם זה לא יוצר הבדל במחירים מעדיף אוטומט רכב חסכוני בדלק שיחזיק לנסיעות ארוכות רכב קטן, לשימוש פרטי במקסימום שאני אסיע זה עוד 2 חברים
הודעה אחרונה מאת eellaadd2, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 605 צפיות
אני מתלבט בין קודיאק סורנטו או סנטה פה צריך 7 מקומות וחשוב לי נוחות וראש שקט. נוסע בערך 25k בשנה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- 1 תגובות
- 540 צפיות
אח שלי מחפש רכב ראשון לו ולאשתו. נסיעות מינימליות, לפעמים אולי טיול קמפינג משותף. אינטואיטיבית חשבתי (וגם הוא שלא מכיר בכלל) על הג'אז (מסתבר ששם נקראת fit) שעל פניו מתאימה אבל מבאס לגלות שזה הדגם הישן. לאור האמור פה בפורום חשבתי גם על הסלטוס, והם יבדקו גם את הHRV. עוד המלצות מעניינות? לצערי יש לו רק סוכנות הונדה קרובה לקפיצה קטנה תודה למייעצים!
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, בעבר פתחתי פה פוסט בנושא, הפעם יש קצת רענון בדרישות אני אודה על כל מענה. אני מחפש רכב בתקציב מקסימלי עד 50,000 ש"ח, השאיפה היא לקבל ביד2 את התמורה הכי גבוהה לתקציב כמובן, אני עדיין חושש מפג'ו ורנו וכל הגרמניות / איטלקיות למיניהן ולכן הרכבים האלה לא רלוונטים, לאחרונה התחלתי להתעניין מאוד לגבי סוזוקי קרוסאובר שנתונים 2013-2015, אבל אז נתקלתי בנושא שיש שם בעיה כללית של גיר ששובק והאחריות מתנערת, אשמח לקבל הרחבה בנושא מעבר למה שאני מצאתי. בכל אופן כל המלצה תעזור, הכיוון הוא ליפניות ואולי קוראינות. אוטומט בלבד.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 651 צפיות
הכיוון הוא לרכוש סוקדה פאביה ספייס. השימושים הם בעיקר בתוך העיר, רכב קטן מספיק בשביל אישתי ומספיק גדול בשביל תינוק. אשמח להמלצות ממה להיזהר ועל מה לשים דגש בעת החיפוש. תודה.
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 792 צפיות
עקב מכר שמאוד נדלק על הרכב שלי, יש לי הזדמנות למכור אותו במחיר גבוה מהמחיר שקניתי אותו. משתעשע ברעיון אולי לקנות רכב שיהיה יותר מתאים לצרכים שלי. נוסע הרבה בינעירוני בכבישים גליים ומשובשים ולכן יש חשיבות סופר עליונה לאוניה שמשייטת בסופר נוחות ולא מתרגשת משיבושים בכביש או כבישים גליים, מצד שני אמינות זה קטע גם מאוד חשוב ולא רוצה להתעסק עם רכיבים בעייתים או תיקונים יקרים. ביצועים או התנהגות כביש- פחות מעניין רק שהרכב לא יהיה עגלה. כרגע מתנייד על יונדאי I30 דור שני, והדגש הוא על רכב שיהיה משמעותית יותר נוח. בפחות מזה, אני לא אתעסק בקניה ומכירה, כי הרכב מלבד זה די משרת אותי בצורה טובה. חשבתי על מונדיאו עם מנוע 2.…
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, מתלבטת אם לקנות סוזוקי איגניס 2017 לאחר בדיקה שצירפתי. ישנו כיפוף קצה שילדה בצד שמאל ממכה (אינה רצינית). לגביי הגה חופשי ובלמים סוכם שיתוקן על ידו לפני המכירה. הוא הראה לי בדיקה מלפני חודש וחצי עם אותן תקלות ואמר שתיקן, אך התעקשתי ללכת לבדיקה. הבדיקה נעשתה מכספי. לקחת או לא לקחת?
הודעה אחרונה מאת doomscripter, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 775 צפיות
היי לכולם, כרגע ברשותי יונדאי גטס 2007 ואני מעוניינת להתחדש ברכב חדש(באותו גודל בערך, מיני) הבעיה שאני לא ממש מבינה בנושא ואין לי ממש עם מי להתייעץ ואני לא רוצה לעשות טעות. אשמח למישהו עם סבלנות שיוכל לייעץ לי מה כדאי ומה פחות. בעיקרון מחפשת רכב מיני בערך עד 50 אלף(עדיף פחות), שנתון 2012 פלוס, כמובן שיהיה מאוד אמין(לא רואה מוסך), וחסכוני בדלק מאוד חשוב לי גם. אם מישהו יכול אפילו לייעץ לי בפרטי אני אשמח. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 481 צפיות
שלום, עיקר השימוש שלי הוא נסיעה יומית לעבודה: הלוך ושוב י-ם מרכז הארץ. היום בטויוטה היברידית צריכת דלק יוצאת 1 ל-16 בלבד (העליות בדרך חזרה הורסות הכל), אבל הבעיה הגדולה היא בידוד רעשי מנוע גרוע בשילוב עם מי שמכיר הרעש האופייני של המנועים ההיברידיים-זה מאוד רועש ולא נעים בכלל (פה זה לא גרגור נעים של V8 אמריקאי). התקציב שלי הוא עד 50K ובגלל הקילומטראז' הגבוה שאני עושה אני לא מצפה לשמירת ערך גבוהה אח"כ במכירה. בטיחות נוחות (רק הכסא נהג צריך להיות מרווח) ואבזור אני אדע כבר לבדוק, אבל אשמח לעזרה בהצעות לדגמים עם: 1. צריכת דלק עדיפה (דיזל יתן 1 ל-20?) 2. בידוד רעשים ונסיעה שקטה בתוואי בין עירוני 3. (It goes without saying) נקיות מתקלות יד…
הודעה אחרונה מאת רוכב_נוהג,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 827 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- TLE60
- yossiaviel
- David32
- mikk
- גולדן191
- lesles
- gadik6
- Lexicon
- rafi_vk
- Mike Lowrey
- carprob7
- Elazar1