ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,612 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 481 צפיות
שלום, עיקר השימוש שלי הוא נסיעה יומית לעבודה: הלוך ושוב י-ם מרכז הארץ. היום בטויוטה היברידית צריכת דלק יוצאת 1 ל-16 בלבד (העליות בדרך חזרה הורסות הכל), אבל הבעיה הגדולה היא בידוד רעשי מנוע גרוע בשילוב עם מי שמכיר הרעש האופייני של המנועים ההיברידיים-זה מאוד רועש ולא נעים בכלל (פה זה לא גרגור נעים של V8 אמריקאי). התקציב שלי הוא עד 50K ובגלל הקילומטראז' הגבוה שאני עושה אני לא מצפה לשמירת ערך גבוהה אח"כ במכירה. בטיחות נוחות (רק הכסא נהג צריך להיות מרווח) ואבזור אני אדע כבר לבדוק, אבל אשמח לעזרה בהצעות לדגמים עם: 1. צריכת דלק עדיפה (דיזל יתן 1 ל-20?) 2. בידוד רעשים ונסיעה שקטה בתוואי בין עירוני 3. (It goes without saying) נקיות מתקלות יד…
הודעה אחרונה מאת רוכב_נוהג, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 618 צפיות
ראיתי היום רכב מיד2, פרטי מ2016, בשווי של כ-50 אלף ש"ח. כמובן ש"הרכב נקי מתאונות" לפי המוכר. על פניו, הרכב נראה בסדר (עוד לא העברתי במכון בדיקה), אבל השגתי את הדו"ח תביעות של מרכז הסליקה של חברות הביטוח וב"פרטי תביעות" אני רואה 6 תביעות (4 מתוכן השנה במועד ספציפי). בסוג תביעה יש "צד ג'", "נזק עצמי (מבוטח)" ו"ניזוק כצד ג'". בסוג נזק, כולם חוץ מהראשון הם "נזק חלקי (תוצאתי)". הראשון (הישן ביותר, לא מהשנה) הוא "ירידת ערך". אם אני מסכם את "תגמולי ביטוח ברוטו ששולמו" עבור כל השורות, אני מגיע לעשרות אלפי שקלים, בסדר גודל של שווי הרכב... אני קורא את זה נכון? אם אני מבין נכון הייתה תאונה רצינית והיו תיקונים של עשרות אלפי שקלים?
הודעה אחרונה מאת מעי דק, -
- 14 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הלכתי לראות היום רכב באחת מסוכנויות הרכב כגון אלבר / אלדן/ לובינסקי טרייד וכו, המחירים שהציעו לי על רכבים יד 2, בני 3 שנים, היו גבוהים בעשרות אלפים ממחיר מחירון של יד 2 או לוי יצחק. ואח"כ סוג של גרמו לי להרגיש כאילו עושים לי טובה שהם הולכים לבדוק עם הבוס על הוזלה וגם זה רק אם אני" רציני" והולך לשים להם פיקדון שימור רכב שמעולם לא נתנו לי לנסוע עליו בכלל... אז אני משער שיש לי 3 שאלות: 1. האם זה ריאלי להוציא מחיר מחירון מחברות ליסינג שכאלה? ואיך? 2. זה נורמאלי לשלם פיקדון שמירת רכב של אלפי שקלים אם לא נסעתי בכלל על הרכב? הם הרי לא מחזירים לי את זה.. 3. מה הטעם במחירונים למיניהם אם שמים עליהם פס? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Pompon, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 493 צפיות
שלום, לקראת שינוי מקום עבודה אני מתלבט מהי העסקה הנכונה עבורי לנסיעה מהמרכז לירושלים - כ-100 ק"מ ביום. ההתלבטות היא בעקבות הקורונה - כרגע במקום העבודה החדש עובדים מהבית (מאז אפריל) ועדיין אין צפי לחזרה למשרדים. גם כשיחזרו, לא בטוח שזה יהיה באופן מלא אבל אף אחד לא יודע להגיד בוודאות. אלמלא הקורונה - הייתי לוקח ליסינג כי בהתחשב בקילומטראז' הנצרך כנראה שזה היה משתלם. עכשיו אני מתלבט האם כלכלי יותר להשקיע 30-40 אש"ח ברכב סופר מיני לצרכים אישיים שלי (יש עוד רכב משפחתי בבית) ולמצוא רכב שיהיה אמין מספיק גם במידה ואסע איתו יום-יום לעבודה. האם זה ריאלי? אם כן, אילו דגמים מומלצים? חשיבות - צריכת דלק, אמינות, נוחות ישיבה.
הודעה אחרונה מאת Gorpi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 780 צפיות
אהלן , אני מעוניינת להחליף את הרכב שלי. מעוניינת בטרייד אין עם מימון. אשמח להמלצות לטרייד אין מומלץ באיזור קניון איילון עד ראשון לציון.. מקום שאפשר להשאיר שם את הרכב שלי ו"להזדכות" עליו ולצאת משם עם רכב אחר, כמובן אחרי שאקח אותו לבדיקה... מכירים מקום כזה מומלץ ואמין? (מציינת שיש לי יונדאי i30 2008). תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת itamar01, -
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
שלום לכם , יש לי שאלה לגבי טיפול לסקודה אוקטביה 1.8 טורבו בנזין , אוטוטו מגיע ל150 אלף , רוצה לעשות לו טיפול, השאלה היא מה הוא כולל בתוכו
הודעה אחרונה מאת Savi1$2, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 519 צפיות
ערב טוב אשמח לכיוון ברכישת רכב כי אני די קלולס בנושא ולחפש ביד 2 לפי תקציב זה לא באמת פיתרון. אני רוצה להבין פחות או יותר על 2-3 רכבים שעדיף שאחפש ספיציפית. תקציב 35 אלף - אפשר לעלות ל40 אם זה קריטי. אני עם ילד בן שנתיים, ולא מתוכננים עוד ילדים בעתיד הקרוב. חשוב לי שהרכב יהיה אמין ובטיחותי ושיהיה חסכוני בדלק. ושהחלפים שלו לא יהיו יקרים רצח. אני עובדת מחוץ לעיר (תל אביב אשדוד אבל הפוך מהפקקים), ומתכננת גם טיולים בארץ עם הילד כשיגדל קצת וכמובן נסיעה למשפחה וחברים שמפוזרים בכל הארץ. בהתחשב בנתונים, איזה רכב כדאי לחפש שיכול לענות לי על רוב הקריטריונים?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 490 צפיות
שלום לכולם, אז בשנתיים האחרונות נוהג בקיה ספורטאג' דגם אורבן טופ 2000 צורה חדשה, נרכשה בספטמבר 2018 עם 28 אלף ק"מ, שנתיים ו 30 אלף ק"מ אחרי הגיע הזמן להחליפה. אני גר בחיפה והמנוע האטמוספרי נותן מספיק כוח בעליות אבל צריכת הדלק מזעזעת במיוחד, לא שזה נורא אני סך הכל נוסע כ15 אלף בשנה. אשמח לקבל המלצה לרכב שירגיש לי כמו שדרוג , נכון שזה סוביקטייבי אבל אם כבר לשדרג אז שבאמת ירגיש כמו שדרוג. מבחינת דרישות, בטיחות אקטיבית, ביצועים מכובדים, תא מטען גדול ומקום ל2 כסאות בטיחות מאחורה. חשבתי על פג'ו 3008 דיזל (פרימיום 18), יש אלטנרטיבות טוובות יותר? מאזדה CX5 צורה חדשה ? טויוטה ראב 4 היברידי? …
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 6 אלף צפיות
היי שלום לכולם ראיתי יונדאי איוניק 2017 100000 קמ יד ראשונה מהשכרה מחיר שדורשים שקל 72900 השמח לחוות דעת יש תמונות
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- 6 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מנסה להסגר על רכב שיתאים בעיקר לנסיעות בין עירוניות, גרים בעיר ועובדים בה ככה שמתניידים ללא הרכב ברוב הימים. המטרה היא למצוא רכב שהוא אמין, לא רואה כמעט מוסך ושישמור על הערך שלו כמה שאפשר בשנים הקרובות, ההכוונה לשנתון 2017, מקסימום 2016. כרגע אנחנו זוג, אבל סביר שבפרק זמן שנחזיק את הרכב זה יגדל ולא בא לנו לקנות רכב לשנה שנתיים ולהתעסק אחרכך בהחלפות, המטרה לקחת אותו לאיזור ה3-5 שנים בשקט. בהתחלה הסתכלנו על המיני אבל פחות התלהבנו גם כי אין צורך במשהו שיהיה קטן מאוד ליום יום, וגם כי מרגיש מאוד לא בטוח ופחות כסף לנסיעה, הסופר מיני גם היא אופציה אבל גם בודקים אופציות אחרות אשמח לשמוע חווד והמלצות. אז אם לסכם מה הדברים הכי חשובי…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 494 צפיות
בס"ד שלום לכולם אני חדש פה וגם בקניית רכבי 7 מקומות מחפש 6+ מקומות -כניסה לשטח על בסיס קבוע - צריכת דלק! תקציב 50K תודה רבה
הודעה אחרונה מאת שטח, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 576 צפיות
שלום, אני מחפש רכב שיהיה זול בדלק ובטיפולים (הכנסות לא גבוהות) ומצד שני שיוכל לשמש את אשתי (בעיקר) עם כל הילדים. צריך 7 מקומות. הנסיעה תהיה מעורבת עירוני-בין עירוני וכ15000 ק״מ לשנה. תקציב של ~80K וכנראה לא מפרטי כי אצטרך גוף מימון. אשמח להמלצות? חשבתי על הפריוס פלוס 2015-2016. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
מישהו יודע עליהם פרטים? אמינות? אפשר לסמוך עליהם? יש להם רכבים טובים? תודה
הודעה אחרונה מאת marco_aliyev, -
שבת שלום לכולם, יש לי כרגע פולו ידני שנת 2008 עם 167 אלף ק"מ. תכלס אחלה רכב, אבל חשבתי אולי להשתדרג קצת מבחינת שנתון במידה והמעבר משתלם ולא מתפשר יותר מידי. אני סטודנט ולא מעוניין להשקיע יותר מ- 18K-23K על השדרוג. אני עושה בשוטף נסיעה בינעירונית פעם בשבוע של 67-70 ק"מ הלוך ואותו דבר חזור. כל השאר נסיעות עירוניות קצרות. (אם נתעלם מהקורונה). הרכבים שאני שוקל מעבר אליהם הם: 1. דאצ'יה סנדרו שנתון 2016 2.דאצ'יה סנדרו סטפווי שנתון 2016 3. פיג'ו 208 שנתון 2014-2015 4. שברולט ספארק שנתון 2014-2016 ממחירים שראיתי ביד 2 ובקבוצות פייסבוק, את הדאציה אפשר למצוא באזור ה- 18K-22K …
הודעה אחרונה מאת nir3, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב לראשונה אני מבין ממש מעט בתחום מעוניין בסופרמיני דוגמאת מאזדה 2,סקודה פאביה,רנו קליאו,פולספגן גולף,יאריס,יונדאי i20 וכדו הצרכים שלי הם התניידות לעבודה נטו סביבות ה20 קמ ביום) אשמח שתכוונו אותי ואפילו להמלצות תודה רבה בכל מקרה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מתעניין בקניית סיטרואן C4 פיקאסו שנת 2011 1.6T תיבת רובוטית עם קילומטראז' נמוך מישהו יכול להגיד לי על 1 האמינות של הרכב\המנוע 2 החסכוניות של הרכב וסתם באופן כללי (אני מחפש רכב 7 מקומות אמין וחסכוני במחיר זול - זה הכיוון) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת save, -
אני סטודנט שהמכללה שלו נמצאת בעיר אחרת (מרחק של 42 ק"מ לכיוון),עם הרכב הנוכחי שלי עשיתי בערך 21,000 ק"מ בשנה (וזה להתחשב בזה שסמסטר שלם לא נסעתי למכללה כלל) אני מוציא על דלק בערך 1000 1200 שקל בחודש (בתקופה נורמאלית שהיא לא הקורונה כמובן) ועלתה לי השאלה האם כדאי לי רכב דיזל. מה דעתכם? ואם כן איזה רכב הייתם מציעים לי (בעיקרון במקרה כזה הכיוון הוא הרב שיספיק למשפחה בתקציב של עד 30,000)
הודעה אחרונה מאת this.user, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 808 צפיות
שלום לכולם, אני מאוד רוצה לקנות רכב חדש סופר מיני . הייתי באולמות תצוגה של סקודה ופולקסווגן אני מאוד אוהב את ההנדסה האירופית ובעיקר את מנוע הטורבו של הרכבים של צ׳מפיונס שמרגיש מאוד חזק ושקט. אני מתלבט בין הפאביה לפולו, הפולו יקרה בהרבה ולפי הבנתי זה בדיוק אותו רכב בתמחור ושיווק שונה. אין לי שום עניין בלקנות רכב סטטוס וזה לא מעניין אותי , נטו הנתונים היבשים. האם יש יתרון בלקנות פולו מלבד הסטטוס של פולקסווגן או שאני יכול לחסוך 20k ולקבל את אותו הרכב בדיוק עם פאביה?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 592 צפיות
רוצים לקנות רכב ראשון. שנינו לא מבינים כלום. קראתי פה קצת ונפל לי הלב. איך אפשר שלא ליפול בפחים האלו כשאני כ"כ חסר ידע? בכל אופן אולי לפחות תמליצו על דגם: אמין חסכוני בדלק פשוט לתפעול (עבור אשתי:)) טווח המחירים שלנו 15000- אנחנו לא מצפים לרכב מדהים אלא פשוט למשהו שנוסעים בו בלי מדי הרבה בעיות. רב הנסיעות בתוך העיר- אם זה משמעותי. בג'ז שאפשר לשים בו עגלת תינוק+ מזוודה+ שקית..
הודעה אחרונה מאת ik3, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפש כמה זמן הונדה ג'אז אוט' למשפחה צעירה. מצאתי באחת מסוכנויות הטרייד-אין את הרכב הבא: * דגם: הונדה ג'אז Trend 1300 * שנתון: 2017 * מקוריות: השכרה - ישיר, יד 1 * קילומטרז': 84,000 * מחיר: הורד ל-53,000 ש"ח בדו"ח הבדיקה של קומפיוטסט (מצורף) מצוינים כמה תיקוני שלדת מרכב. אמנם רשום "משמעות נמוכה", אבל התיקונים רבים מה שמרמז על תאונה אולי פחות סימפטית. האם לדעתכם זה שטחי או שיש מקום לחשש? ביטחון זה שיקול מרכזי עבורנו. כמובן שאם נתקדם ניקח את הרכב לבדיקה עצמאית, אבל אם הבדיקה תהיה זהה האם יש לדעתכם בעיה עם הרכב? תודה!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי, במהלך החיפושים אחר רכב גדול להסעת ילדים ומושבי בטיחות, נתקלנו בביקורת שבה מראים איך אפשר לקפל את מושב הנוסע שליד הנהג לחלוטין, ולאפשר גישה נוחה לתוך הרכב. היום באולם התצוגה לא היה לנציג מושג על מה אני מדבר, וגם אחרי שראה את הסרטון מספר פעמים לא הצליח להבין אם זה אפשרי. הוא אמר שאין סיכוי שמשהו אפשרי בחו"ל ולא בארץ, ועדיין זה היה המצב. הנה לינק לסרטון בדיוק בזמן בו מדגימים את זה (45 שניות מההתחלה): תודה!
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 467 צפיות
אהלן, התקציב הוא 20,000. דרישות - אוטומט, זול לאחזקה, לא רובוטי. אמין בצורה שלא תבאס בחורה שזה הרכב הראשון שלה, וסביר לנהגת חדשה שהוציא רשיון הרגע (היא בת 30, לא ילדה). יסע בעיקר עירוני עם נסיעות בינעירוניות רחוקות אחת לשבועיים-שלושה. אני המלצתי על סיריון קוביה, סוויפט ופאביה (עם הגיר הפלנטרי, 2009) מהשנים 2008-2011 פחות או יותר. המיקרה היא מוצא אחרון כי היא 'פחות אוטו' לדעתי. פספסתי משהו?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 885 צפיות
שלום פורום יקר, מדובר בפיאט פנדה 2011 עם ק"מ ממוצע, אשמח אם תוכלו לעבור על רשימת התיקונים שהאוטו עבר ותגידו את דעתכם. האם משהו חשוד ? לצערי כבר נפלתי בפח שלקחתי רכב כזה לבדיקה לפני קניה ועלו המון תקלות. מנסה למנוע את העלות של הבדיקה...
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
רכישת רכב יד 2 1 2
מאת נחליאלי-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אשמח להתייעצות: 1. כשקונים רכב יד 2 מפרטי, האם מקובל לתת מקדמה לפני שלוקחים את הרכב לבדיקה במכון? או שחותמים על זכרון דברים ללא מקדמה? מה מקובל? 2. האם יש לבטח את הרכב שרוכשים לפני העברת בעלות? ומה אם העסקה ברגע האחרון לא תצא לפועל? מה עושים עם הביטוח אז? 3. מה דעתכם על תיבת הילוכים רציפה מבחינת האמינות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
עקב שינוי עבודה זקוק לרכב שיעשה סביב 1500 קמ בשבוע. לעשות את הקמ הזה ברכב שלי לא בא בחשבון ואני מתלבט מה לקנות. אם כן, מה כדאי: לאנטיס/אימפרזה/אלמרה/ליאנה ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 659 צפיות
נניח ואני קונה רכב שעולה 100 אלף שקל, על הרכב יש שעבוד של 70 אלף, התכנית היא לבצע העברת זהב למספר חשבון בבנק שאליו הרכב משועבד ,אז השעבוד יוסר ונוכל מיד לבצע העברת בעלות בדואר. השאלה היא האם השעבוד יוסר באופן אוטומטי ותוך כמה דקות מיד כשהכסף יועבר לחשבון בבנק שאליו הרכב משועבד ? ,האם יש סיכון בעסקה ?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 501 צפיות
מתלבט כבר הרבה זמן לרכב הבא כרגע אני נוהג על מאזדה 6 פרימיום 2010 אחרי 5 שנים בא לי להתחדש .. השאלה היא כמה אמין הפסאסט ? צריכת דלק ? תיקונים ?
הודעה אחרונה מאת מני198, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 593 צפיות
שלום לכולם. אז ככה: צרכים ואילוצים: תקציב: +- 45K מיועד לבחור צעיר רווק. נסיעות כמה פעמים בשבוע חיפה-תלאביב. צורה - האצ'בק - אילוצי חניה. התלבטות-פולו או I20. אשמח להצעות אחרות. האם יש הבדלים בפולו בין השנים 2016-2012? תודה רבה לעונים.
-
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, האם יש טעם לקנות אוריס היברידית משנת 2016 (בת 4 שנים) עם קילומטראז' של 87,000? או שאצטרך להחליף בקרוב סוללה?
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 520 צפיות
אהלן חברים, אשמח להמלצות על מכון בדיקה ברעננה או באזור. תודה [emoji846] Sent from my SM-N960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת robertf,