ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 481 צפיות
שלום לכולם. אשתי ואני מצפים בעוד כמה חודשים לילד והיינו שמחים לרענון בגזרת הרכב. כרגע אנחנו עם סקודה סיטיגו 2014 שעוד קניתי לפני שעברנו לגור ביחד. שירתה אותנו נאמנה אבל אנו זקוקים למשהו הרבה יותר גדול עכשיו. לאשתי וש קיבעון עם זה שתא המטען חייב להיות גדול והרכב טיפה גבוה. הנסיעות שלנו בחלקן הארי הינן עירוניות, מידי פעם מרחיקים לכת מחוץ לעיר. הסתכלתי מקרוב על הפיאט טיפו שנראית כתמורה מאוד טובה למחיר אבל היא די מזהמת ולא הכי בטיחותית. כמו כן אני שמתי את העין על קיה פורטה. כמובן שאשמח להצעות נוספות של חכמת ההמונים. השננתונים שבחנתי הן 2016-2017 פלוס מינוס 55 אלף, אולי אני לא הכי ריאלי וצריך לרדת בשנתונים... הבעיה הכי גדולה…
הודעה אחרונה מאת user_name, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לחברים, מעוניין ברכישת טויוטה קאמרי 2008 (v6 3.5 ) א130 אלף קילומטר (יד 5) בהנחה ובבדיקה תחשב כשמורה - מה היתרונות/ חסרונות? אשמח לכל מידע. מתקשה למצוא עליה מידע ברשת בעברית, להוציא את זה שאומרים שהיא חזקה במיוחד...
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 602 צפיות
יש לי כסף בצד מספיק לקנות אחת ולתחזק, שמעתי שיש לה בעיות אמינות די מגוונות... עכשיו אמינות זה כמובן חשוב לי אבל לא מספיק כדי לקנות קורולה.... אשמח אם יש כאן מישהו עם ניסיון שיוכל לפרט קצת על הרכב, אני רוצה לקנות אחת כי המחיר גם נמוך, נראה טוב, איכות בניה טובה, וצריכת צלק לא איומה יחסית למנוע 2000 עם מומנט טוב בסלד נמוך, האם קל לעבוד על הרכב בעצמי? מאיזה ק''מ כבר בשום אופן לא לקנות? אם טופל כל 15000 זה טוב? אשמח לדעת כמה שיותר פרטים מועילים תודה חברים
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 778 צפיות
שלוםאני מחפש לאישתי רכב משפחתי, אוטומט עד 25000 ש"ח .עם חשיבות לאמינות.. אם ניתן אז גם חסכוני..אשמח לקבל 3 חברות/דגמים שאתם ממליצים לחפש במגרשים / יד 2 מבחינת אמינות ובערך בשנתון סביר ובמחיר הנ"לתודה רבהאסף
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 789 צפיות
מחפש רכב שנראה טוב מנוע יחסית חזק שלא רואה הרבה מוסך וגם בטיחותי לא חייב 4 דלתות
הודעה אחרונה מאת דיד, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 466 צפיות
עבור חבר, כול מה שמעניין אותו זה אמינות. שום דבר אחר. על מה הייתם הולכים ? על רכב פשוט טכנולוגית כמו פיזו 301 אוטומט שנתון 15-16 שניראת בסדר והכול עובד בה, אבל אין טיפולים מסודרים מלבד מה שהמוכר אומר. או רכב כמו אימפרזה/לנסר שנתון 07-08 אבל עם טיפולים בזמן, עם בעלים שמטפל פה כמו שצריך? המחיר לא זהה מן הסתם, אבל החבר יוצא מנקודת הנחה שירידת הערך עבור רכב ב-8 אלף(לנסר) או 15 אלף עבור הפיזו היא לא משמעותית בשביל שהוא ישים דגש על זה במחירים האלה. אז מה אתם אומרים? מדגיש שוב, הנעה מנהיגה, איכות חומרים וגם צריכת דלק(הרכב יסע סביב ה-10 בשנה) לא מהוות שום שיקול. לא מעניין את הבנאדם בכלל. רק אמינות.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום , מתעניין ברכישת פיג'ו 5008 חדשה. האם כדאי? האם יש תקלות ידועות? על פניו עומד באותה קטגוריה של סקודה קודיאק.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 712 צפיות
אהלן, אני מחפש רכב משפחתי שיתאים לשני כסאות בטיחות עגלות בבגז וכלב. אני עושה בסביבות ה18 אלף בשנה. התקציב הוא עד 50 אלף. מצאתי ביד 2 משהו מעניין מה אתם אומרים? https://www.yad2.co.il/item/zuqot24p
הודעה אחרונה מאת dvir10, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 679 צפיות
היי מה אומרים על הבדיקה הבאה: טויוטה יאריס 2016 , 136 אלף ק"מ לדעתכם הסימונים קריטיים או סבירים ?
הודעה אחרונה מאת itay016, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 532 צפיות
שלום. מבקש את חוכמת ההמונים לגבי בעיות שעלולות לצוץ עם בעיות גיר או קלאץ למינייהם. ואם הם קיימות האם זה נכון גם לגבי גרסאת ה 2.0 דיזל? תודה
הודעה אחרונה מאת aka_katz, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 732 צפיות
היי אני מחפש להורים של אשתי גי'פון ,ראיתי שברולט טראקס 17 לאחר מתיחת הפנים,יש כמה כאלו עם קמ נמוכים מאוד,ראיתי גם את האח התאום אופל מוקה. הרכב לא הולך לעבור יותר מ15 אלף בשנה. הדרישות הן,אמינות ,עלויות אחזקה סטנדרטיות,מקום לכיסא גלגלים בתא המטען. מה אומרים על הטראקס? מכיר את הקרוז עם המנוע הזה,די חזק ונוסע טוב. מה לגבי פורד קוגה? מה יהיה עדיף? תודה. Sent from my Mi A3 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 633 צפיות
אשמח לחוות דעת- מתלבט אם לקנות ביד שניה ניסן מיקרה או סוזוקי ספלאש. שניהם סביב מודל 2010. התקציב שלי הוא באזור 16000 אשמח לשמוע על ההבדלים ביניהם, יתרונות וחסרונות. הצורך שלי הוא לנסיעות לבד, ללא עוד נוסעים. אין צורך בפגא'ז גדול (שממילא לא קיים בשתיהן). כמה שיותר חסכוני בדלק ובתיקונים (זה הפרט הכי חשוב!!!) סוחב נחמד בעליות של הרי יהודה בואכה ירושלים. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 852 צפיות
ברשותי כרגע פולו 2014 ידנית 1.2 TSI ששודרגה עם תוכנה Stage 1, אני מאוד נהנה מהרכב אך הגיע הזמן לשדרג, באופן אוטומטי הלכתי והזמנתי פולו ידנית חדשה 1.0 2020 מכיוון שמאוד אהבתי את הנוכחית ואת האיכות חומרים ובידוד רעשים, ואחרי נסיעת מבחן (על הדגם האוטומט) די הייתי סגור על הפולו. (יגיע רק לקראת סוף נובמבר) אך ככל שעובר הזמן אני מסתכל וקורא על שאר הסופר מיני של שאר החברות והן נראות מאוד טוב ולכן התחלתי להתלבט אם אולי קצת מיהרתי להזמין את הפולו. הIbiza FR 1.0 או ה 1.33 Renualt Clio S line נראות שתי מעומדות מאוד מעניינות ודי מאובזרות. אני אוהב לנהוג ואוהב ידני אך חשוב לי גם שיהיה קצת יותר כוח למנוע ומכיוון שגרסת 1.0 מגיעה עם 95 כ"ס (לפני שיפור שיקרה כנראה רק אחרי סוף…
הודעה אחרונה מאת Or.E, -
-
רכב 0 ק"מ מליסינג 1 2
מאת kalda01-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מבין שהרבה רכבי ליסינג שוכבים אצל החברות בגלל הקורונה. מצד שני המחיר שמבקשים הוא 5% פחות מעלות אותו רכב אצל היבואן ברכישה פרטית האם זה הגיוני? האם ערך רכב יד2 שהיה במקור ליסינג לא אמור לרדת בלפחות 15% ?
הודעה אחרונה מאת Random, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברים אני מתלבט היום יש לי גולף פולו לאחרונה רציתי לקנות גולף GTI ואז ראיתי את הדגם החדש שיצא של סקודה אוקטביה RS הסקודה יותר זולה יוצאת לי מאשר ה- GTI אבל מצד שני אני מאוד מאוד אוהב את הרכב שלי הגולף רק שרוצה לעבור לספורט יותר... מה את אומרים ?? בחירה קשה....
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 476 צפיות
אמנם אני לא מצליח למצוא בשוק כל כך פוקוס למכירה ,אבל עקרונית יש עדיפות לאחד מהם ? נ.ב מדובר על סדאן .
הודעה אחרונה מאת Isaac Razabi, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לדעת מה תהיה העלות עבורי של רכישת רכב לא כולל דלק. אלו הפרטים שאני הנחתי, אשמח לדעתכם. אני מניח שעלות הרכב היא סביב 56 אש"ח (כאשר אמיתית מה שחשוב לי זה העלות השנתית שלו מה שאומר שאני יכול להגדיל או להקטין את הסכום כדי להביא למינימום עלות שנתית פחת שנתי - 7 אש"ח ביטוח חובה - 2500 רישוי 1300 עלויות על תיקונים וחלפים - 1500 עלות ההון - 2240 ש"ח (הנחתי ריבית של 4% על שווי הרכב - 56 אש"ח) סה"כ 14,540 מה צפוי לרכב - בערך2-3 נסיעות גדולות שבוע של 180 ק"מ (בערך 90 לכל כיוון) ועוד 2-3 נסיעות זניחות של של 30 ק"מ (15 לכל כיוון) המטרה שלי היא להביא למינימום את העלות הכוללת, כלומר אם אדע שיש רכב זול שי…
הודעה אחרונה מאת מעי דק, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 507 צפיות
היי אני מתלבט בין 3 דגמים יונדאי קופה שנתונים 2005-7 פיג׳ו rcz שנתונים 2011-13 קרייזלר 300c שנתונים 2005-2010 מחפש רכב עם חיצוניות מודגשת ולא שגרתית ולכן חשבתי עליהם (נוטה מאוד לקרייזלר) וגם התקציב לא בשמיים ככה שהם נשמעים אחלה אופציה יש למישהו חוות דעת מניסיון אישי עליהם? איך הם בכללי?
הודעה אחרונה מאת Gronk, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 567 צפיות
היי מעוניינת ברכב פנאי קטן, ג'יפון, ומתלבטת בין רנו קפצ'ור, פיג'ו 2008 וסוזוקי קרוסאובר שנים 2014-2016. בהתחשב בתקציב, האם כדאי לקנות סוזוקי משנתון מוקדם יותר או צרפתית משנתון מתקדם? וכן, העיצוב של הרנו מקסים אולם מזהירים לא להתקרב לצרפתיות. מה דעתכם? תודה
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 808 צפיות
שלום, לקראת לידה שנייה, אנחנו מחליפים את היונדאי i20 שלנו ומחפשים רכב משפחתי גדול יחסית. קרוב משפחה הציע לנו את רכבו ניסאן אלמרה 2015, 123 אלף ק"מ, יד שנייה, 33 אלף ש"ח. אשמח לדעת האם מבחינת סוג הרכב זה רכב אמין וטוב, והאם 123 אלף זה סביר או שהקילומטראז' גבוה מדי ולא כדאי להתקרב? אציין שזהו רכב יחיד עבורנו, שמשמש לנסיעות קצרצרות ביומיום ולנסיעות ארוכות בסופ"שים ובחופשים. אשמח לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת Adani, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 495 צפיות
שלום, אנחנו מעוניינים לקנות רכב משפחתי רחב יחסית, עם תא מטען גדול, לקראת לידה שנייה. רכב יחיד שישמש לנסיעות קצרצרות ביומיום (20 דקות ביום סה"כ) ופעם בשבוע לנסיעות ארוכות יותר (שעה וחצי בממוצע פעם בשבוע). אנחנו גרים באיזור הררי ומחפשים צריכת דלק נמוכה יחסית. התקציב: 38000 ש"ח. אשמח לשמוע מה רלוונטי במסגרת הצרכים והתקציב. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 927 צפיות
שלום, בעקבות שרשור שפתחתי כאן לפני זמן מה - https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https://carsforum.co.il/topic/676003-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%99-%D7%A2%D7%93-130k/&share_tid=676003&share_fid=28771&share_type=t ההתלבטות כרגע בין שני רכבים שעל פניו לא באים מאותה הקטגוריה אבל כן עונים על מרבית הדרישות שהצבנו לעצמינו: 1. Skoda scala style 1.0 115 hp 2. Citroen c3 aircross shine pk 1.2 130 hp עתה נדרש להחליט מי מהם? זה שיש לו מערכות בטיחות כמו בקרת שיוט אדפטיבית ותיקון סטייה מנתיב (סקאלה) או זה שיש לו מנוע גדול וחזק יותר שמשודך לתיבת הילוכים פלנטרית (איי…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 963 צפיות
אהלן. אני מחפש רכב לרעייתי משפחתי אוטומט לנסיעה יומית של 50 ק"מ לכל כיוון, 20-25k ק"מ שנתי, עדיפות לסטיישן, דגש בטיחות ונוחות עם כל לעליות. תקציב 25, שנתון 11-14. בינתיים חשבתי על: 1. פוקוס 2.0 2012 165k 2. פלואנס דיזל 2013 210k ידיים פרטיות מטופלים במוסך מורשה. דגשים המוכרים לי מהפורום: פוקוס- דגש ידוע על הגיר. פלואנס- עלויות אחזקת דיזל. מה עוד יכול להכנס למסגרת ואילו דגשים הייתם מוסיפים?
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 871 צפיות
השברולט עם 100,000 ק"מ, יד ראשונה (עברה במשפחה) צמיגים, מדחס מזגן ובולמים חדשים. הניסאן עם 180,000 ק"מ, לא סגור על השנה. עברה ידיים בתוך המשפחה, לא בדקתי עדיין לגבי הטיפולים האחרונים שעברה אבל אברר. הנסיעות יהיו בין עירוניות, ומתוכנן פעם בחודש זכרון-אילת. בלי הנסיעה לאילת אני נוסע באיזור ה10-11 אלף ק"מ בשנה. 2 הרכבים של חברים, שניהם באותו מחיר.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 732 צפיות
שלום, מעוניין לרכוש פולו קומפורטליין פלוס. האם הולך לצאת דגם חדש ב2021? תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 583 צפיות
אהלן, מחפש המלצה לרכב פנאי עד 145 אלף. 4 נפשות. הדברים החשובים הם אבזור, נוחות, בטיחות. מה דעתכם על פורד אקטיב x? תודה
הודעה אחרונה מאת nimrodlic, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
המנוע שנמצא ברוב הדגמים שלהם ומגיע בהספק של 110-130 כ'ס. רציתי לשאול על אמינות המנוע ועל המכלולים מסביב כמו חשמל. אישית מתעניין ב308 או 208 עם המנוע הזה. הבנתי שהחלפים יקרים, עד כמה? אשמח לתגובה ממוסך או מישהו שהיה בעלים
הודעה אחרונה מאת moninitzan, -
משפחתית זולה
מאת Eli4490- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 801 צפיות
אשמח ליעוץ למכונית משפחתית זולה (ואמינה ככל האפשר בתקציב) תקציב כ 20000 אולי טיפה יותר, רצוי באגז גדול וכמובן עדיף חסכונית וזולה לאחזקה שוטפת (ביטוחים טיפולים וכו... )(ידוע שאי אפשר הכל ברכב זול) אשמח לשמוע את המלצותיכם
הודעה אחרונה מאת CHACHAM, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 509 צפיות
היי לאחר שהתייעצתי אתכם לפני כמה ימים, הגעתי לישורת האחרונה. אנחנו מתלבטים בין סיטרואן קקטוס 2018 לבין פג׳ו 2008 (כנראה שנת 2018) המכונית צריכה לשרת אותנו 5-6 שנים מה אתם חושבים עדיף? תודה!!
הודעה אחרונה מאת moninitzan, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב, אחותי לפני קנייה של i25 מנוע 1.4 אמרו לי שזה רכב כבד כי זה אותו גוף ומנוע קטן ולכן מתאמץ יותר ולוקח יותר דלק האם כדאו ללכת על ה 1600 או 1400? האם 1400 זה נורא כל כך מבחינת דל מול 1600 ? ומה הבדל מחירים ל 2016 ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii,