ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני קצת פחות מבין בעולם הרכב מעולם לא קניתי אחד (קבלה מהעבודה) וכנראה שהגיע הזמן אשמח לייעוץ לגבי קנייה של פורד פיאסטה מיד 2 פרטי שנת 2016 trend אוטומטי מנוע 1600 יש לציין שנסיעות יומיות שלי לא ארוכות סביבות 35 ק"מ ביום פלוס מינוס ומחפש רכב קצת יותר חזק מהמיני הרגילות דוגמת פיקנטו ו I10 הלכתי לראות את הרכב פעם אחת מראייה ראשונית הרכב נראה שמור ובמצב טוב כולל כשנהגתי עליו הנסיעה הייתה נעימה לגבי אמינות הרכב? הנוחות שלו? צריכת הדלק? בכללי איך התמורה לכסף? תודה רבה לעוזרים!!
הודעה אחרונה מאת jinny17, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 506 צפיות
אני לקראת רכישת רכב במודיעין והמוכר לא מעוניין לצאת ממנה לבדיקה. א. לרכב יש מכות פח והמוכר מסכים לגשת לפחח לקבלת הצעת מחיר לתיקון אך הבעיה שאני לא מכיר אחד כזה במודיעין. אשמח אם מישהו יכווין אותי לפחח כלשהו. ב. בדיקת קניה - הבנתי שיש רק את קומפיוטסט במודיעין, האם הם אמינים/מקצועיים אם שחבל על הכסף? תודה.
הודעה אחרונה מאת ofir106, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 493 צפיות
צריך עזרה בבחירת רכב מיני על 33 אלף. הסתכלתי על הi10 שנת 2014 דגם סופרים,וi10 שנת 2015 הגירסה הרגילה- העלות שלהם בערך אותו הדבר, מה עדיף? ובנוסף הסתכלתי על מיצובישי ספייס סטאר שנת 2015 שגם עומדת בקטריון המחיר. הנסיעות יהיו בעיקר בתוך העיר, פעם בשבוע נסיעה של 30 קילומטר מחוץ לעיר. חשוב לדעת שאני מדבר על גירסת אוטומתית בלבד. מה עדיף משלושת הדגמים. ובנוסף מה סדר העדיפות שחשוב, יד,קילומטר?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מעדיף לא לקנות תוצרת תורכית. לא קונה מאנטישמים. האם יש קורולה שמיוצרת ביפן או ארה"ב. איזה רכב מומלץ לקנות למשפחה עם 3 ילדים. עושים טיולים ברכבי הארץ כ 20 אלף ק"מ בשנה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 645 צפיות
הבנתי שהגיע בשתי רמות גימור - F וE. לפי תמונות נראה שבF מזגן מכני מול בקרת אקלים מפוצלת בE. כמו כן, בF צג קטן לעומת מולטימדיה בE. לא מצליח למצוא פרוספקטים או מידע בנוגע להבדלים בין הגירסאות. אם למישהו יש פרוספקטים או יודע במה מסתכמים ההבדלים אשמח לדעת. חג שמח.
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכז דיזל משפחתי. התקציב שלי נמוך יחסית 30-35 אלף. הרכבים שאני רואה בתקציב הזה הם שנתון 14-16 עם 150+ אלף קילומטר. לכמה קילומטרז יכול ואמור להגיע רכב כמו רנו מגאן סטיישן דיזל לדוגמא? ריאלי לצפות ל350 אלף קילומטר בלי לעבור שיפוץ מנוע יקר? הגיר יכול לשרוד כל כך הרבה? כדאי לקנות רכב שעבר כל כך הרבה כביש או שזה מתכון לאסון ואני יוציא את כל החסכון במוסך? שאלה נוספת, הרבה מהרכבים שאני רואה הם מכל מיני מגרשים כמו קארסנטר אוטוסנטר ושאר משחקי מילים שקשורים ברכב. אני מבין מקריאה בפורום שזה אופציה אחרונה כי אליהם מגיעים כל הרכבים הכי שבורים שיש והם מוכרים ממולחים שעדיף להתרחק מהם. מישהו חושב אחרת? כי יש להם היצ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 470 צפיות
נתונים ודרישות: ✓נסיעה יומית של 40 ק"מ לכל כיוון. ✓לפחות פעם בחודש נסיעה של כ200 ק"מ לכל כיוון. ✓נדרש שיהיה אוטומט. ✓נדרש שיהיה נוח בכביש. ✓ נדרש שיהיה משפחתי לאור התרחבות צפויה. הרכב הנוכחי שישאר כרכב שני במשפחה הוא פיקנטו 1 ליטר אוטומט, אז חוסר המקום וחוסר הכח מובילים לדרישות אלו. ✓מעוניין ביכולות שטח של שבילי קק"ל ואולי קצת קרקע מהודקת (לא מתכוון לטפס על סלעים ולפרוץ דרכים) לטיולים בסופ"ש. ✓תקציב 60 אלף עם יכולת חריגה של עוד 10 למקרה שיש משהו שחבל לפספס. תהיות לנוכח הנתונים שהוצגו: 1. האם להתמקד בדיזל ? 2.האם להתמקד במנוע 2 ל' לנוכח נתוני הנסיעה היומיים. אפשרויות שעולות בפניי לאחר חפירה בפורום: 1. דאסטר, דיזל לאור הנסיעה היומית, או מיותר? 2. סובארו XV (האם 1.6 ליטר…
הודעה אחרונה מאת khc, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 472 צפיות
היוש, על איזה רכב הייתם ממליצים לזוג צעיר, סטודנטים, עם תינוק? מה מחפשים?- •חשוב שיהיה רכב סטנדרטי- גדול (משפחתי, או suv, לא סטיישן) • שנתון מעל 2012 •אמינות •צריכת דלק טובה ולא שתיינית • עד 140,000 קמ •מחיר עד 55,000 • רכב בטיחותי!! תודה ♥️
הודעה אחרונה מאת Talix, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 504 צפיות
הי, מחפש מקום לבדיקה סביב ראשון בת ים, חולון והסביבה, לבדיקת איוניק. אשמח למקום שיבדוק בנוסף את תקינות הסוללה. בנושא הסוללה: הרכב כנראה עמד כמה שבועות והיא פירוקה... האם תהיה בעיה לבדוק במצב כזה? בנוסף אשמח למקום שיוכל לוודא תקינות מערכות בטיחות אקטיבית. אשמח גם לעצות לדברים לבדיקה עצמית.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 709 צפיות
מחפש ג'יפון, רכב גבוה, מרווח עם נראות של ג'יפ (ספורטאז', CX5 ואחרים - כן. סטיישן כמו נירו, XCEED ואחרים - לא). תא מטען - 450 ליטר ומעלה רמת אבזור בטיחותי - 7 ומעלה מחיר נמוך מ- 140K (בונוס) - דרגת זיהום נמוכה. כרגע אני מכיר את הראב 4 שעונה על כל ארבעת הדרישות אך מחירו 200K צפונה. נירו על הנייר מאוד מוצלח. עונה על הדרישות אך הוא רכב סטיישן (ובאופן אישי אחרי נסיעות מבחן עליו, לא חיבבנו אותו במיוחד) האם יש רכב חדש שעונה על שלושת הדרישות הראשונות? האם יש רכב בן 3 שעונה על שלושת הדרישות הראשונות עם השינוי של מחיר נמוך מ- 90K?
הודעה אחרונה מאת luigiconteabateg, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 583 צפיות
שלום, אני מתלבט בין 2 רכבי גמפי לקנייה עבור משפחה שנמצאים אצל שניהם יד 1 וקילומטראז דומה (110k), אחד שנת 2014 מפרטי (נכה), וגם מרגיש יותר לנוסעים ופחות משא (נורות לד פנימיות, קירות עם פלסטיק) ב75,000 שח. השני שנת 2016, ממנהל הרכב הממשלתי, רוצים 85000, ומרגיש יותר מסחרי. השאלה בעיקר איך לשקלל את היחס בין שנתון לבין פרטי מול ממשלתי.. בנוסף אם יש המלצות בנוגע להתמודדות עם מגרש אשמח. תודה
הודעה אחרונה מאת זקוק לעזרה, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, כבר שבוע בחיפושים אחרי מציאה, יש כמה אבל הרוב דורשים יותר מדי. מצאתי ספייס סטאר 2013 אוטומט, 85000 ק"מ יד1 עם טסט לשנה ב25000. בגדול התקציב שלי הוא עד 20 אבל רציתי לדעת האם שווה לחרוג בשביל זה. אשמח לקבל חוות דעת ונתןני צריכת דלק. תודה!
הודעה אחרונה מאת lior6221, -
-
- 11 עוקבים
- 30 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
היי אז החלטנו ללכת על הקיה סטוניק ועכשיו מתלבטים בין הגרסה של ה1.4 אטמוספרי עם גיר אוטומטי או הגרסה של 1 טורבו עם גיר רובוטי דו מצמדי. אנחנו בעיקר נוסעים בעיר אבל פה ושם חוטאים בנסיעות לירושלים ולצפון. אנחנו הולכים להחזיק את הרכב לפחות 6-7 שנים. מה עדיף לנו? האם מבחינת סחירות עוד 7 שנים מנועים אטמוספורים יהיו בכלל משהו שמישהו ירצה לקנות? נשמח לכל חוות דעת תודה!
הודעה אחרונה מאת moninitzan, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 547 צפיות
שלום אני כרגע בחיפוש אחר קניית רכב אשמח לשמוע חוות דעת טויוטה אייגו האם ישנם תקלות נפוצות? בעיות מכאניות ? עלויות אחזקה? הציעו לי טוטיוטה 2013 81000 קילומטרז
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 600 צפיות
שלום, מחפש סופר מיני, רכב שני במשפחה אבל פוטנציאל ל אזור ה 15-20 בשנה. כוונה להחזיק למעל 5 שנים. הבנתי שהדגמים אלו בשנתונים אלו אין כמעט מערכות בטיחות אקטיביות, אולי אני טועה. חשבתי ללכת על 208, היבואן מציע באזור ה 93 אלף.< אפס קילומטר שאני מצאתי זה באזור ה 82 אלף. ידוע שהדגם מוחלף בקרוב, < האם יש עוד דגמים מומלצים, או דגשים שפיספסתי (די חובב אירופאיות) ?
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 497 צפיות
שלום לכל החברים. לנסועה של 250 ק"מ ביום, תקציב - כ-40K. מתלבט בין הרכבים שבכותרת. את הנוחות המצויינת של המגאן אני מכיר היטב, חושש מעניין הגיר, ועלויות יקרות של מצמדים/מחשב גיר. איך הנוחות של ה-C3 פיקאסו? (בהתעלם מעניין הגיר הרובוטי) אמינות כללית? ומה אתם הייתם בוחרים? (לא גיר ידני) תודה מראש! @מלטבשי
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 569 צפיות
כרגע אני מתלבט בין שלוש אופציות הטווח מחירים הוא בין 100 לבין 120 בערך אופציה ראשונה רנו קליאו 2020 RS LINE יתרונות - נראית מצוין , אבזור ברמה גבוהה ביחס למתחרות , צריכת דלק טובה יחסית ,זריזה וספורטיבית יחסית לשתיים האחרות חסרונות - גיר דואל קלאץ שאין לדעת מה יהיה איתו עוד שנה או שנתיים בהתחשב שאני מעוניין לקנות את הרכב לטווח של 4-5 שנים . והחיסרון הכי גדול הוא הירידת ערך . אופציה מספר 2 טויוטה יאריס 2020 החדשה SKY אבל לא היברידי (למרות שאם היברידי מומלץ יותר אשמח לשמוע האם כדאי או לא כי לעולם לא חשבתי לקנות היברידי ) יתרונות - נראה טוב מאוד בצורה החדשה , חסכוני מאוד , אמין , בנוסף שמירת ערך חזקה חסרונות -אבזור נמוך לעומת הרנו ק…
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 514 צפיות
סורי על התקציב הנמוך אני נוסע כל יום סה"כ 70 ק"מ איזה רכב מומלץ חשוב חסכוני יחסית יציב ואמין תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Rotemh, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 705 צפיות
היי אשמח לעזרתכם, אני מחפש רכב שישמש זוג צעיר(ובעתיד גם ילד) בעיקר לנסיעות בינעורוניות במחיר של סביבות 30K~. מחפש לשמוע גם על רכב אוטומט וגם על ידני(אשמח להמלצה לכל אחד מהסוגים :)) ואשמח לדעת בטווח אילו שנים מומלץ. אנחנו מחפשים משהו קצת יותר גדול וחזק מפיקנטו אוטומט. מבחינת אוטומט ראיתי שמומלצים: פגו 308 עם מנוע 1.2 2014+, פיגו 208 אוטמט 1.2 הונדה ג'אז+הונדה סיוויק סקודה אוטקביה טויוטא יאריס(אשמח לדעת עד איזה שנה הכי מוקדמת כדאי לקחת). פורד פיאסטה- שנה? ידני: פיגו 208 1.2 2014+, הונדה ג'ז/סיוויק, פיאסטה, פאביה ואיביזה. לא הצלחתי להבין מה הקונצנזוס על סוויפט ועל קקטוס(2015-85 כ"ס ידני). צרכים: 1.חסכוני 2.בטיחותי 3.עלות א…
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 484 צפיות
היי(: אשמח לעזרתכם הדחופה ברכישה של רכב יד 2 עם המאפיינים הבאים (מקווה שיש חיה כזאת P: ): 1) עד 65K 2) סופר-מיני מרווחת או משפחתית 3) שנתון 2017~ והלאה 4) חסכונית וזולה לתחזוקה 5) אמינה 6) לנסיעות לא ארוכות במיוחד ביום יום (30 ק"מ בערך הלוך חזור לעבודה, פלוס נסיעות קצרות פה ושם בתוך העיר אחה"צ) אשמח להתייעץ גם מאיפה הכי כדאי לרכוש את הרכב, האם יד שניה מלסינינג או מסוכנות רכב זה אופציה טובה, במידה וכן, מה צריך לבדוק? איך לוודא שהעסקה כדאית? או שמא כדאי לקנות מאדם פרטי? חשוב - צריכה לרכוש עוד השבוע מאחר והולך להיות סגר.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
ויטארה או asx
מאת sd1977- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עכשיו שויטרה נמכרת עם מערכות בטיחות מקוריות, איזה רכב עדיף? מיצובישי קצת יותר גדול במידות, אבל תא מטען די זהה. מחפש רכב אמין שישרת אותי כ 10 שנים.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 571 צפיות
שלום לכולם, אני עתיד לעבור בקרוב לירושלים. אני עובד בהרצליה ולכן אאלץ לבצע נסיעות הלוך חזור כמה פעמים בשבוע. כרגע יש לי רכב להתנייד איתו, אבל מעריך שזה לא להרבה זמן. יש לי תקציב של עד 30K, אבל אני סטודנט ומה שאוכל לחסוך מה טוב. המלצות לרכבים שיתאימו לנסיעות הנל? תודה!
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 739 צפיות
אני מתחיל ללמוד בקרוב וחושב אולי לרכוש רכב סופר מיני. ההתלבטויות הן בין פאביה 2015 לפולו 2012(בערך )לאיביזה 2015 לאחר שקראתי כמהחוות דעת על פיזו 208(למרות הבעיה הידועה של רצועת הטיימינג) ועל רנו קליאו אז החלטתי לקחת אותן בחשבון גם. ישנן את השמועות הידועות לשמצה על הרכבים הצרפתיים,הייתי שמח לשמוע מבעלי נסיון אם אלו סתם שמועות או שבאמת אין סיבה להתקרב לרכבים האלה. האוטו ישמש לנסיעות יום-יומיות במהלך השבוע מראשלצ לבר אילן ובסופי שבוע לטיולים אשמח להמלצות!
-
צהריים טובים, מחפש רכב לבת משפחה ומצאתי אופל אדם 2017 מנוע 1.4 עם 86.000 ק''מ משלמה סיקסט (היתה בליסינג). מוצעת ב-41 אלף. כמה אני מפחית על ליסינג? איך הרכב? נחשב אמין? מחלות ידועות? ובכללי עוד דברים שצריך לדעת? בתודה מראש,
הודעה אחרונה מאת benwin21, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 578 צפיות
היי, אני בשיחות עם בחורה שמוכרת את הרכב של אמה. ביד 2 טענה שהרכב עבר 37.000 ק''מ, יד 1, 2013, 1.2 טורבו. האם לדרוש 40,000 על זה בהנחה שכל הפרטים אמינים זה מחיר לגיטימי? ובכללי אשמח לחוות דעת כי מבין גדול ברכבים אני לא ואני כבר חודשים מחפש את הדבר שישתלם לי. 40 אלף זה בהחלט לסחוט כל טיפה מהתקציב שלי ובגלל אני מנסה להבין כמה משתלם הסיםור.
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 487 צפיות
בס"ד מפרסם בשביל חבר הוא מחפש רכב לנסוע כל יום בערך 200 קמ כ45 אלף בשנה מה שחשוב בטיחות אמינות רק אוטומט נוחות אבזור יהיה בונוס היברידי פחות לרוב ברכב יהיו 2 אנשים ביומיום אבל הרכב ישמש גם בסופשים לטיולים עם 2 ילדים (מושב בטיחות) תקציב עד 60 אלף פלואנס דיזל יתאים? אשמח להמלצות תודה
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 548 צפיות
אהלן, הייתה לי עד עכשיו פיקנטו 2016 1 ליטר שנכנסו בה והיא טוטאל לוס. אני סטודנט באריאל אז נוסע הרבה מהמרכז לשומרון והפיקנטו הייתה חלשה מדי לטעמי ואני מחפש משהו חזק יותר בתקציב של 32-35 אלף. חשוב שיהיה אוטומטי, בטיחותי וחסכוני בדלק. אם יש אפשרות למשהו עם עיצוב יפה ועם מערכת סאונד טובה אז מעולה אבל פחות חשוב.. ראיתי שממליצים על רנו קליאו/פגו 208/ מאזדה 2 צרכים: 1.חסכוני 2.בטיחותי 3.עלות אחזקה ומחלות 4.ביצועים 5.אבזור 6.תא מטען. מלא תודה 😄😄
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 451 צפיות
היי חברים אני משתעשע ברעיון של לעבור לרכב עם הנעה אחורית ואחת האופציות שאני בודק זה ייבוא אישי של קמארו, או צ'ארג'ר\צ'אלנג'ר. הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא מכיר מוסכניק אמין שמטפל במנועי V6 או V8 שלהם עם הפטנט של המרים שסתומים או בכלל השטויות של האמריקאים. אם יש שם של מוסכניק אמין באזור המרכז\שרון אשמח לקבל פרטים. בין היתר אם למישהו פה בפורום יש רכב כזה אשמח לברר מאיפה אתה מייבא את החלקים או שיש איש קשר בארץ. ,,
הודעה אחרונה מאת talroze, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 553 צפיות
האם לדגם בעיות ידועות במנוע/גיר ? הרכב מרווח מספיק מבחינת יישבה מאחור + תא מטען לשמש הרכב משפחה ?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 525 צפיות
היי, נתקלתי ברכב הבא באתר PEEPS. זה טופס הבדיקה. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת חולגי,