ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
.יעוץ בבקשה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 979 צפיות
שלום חיפשתי גיפון מצאתי סקודה קארוק אבל מנוע 1000 אני גר באיזור הררי וחש לי פולו 2016 ואני ממש ממרוצה ממנה האם הסקודה מתאימה לי מבחינת כח לאיזור הררי
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 636 צפיות
אהלן חברים יקרים הרכב מיועד להיות רכב שני במשפחה ולא העיקרי נסיעות יומיומיות יחסית קצרות לעבודה (11 ק"מ, פ"ת-ראש העין) אני מחפש רכב בגודל בינוני טווח שנתונים 2014-2018 (לא רוצה חדש עם צניחה חופשית בירידת ערך) חשוב לי שיהיה לו איבזור מפנק ומראה יפה (לא חייב שיא היופי אבל לא מעאפן) צריכת דלק- לא שתיין רכב אמין כמה שניתן בקיצור מושלם מה אתם מציעים?
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 804 צפיות
שלום לכולם! יש לי בן אדם מחר שאני צריך לראות את הרכב שלו. הרכב שנת 2018 עם 42 אלף קילומטר. סיאט לאון ידנית 1.4 יד 00 שכבר לא מוצאים בשום מקום. הוא עדכן אותי רק שהרכב משועבד לבנק הפועלים. השאלה שלי מה סדר הפעולות שצריך לעשות? הבנתי שקודם אני צריך ללכת איתו לבנק ולהעביר לו כסף ואז הוא מוציא את הרכב מהשעבוד. השאלה שלי אם מוציאים את השעבוד באותו רגע או שזה לוקח יום/יומיים מה שימנע ממני את המכירה. כבר קרוב לחצי שנה מחפש את הרכב הנ"ל וכולם או עם ק"מ גבוהה או יד שלישית. עוד שאלה קטנה מה הדגשים שצריך לשים לב ברכב-מה "המחלות" שלו? תודה לכל העוזרים ושבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 637 צפיות
היי חברים, לפני שנתיים בערך התייעצתי איתכם על רכישת רכב וקניתי את הקליאו 2015 בגירסא הידנית שלה. בסה"כ אני מאוד מרוצה ממנה .. הבעיה שהבת זוג שלי פחות היא בעלת רישיון אוטומט ולכן אני רוצה להחליף לרכב אוטומט. איזה רכב ממולץ סביב ה40 שיהיה בסגנון של הקליאו ? חשבתי בהתחלה לחפש רנו קא'פצור הבעיה היחידה שלי זה הירידת ערך החזקה . תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 481 צפיות
שלום, גיסי (בחור בן 21) מחפש לקנות רכב ראשון אוטומט התקציב מאוד מוגבל - בסביבות 8,000 - אם ממש שווה אולי הוא ימתח ל 10,000 האפשרויות שעלו על הפרק הם יונדאי אקסנט 2007-08 מנוע 1.6 (אני שומע שהרבה החליפו מנוע - האם הוא בעייתי?) כנ"ל מנוע 1.4 - לכאורה מנוע חלש סיויק 2005-2006 מנוע 1.6 - נראה שעולה יותר לכיוון 10,000 - היה לי כזה וסה"כ אחלה רכב קורולה 2005-2007 מנוע 1.6 - מחיר לכיוון 10,000-11,000 הצעתי לו גם סיריון \ יאריס אך הוא לא אוהב. הדרישות הם רכב אמין ויחסית יותר חסכוני - נניח 1/12 כמובן שאמינות נגזרת בעיקר מאיך טיפלו ברכב. מה הייתם מציעים לו לרכוש? וממה להזהר ברכישה - כלומר מה המחלות שלה…
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 619 צפיות
אבא שלי בן 82 והייתי רוצה לחסוך לו תיזוזים ומדידות בכל אולם תצוגה...הדרישות:1. הרבה מקום לנהג, כיסא שזז אחורה כמו שצריך והגה שמתכונן2. תקציב: עד 150 אלף ש"ח. (אם יש רכב חדש ב 120 שעומד בקריטריונים, גם טוב) ואם יש ממש מתאים בעוד עשרת אלפים, אפשר להסתדר..3. לא היברידי4. לא מנוע 1000, טורבו עם 3 צילינדרים5. עדיף מרכב סדאן אבל לא חייב6. למרות שיכעיס חלק מכם - לא ה DSG שעשה בעיות ונטען שעכשיו תוקן. אין בעיה עם DSG מהדגם שלא עשה בעיות.7. כרגע מתנייד עם מונדיאו 2011תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 0 תגובות
- 437 צפיות
מחפשת המלצה על רכב סופר-מיני אוטומטי שישמש לנסיעות ארוכות ובתוואי הררי (נסיעות ארוכות פעם בשבוע ת"א - צפת, ונסיעות קצרות יומיומיות באיזור צפת). חשוב לי: אמינות, בטיחות, חסכון בדלק פחות חשוב לי: גודל תא מטען וגודל תא נוסעים, עיצוב מחפשת כמובן יד שנייה ומבינה שבמחיר שאני מחפשת הרכב יהיה משנתון 2010-2014 פחות או יותר אשמח לשמוע מה דעתכם 🙂
הודעה אחרונה מאת emay91, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 531 צפיות
יעוץ לרכב ראשון עד 25K מעניין לקנות רכב מיני לנסיעות ללימודים לא מחפש ביצועים מחפש רכב קטן אמין ,זול בהחזקה וחסכוני בדלק בנתיים הרכב שדי אהבתי זה סוזוקי ספלאש 2012 אשמח שתתנו דעות ורעיונות לרכבים אחרים בקטגורייה (לא אלטו ולא דייאצו סיריון)
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 467 צפיות
האם לאמישהו מחברי הפורום יש ניסיון עם הדגם הספציפי הזה? רכב שאמור לעבוד שעות רבות . אבקש התיחסות מבעלי ניסיון עם הדיזל הרובוטי בלבד.
הודעה אחרונה מאת ETAY1998, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 563 צפיות
בקר טוב. ההתלבטות בכותרת. למישהו יש נסיון עם הקונה? לפי הנתונים היבשים נראית כמו רכב זריז ולא כמו ג'יפון עצל. אשמח לתובנות. תודה
הודעה אחרונה מאת סלע, -
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום ההורים של אשתי נסגרו על רכב והם מחפשים סטוניק 1.4. ביד 2 ההצע מאוד דל,רכבים 2018 נסחרים באיזור ה80K ,חדש עולה 109K לפני תוספות וגם לפני הנחה,0 קילומטר 94K לפני אגרת רישוי. מה ההנחה -+ אצל היבואן? האם מישהו רכש פה סטוניק ויודע להגיד בכמה אפשר להוציא מהם רכב חדש היום? 94K ל0 קילומטר זו עסקה מעולה לדעתי אפילו לא משתלם לרכוש רכב משומש. הם מחזיקים רכבים שנים ארוכות,לכן אני לא חושב על מכירה בשנים הקרובות. תודה.
הודעה אחרונה מאת גיאזקן, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 864 צפיות
אהלן חברים. תמיד הייתי מאוהב בתחום הנהיגה והמסלולים בארצנו - ועכשיו הגיע הזמן ליישם. מחפש המלצה לרכב *מהנה ומתנהג * שיהיה מודרני *שיהיה עד 70 אלף שקלים פלוס מינוס *שיהיה עם בגאז' בסיסי לקניות של שישי *ושניתן יהיה להתנייד איתו בראש שקט ביום יום; עבודה-בית-לימודים-מסלול. חשוב לציין שאני מודע לכך שאני מתחיל בתחום ולכן לא מחפש לקפוץ מעל הפופיק או למות. חשבתי על כמה אופציות, כגון; פיז'ו 208 gti קליאו rs203/197. טייפ R fn2. אבארט' 500. מיאטה nc. מדי פעם צצה לה מגאן rs 225. אני נוטה לכיוון הצרפתיות ולכן הן שולטות ברשימה. (גילוי נאות, הרכב הראשון שלי היה 106 ראלי ועד היום נצבט הלב מגעגוע). מניסיון בלבד, מה יכול להתאים? מה פחות? האם פספסתי רכב שיכול ל…
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הי לכולם, מה יותר מומלץ לקנות בשנתונים 2016-2017? סיאט איביזה, יונדאי i20 או קיה פיקנטו (שהחסרון העיקרי שלה הוא שאין בגאז). רכב למשפחה קטנה בירושלים שגם אמור לעשות טיולים בארץ פעם - פעמיים בחודש. חשוב לי רכב אמין שלא רואה מוסך וזול לתחזוקה. תודה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אהלן, ראיתי ניסאן ג׳וק 2014 בכ 40,000 ש״ח, ורציתי בבקשה לדעת פרטים: אמינות, שוק, צריכת דלק למה המחיר יחסית נמוך? בגלל שוק חלש? האם יש בעיות / מחלות עם ניסאן ג׳וק בשנתון הזה? אני רוצה לדעת יתרונות וחסרונות של הג׳יפון הזה בבקשה... יש לכם המלצה לג׳יפון אחר? הכי חשוב אמינות גבוהה, שוק טוב וצריכת דלק. תודה
הודעה אחרונה מאת Random, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 677 צפיות
שלום לכולם, מישהו יודע מה היא צריכת הדלק של ה2008 החדשה? מתעניין בקנייה של גרסת הפרימיום, ומתלבט בין גרסת הדיזל שתגיע בעתיד לבין הגרסה שנמכרת כעת, ה-1.2T. - אציין כי אני לא נוסע המון גג גג בהגזמה 15 אלף בשנה לכן התלבטות חזקה מאוד מאוד בין 2 הגרסאות. כבר יש אנשים שיש להם את הרכב לכן אשמח לדעת מה הצריכת דלק שלכם?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 938 צפיות
היי, הרכב שלי סוזוקי בלנו שנת 2003 כבר בקושי עובר את הטסטים ומצריך החלפת מצבר + החלפה של 3 גלגלים טיפול + טיפול 10K. עלות טיפולים אלו יותר יקרה מעלות הרכב עצמו לפי מה שהמכונאי שלי אמר לי והוא המליץ לי כבר על רכישת רכב חדש. אשמח לקבל ייעוץ בנוגע לרכישת רכב משומש בטווח המחירים של עד 20K או פחות. שימוש של הרכב נסיעה לעבודה וחזרה (10 - 15 ק''מ לשנה). ברוב הזמן נוסע יחיד. דברים שחשובים לי: הכי חשוב יש לי רישיון נהיגה רק על אוטומט ולכן הרכב חייב להיות עם גיר אוטומטי בעדיפות ללא רובוטי. רכב שיהיה אמין משמע לא רואה מוסך ובמידה שכן רואה מוסך שיהיו לו חלקי חילוף זמינים. רכב יחסית חסכוני בדלק מנוע בנזין. עדיפות לרכב ק…
הודעה אחרונה מאת lior6221, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 810 צפיות
שלום לכולם. לאחר מכירת הקיה ספורטאג׳ 2019 וגדילת המשפחה יש צורך ברכב 7 מקומות. התקציב הוא 165 לרכב. רוב הזמן נוסעים כ 5 נוסעים ובשבתות נוסעים 6 אז חשוב רכב מרווח ונוח. הילדים נוסעים עדיין בכיסאות/בוסטרים. מבחינת אחזקת רכב, יש אחזקה מלאה מהעבודה אז לא מוטרדים מעניין הביטוח והטסט. מבחינת חניה, יש חניה לבית אז אין בעיה מבחינת הגודל. האישה רוצה פורד אקספלורר וראיתי ששנת 2016 אפשר למצוא בתקציב שלנו, מה החסרונות שלו? לי יותר חשוב מערכות בטיחות שהיו קיימות בקיה אבל האישה לא רוצה שוב פעם קיה ורוצה לגוון, לא יודע אם חשוב לציין יש רכב נוסף בבית קיה ריו. דרישות: גג נפתח, רכב גדול ומרווח, מ…
הודעה אחרונה מאת TomerLL, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 704 צפיות
שלום, שואל בשביל אבא שלי. אבא מחפש רכב מנהלים הוא חשב על אופציות כמו: טויוטה קאמרי, VOLVO V60, AUDI A4, BMW 3. הוא נוסע מעט כל שנה אולי 10 אלף. מחפשים משהו הכל מ-2016 עד 100 אלף קילומטר. מה מבין אלה נשמע לכם הכי הגיוני? איזה אופציות נוספות כדאי לשקול בתקציב הזה? מה אתם יודעים על האמינות של VOLVO? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת dvir10, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 487 צפיות
היי אשמח לקבל הצעות ותובנות הבת מחפשת רכב רכב לצעירה ללא צרכיםצשל באגז' גדול או רכב גדול במיוחד תקציב כ 30 פלוס מינוס צרכים : רכב אמין חשוב מאוד בטיחותי חשוב מאוד חסכוני חשוב אבל אולי בגלל נסיעות בינעירוניות פחות קריטי פרופיל נסיעות : פעמיים בשבוע כ 130 קמ ( לכיוון ) הלוך , חזור בכביש בינעירוני סופשבוע שימוש שוטף בתוך העיר במהלך השבוע הרכב לא ייסע רעיונות ותובנות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת dror_ya, -
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בדקתי כבר כיוון למאזדה 3 והחלטתי שאני רוצה ללכת לכיוון של מאזדה 6 שנת 2013-2014 אבל גיליתי מחיפוש של כחודש וחצי שרוב המוכרים רוצים משמעותית מעל המחירון וזה קצת הזוי לטעמי, גם כשאין שום הצדקה מבחינת היד והק"מ. כבר התחלתי להתייאש וחשבתי אולי לכיוון של 508 או C5. אני מודע למנוע ה-156 כ"ס הבעיתי, אבל מצד שני הן נמכרות בכ-20 אלף ש"ח אולי. השאלה אם לא כדאי לנסות למצוא אחת כזו שמורה ככל הניתן, ואפילו לקחת בחשבון נניח 3-4 ליישור קו רציני, מה הסיכונים במקרה כזה לדעתכם? מה סביר שיקרה? ברמת ההחלפה מנוע? גיר? חשובה לי האמינות אבל אני מחפש מכוניות בסדר גודל כזה (מנהלים אם תרצו)
הודעה אחרונה מאת 999256, -
רכב עד 4000
מאת Barni88-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מה נשמע חברים אשמח לעזרה בנוגע לקניית רכב התקציב הוא בעיקרון עד 4000 יכול להתגמש קצת אשמח לדעת מה חשוב לבדוק ברכב,איזה רכב מתאים עם צריכת דלק קטנה, אפשרות גם לרכב קטן שאפשר להוריד את המושבים מאחור לקבל בגאז גדול, כמה קילומטראז הגיוני לקנות ואיזו יד. בעיקרון רכב ראשון ואני אשמח לכמה שיותר מידע וטיפים. תודה רבה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת lulik, -
-
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב, המוכר (מדובר בסוחר) שלח לי רישיון רכב שלא מצויין שם מספר הק"מ. ברישיון שלי כל שנה מצויין הק"מ שהאוטו עבר וכך גם במכוניות אחרות שראיתי. האם מכוני הבדיקה לא מחוייבים לציין את הק"מ שהאוטו עבר ברישיון? האם יש דבר כזה? זה תקין? תודה
הודעה אחרונה מאת margy983, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 503 צפיות
ראיתי שב2015 עשו החלפת דגם לi20, ולכן רכבים מהשנה הזאת יכולים להיות משני דגמים שונים ומשני תווי מחיר שונים לחלוטין. לפי המחירון ביד2 (מצרף תמונה) זה הבדל של מעל 10 אלף! קודם כל, לדעתכם הדגם החדש באמת מצדיק את ההפרש? ודבר נוסף, איך יודעים כשקונים את הרכב שהוא באמת מהדגם החדש ולא הישן? תודה
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 548 צפיות
שלום לכולם, מחר אני רוצה ללכת לקנות רכב. התקציב עד 80K. סוג הרכב מיני\סופרמיני מה היתרונות בלקנות רכב 0 ק"מ ממגרשי רכב ולא ישר מהסוכנות? (חוץ מהמחיר) והאם מישהו מכיר מקום אמין או כמה באיזור המרכז בשביל ללכת לראות. תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 911 צפיות
....
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם!!! רציתי לשתף את כולם בתהליך שאני עברתי בקנית רכב ממכרז של המשטרה, ויהיה לתועלת הציבור. אז אלו השלבים: 1: נפתח מכרז, המכרז מפורם באינטרנט, בפייסבוק וכדו' וכן אפשר לבדוק באתר של משרד האוצר. בממוצע נפתח מכרז כל 3-4 חודשים. 2: צריך להגיע למקום עם ת.ז. + צ'יק. ע"פ רוב המכרז הינו בראשל"צ רח' משה שרת., הרכבים נמצאים במקום ואפשר לראות אותם אך לא לפתוח מכסה מנוע ולא להיכנס אליהם, הרכבים הנפוצים ביותר הינים: טויוטה קורולה, אוריס, יאריס, יונדאי i25, קיה סורנטו וכדו'. רואים את הרכב שאתם מעונינים בו, ובכל רכב יש בדיקת מכון על השמשה הקדמית. רושמים את ה3 ספרות שרשומות על השמשה הקדמית. ולאחמ"כ הולכים למכרז, נכנסים לאינטרנט דרך המחשבים שיש שם ומורידים את הט…
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 639 צפיות
היי קיבלתי הצעה על מאזדה 3 האצ'בק 2017, 1.5 ליטר, 66000 קמ מליסינג נהג 1 70000 שח. מה אומרים?
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 695 צפיות
מה עדיף, התקציב גמיש ומתאים לשנים 2016 - 2018. יתרונות וחסרונות לעומת המחיר. למי שאוהב רכב נמרץ ואמין עם תפוצת מוסכים טובה וחלפים זמינים בתקווה שלא יזדקק להם. מי שתאבד פחות ערך במכירה.
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעונינת לקנות רכב מיורש, כשהבעלות היא ע"ש הנפטר. איך עושים דבר כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת asix, -