ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 983 צפיות
הייתי בחברת אלבר והם הציעו לי אלנטרה 2016 מהשכרה עם 113,000 ק״מ , מצרף בדיקה ממכון שאני בחרתי. אשמח לחוות דעת
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
כבר זמן מה אני מתלבט לגבי רכב חדש. הכוונה היא לקנות רכב חדש ולהחזיק בו תקופה ארוכה, אולי מאוד. הרכב הנוכחי בן 12 כשאני הבעלים הראשון שלו. רוב הנסיעות הן עירוניות, עם גיחות לכפר מדי פעם. מבחינת גודל, סופר מיני אמור להספיק, אבל גם מכונית משפחתית לא גדולה מדי יכולה להתאים. אני לא מעוניין בקרוסאובר, suv או כיו״ב. לדעתי זה טרנד שיווקי חולף. זה גם גורם לרכבים קטנים להיראות ענקיים. אני מעוניין ברכב עם תיבת הילוכים אוטומטית סטנדרטית. לא רציפה, לא רובוטית כפולת מצמד. אני חושש שלאורך זמן בנסיעות בעיר, התיבה כפולה המצמד תכאב מאוד. הייתי רוצה רכב שיבוא עם מערכות בטיחות רבות ככל האפשר מהרמות העליונות. בלימת חירום בטווח מהירויות רחב, חיישני ש…
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי שואל בשביל חבר (וגם לעצמי....) רכב יד ראשונה שמור ומטופל. הבחור גם דורש מחיר טוב מאוד כבר שדיברנו איתו אמר שהיה לפני כמה שנים תאונה שתוקנה והוא מתחייב על בדיקה. ביקשנו שיוציא את הדוח תביעות(מצ''ב) בדוח רואים שהיו כמה תאונות שבאחת מהם היה ירידת ערך של 2.5 אחוז. הבחור אומר שהייתה פגיעה בגלגל ובציר האחורי שתוקנה... 1. עד כמה אמור להפחיד אותי ירידה של 2.5אחוז (המחיר נמוך מהמחירון בהרבה יותר מ2.5%) 2. אשמח לפירוט איך מסתכלים על הדוח תביעות-הסכומים שכתוב שם ששולמו זה סכום התיקון ל2הנפגעים? 3. יש שם כמה תאונות שכתוב עליהם תשלומים בגין ירידת ערך-אם לא כתוב ירידת ערך באחוזים הכוונה היא שהסכום שולם לבעל הרכב השני ולא לרכב שהדוח שלו?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
מה לבחור ?? סיאט
מאת דיד-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 5 תגובות
- 645 צפיות
טוב החלטתי שבסוף אני הולך על סיאט איביזה יש לי שתי אופציות 1. סיאט איביזה 2012 ספורט 3 דלתות ידנית יד שנייה קלומטראז 60,000 מנוע 1.4 כוח סוס 85 (מחיר32000) 2. סיאט איביזה 2012 ספורט 5 דלתות ידנית יד שנייה קילומטראז 125,000 מנוע טורבו 1.2 כוח סוס 105 (31000) (רשמתי כמה שיותר פרטים ממש לא אכפת לי אם זה 3 או 5 דלתות לא להתחשב בזה) העיקר הוא ההבדל בין המנועים והקילומטרז וכוח סוס תתייחסו בעיקר לזה!
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 543 צפיות
שלום, אני מחפש רכב 7 מקומות בתקציב של כ-75K הציעו לי שברולט אולנדו, טוענים שהחל משנת 2017 היה שינוי במנוע והרכב טוב ואמין. מישהו יודע האם הרכב האמין החל משנת 2017? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Menachemd, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 478 צפיות
אהלן, אני מתכנן לקנות בקרוב הונדה סיוויק 2012 האצבק 1799 אני מכיר את האוטו הספציפי שאני קונה כבר כמה שנים. נהגת יחידה, 100 אלף קילומטר, סה"כ שמור. אני בכל מקרה רוצה להעביר אותו רגע במוסך לפני שאני קונה בשביל לא לפספס משהו במקרה. איזה בדיקות כדאי לעשות? יש טעם לעשות דיאגנוסטיקה אם אני בוודאות יודע שבחיים לא היו שם תקלות שהקפיצו נורות ? מניח שלדוגמא צריך לבדוק קומפרסיה, לבדוק מצב מנוע, נזילות יש איזשהי רשימה שאני יכול להיצמד אליה כשאני הולך למוסך? סדר גודל מחיר של בדיקה כזאת ? שאלה נוספת, ניסיתי להבין מה המחירות של האוטו הזה, אבל ב "יד 2" לא מצאתי דרך ככ להבדיל בין 2 הדגמים של הרכב שיצאו ב 2012 (לפני מה שאני מכיר באותה ש…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 19.4 אלף צפיות
שלום, אני שוקל לקנות סובארו xv דגם 2016 עם מנוע 1.6 כרכב שני (כנראה מליסינג, או יד 2 משנתון ישן יותר). האם מדובר ברכב אמין? מישהו אמר שיש בדגם הנ"ל המון בעיות עם דיפרנציאל ומגבלות מצד יבואן, ברמה כזאת שחייבים להחליף תמיד את 4 הצמיגים ביחד אם יש פנצ'ר באחד מהם. אומנם לא מצאתי על זה מידע ברשת. או שעדיף לי לשקול וויטרה 4x4 במקום? אני מחפש רכב אמין ולא ישן במיוחד שמתאים לשבילי עפר עם תיבה אוטמטית. לא מצאתי אף אלטרנטיבה לשני אלה במחיר שפוי
הודעה אחרונה מאת קאיה, -
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין ברכישת רכב יד 2 וחבר המליץ לי על טיוטה אוונסיס 2009. יש למישהו מושג למה הרכב הזה נמכר בזול יחסית למחירון שלו? מה הסיבה שהשוק שלו כל כך חלש? אשמח מאד לשמוע קצת ממי שמכיר. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי חברים, ראיתי כמה דגמי פיג'ו בקצת פחות מהתקציב שלי. פיג'ו 308 ו207\208, אוטומטיות, בסביבות שנתון 2011, עם 120-140 קילומטר. המחיר שלהן נע בין 11-14 כשיש אפילו 207 אחת שעולה 10. הן נראות די לטעמי, כולן עם טסט עד מרץ. זה יוצא פחות מהתקציב שחשבתי עליו, אז על פניו זה נשמע די טוב, אבל התייעצויות עם חברים\משפחה הבנתי שפיג'ו רכב פחות אמין ומתקלקל מהר... האם זה מיתוס? או שבאמת יש בעיה עם רכבי פיג'ו בשנתונים האלה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת moshenagar, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני נהג חדש, עומד לפני רכישת רכב, לא משתמש הרבה אבל חשוב שיהיה חסכוני בדלק, מה אני יכול למצוא במסגרת התקציב הדל שברשותי??
הודעה אחרונה מאת ETStudio, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 472 צפיות
תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת 613, -
אז אחריי שנסענו ובדקנו כל מיני ג'יפונים עלינו על הראב לנסיעת מבחן וכמובן שזה היה חווית נהיגה מדהימה ..השקט והביצועים וכמובן כל המערכות בטיחות השאלה שלי אם אני באמת אחסוך בדלק עם היברידי (הרבה נסיעות בתוך העיר) ואז יוצא שההשקעה שווה את התמורה ושאלה שניה לא הבנתי מה לגבי גלגל ספר אם מגיע עם או בלי תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת מיכליפשיץ, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 440 צפיות
פאסט 2015 מה אומרים על הרכב? ממליצים ? בעיות תקלות עלויות טיפולים צריכת דלק? אם יש מישהו עם הרכב אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת איתי99, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 651 צפיות
מעוניין לרכוש מוסטנג. התקציב לרכב הוא 180 אלף שח, מתלבט בין האקובוסט פרימיום ו - fastback V6. אין תעדוף מסויים בבחירה, אלא המכלול המלא של הדגם הוא שישפיע, intirior extirior, מנוע, כוח, נוחות וכו.. הייתי שמח לשמוע הכל, שפכו כל פיסת מידע שיש לכם בנושא. אני מתלבט בין שני הדגמים האלו ורוצה לבצע קנייה חכמה, אשמח לשמוע את היתרונות והחסרונות של כל דגם.
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 492 צפיות
שלום משפחה עם 3 ילדים (בגילאי 4,2,1) מחפשים רכב ראשון שישמש בעיקר לנסיעה בתוך העיר ולפזר את הילדים בגנים וכו'. פעם פעמיים בחודש נסיעה ארוכה מהדרום למרכז. לדעתי יסעו כ 15k בשנה בערך. תקציב 25-30 אלף. מה חשוב בסדר יורד; שייכנסו 3 ילדים בכסאות מאחורה בקלות תא מטען אמינות נוחות כל השאר חשבתי על יפנית/קוראנית מהשנתונים 10-12 כגון: קורולה, לאנסר, סיוויק, i30, פורטה וכו', אבל לא יודע אם ייכנסו הכסאות מאחורה בקלות. לי אישית יש טויוטה אוונסיס וחשבתי שיכול להתאים, אבל לא מוצא רכב נורמלי בתקציב הזה. אשמח לקבל רעיונות. תודה
הודעה אחרונה מאת chaimb, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
למי יש נסיון עם יונדאי קונה היברידית ויכול להגיד מה הצריכת דלק שלה בפועל Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת dor_xd, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 554 צפיות
שלום רב, האם מכירים איזה חברה שעושה הנחה בעת ביטוח של שתי רכבים ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום חושב על לרכוש קיה ספורטאז חדשה ומתלבט האם לרכוש טרבו בנזין או עדיף ללכת לכיוון טורבו דיזל הנסועה השנתית הממוצע בערך 25K ומתכנן להחזיק את הרכב 6-7 שנים השאלה האם מנוע הדיזל יהיה יקר יותר לתחזוקה לאורך השנים ביחס ובנזין , מצג שני עד כמה אמין מנוע טורבו בנזין של קיה
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 625 צפיות
שלום לכולם, הרכב לקסוס ct200h דגם פרימיום נובמבר 2014 יד 2 עם 61,000 קמ. לא מוכן לרדת מ78,000 שח יש לי טיפול גדול לעשות וטסט האם שווה? יש מוסך בדיקה אמין בחיפה שאתם ממליצים??
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 726 צפיות
שלום, אנחנו משפחה עם 3 ילדים, 2 קטנים. אנחנו צריכים לבחור בין סוזוקי בלנו 2020 לבין יונדאי i20. בסוף שניהם רכבים יחסית קטנים אבל מי מהם ייתן לנו את התמורה הכי טובה מבחינת מרחב? תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 610 צפיות
היי, אשמח לקבל חוות דעת על קיה סטוניק. חשוב לציין שהתעניינתי קודם לכן בסיאט ארונה והבנתי שמתומכרת יקר יותר, האם המחיר מוצדק? אשמח ליתרונות מול חסרונות בהשוואה לשתיים. כמו כן, אני לגמרי פתוח להצעות נוספות שמזכירות את הדגמים הנ"ל בתקציב של עד 80K (כמובן שמבין שמדובר בקניית יד 2) הכי חשוב מבחנתי זה בטיחות ואמינות, הנסיעה העיקרית שלי היא בעיר. תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת talFamilyGuy, -
קנית רכב מדיפלומט 1 2
מאת edis- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי לכולם , מצאתי רכב שברצוני לקנות , הרכב עם לוחית לבנה ובעל הרכב הוא דיפלומט . הבנתי שיש מס שאני צריך לשלם לפני העברת בעלות . אין לי שום מושג איך מבררים את סכום המס ובכללי איך התהליך הזה עובד .. אשמח לעזרה , הכוונה , או אולי יש איזה מדריך מסודר שמסביר בדיוק את התהליך . תודה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת edis, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 572 צפיות
בנסיבות מצערות הרכב שלנו הלך לעולמו בתזמון די רע. ואנחנו נאלץ לקנות חדש. התקציב האפשרי כרגע הוא 20k אנחנו זוג עם ילדה בת שנתיים והטויוטה יאריס כבר התחילה להיות צפופה, הכיוון הוא משפחתית. הרכב מיעד לנסיעה יומיומית לירושלים מאזור השפלה ונסיעות משפחתיות לסופי שבוע סה״כ נסועה שנתית כ 35k. הציעו לי לבדוק לגבי i30 cw ומצאתי כזה שעל פניו נראה לא רע ב 18000 מ 2013 ובעלויות קודמות פרטיות רק עם קילומטראז גבוה 240k. בהחלט אשמח לשמוע על דגמים רלוונטים אחרים. האמינות מאד חשובה לי, וחיסכון בדלק יהיה בונוס לא רע בכלל. בנוסף לצערי חובה גיר אוטומטי כיוון אחר לחלוטין הוא לקנות משפחתית ישנה בכ 5000 אולי טיפה יותר שתשמש לשנה שנתיים בתקווה להגדיל את התקציב…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 508 צפיות
מתלבט לקנות רנו קאדגאר 2018 דיזל האם הדגם הזה גם סובל מהבעיות שיש לדגמים אחרים של רנו עם הגיר? או כל בעיה אחרת? תודה
הודעה אחרונה מאת Ofir2505, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 610 צפיות
שלום, חיפשתי נושאים דומים והפוסט הכי עדכני שמצאתי היה מ 2018. אני מתכנן ללכת לבדוק רכב היום\מחר, האם אפשר בבקשה המלצות ? הבנתי ש "מ.מ.מ" בבני ברק, ו"מבדק" בהרצליה מומלצים. במידה והמוכר לא מסכים למוסכים אלה(אפשר להבין, לפי גוגל זה חצי שעה מרחק מנתניה), מה האפשרות הכי טובה בתוך נתניה? הרכב המדובר הוא מאדם פרטי כך שיש פחות סיכוי ליפול על מכון מקומבן, אני חושב.
הודעה אחרונה מאת BiG_BuG2, -
- 1 תגובות
- 787 צפיות
שלום למומחים, אני רוצה לקנות רכב (לא חדש ככל הנראה) ומתלבט בין שניים: סיאט ארונה או סקודה אוקטביה. תקציב פלוס מינוס עד 90 אלף. אני נמצא המון על הכביש- נוסע כל יום לעבודה לפחות שעה, כולל עמידה בפקקים, ובנוסף עושה הרבה נסיעות מהמרכז לצפון. בעבר הייתה לי סקודה 2017 style מהעבודה ומאוד נהנתי מהעוצמה של הרכב. מצד שני, מבחינת מראה, נמאס לי מהשיעמום של סקודה ובא לי קצת להתפנק ולהתרענן. אז כמה שאלות ברשותכם: על מה הייתם הולכים מבין שתיהן? האם המנוע של הסיאט ברמת גימור FR נופל מהסקודה? לבעלי סיאט- קראתי בביקורות ברשת שבידוד הרעשים שלה לא משהו. עד כמה זה משמעותי? ועכשיו אסבך את זה יותר: אני פתוח גם להצעות לגבי רכבים אחרים שיתא…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 917 צפיות
טוב אז עשיתי את שיעורי הבית שלי ודי נסגרתי על המאזדה 3 האצ'בק מנוע 2000, בעדיפות גבוהה לרמת גימור המפוארת. לפי מה שהבנתי ב 2016 זה ספיריט וב 2017 זה פרימיום. השיקולים העיקריים שלי זה האמינות של הרכב והעיצוב של המראה החיצוני שממש אהבתי. איך הייתם מחפשים את הרכב הזה חוץ מלשבת על אתר יד 2? כמה קשה יהיה לי למצוא את הרכב הזה עם קילומטראז' נורמלי ובמצב טוב? יש מה לחפש מחוץ לשוק הפרטי? אם לא הדגם המפואר, על איזו רמת גימור הייתם הולכים? אשמח לטיפים. ואם כמובן שמעתם או מכירים מישהו שמוכר אני אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 687 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב לשימוש אישי (בעיקר עבורי לנסיעות מהבית לעבודה וחזרה, כמובן שישמש כרכב שני מזדמן בבית). התקציב: 40 אש"ח (עדיף פחות). הנסועה השנתית: 30 אלף קילומטר, מהמרכז לירושלים וחזרה, חלקית בשעות הפקקים. הדרישות (לפי סדר חשיבות): בטיחות, אמינות, נוחות, צריכת דלק מתלבט בין סופר מיני (ואם כן, איזו) ובין משפחתית (ואם כן, איזו). אשמח לדעתכם!
הודעה אחרונה מאת ToolTool, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 549 צפיות
היי מתעניין בפג'ו 2008. האם יש בעיות ידועות לאוטו? הבנתי שיש בעיה ברצועת טיימינג. האם זה תקף גם לדגמים של 2018 או 2019? שאלה נוספת: עם כמה שנות אחריות הגיע הדגם לשנת 2018 או 2019? שאלה חשובה נוספת: האם הבטיחות שלו טובה? זה מאוד חשוב לנו תודה!
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, בהנחה שה cx30 מייצגת את ה old school ורכבים חשמליים הם העתיד. מה דעתכם עדיף בהנחה שעלות הרכבים די דומה? אציין שעל היונדאי הנ"ל טרם נהגתי. כמו כן, ברכב העתידי אסע כ17k בשנה, רוב הזמן מחוץ לעיר. בנוסף, אני מתגורר בבניין ולכן כל עניין הטעינה הוא די בעייתי אך שמתי לב שעמדות טעינה חדשות נבנות מדי יום. אני מחליף רכבים כל 3.5 שנים בערך ותמיד מחפש רכב עם ייחוד מסוים. יכל להיות שאני טועה אך נראה לי שרכב עם מנוע חשמלי ישמור על הייחודיות שלו גם כאשר ארצה להחליפו. אם לשים רגע בצד את הטכנולוגיה החדשה של המנוע, האם יונדאי איוניק הוא רכב מספיק טוב על מנת להתחרות במאזדה cx30 שהיא בעצם מאזדה 3 מוגבהת? תודה
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -