Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו - האם אמין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

ראיתי כמה דגמי פיג'ו בקצת פחות מהתקציב שלי. פיג'ו 308 ו207\208, אוטומטיות, בסביבות שנתון 2011, עם 120-140 קילומטר.

המחיר שלהן נע בין 11-14 כשיש אפילו 207 אחת שעולה 10. הן נראות די לטעמי, כולן עם טסט עד מרץ. 

זה יוצא פחות מהתקציב שחשבתי עליו, אז על פניו זה נשמע די טוב, אבל התייעצויות עם חברים\משפחה הבנתי שפיג'ו רכב פחות אמין ומתקלקל מהר...

האם זה מיתוס? או שבאמת יש בעיה עם רכבי פיג'ו בשנתונים האלה?

תודה רבה!

פורסם

208 אוטומטית עולה באזור ה 25 אלף שקל, ולא 14, אלא אם אתה מחפש ידנית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באותן שנים פג'ו נמכרה עם מנוע 1.6 של 120 כ"ס שנחשב פחות אמין מזה שהיה לפניו (עם 110 כ"ס).

המנוע הזה פחות מומלץ ואני די בטוח שזה מה שיש ב-207 וב-308 שמצאת בתקציב שלך.

אם כבר אתה רוצה רכב צרפתי מאותה תקופה, חפש לעצמך קליאו 3. המנוע שם אמין (גם 1.6) והגיר כבר נחשב בסדר. לרכב אין בעיות מיוחדות מבחינת חשמל וכו', בניגוד לסטיגמות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 12 שעות, moshenagar כתב:

אבל התייעצויות עם חברים\משפחה הבנתי שפיג'ו רכב פחות אמין ומתקלקל מהר...

האם זה מיתוס? או שבאמת יש בעיה עם רכבי פיג'ו בשנתונים האלה?

במידה והרכב טופל בהתאם לדרישות היצרן/יבואן הרכב אמין.
זאת לאור ניסיון רב שנים מ- 2 רכבי פיג'ו שברשות משפחתי -
פיג'ו - 206 1.4 אוט' מודל 2006 טיפול תקופתי כל 24 חודשים.
פיג'ו - 207 1.6 אוט' מודל 2012 טיפול תקופתי כל 12 חודשים.

פורסם
לפני 4 שעות, yulianx כתב:

208 בכל וורסיה שהיא, בכלל לא היתה בחנויות ב 2011. מכוניות האחרות שציינת הן מכוניות בנות 10 בקירוב וזה לא גיל צעיר במיוחד, לא לפז'ו, לא לאף אוטו אחר. מדובר במכוניות בהחלט טובות שבשל הדעה הרווחת שמייצגים החברים/משפחה, נמכרות בגרושים. לא נופלות משום דבר אחר שנמכר באותן שנים ועדיפות לא רק בשל המחיר.

פורסם (נערך)

מקווה שלא תכעס, אבל למרות הדעה הרווחת שני סימני קריאה לא מבטלים קישקוש. המכוניות הללו בגילאים שונים, חלקן מבוגרות משמעותית, מציפות את כבישי אירופה עד היום. הן נהנות ממרכב חסון ומרווח, יש להן מנועים טובים, גם אם לא חזקים במיוחד, הן מציגות רמת נוחות ואחיזת כביש סבירות פלוס והמגרעת הבולטת היחידה היא תיבת ההילוכים האוטומטית AL4 שאופן הפעולה שלה מעצבן וגם מסרס את המנוע. 

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

308 עם מנוע 1.2 טורבו בחירה טובה מאוד לדעתי.

ה-1.6 120 כ"ס נחשב פחות אמין. עדיין לא סוף העולם כנראה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, yulianx כתב:

כן היא הייתה ידנית האמת, וכל השאר אוטומטיות... זה בהחלט שיקול, אבל אולי זה עדיף אם היא באמת יותר אמינה.

לפני 18 שעות, dorsht כתב:

באותן שנים פג'ו נמכרה עם מנוע 1.6 של 120 כ"ס שנחשב פחות אמין מזה שהיה לפניו (עם 110 כ"ס).

המנוע הזה פחות מומלץ ואני די בטוח שזה מה שיש ב-207 וב-308 שמצאת בתקציב שלך.

אם כבר אתה רוצה רכב צרפתי מאותה תקופה, חפש לעצמך קליאו 3. המנוע שם אמין (גם 1.6) והגיר כבר נחשב בסדר. לרכב אין בעיות מיוחדות מבחינת חשמל וכו', בניגוד לסטיגמות.

כן זה המנוע הזה ולא נעול על צרפתי, או בעצם על כל סוג רכב. אני יותר מחפש לפי תקציב ולא לפי סוג, והן די בלטו כי הן היו פחות מהתקציב ועל פניו הנתונים היו כמו שציפיתי מרכבים בתקציב שלי ואפילו יותר.  וכן גם על רנו שמעתי סטיגמות, לא יודע מאיפה כל הדברים האלה נובעים... מניח שלא מייצרים רכב שיש בו תקלות בלי סוף אחרת למה שיקנו אותו? אולי זו תחזוקה לקויה של אנשים עצלנים. וה207 היא עם 1.4\90 רובוטי - מומלצת יותר מה1.6?

לפני 15 שעות, eyalkar כתב:

במידה והרכב טופל בהתאם לדרישות היצרן/יבואן הרכב אמין.
זאת לאור ניסיון רב שנים מ- 2 רכבי פיג'ו שברשות משפחתי -
פיג'ו - 206 1.4 אוט' מודל 2006 טיפול תקופתי כל 24 חודשים.
פיג'ו - 207 1.6 אוט' מודל 2012 טיפול תקופתי כל 12 חודשים.

מעודד לשמוע! הייתי כ"כ נעול על 206 ברכב הקודם, חקרתי עליו כל דבר אפשרי אבל בגלל שלא היו באזור שלי והייתי ילד שרק רצה רכב ראשון אז התפשרתי על רכב אחר, ששירת אותי כמו שצריך הרבה שנים. אולי הפעם תהיה חויה מתקנת עם פיג'ו :) איך הצריכת דלק בדגמים האלה?

לפני 15 שעות, רועי5 כתב:

208 בכל וורסיה שהיא, בכלל לא היתה בחנויות ב 2011. מכוניות האחרות שציינת הן מכוניות בנות 10 בקירוב וזה לא גיל צעיר במיוחד, לא לפז'ו, לא לאף אוטו אחר. מדובר במכוניות בהחלט טובות שבשל הדעה הרווחת שמייצגים החברים/משפחה, נמכרות בגרושים. לא נופלות משום דבר אחר שנמכר באותן שנים ועדיפות לא רק בשל המחיר.

כן היא הייתה 2012 ה208, ידנית כמובן. 

לפני 6 שעות, miatanc כתב:

ה 208 בהחלט מוצלחת בניגוד ל 207 ו ל308

ב 207 ו 308 לא לגעת בכלל!!

משמועות או ניסיון?

לפני 5 שעות, רועי5 כתב:

מקווה שלא תכעס, אבל למרות הדעה הרווחת שני סימני קריאה לא מבטלים קישקוש. המכוניות הללו בגילאים שונים, חלקן מבוגרות משמעותית, מציפות את כבישי אירופה עד היום. הן נהנות ממרכב חסון ומרווח, יש להן מנועים טובים, גם אם לא חזקים במיוחד, הן מציגות רמת נוחות ואחיזת כביש סבירות פלוס והמגרעת הבולטת היחידה היא תיבת ההילוכים האוטומטית AL4 שאופן הפעולה שלה מעצבן וגם מסרס את המנוע. 

מה בעצם הבעיה בתיבת ההילוכים? היא מתקלקלת מהר? או שהרכב פשוט לא מגיע למהירויות גבוהות?

לפני 4 שעות, dorsht כתב:

308 עם מנוע 1.2 טורבו בחירה טובה מאוד לדעתי.

ה-1.6 120 כ"ס נחשב פחות אמין. עדיין לא סוף העולם כנראה.

מנוע 1.2 עם 130 כ"ס דגם פרימיום או האקטיב? או שזה אותו מנוע בעצם. כמו שכתבתי למעלה מצאתי גם 1.4\90 עם גיר רובוטי. זה יותר בסדר?

מנוע פחות אמין, זה מנוע עם יותר תקלות? אני באמת לא כ"כ הבנתי מה זה אומר אמין.. יש לי רכב מאוד ישן בסביבות ה6 שנים, ואף פעם לא הייתה תקלה במנוע. אולי גלגלים, פלאגים, חלקים שהייתי צריך להחליף אבל לא איזה משהו שיפוץ במנוע או כל דבר אחר.

מה שכן אמרו לי זה שהחלקים בפיג'ו ושאר הצרפתיות יותר יקרים אז אולי זה יהיה לי משמעותי, אבל גם פה לא הבנתי למה זה בעצם קורה\הגיוני כשיש כ"כ הרבה מכוניות בחוץ.

בגדול אני לא הולך להשתגע עם הרכב. הצרכים שלי הם נסיעות של פחות מ10 אלף ק"מ לשנה, לכיוון ה7. רק משהו שיהיה נחמד לנסוע בו, זול לאחזקה, 

תודה לכולם!  אחלה קהילה :) 

עריכה אחרונה על ידי moshenagar
  • תוכן חדש...