ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 500 צפיות
לאחר התלבטות הוחלט ללכת על רכב דיזל: עכשיו יש בעיה, הרכב חייב להיות עד גובה 160 ס"מ - בגלל מתקן חנייה תת קרקעי - האמת כדי לא לקחת סיכון הייתי אומר עד גובה 158 ס"מ.... התקציב הוא סביב ה 150K, ויש חשיבות לנוחות ואיבזור בגלל הנסיעות הארוכות. ראיתי שסיטרואן ורנו הגביהו את הרכבים שלהם כך שהם די ירדו מהפרק. על הפרק כרגע זה סקודה סקאלה, אולי רנו מגאן?? אשמח לשמוע עוד רעיונות והמלצות...
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 539 צפיות
אני מחפש לקנות רכב קטן וחסכוני לאמא שלי. יש לי איזה שאלה שמציקה לי כבר תקופה, הציעו לאמא שלי אתמול שברולט ספארק 2016 עם המנוע 1400 עכשיו מבדיקות שעשיתי באינטרנט נראה שהרכב קטן אך לא כזה חסכוני, אנשים דיווחו על ממוצע של 12-13 קמ לליטר שזה סבבה אבל לא מן המצופה מרכב כזה קטן, אותו סיפור גם עם הi10 ועם עוד כמה דגמים. הגעתי למסקנה שבשביל להגיע לנתוני צריכת דלק נמוכים משמעותית (15 קמ לליטר ומעלה) אתה צריך או רכב עם מנוע ממש קטן כדוגמת הפיקנטו למיניהם (אבל אז הביצועים יורדים משמעותית) או מנוע קטן עם טורבו (שזה הכיוון שאני כנראה הולך עליו), או היברידי שזה יורד מהפרק כי אמא שלי לא רוצה. התחלתי לבדוק על דגמי סיאט איביזה עם מנועי ה1000/ 1200 טורבו. אשמח לשמוע ממ…
הודעה אחרונה מאת MadCat_LE, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 678 צפיות
שלום לכולם אנחנו שוקלים לרכוש אאוטלנדר phev יד שניה. האם ידועות תקלות או בעיות מיוחדות שעלולות לצוץ ברכב כזה? מה חשוב לבדוק, ואיפה? עיקר הנסיעה היא בינעירונית לטווחים קצרים עד בינוניים. אין נכון להיום שקע ביתי להטענה. לגבי הרכב, הסיבה לרכוש אותו היא פשוט שאשתי ממש אוהבת את הדגם. מבין האפשרויות נדמה לי שהכי מומלץ לקחת את הגרסה הזו על פני האחרות, למרות שיש הרבה רכבים אחרים שהייתי מעדיף בסכום של 100-120
הודעה אחרונה מאת green, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 580 צפיות
ייטי 2015 יד 1 מנוע 1.2 107000 קמ או ייטי 2012 יד1 1950000 ?
הודעה אחרונה מאת ninickname, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 572 צפיות
שלום אני יודע שנפתחו הרבה שרשורים על שברולט קרוז אבל לא מצאתי באף אחד מהם את מה שחיפשתי.. החלטתי שאני רוצה לקנות שברולט קרוז, שמעתי הרבה ביקורות רעות וראיתי כאן גם הרבה ביקורות טובות במיוחד על דגם ספציפי Ltz 2012 האמריקאי אשמח אם מישהו שבאמת מבין יענה לי על כמה שאלות. 1. עד כמה הקוריאני שונה באמת מהאמריקאי ואם הוא יותר איכותי ואמין ? 2.האם בכללי שווה לקנות את הרכב כי יצא לו סתם שם רע בגלל טעות של כמה שנתונים נמוכים (כמו הפורד פוקוס) ? 3. האם חוץ מהLtz 2012 יש עוד דגמים אמריקאים לקרוז ? תודה רבה ואם אפשר שיענו באמת אנשים שיש להם ניסיון עם הרכב ולא סתם אנשים ששמעו..
הודעה אחרונה מאת Liad Sofer, -
שלום חברים, אשמח לשאול כמה שאלות: 1. איזה סוגי תקלות נהוג שהמוכר מתחייב עליהם שאם הם מגלים בבדיקה אז הבדיקה עליו? אני יודע על פגיעות שילדה זה נהוג, האם על עוד דברים? 2. ראיתי שיש כאלה שחותמים על מסמך שעל תיקונים משמעותיים מעל סכום מסוים המוכר מתקן על חשבונו או מקזזים ממחיר המכירה. האם זה נהוג ? מתיקונים מעל איזה סכום מדובר ? תודה מראש לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 761 צפיות
היי ביקשתי מבעל רכב שמוכר את רכבו לשלוח לי דוח ממרכז הסליקה של חברות הביטוח. הוא אף ציין בפניי שהוחלפה דלת הרכב עקב פגיעת צד ג בעבר. אני רואה בדוח שמעבר לעלות התיקון, הוא אכן קיבל תשלום גם עבור ירידת הערך אבל לא נרשמה ירידת ערך בפועל. (ראו בתמונה ). אשמח להסבר על המשמעות מבחינתי כרוכש הרכב. כי זה לא ברור לי כ"כ. תודה
הודעה אחרונה מאת yondon, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב התקציב שלי עד 120000 שח ...רוצה לקנות פיגו 3008 2017 מליסנג שעשה 90000 ...איך הרכב הזה כדאי ? הרבה אומרים לי בפיגו יש הרבה בעיות חשמל ...אך לאחרונה קראתי הרבה על הרכב הזה והוא מאוד מוצלח... בכסף הזה האם ממליצים על רכב זה או יש רכבים במחיר הזה יותר טובים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Pompon, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 694 צפיות
שלום, אני מחפש סופר מיני מרווחת ומוגבת כרכב שני. הנסיעות הן עירוניות וקצרות כ5K בשנה, עדיפות לידני. התקציב הוא כ30K בהתאם לצרכים הפשוטים אני מעדיף שנתון גבוהה בעלות נמוכה, ולכן חשבתי על הדאצ'יה סנדרו סטפווי. מה דעתכם על הרכב? האם תוכלו להמליץ סופר מיני מרווחת בסגנון שנכנסת בתקציב? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 542 צפיות
אהלן חברים, אשמח לעזרתכם לפני קניית סיאט איביזה משומשת, לאחר בדיקה בכל קבוצות המכירה ויד 2 מתלבט בין שתי אופציות שמצאתי. ראשונה- סיאט איביזה ספורט, אוטומט, 2012, 3 דלתות. 138,000 קילומטראז', ליפ קידמי, ספויילר של קופרה. טסט עד נומבר. שנייה- סיאט איביזה ספורט, אוטומט, 2011, 5 דלתות. 124,000 קילומטראז', מצלמת רוורס ומערכת מולטימדיה. טסט לעוד שנה. אשמח לשמוע מה אתם הייתם עושים במידה והבדיקות של שני הרכבים טובות ולמה? (המחיר זהה)
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי. אחרי 5 שנים עם טידה והוצאות על צירייה, סליל הגה, וביטול רדיאטור חימום. סה"כ מרוצה מהתקלות שלא גרמו לחודש קשה. אחרי רכב "משעמם" חיפשתי רכב יותר מאובזר מעניין בעיקר סטיישן. בשורה התחתונה לאון הכי משכה אותי. מה שהכי מוזר לי שאני כמעט ולא נתקל בה בכביש. בחיפוש ביד 2 כולן ליסינג או בעיקר השכרה לשעבר, וזה מדליק לי נורה אדומה. בהתייעצות עם הסביבה יש סלידה אוטומטית מרכבי צמפיון אם באמינות ואם במחירי חלפים. אם יש למישהו נסיון אשמח לשמוע על חסרונות/תקלה/מחלה (על DSG 7 קראתי מספיק). וגם אם האמינות לא בשמיים אם עדיין מרוצה מהבחירה ומהרכב תודה אוראל
הודעה אחרונה מאת orel40401, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי אני מחפש רכב עד 35k. ראיתי שה208 מומלץ בגרסת האקטיב 1.2 טורבו. מצאתי אקסס 1.2 טורבו במחיר וק"מ טובים רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם. תכלס לא איכפת לי שלא יהיה מסך מגע העיקר שפנים הרכב ירגיש נעים ושיהיה בלוטות. אם יש הצעות לרכבים אחרים, לא משנה ידני/אוטומט לנסיעה 3 פעמים בשבוע מהמרכז לאריאל אני אשמח. תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 518 צפיות
אני אוטוטו סוגר 4 שנים עם רנו קליאו 2017 1.2 קולקשיין. אחלה רכב, מאוד מרוצה. רוצה קצת להתקדם בשנתון ובאבזור, הסקודה פאביה 2017/18 ברמת גימור Style עם גג וג׳נטים שחורים תפסה לי את העין וגם הפולו שדומה לה. אשמח לשמוע קצת לגבי הדגמים, האם כדאי? קראתי קצת שיש בעיות עם הגיר, הייתי רוצה לדעת יותר בעניין. בגדול התקציב שלי הוא 70, יכול למתוח אותו למעלה קצת להשקעה שתהיה שווה לטווח הארוך יותר. פתוח גם לעוד הצעות. תודה.
הודעה אחרונה מאת Yonatanas86, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 804 צפיות
אז אחרי כ5 שנים ו60 אלף ק"מ על הלנסר שלי משנת 2000(כרגע 217 על הצג), קצת נשבר לי לעשות טסט כל חצי שנה(עד כה עשיתי פעמיים, ואפילו בתקופת הקורונה, זה מייגע) מתחיל לשקול לקנות רכב אחר, אך לא בטוח לאיזה כיוון ללכת, וכאן אסביר ואפרט: הרכב שלי כרגע 1.6(113 כ"ס) , וירגיש לי מוזר ללכת על מנועים עם נפח קטן יותר במחשבה שהם חלשים יותר(למרות שראיתי רכבים שהם 1.4 וזהים או אפילו יותר כ"ס) למרות שאני בטוח שאני טועה כאן וזה רק מחשבה בראש שלי. אני אמנם לא נוסע הרבה(מהטסט הקודם לפני חצי שנה, נסעתי על האוטו 2 אלף ק"מ, בשל מעבר עבודה מהבית), אבל מדי פעם יוצא לי לנסוע מהמרכז עד הצפון להרים, לכן זו הסיבה שאני רוצה רכב שיסחב בעלייה. לא פג'ו (לא מתחבר לרכב הזה). …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 772 צפיות
אני מתלבט בין שני רכבים סוזוקי ספלאש שנתון 2014 או מצובישי ספייס סטאר 2016 שני הרכבים שמצאתי מאותם דגמים במצב מעולה וקמ נמוך אשמח לעזור מאנשים טובים שיתנו חסרנות ויתרונות ביחס למכוניות
הודעה אחרונה מאת Maslo, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 664 צפיות
שלום אני לפני קניה של אוקטביה 2017 צורה חדשה. תמיד הייתי עם יפניות וקצת חושש אבל נדלקתי על הרכב... מחר אני עושה בדיקה במכון יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת או לבדוק?
הודעה אחרונה מאת guruguru, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי כרגע יונדאי i25 מעוניין ברכב יותר נוח בעל אחיזה על הכביש שלא כל בור מרגישים או כל מהמורה מרגישים ובידוד רעשים קצת יותר טוב. ואולי גם קצת יותר חסכוני. קצת יותר איבזור לנהג אם יש מזגן מאחורה ביכלל תענוג בקיץ הזה חשבתי על סקודה אוקטביה/ראפיד האם זה משהו שווה לשקול? אם לא מה כן מומלץ?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלומית.. הגיע זמן להחליף רכב מהעבודה. אני מגרד את השתי מטר, עם שלושה ילדים, אחת מהן עם כיסא תינוק. מחפש בעיקר נוחות ובטיחות. בין שלושת האופציות הנ"ל, על מה הייתם ממליצים? תודה ושנה טובה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 493 צפיות
רוצה להשתדרג וחושב הפעם לקחת סקודה אוקטביה ממש מתאימה לי גדולה מרווחת כמו שצריך עכשיו נושא הגיר בשנים 2017/2019 עדיין אותו גיר בעיייתי?
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
המחירים ביד 2 נעים בין 8000 ל11000, אם אני רציני, לאיזה מחיר ריאלי אוכל להגיע??
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
פיז'ו 3008
מאת guy3145-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, גיסתי פסיעה מלרכוש את הרכב הנ"ל (שילמה רק מקדמה לשמירת הרכב) האם מישהו יכול לספר על הרכב הזה מבחינת אמינות, צריכת דלק, סחירות? היא רוכשת את הדגם עם מנוע 1200, זה לא חלש מידי ל SUV??? קראתי את החוות דעת הזאת מהפורום ונחרדתי.... .
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 511 צפיות
שלום לכם האם כדאי לקנות מענק הרכבים ,יונדאי סנטה פה EXECUTIVE 2007 טורבו דיזל עשתה 220000 ק"מ נפח 2188
הודעה אחרונה מאת Rotemh, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 504 צפיות
שלום לכולם, גם בתקופת הסגר אנחנו ממשיכים לפעול, בכפוף להנחיות. מרכזי המכירה זמינים בתאום מראש, תחת כללי ריחוק ומיגון נדרשים. אתם מוזמנים להתקשר אלינו ל 4989* לתיאום פגישה עבור כל מותגי הקבוצה. אתם יכולים גם לפנות ישירות למרכזים האיזוריים, בקישורים המצורפים: פיג'ו סיטרואן אופל - או 9190* DS - לתיאום פגישה MG - לנסיעת מבחן ב MG-ZS בנזין או בטלפון 077-7277914 לנסיעת מבחן ב MG-ZS-EV החשמלי - או בטלפון 077-8044002 נשמח לראותכם, מאחלים בריאות טובה לכולם וגמר חתימה טובה, צוות לובינסקי
הודעה אחרונה מאת קבוצת לובינסקי, -
מישהו יכול לבדוק לי מחירון בלוי יצחק? בבקשה חברים זה דחוף מאוד
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 40 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
מתלבט בין שתי רכבים שנתון 2008-2010 קאמרי 3.5 או המאליבו 3.5 כרגע אני עם מאזדה 6 2006 2.0 3 שנים ורוצה להחליף בעקרון מחפש רכב מנהלים מפנק נוסע בחודש סביבות ה700 קמ אשמח שמתליצו לי על מה ללכת ולמה?
הודעה אחרונה מאת barak242, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 529 צפיות
אני מחפש לקנות רכב משפחתי (אטומט) במחיר של עד 20K שקל. חשוב לי רכב אמין שלא יעשה בעיות. (ושיסע טוב, כמובן) אשמח לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 461 צפיות
ראיתי רכב שנראה על פניו שמור ומטופל היטב עם קילומטרז' סביר בהחלט ביחס לשנתון, 8.5 א' מחיר סביר או שבהתחשב בשנתון ניתן להוריד עוד קצת, והאם הדגמים של השנתון הזה נחשבים לאמינים או עם בעיות??
הודעה אחרונה מאת מאיר.ישראל, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 489 צפיות
היי לכולם,אשמח לחוות דעת כללית על סקודה אוקטביה שנת 2014 מנוע 1.2 בנזין טורבו. אין שום צורך מיוחד' רק רוצה חוות דעת
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 665 צפיות
היי, המשפחה התרחבה והיום במושב האחורי כסא תינוק ו2 בוסטרים. ברכב הנוכחי (פורד פוקוס טיטניום סטיישן 2017) צפוף מאוד לילדים מבחינת רוחב. לכן חשבנו להחליף את הרכב לגיפון. העדפות: חשוב לנו רכב עם מושב אחורי מרווח (בעיקר לרוחב) ורצוי עם פתחי מיזוג מנוע חזק (רצוי טורבו כמו בפוקוס תענוג) רצוי מערכות בטיחות אמינות ( גיר שאינו פלנטרי לא בא בחשבון) רצוי שנתון 2016/17 לפחות נסועה שנתית נמוכה 10K בערך לכן צריכת דלק לא חשובה. חשבנו על פורד קוגה 2017 דגם טרנד X (מכירים ומרוצים מהמנוע והגיר בפוקוס מאוד אמינים וחזקים). אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב או המלצות נוספות לרכבים שלא חשבתי עליהם. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת רחל_ש, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 666 צפיות
אהלןן רציתי להתחדש לי ברכב ספורטיבי סביב ה 70K דרישות 2014+ עדיפות ידני יסע סביב 6K בשנה זהו נראה לי .... ראיתי בלוחות אדם אס , גוק ניסמו (עד כמה הם ספורטייבים? ) מה עוד אפשר ?
הודעה אחרונה מאת noamn111,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 234 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- fatboy1340
- נהג מופרע
- גולדן191
- sasr22
- נירו72
- פינדר
- Gavrik
- Markm4
- hans
- itaimoto
- Coresh