ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
- 10 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
טויוטה ראב 4 היברידית, LIMITED, שעלתה לכביש בפברואר 2018, ק"מ נמוך, מוצעת למכירה ב- 175K. הרכב ברמת הגימור הנ"ל עלה חדש בזמנו, 205K וזה משקף ירידת ערך של 14% בתקופה של שנתיים וחצי 🤯 ראב 4 חדשה (מהצורה החדשה) נמכר החל ממחיר של 180K, אמנם לרמת הגימור הנמוכה, אבל עדיין. לא רק שירידת הערך הזו הזויה, היא עוד יותר מתעצמת עצם העבודה שהדגם הוחלף בשנת 2019 לדגם מוצלח הרבה יותר. גם אם המחיר הזה אינו סופי ונתון למיקוח, אני עדיין מתקשה להבין את המחיר הזה. תהייתי: האם המחיר הוא באמת מחיר שוק? אם לא, אני לא רואה איך רכב כזה "אמור" להימכר ראלית מעבר ל- 160K. אם כן, מה השיקול של פלוני לרכוש את הרכב הזה ולא ראב 4 חדש?
הודעה אחרונה מאת imprezadude, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
באופן כללי אני אוהב רכבים צרפתיים ואת ההשקעהש שלהם בפרטים הקטנים, אבל אני לא מכיר את פג'ו308, לכן אשמח לחוות דעתכם וניסיונכם בנוגע לרכב, איכות נסיעה, צריכת דלק, אמינות, עלות תיקונים, איכות חומרים וכו'. תודה
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 971 צפיות
היי, מעוניינת לרכוש רכב בתקציב של עד 40,000 ש"ח (גמישה טיפה), משתדרגת מאופל קורסה 2011. מחפשת רכב חזק, אמין, מרווח, מנוע 1400 ומעלה, 100 כ"ס ומעלה , עדיפות ל6 הילוכים. בדקתי כמה אופציות - i25 בגרסת ה1600 החסרון 4 הילוכים, השאלה עד כמה משפיע על ביצועי הרכב. הרכב השני קורולה שנת 2012-2013 אני יודעת שבשנים האלה הגיר רובוטי, אשמח לחוות דעת על זה . והאחרון קיה פורטה בשנתונים 2013-2015. אשמח עוד להמלצות , תודה רבה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 539 צפיות
שלום וחג שמח לכולם. אני מעוניין לקנות BMW סדרה 1 בין השנתונים 2007 ו2008 בגלל שהמחיר שלהם סביר מבחינתי. רציתי לדעת אם יש תקולות ידועות ברכב הזה, לשמוע חוות דעת על איך האוטו, מה צריך לדעת לפני שקונים BMW. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Adani, -
מחפש רכב עד 16k 1 2
מאת Felicia-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. מחפש המלצה על רכב עד תקציב של 16k. לשימוש נסיעות בין עירוניות (ידני בא בחשבון), בגדול אני מתנייד על דו גלגלי אז הרכב יעמוד מתחת לבית רוב הזמן. אבל רוצה שהוא יהיה מוכן לקחת אותי לאילת וחזרה כשצריך 😅. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 961 צפיות
מבין ה2 רכבים האלו מה הכי כדאי לרכישה? הרנו פלואנס 2014 גיר אוטומט מנוע 1.6 הקורולה 2010 גיר אוטומט. מה דעתכם על הפלואנס מכונית טובה ? חושש קצת בגלל הגיר או שהגיר בשנתון הזה יותר טוב ואמין? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 575 צפיות
באחרונה אבי מתעניין ברכישת רכב למשפחה, שיהיה נוח כי אם כבר נוסעים פעם בכמה זמו לחברים או משפחה שנהנה מהדרך, שיהיה מרווח מספיק ל5 אנשים, אמין וללא בעיות מיוחדות ושיהיה לו כוח בעליות או בעומס. נתקלנו בלא מעט מודעות של פוקוס מנוע 1.6 בכל תצורות המרכב (נוטים יותר לכיוון ההאצ'בק) אבל מה שאני חושש ממנו הוא הגיר הרובוטי הידוע לשמצה. יש ממה לחשוש? הרכב הזה נסחר במחירים מאוד נמוכים והוא באופן כללי רכב טוב החשש היחיד שלי הוא כאמור הגיר. אשמח לשמוע חוות דעת נוספות ורצוי מכאלו שהחזיקו את הרכב בשנתון הזה. תודה
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 474 צפיות
שלום חברים ביום שישי האחרון עשיתי בדיקה לרכב מסוג קיה סורנטו 2015 2.2 טורבו דיזל ,110k, פרימיום. מחירון הרכב 107k המוכר דורש 125k, הייתי מוכן לשלם את המחיר אם הבדיקה תהיה טובה בכל זאת זה רכב שנמכר מעל מחירון. המוכר אמר שהוא מתחייב מנוע גיר שילדה, לקחתי את הרכב למכון בדיקה ושילמתי 950 שקל, בבדיקה יצא שבמנוע יש סימני פתיחה מערכת 4 *4 לא עובדת ועוד כמה דברים. הבוחן הסביר לי שיש סימני פתיחה בראש המנוע ומתחתיו ומצד שרשרת התזמון, המוכר טוען שכנראה היה ריקול לרכב והחברה טיפלה במנוע, האם מישהו נתקל בדבר כזה שקיה סורנטו נקראה לריקול בשל בעייה במנוע או שמא היה בעיה במנוע ומישהו אחר טיפל ברכב והאם במצב כזה המוכר צריך לשלם על הבדיקה? …
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, יש במשפחה 3 תינוקות כך שיהיו 3 כסאות תינוק ברכב + כלב. 1. אני מחפש רכב שיהיה קודם כל בטיחותי. 2. אחר כך שיהיה מרווח עם תא נוסעים ונהג מפנק. 3. פתחי מזגן מאחורה, קריטי? מורגש אם אין? אם לדעתכם כן, אז אצטרך גם דגם עם פתחי מזגן מאחורה. 4. צריכת דלק סבירה כמובן. שמעתי על אאוטלנדר, פיקנט, ורסו, אפלנדר אקס טרייל ועוד... ואני מאוד מבולבל כי יש גם תתי דגמים. *יש עוד דברים שכדאי לקחת בחשבון ולא לקחתי? יש לי כרגע SUZUKI SX4 שהמחיר שלה שווה 20K. חשבתי ללכת לאחת מסוכנויות הטרייד אין, המלצמה, דיס המלצה בהקשר הזה? מה שחשוב לי זה שיהיה Value For Money. כל טיפ יעזור, תודה.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 474 צפיות
שלום רב מבקש יועץ ברכישת רכב משפתי (3 אנשים) עם תקציב עד 30 K .רב השימוש בסופי שבוע מדי פעם באמצע שבוע תודה מראש חג שמח שנה טובה
הודעה אחרונה מאת אנונימי2020, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 857 צפיות
בארבע השנים האחרונות נהגנו בהנאה בסיאט איביזה משנת 2016, שלצערנו בלעה אותה מרצדס גדולה, מהירה ואכזרית. עוד כואבים את האובדן, אבל מנסים לעבור הלאה. אנחנו מחפשים רכב חדש, בתקציב של כ-60,000 ש"ח. בסיאט נהגנו בעיקר ביחידות או בזוג, ככה שנהננו מהזריזות ונוחות הנסיעה, אבל המרחב המצומצמם במושב האחורי לא היה שיקול. אנחנו מצפים כעת לילד ראשון, ואיתו גם עגלה, כיסא תינוק ויתר העניינים הדורשים מרחב נוסעים אחורי מרווח יותר, וכן מעוררים את חרדות בטיחות הנסיעה.. מרגישים שבתנאים המשתנים, רכבי סופר מיני יכולים להיות רלוונטיים בעבורנו במידה ויספקו יותר מרחב בחלל האחורי ונוחות נהיגה דומה למה שהכרנו באיביזה, בנהיגה שהיא לרוב משולבת בין העיר למחוצה לה. חשבנ…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 551 צפיות
🚙
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 591 צפיות
שלום לכולם, מבקש המלצה על רכב חסכוני עד 20,000₪ שאפשר לנסוע איתו גם נסיעות ארוכות מדי פעם, אבל בעיקר רוב הנסיעות בתוך העיר
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לאחר שיצא לי לנסוע באחד כזה (רק חדש יותר), ולמרות שחיצונית איני מתחבר כלל, חווית הנסיעה הותירה בי רצון לעוד. רציתי לשמוע ממי שמכיר על האמינות של הרכב , האם ישנן מחלות ידועות ? ישנו מידע באינטרנט על מנועים שפשוט נשברים וגירים ששובקים חיים, האם רלוונטי לדגם הזה או רק לבנזין ? אשמח אם מישהו ישפוך אור על עלויות אחזקה, גם הפניה לפורומים רלוונטים בחו''ל יהיה שימושי. בבקשה לחסוך ממני תגובות בסגנון "פורשה ישנה זה פח, לך תקנה 3008 משומשת קלות". תודה.
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 836 צפיות
שלום רב, עבור זוג צעיר טרי, מחפש רכב מודל +2015, עד 55K, אמין עם תחזוקה ממוצעת ולא יקרה מדי. כמות קילומטראז' צפויה בינונית: נסיעות יומיומיות רגילות לעבודה בד"כ. נסיעות ארוכות מדי פעם. אם לוקחים בחשבון שיבואו ילדים בשנים הקרובות, מה המלצתכם? כמו כן, האם כדאי לקנות יד שניה מפרטי או מליסינג? רב תודות.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 842 צפיות
מעוניינת ברכישת פיג'ו 3008 2012-2013. אשמח לשמוע את דעתכם בקשר לרכב
הודעה אחרונה מאת Talix, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 693 צפיות
שלום, זקוק לעצה ברכישת רכב ראשון. 1. אני גבוה 1.87 2. תקציב עד 50,000 3. לא מבין בכלל ברכבים - ולכן חושש מאוד "ליפול" בנושא מחפש בקטגוריית הסופר מיני (בתקווה שבכל זאת ארגיש בנוח למרות הגובה) מחפש רכב בטיחותי ואמין עד כה משיטוטים באינטרנט - מאזדה 2/סוזוקי סוויפט - שנתונים? רכישה מליסינג או מ"אתר יד 2"?
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כבר זמן מה שאני מחפש פיג'ו 5008 בגירסת הפרימיום המאובזרת (בעיקר בגלל האיבזור הבטיחותי החסר בגירסת הבסיס). כמעט סגרתי על רכב חדש 200k אחרי הנחות. (בנזין טורבו, אין דיזל פרימיום יותר בארץ לצערי) אבל אז חשבתי לעצמי שאיבוד ערך של כמעט 60-70 אלף שקל בשנתיים זה קצת כבד עלי, במיוחד שהדגם החדש יוצא שנה הבא. חיפשתי יד 2 ולא מצאתי כלום, לוח היד 2 של הדגם הזה כמעט ריק, עד שמצאתי אחת שיצאה מליסינג, 2019 פרימיום בנזין 1600 טורבו עם קמ מטורף של 65k, גם קוסמטית הרכב עבר חיים לא קלים עם ריפודים מלוכלכים ומכות חניה וסריטות, אבל ללא תאונות, גם ההגה מתקלף, אבל מכנית הרכב במצב מעולה לפי הבדיקה ללא בעיות. מאמין שחלק מהנזק הקוסמטי יהיה אפשר לנקות ולסדר במקום מקצועי, ואולי אף ל…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
מתלבט בין הרכבים שבכותרת, מועניין לרכוש שנתיים/שלוש אחורה , חשוב לי שיהיה מקום מאחור ל 2 כאסות בטיחות לתינוקות, מספיק מקום לנהג (1.9 מטר) ובגאז מספיק גדול ל 2 עגלות +. תקציב: 100K. לא מצאתי בפורום איזו השוואה בין ה 2 , בגדול מצאתי באינטרנט שלפג'ו יש יותר מקום מאחור, יותר חזקה, יותר הילוכים, והנסיעת כביש שלה יותר טובה אבל (וזה אבל גדול) קראתי הרבה ביקורות בנוגע לאמינות שלה. בכל אופן אשמח לדעת מה אתם חושבים על המכוניות הנ"ל. תודה!
הודעה אחרונה מאת Stav132, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 618 צפיות
היי מחפש ייעוץ לגבי הרכב, מנוע 1.0 1.2 1.4 1.5 כולם אופציה מבחינתי, 1.8 ממש לא, קופרה יקר מדי רק אוטומט חוות דעת מבחינת נסיעה ואמינות מכלול מכני אם יש כאן מישהו עם הרכב אשמח לעזרה תודה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב, אני שוקל להחליף את הקורולה 2014 שלי לרכב חדש יותר. אני נוסע ממוצע של 40k ק"מ בשנה בכבישים בינעירוניים ומהירים למשך שעה רצופה בכל כיוון כל יום. מחפש רכב חזק (מוגדש) שיהיה נוח לנסיעה וחסכוני בדלק עם מנוע בנזין (כן יודע שדיזל עדיף אבל התכנון הוא להחליף את הרכב לקראת 120k ק"מ). התקציב הוא 100k עם אפשרות למתוח קצת. מאחר שאני הנוסע היחיד באוטו אז אני שוקל רכב סופר מיני: 1. סיאט איביזה 2. סקודה פאביה 3. פיגו 208 יצא לי לנהוג בסיאט ארונה וממש לא מצאתי תנוחת ישיבה ברכב כך גם בפולו 2010 ידנית לעומת זאת הקורולה נוחה יותר אם כי בידוד הרעשים שלה לא טוב וגם התיבה הרציפה שמפריעה בעליות ובעקיפות. …
הודעה אחרונה מאת hosamz, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום בחיפושי אחר רכב טורבו מעניין עד 50 אש"ח נתקלתי ב S60 T5 עם 135,000 ק"מ יד 1 ומטופלת במורשה. מדובר במנוע והגיר החדשים יותר, לא אלו של פורד. האם לדעתכם מדובר בקנייה משתלמת? בלאי שוטף פחות מדאיג אותי מכיוון שאבא מכונאי רכב ואוכל לסגור נושאים כמו בולמים תושבות וכו בזול יחסית, איך אמינות המנוע והגיר לאורך השנים? את הרכב הנ"ל אוכל לקנות במעט פחות מהתקציב ככה שיהיה עודף ליישור קו. תודה
הודעה אחרונה מאת 999256, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אנשים יקרים. אני בחור צעיר שמחפש אוטו ראשון אוטומט ורציתי לבקש המלצות לרכב עד 30K. בנתיים המליצו לי על רכבים אסייתים כמו: מאזדה 3, יונדאי i25 וסוזוקי SX4 ולהתרחק מכל מה שאירופאי / אמריקאי. אני הולך לבלות לפחות שעה - שעה וחצי בנסיעות 5 ימים בשבוע ואני רוצה אוטו אמין שלא יראה הרבה מוסך ויחסוך לי כמה שאפשר בדלק מבלי שזה יהיה אוטו בימבה כמו קיה פיקנטו.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 604 צפיות
מה לבדוק בשבע עינים ברכישת סוזוקי ג'ימני יד שניה? בברכת שנה טובה אמש
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 656 צפיות
חברים מה אומרים יש לי התלבטות. ש מצד אחד סוזוקי קרוסבר 2016 4×2 ו150.000 קילומטר.עם ספר טיפולים די נקי ואחריות חצי שנה על גיר ומנוע או יונדאי ix35 שנתון 2010 ו65.000 ק"מ! נהג יחיד ששמר על האוטו אבל בלי ספר טיפולים במה לבחור?? ובגדול זה רכב לנסיעות עירוניות תודה
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 534 צפיות
אני שואל לגבי הדור הראשון. אני יודע שעל פניו אמור להיות יבש (dq200( כי המומנט מתחת רק 24.5 אבל בדור החדש ה1.4 מצוייד ברטוב 6 הילוכים למרות שהומונט 25.5. אשמח להבהרה תודה Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yondon, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
החליפו מנוע באזור ה250 מה אומרים שווה לקנות
הודעה אחרונה מאת miatanc, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 697 צפיות
שלום, מצאתי בלאנו שנת 2016 עם 52 אלף קמ ידנית ממגרש רכב לא מהמוכרים. אני מתלבט רק בגלל שאני לא מכיר את המגרש, כי את הרכב כבר בדקתי מול סוזוקי ואכן טופל במורשה בנובמבר האחרון עם 47 אלף קמ. מפחד שאולי שיחקו עם הק״מ? בדיקה לפני קנייה בוודאי שאעשה.
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 511 צפיות
אני מתעניין בקניית יונדאי i30 סטיישן. הבנתי שעד שנתון 2011 תיבת ההילוכים עם 4 הילוכים, ומ2012 העלו ל6 הילוכים. אשמח לדעת מה המשמעות של השינוי והאם יש ההעדפה מוחצת לתיבת ה6 ההילוכים. תודה רבה!
אהלן, לאלו מכם שעדיין יש להם סבלנות לייעץ בתקציב המאוס הזה - מחפש לעצמי רכב בין 10-15K (ככל שארד מ15 ככה ישאר יותר ליישור קו), עדיפות לגיר ידני אבל גם אוטומט בא בחשבון. אסע רוב הזמן לבד/+1, נסועה שנתית של 15K. לרוב בין באר שבע למרכז הארץ, אבל גם עירוני. הארות רלוונטיות: - לא 3 דלתות - עדיפות לרכב נגיש יחסית לטיפולים עצמאיים - אני מתנייד בחודשים האחרונים בגטס 2005 ידנית ואני בסדר עם זה (רפרנס לכמה עניין הנוחות פחות חשוב לי כרגע) - מתכנן להחזיק את הרכב בשנתיים הקרובות, אבל מי יודע. אז חשובה לי גם סחירות יחסית טובה פיאסטה ידניות כמעט ואין בלוחות, סיריון - יותר מדי חברים לאחרונה נתקלים בקשיים להשיג חלפים לפי …
הודעה אחרונה מאת Tal7,