ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם תצריך יעוץ שלכם כמה הרכב הזה נקי והאם הוא שווה מדובר בקיה סיד מנוע דיזל 2016 לגבי המנוע בפועל הוא מפיק 124 כוח סוס וברישיון רשום 136 ככה אמר הבוחן בבדיקה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 809 צפיות
אהלן חברים, אני לפני רכישה של קורולה 2020 הייבריד (דגם הבסיס) וקיבלתי הצעות ממספר מקומות, חלק מהמקומות הציעו רכישה של רכב בתוכנית של 0 קמ וחלק הציעו רכישה של רכב מיבואן מקביל. יש לי מספר שאלות שיעשו לי סדר. 1. אני אשמח לשמוע המלצות/דיסהמצלות על הקורולה החדשה. 2. אשמח להבין אם קיים הבדל בין 2 אופציות הקנייה. 0 קמ לעומת מקביל. 3. האם הייתם משלמים 10,000 שקל יותר בשביל יבואן רשמי? איזה ערך מוסף זה נותן לעומת מקביל?
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 525 צפיות
מחפש משפחתומטית יפנית/קוראנית לאישתי, בתקציב עד 65K, לפני התקציב נכנסים שנתונים 2016-2017. חשוב לה בעיקר בטיחות, נוחות, מצלמה וחשייני רוורס ויכולת סחיבה סבירה בכבישים מהירים. מתלבט בין האופציות הבאות: מיצובישי לאנסר ספורטבק 2016-2017 יונדאי אלנטרה 2016-2017 קיה פורטה 2017 אשמח לדעות בעד/נגד האופציות האלה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 465 צפיות
היי, האם יש לכם המלצה למכון לבדיקת רכב לפני קנייה באיזור גבעתיים? יש איזה שרשור עם מכונים מומלצים באיזור המרכז שמבצעים בדיקות לפני קנייה?
הודעה אחרונה מאת benwin21, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 509 צפיות
היי רוצה להחליף את הניסן המזדקנת (2008) במשהו חדש יותר. דרישות - 15 אלף בשנה, אוטומטי (שוקל ברצינות ידנית, אבל לא יודע, קצת מפחיד פה ב7 בבוקר עם פקק של שעה לתל אביב) רוב הזמן נוסע לבד, לפעמים עם 3 זאטוטים (בלי בוסטרים). סופר מיני (מיני לא מרגיש קטן מידי על הכביש?) אבזור - כמה שיותר, עדיף. מאד בעד אירופאי (אבל בלי רצועות מתפוררת ) בנתיים שקלתי את i20 או ריו, בשנתונים 2013-2014. המלצות משהו?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
שברולט ספארק ייעוץ 1 2
מאת jinny17-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש לקנות רכב חסכוני ואמין, מודה שקצת פחות מבין בעולם הרכבים אז מבקש את עזרתכם יש לי אולי אפשרות לקנות שברולט ספארק LT 1.4 , שנת 2017, 40 אלף ק"מ ,יד2 מפרטי במחיר די טוב מחפש רכב בעיקר לנסיעות קצרות יומיומיות יחסית של 20-25 קמ ממוצע ביום איך הרכב מבחינת אמינות? חסכוני? נותן תמורה למחיר? אשמח לעזרה והמלצות או אי המלצות תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת inmann, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש סופר מיני. חבר של חבר מוכר פג'ו 206 שנת 2016. האם יש איזשהי בעיה ידוע בדגם/שנתון הזה? אני עוד בטראומה מהפעם שכמעט קניתי טויוטה עם גיר רובוטי
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני נער שחושב על העתיד שלו, אני חובב רכב מושבע! ואני החלטתי לקחת את עצמי ולהתחיל לחסוך. אני לא מדבר על סכום קטן, אני מדבר בסביבות 90-150 אלף ש"ח ואני בתור חובב מוסטנג מושבע ארצה לקנות אחת הבעיה שאני מודע לתצרוכת הדלק ולתיפולים ,הבעיה שלי שאני דלוק על צורה של מוסטנג לא בגלל המחיר ,אני פשוט אוהב את הצורה של מוסטנג 2009 בעניי התצורה הכי יפה. אני רוצה לדעת אם כדאי לי לקנות אחת כזאת ואם לא אז על איזה רכב הייתם ממליצים לי לקנות. נ.ב אני לא אוהב:פולסווגן רנו פג'ו
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שנה טובה לכולם...🍷 אני מעוניין לקנות קפטיבה ספורט 2.4 שנת 2014 רמת גימור LT המחיר נע בסביבות 45 ל 55... מבחינת הנתונים הוא מתאים לכל הצרכים שלי , אני מודע לצריכת הדלק של 1/10 אשמח לקבל חוות דעת מנסיון אם יש או היה למשהו את הרכב ויכול לתת מידע על אמינות , גיר ,מנוע,חלקים ,נוחות, כוח וכו' תודה רבה לכל העוזרים 🙏
הודעה אחרונה מאת coavi, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 488 צפיות
אני רוצה לקנות פולו 1200 טורבו אבל יש אותה רק באוטומט ושמעתי שידנית יותר טובה אבל יש אותה רק ב1400 מה לעשות? שנים:(2010-2014 אם יש מישהו שיודע ויכול להריחב בנושא יעזור מאוד! תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת orik14, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 469 צפיות
מבקש עזרה. בחיפוש אחר רכב 7 מקומות בתקציב עד 90K מצאתי פיקאסו 2017 דיזל ברמת גימור אקסלוסיב עם 80K ק"מ במיחר שנמוך ב5K מהמחירון. מישהו מכיר את הדגם הנ"ל?? יש המלצות? על מה לשים דגש בבדיקה של רכב מסוג זה??. (אני די חדש בעסק כי אני שנים הייתי עם רכב חברה.) תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
רכב חדש עד 130K 1 2 3 4 8
מאת Alex Bolbachan-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 108 תגובות
- 16.8 אלף צפיות
שלום חברים, הולך לאתגר אתכם קצת בשאלות שלי , אבל בטוח לחלוטין שאני לא הראשון ששואל את השאלות האלה. קודם קצת נתונים : 1. בבעלותי כרגע 308 אקטיב 2015. 2. נוסע 40K+ ק"מ בשנה. בעיקר נסיעות בין עירוניות. 3. אוהב לנהוג. 4. משוגע על אסתטיקה יעילות ונוחות. כבר מזה זמן שאני רוצה להתחדש , והדרישות שלי הן כאלה : 1. רכב משפחתי עם מנוע חזק , אוטומטי. 2. עם יכולות שטח קלות 3. חסכוני בדלק 4. אבזור בטיחותי גבוהה 5. רכב שנראה טוב. על ליסינג ויתרתי בגלל הנסועה הגבוהה השנתית הגבוהה. הם לא מוכנים לבצע עסקאות פרטיות עם נסועה של מעל 30K בשנה. יכול להיות שלא פניתי לחברות הנכונות ? עשיתי כבר נסיעת נבחן על הפ…
הודעה אחרונה מאת Alex Bolbachan, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 780 צפיות
שלום לכולם אני שוקל לרכוש רנו מגאן גרנד קופה טורבו דיזל מודל 2017 עם 110000 ק"מ מחברת ליסינג רציתי להתייעץ. האם הרכב הזה מומלץ? יש לו בעיות מיוחדות? זה נחשב קילומטרג' גבוה למודל 2017?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מצאתי רכב ביד2 עם 70,000 קילומטר אם מישהו מכיר את הבעלים ויכול לתת לי חוות דעת אשמח רציתי לדעת האם ישנם הסתייגויות מבמוו סדרה 1 עם קיט M אשמח לשמוע על מחלות ומה המחיר המומלץ תודה בתמונה: המודעה שראיתי
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום מכובדיי, מתעניין לקנות גולף tsi 1.4 מאחד השנתונים 15 עד 17. רציתי לשאול מספר שאלות את בעלי הנסיון שביניכם עם הרכבים הללו. ישנן שתי רמות גימור עם הספקים שונים - טרנדליין עם 125 כ״ס וקומפורטליין עם 150 כ״ס. אשמח לקבל תשובה לגבי כל אחד מהם אם יש בידכם את הידע. 1. מה הן עלויות האחזקה של המכוניות האלו מבחינת טיפולים שוטפים: כל כמה ק״מ נדרש טיפול ? מתי טיפול קטן מתי גדול ? מתי טיימינג ? מה הן העלויות פלוס מינוס ? האם התדירות, תוכן הטיפולים או העלות שונה בין הטרנדליין לקומפורטליין ? תקלות מיוחדות בשני הדגמים האלו ששווה להכיר ולהכין מימון ליום גשום עבורן ? האם ניתן לחסוך הרבה בביצוע הטיפולים במוסכים מורשים שאינם של צ׳מפיון ? …
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני נוסע על קורולה ומאוד מרוצה ממנה, הכח מספיק לי, גם הנוחות, ובעיקר האחזקה. אני מבין שאני לא מבין במכונאות, לכן אנו מטריח עצמי לזיסו בת"א. יש לי חיבה עזה למשפחתיות גדולות, הבעיה שכל הרכבים במחירים השפויים זיסו לא ממליץ בלשון המעטה.. B4? "יקר מאוד להחזיק" לנסר החדשה? "פח של רכב" צרפתי " אתה תהיה פה כל יומיים" זיסו ממליץ רק טויוטה, הונדה, וולוו אם אתה בעל כיס גדול. התקציב שלי 30k עד 35k. הרכב יסע 90 ק"מ ביום, קונה עוד כמה חודשים שיגמר קורונה, בודק אופציות מעכשיו. אופציה ראשונה זה סופר מיני יפני, יאריס, גאז סוייפט שזיסו יטפל. אופציה שניה זה ללכת על משפחתי גדול נוסף. מתעניין בc5. ראיתי במחיר הנל רכבים עם ק"מ נמוך ט…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב אבקש יועץ לפני קניה אני מתכוון לקנות סקודה ראפיד . יש לי 2 לבחירה 1 שנת 2017 עם 99K ק"מ עם שנה אחראיות על גיר מנוע 2 שנת 2017 עם 107K ק"מ עם שנתיים אחראיות על מנוע, גיר, הילוכים, בלמים, קירור הבדל במחיר לא משמעותי (אלף ש"ח) אל איזה מהם ללכת ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אנונימי2020, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אשמח לחוות דעת של אנשים שיש להם ניסיון עם אחת כזאת מהדור האחרון, צריכת דלק, זמינות כוח, אמינות ואיכות הרכבה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת orik14, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 897 צפיות
מתנצל מראש - לא מצאתי נושא עם המגבלות הללו בדיוק.. אני מבין לא רע ברכבים. מחפש עבור סטודנט צעיר עם ידיים שמאליות רכב ראשון, אוטומטי ואמין(!!) לנסיעות יומיות של כ10ק"מ לכיוון באיזור חם (מכללת תל חי) ונסיעות ארוכות בסופ"ש. תקציב סביבות 15000. האבא יוסיף עוד 5000 אם יש רכב שכדאי למתוח עבורו. עלויות דלק לא בעדיפות גבוהה. רק שלא ייתקע ואוטומט... כיוון אחד הוא יפני / קוריאני סביבות 2008 : יאריס / i30 / B3 / מאזדה 2/3 / לנסר כיוון שני הוא צרפתית 2012-3 (כ5 שנים הפרש בין צרפתי ליפני...מדהים): 207 / 208 / 308 / 407 / c3 / c4 / קליאו / מגאן אני מבין שהכי חשוב בתקציב כזה הוא שהרכב הספציפי יהיה שמור ומטופל, אבל יש הרבה מודעות להתחיל איתם גם עם מגבלת 1…
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, אני בתהליכי רכישת רכב יד שנייה. מצאתי הונדה סיוויק שחורה 2012 דגם ספורט מיד שנייה, בפגישתי עם בעל הרכב הוצג לי רישיון הרכב בו מופיע בעלות פרטית כנוכחית ומקורית. אך כשהרצתי את מספר הרכב לחיפוש באתר משרד התחבורה: https://www.gov.il/he/Departments/DynamicCollectors/private-and-commercial-vehicles?skip=0 הופיע הרכב כבעלות נוכחית: חברה האם מישהו נתקל אי פעם במקרה כזה ולמה שיווצר מצב סותר? וכיצד ניתן באמת לבדוק מה באמת בעלות הרכב ? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 511 צפיות
ערב טוב ומועדים לשמחה חברים יקרים. עד כה היתה ברשותי מאזדה 6 שנת 2006 ונהנתי ממנה עד הגג ומעליו.עכשיו לאחר שמכרתי אותה אני מחפש רכב באותה הקטגוריה, קאמרי/סופרב/מקסימה או משהו ברעיון. התקציב שלי הוא 20,000 25,000 ש"ח. (כמובן שנה לפי המחיר) אני ישמח להצעות שלכם. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 496 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש המלצה מסחרית עד 4 טון (רישיון ב) עד 100K, אבל עם תנאי עבודה שונים מהרגיל בסגנון דוקאטו או חבריו, סביב הגודל הבינוני עם גג גבוה (L2H2) תנאי עבודה: - נסועה של כ-1000 ק"מ (אלף קמ בשנה) פעם-פעמים בשבוע נסיעה קצרה של כמה קמ - חניה קרוב לים (לחות ומליחות גבוהה) אני צריך שהרכב יניע לי פעם בשבוע ויסע מעט, נוחות וצריכת דלק לא רלוונטים, בגלל תנאי העבודה אני מחפש באופן אוטומטי רכבים ישנים עם כמה שפחות חיישנים או רכיבים שיכולים להתקלקל, קיום אני עם ניסן לרגו שעושה את עבודתו נפלאה אך צריך להגדיל מעט איזה מסחרית מבחינה מכנאית הפשוטה ביותר יכולה להתאים לי? דוקאטו צורה חדשה מנוע 2.3 דוקאטו דגם קודם…
הודעה אחרונה מאת tomcar, -
-
- 9 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
עד כמה כדאי/לא כדאי לקנות טויוטות שנבנו באחת המדינות האלה ולא ביפן? יש דגמים שבכלל כמעט אין תוצרת יפן רק במדינות האלו, ובמפעלים האלה יש בקרת איכות נמוכה יותר מיפן, מישהו יכול לשפוך לי קצת אור על זה? טויוטה אוריס
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 604 צפיות
שלום, מעוניין לדעת אם רכב שעבר בין יד ראשונה לשנייה בטרייד אין משפיע במכירה הבאה (היד השלישית) אם כן, בכמה וכיצד מחושב ?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 57 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שבת שלום וחג שמח אשמח לייעוץ לרכישת רכב חדש מסוג קרוסאובר. הרכב ישמש בעיקר בנסיעה עירונית, נסועה נמוכה, כמעט תמיד ללא נוסעים מלבד נהגת עיקרית. תקציב כ 125 אש"ח.
הודעה אחרונה מאת שולה הפנינים, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב. אנחנו משפחה עם שני ילדים (בוסטר +כסא רכב) ומקווים בשנתיים הקרובות לילד נוסף . התקציב שלנו הוא כ-60k ,עם התגמשות קלה במידת הצורך. מכיוון שאיננו מעוניינים להחליף רכב בעוד שנתיים או פחות (לרוב אנחנו שומרים על הרכב עד שהוא עם קילומטראז' גבוה למוכרים בזול. כ-5 שנים ולכן סחירות פחות קריטי) , אנחנו מחפשים כבר עכשיו רכב שיכול להכיל 3 כיסאות רכב/בוסטר . בנוסף חשובה לנו יכולת אחסון (נוסעים הרבה להורים - עגלות ,מזוודות וכו') ואמינות ( מעדיפים רכב בלי "בעיות" ידועות מראש) . משיטוט ביד 2 , ראיתי בתקציב שלנו את האפשרויות הבאות : 1. סוזוקי קרוסאובר 2016 , עם קילומטראז' סביר. 2. סיטרואן c4 קקטוס 2018 3. ניסאן ג'וק 2…
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתעניין לרכוש שברולט אורלנדו טורבו בנזין מנוע 1400 אני שומע חוות דעת מצד אחד אומרות להתרחק מהרכב הזה כמו מאש, המון תקלות ובעיות מצד שני בחוות דעת ביד 2 נותנים לו ציון לא רע האם מומלץ לרכוש את הרכב הזה? הבנתי שיש לו בעיות קשות במערכת הקירור וקריסה של טורבו אשמח לשמוע ממי שמחזיק ויודע...
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 997 צפיות
אהלן אני מחפש רכב סטיישן משפחתי אמין וחזק. יש לי 2 כלבים גדולים וילד בדרך. חשבתי על מספר אפשרויות אך לכל אחת מהן יש חסרון מובהק: 1. סקודה אוקטביה סטיישן - בעיות גיר. 2. פורד פוקוס מנוע 1.5 טורבו - נשמע מכמה פוסטים שיש בעיות עם המנוע. 3. קאיה סיד/יונדאי i30cw - קצת משעממות אבל אמינות. 4. טויוטה אוריס היבריד סטיישן - בגדול אחלה רק חלשה. אשמח להמלצות. תודה
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 486 צפיות
שלום רב לחברי הפורום. מצאתי את עצמי נעזר רבות בפורום במהלך חיפושי אחר רכב משומש. כעת הגיע גם זמני לתרום קצת מהידע שצברתי. רציתי לשתף אותכם בשירות חדש של המדינה באתר "הר הביטוח". מ3/20 ניתן להנפיק באתר ללא עלות אישור העדר תביעות בביטוח רכב של 3 השנים האחרונות. בדומה לדוח מהמסלקה של חברות הביטוח גם אישור זה יכל לסכל מוכרים שאינם ישרים. חשוב לציין שהאישור מהווה חלק משלים לדוח מהמסלקה ולא חלופה, מכיוון שבוא תמצאו מידע חדש וכן מידע חופף. מקווה שהשירות באמת יהווה הרתעה נוספת. לשימושכם הפורה 😊
הודעה אחרונה מאת doomscripter, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 652 צפיות
שלום, מחפש רכב משפחתי, כרגע משפחה של 4 (שתי ילדות קטנות) מחפש רכב שיוכל להכיל עוד ילד. מבחינת סדר חשיבות: בטיחות, אמינות , תא מטען גדול. תודה
הודעה אחרונה מאת URI.SELA,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 234 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- fatboy1340
- נהג מופרע
- גולדן191
- sasr22
- נירו72
- פינדר
- Gavrik
- Markm4
- hans
- itaimoto
- Coresh