ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 577 צפיות
מחפש סוף סוף להחליף את הרכב הישן שלי (גולף 2001) ומאזדה 3 ספיריט 2014 (צורה חדשה) הכי קרצה לי כרגע. אשמח לקבל חוות דעת על הרכב, מבחינת אמינות, דלק (לפי מה שכתוב 17 לליטר כמובן שלא מאמין לזה) מחלות הרכב וכו תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 629 צפיות
אשמח לדע כמת דלק הוא לוקח בעיר ובחוץ ןמה נקודות החולשה שלו
הודעה אחרונה מאת n10, -
רכב ליסינג לעבודה וחזרה
מאת Guest Mikelt89- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 633 צפיות
שלום, אני מבקש את עצתכם לרכב לאבא שלי, עד כה הוא קיבל רכב בליסינג מהעבודה, אם הוא יקח רכב עצמאית מליסינג הוא יוכל לחסוך קצת ולקבל רכב קצת טוב יותר ממה שהוא מקבל היום (i10 אוטומטית 2018), לאחר כמה בירורים על ליסינג תפעולי יוצא שבגלל הגבלת הקילומטרז שהם נותנים עד 20K בשנה ישנה תוספת גבוהה כדי לעגל אותם ל-30K שרק על פי נסועה לעבודה וחזרה זאת תהיה לערך הנסועה שלו, בגלל עלות התוספת זה כמעט חורג מהתקציב ומציב אותנו בדילמה, רכב ליסינג או לקנות רכב פרטי יד2 כדי להמנע מהגבלת הנסועה, בחברת ליסינג הציעו לו רנו קליאו 1.2 שנת 2017 עם 17K מבעלות פרטית, הסכים על עסקה ב-54K, אני לא התלהבתי מזה בגלל שהרכב נשמע לי בעייתי והוא מגיע עם מערכת סטריאו הכי פשוטה שרק זה בפני עצמו לא …
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 500 צפיות
אהלן! אני ובת זוגתי רוצים לקנות רכב יד 2; ישמש אותנו לנסיעות בין עירוניות ארוכות (שעה פלוס) בסופי שבוע ובנוסף לטיולים כלומר שנוכל לעלות איתו לגולן/לרדת לאילת. באמצע שבוע לנסיעות קצרות יחסית(עירוני+בין עירוני). תקציב: סביב ה 50K דגשים: אמין, חיסכון בדלק, סחיר בהמשך, לא חלש מדי(שיסחוב בעליות לירושלים,צפת וכו) בונוס: מסך מולטימדיה (וויז/אפל קארפליי) , בקרת שיוט ושליטה מההגה על המוזיקה. אופציות שראיתי: ספארק 2016 יאריס 2013/15 (היברידי ורגיל) סקודה פאביה 15 פולקסווגן פולו 15 עוד אופציות שדומות אבל קצת ירדתי מהן: סוזוקי סוויפט פורד פיאסטה סיאט איביזה מאזדה 2 …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 573 צפיות
היי , אז לאחר שמכרתי את הרכב שלי דאצ'יה סנדרו סטפווי 2017 רובוטי - שמאוד לא התחברתי אליו אני מחפש רכב שיהיה תחליף טוב , אני נוסע (כשאין סגר) כל יום קריות-טבריה ללימודים אז יש הרבה עליות וירידות וכמובן בלאי גבוה , בנוסף חשוב לי מאוד שהרכב יהיה סופר אמין חשוב לי שהמערכת מולטימדיה תכלול WAZE , SPOTIFY /ANDROID AUTO ושנוחות הנסיעה תהיה הכי טובה שניתן אני נורא אשמח אם אצליח לקנות רכב קרוס כי אני דיי התרגלתי לגובה הישיבה של הדאצ'יה זה דיי נחמד לטעמי בתור בחור גבוה ההתלבטות היא בין לרכוש רכב יד 2 בכ50 אלף ש"ח או לרכוש חדש מהחברה בתקציב של עד 100-110 אלף ש"ח הרכב היחיד שנכון לעכשיו לא יוצא לי מהראש עד שאעשה בו נסיעת מבחן זה קיה סטוניק - אני כן חושש מעני…
הודעה אחרונה מאת MaTaNxX, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 605 צפיות
אני מחפש להחליף רכב, התקציב עומד על 60 אלף. בשנים האחרונות נוהג על 308 שנת 2009 (לפני סיריון שנת 2008, ממנה מאוד הייתי מרוצה). בשנתיים אחרונות מבלה המון במוסך (מדברים קטנים ועד לדברים גדולים), גורם לי להתרחק מצרפתיות. שימוש הרכב: משפחה צעירה\זוג פלוס + התרחבות. נוסעים כ10 אלף בשנה. נסיעה משולבת, עם יותר דגש לבינעירוני וטיולים. דרישות: בטיחות, אמינות, מזגן, מולטימדיה סבירה (חיישנים\מצלמת רוורס וויז\אפל קאר פייל), מרווח מספיק טוב לכיסאות תינוק ואחסון של תיקים בתא מטען (עגלת תינוק + טיולים מידי פעם), מוסכים זולים. המטרה להחזיק את האוטו למשך 4-5 שנים. לא רלוונטי: עיצוב, צריכת דלק, כוח (ה308 מרגישה מספיק חזקה כרפרנס, אבל אני הולך עם הראש). ההת…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 581 צפיות
מתעניינת בסקודה פאביה ספייס 2016 ומעלה. מבחינת אמינות (גיר dsg) האם מומלץ? האם סקודה בכללי מומלצת מבחינת אמינות? (משנת 2016 ומעלה)
הודעה אחרונה מאת Talix, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם , מעוניין לרכוש פיאט קובו מנוע דיזל 1,248 גיר - רובוטי . אני רוצה להתקין וו גרירה ולחבר עגלה אורך 2.85 רוחב 1.5 השאלה שלי אם לרכב יש כח מספיק? האם הגיר ברכב הזה אמין ? בכוונה הלכתי על הדגם הדיזל לחסוך בהוצאות הדלק כי אני מתעסק בהובלות קטנות בזמן הפנוי . תודה .
הודעה אחרונה מאת Dragonjepp, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נסעתי כבר אליה, רכב מהמם אבל מבחינת המנוע, מתי מתחיל לעשות בעיות? שווה לקנות ב140 אלף קילומטר?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 489 צפיות
במסגרת החיפושים המעייפים שלנו אחרי רכב , מצאנו למכירה קיה ספורטאז' פרטית שעלתה לכביש באוקטובר 2015 , עם מנוע 1600 ורק 56k קילומטראז'. מצד אחד, מושך אותנו רכב גדול עם תא מטען נדיב ומקום אפשרי לשלושה כיסאות רכב/בוסטר מאחורה (כרגע עם שני ילדים עם כיסאות ומקווים לעוד אחת בשנתיים הקרובות) . מצד שני בתקציב שלנו - כ-65k , חשבנו יותר על שנתון 2016-2017 (בכוון של קיה פורטה או יונאי אלנטרה) . האם החשש מוצדק לרדת בשנתון עד ל-2015 בשביל הגודל או שעדיף להישאר בשנתונים של 2017 ? אנחנו מחליפים רכב לפחות כל 5 שנים, וחוששים קצת שהרכב לא יחזיק כשהוא יהיה בן 8-9 .
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 524 צפיות
חברים לפני כמה ימים רכשתי פונטו איבו 2010 112 אלף קילומטר גיר רובוטי מנוע 1.4 ההתלבטות שלי היא אם להשאר עם הפונטו או לבצע מעבר לשברולט קרוז מאותו שנתון 2010 באותו הכסף ממה שאני מתרשם עד כה הקרוז היא יותר רכב בפחות כסף בסוף מדובר ברכב משפחתי לעומת הפונטו שהיא סופר מיני מנגד בהיבט של אמינות אני לא משוכנע מה ייתן לי יותר שקט מה דעתכם בבקשה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 835 צפיות
ערב טוב, אנחנו מחפשים רכב שני במשפחה. צריכים רכב קטן (נוח לחניה במרכב הארץ) , לאדם אחד ב99% מהזמן לנסיעות בינעירוניות קצרות ובסופי שבוע לסידורים בעיר-קניות וכו'. חשוב שלרכב יהיה מזגן טוב מאוד . לתפעול נוח ישנה חשיבות גדולה מאוד, שיהיו כפתורים גדולים ונגישים ( אנחנו לא נהיים צעירים יותר ,כיום בני 70 והיד עוד נטויה). על מנת לא לפגוע בזכויות \קצבאות \הנחות בביטוח לאומי , את הרכב אסור לרשום על שמי או על שם אשתי. ישנה עדיפות לרכב המציע ישיבה מעט גבוהה יותר. לפני כמה שנים עברתי 2 ניתוחי מיניסקוס (ברכיים). הגב גם כן מציק מדי פעם . עדיין עובד -הרכב בעצם ישמש בעיקר לנסיעות בית -עבודה של כ 30ק"מ לכיוון . חשבתי על רכישה ב- "0 ק"מ" אך אם הבנתי …
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 487 צפיות
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם. מחפשת לקנות רכב משומש בתקציב של עד 35,000. הרכב נועד לשרת בעיקר אותי בנסיעות עירוניות ובין עירוניות אבל עליו להתאים לתינוק גם. מצאתי הונדה ג'אז היברידית משנת 2011, יד ראשונה, במצב טוב, האם זאת קנייה טובה? חוששת בשל עלות התיקונים שיכולה להיות לרכב כזה ובגלל שמדובר ברכב יחסית ישן. יש לכם המלצות על דגמים אחרים שאולי עדיפים באותו הגודל (סופר מיני)? תודה!
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכל המומחים ותודה מראש! אשמח לחוות דעת לדגם expresion pack plus עם 74 אלף ק"מ יד שנייה. מנוע 900 ידני, האם לנסיעה של 400 ק"מ בשבוע זו תהיה בחירה טובה ואמינה?
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
עדיף לקחת את הרכב לבדיקה לפני הקנייה למוסך שמתמחה בסוג רכבים זה או לקחת לקומפיוטסט או לקחת גם וגם ?
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 558 צפיות
שלום רב, איך אפשר לדעת כשקונים רכב מפרטי אם הרכב משועבד או עם חובות/קנסות, והאם יש משמעות בקנייה מעולה חדש, שלא שילם מיסים. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Shelly2020, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 646 צפיות
היי ירדתי מהאודי q3 ואני אחרי נסיעת מבחן ובדיקה מינימלית של סובארו b4 מודל 2011 דגם 2.5 ליטר היתרונות הבולטים : מחיר נמוך ריפודי עור גג נפתח כניסה והנעה ללא מפתח מזגן אחורי ועוד ועוד הבנתי שבדגם הזה זה פנסי קסנון האם זה אומר שכל מנורה תעלה הון ? בדיקה קצרה העלתה שבדגם הזה במנוע ה2.0 ליטר יש רצועת טיימינג שצריך ויקר להחליף האם גם במנוע הזה יהיה צריך ? - האם הרכב מפגין אמינות ? ושאלה אחרונה - זה הדגם הבכיר ביותר, אני לא הצלחתי להשמיע שירים דרך בלוטוס אבל כן לבצע שיחות. הגיוני ? תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 561 צפיות
שלום לכולם אני מחפש לקנות קרוסאובר יד 2 בעקבות הגדלת המשפחה עד 100 אלף שקל יש עוד גמישות למעלה במחיר כדי להביא את האחד והאם להגיד את האמת כבר הסתבכתי מה הייתם ממליצים סיאט אטקה טויוטה ראב 4 מיצובישי אאוטלנדר הונדה Chr לכולם יש פלוסים ומינוסים השאלה מה משתלם תודה
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, אני ממש לפני קנייה של רכב פולקסווגן גולף 2016 ובגדול אני ממש אהבתי את הרכב ובא לי עליו. בבדיקת מכון, לפי דברי הבוחן, הרכב באמת נראה אחלה ובמצב טוב, ורוב ההערות די סטנדרטיות חוץ מאחת שעכשיו אדבר עליה: בסעיף של שלדה ומרכב כתוב שם "פח חזית שבור", המוכר טוען שזה נגרם מתאונה לפני שנתיים-שלוש שבה הוא החליט לא לתקן את זה מכיוון שבמוסך אמרו לו שאין שום פגיעה בפונקציונליות הרכב אלא זה רק "קוסמטי" והוא העדיף שלא לתקן. הבוחן אמר לי שאם אהבתי את הרכב אז לא כדאי לוותר עליו אך ורק בגלל הסעיף הזה, אלא פשוט צריך לדאוג שזה יבוא לידי ביטוי במחיר. אגב, הבוחן אמר שאין פגיעה בשלדה עצמה. הוא כן אמר לי שהוא ממליץ לי לתקן, אבל היה נשמע שזה לא סופר חשוב. …
הודעה אחרונה מאת lulik, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 567 צפיות
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 471 צפיות
שלום רב, אשמח לעצתכם: נוהג כיום על במוו איקס 3 2016 28i מחפש לשדרג למודל מתקדם יותר, מתלבט בין במוו x4, Audi Q5 או משהו מקביל בשנתון גבוה יותר. אשמח לחוות דעתכם והמלצותיכם. לא נוהג המון (כ10,000 ק״מ בשנה), אוהב רכבים מפנקים. סכום הרכישה הבא כ250,000₪ תודה על העצות ע
הודעה אחרונה מאת Emanuah, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברים הלכתי לראות רכב בחיפה. המכון בדיקה המליץ לי להתרחק מהרכב. מדובר ביונדאי i10 2013 עם 64קמ מחיר 23k אני מעלה את תוצאות הבדיקה אשמח אם תחוו את דעתכם עליה... והאם שווה לעשות עליה משא או מתן או שמדובר בנבלה מתה....
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 641 צפיות
אהלן חברים. אני מתלבט בין ארבעה רכבים שונים: 1. טויוטה יאריס 2. מאזדה 2 3. קיה ריו 4. יונדאי i20 ארבעת הרכבים טובים עד כמה שאני מבין, לכל אחד יתרונות וחסרונות. התקציב - עד 70k צרכים/דרישות: תמורה טובה למחיר מקסימום אמינות צריכת דלק נמוכה עלות תחזוקה נמוכה השנתון צריך להיות 2017-2019 (מתאים יופי לתקציב עד כמה שראיתי). גמיש במידת מה בתקציב אם זאת מציאה של ממש, אבל השאיפה היא דווקא לרדת לכיוון ה- 60k. אשמח לעוד הצעות, אבל לא מעוניין בגרמניות או צרפתיות. יש לי הזדמנות להביא יונדאי i20 2019 8,000 ק״מ יד 2 (יד ראשונה ליסינג 0 ק״מ) ב- 69k ואו…
הודעה אחרונה מאת BlackeyeJohn, -
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן! אחרי א מעט זמן שהייתי די נעול על הדאסטר, התחלתי להתלבט בינו לבין ה-XV - בגדול אני מכוון לדאסטר 2018, כנראה שדגם הפרסטיג' שאפשר למצוא גם בפחות מ-75K, וההעדפה שלי אליו היא בעיקר בגלל מנוע הדיזל וצריכת הדלק הנמוכה משמעותית, אבל -XV יש יתרון מבחינת אבזור לפי מה שהבנתי, אמנם אצטרך לרדת בשנתון ל-2017 במסגרת המחיר הזה, השאלה אם שווה את זה? אציין שהרוב המוחלט של הנסיעות שלי הן על הכביש, עם ירידה מדי פעם לשטח, אבל לא כזה שממש דורש 4*4, רק מרווח גחון גבוה. חשוב לי שהרכב יהיה מרווח ונוח, בעיקר בהינתן זה שרוב הנסיעה תהיה בכביש
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 904 צפיות
שלום, אני מתעניין בקניית רכב יד2 (01 ברשיון) כאשר ביד הראשונה היה רכב תצוגה של היבואן, האם יש ירידת ערך על רכב תצוגה או שנחשב כיד פרטית? אם כן אז כמה? תודה.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 535 צפיות
היי לכולם סטודנט מחפש רכב בתקציב צנוע סביבות ה 20,000 שח דרישות: לרוב נסיעות קצרות בעיר ובאזור המרכז בגאז גדול לטיולים ( ציוד ומיטה) ככה שמכוון כנראה לרכב סטיישן עם מושבים אחוריים מתקפלים / ברלינגו ומקביליו / הצעות מעניינות 2 נוסעים ברכב ביצויעים ברכב כזה כמובן לא קריטי רק חשוב אמין ככל הניתן וזול לתחזוקה יש חיות כאלו? תודה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 557 צפיות
איפה מומלץ לבדוק רכב לפניי קנייה בפתח תקווה והמרכז? האם צריך ללכת למכון בדיקת רכב או שכל מוסך יכול לבדוק?
הודעה אחרונה מאת מישהו1, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 488 צפיות
אני מחפשת להוציא רכב בליסינג, מחפשת רכב עם הדרישות הבאות: 1. נוח לנהיגה וישיבה ליד הנהג. אחרי ניתוח גב, כניסה קלה ופשוטה לרכב 2. בטיחות, הרכב ישמש גם לנהגים ממש צעירים... 3. חסכוני יחסית - למשפחתי. 4. רצוי שקט ומאובזר. צריך להספיק ל5 בוגרים, ובאגז של משפחתית
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מהשיטוטים שלי בפורם קיבלתי את הרושם שכל מה שרשום פה זה כסת"ח. אני רק רוצה לוודא שאכין אין לי מה לדאוג. שווה לציין גם שאני מקבל שנתיים אחריות על המנוע והגיר(בין היתר) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה עדיף? אינפיניטי q50 היברידי עם מנוע 3.5 v6 או אינפיניטי q50 3.0 t עם 400 כ״ס? במיוחד מבחינת אחזקה ואמינות?
הודעה אחרונה מאת איניגו,
-
מי מחובר 63 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 332 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Night Driver
- BRAVO_SX
- yor2
- efraimc
- zvigolden
- dani666
- פינדר
- יוס123
- המגיב
- Gosser1860
- discoTD5
- mikk