Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי , אז לאחר שמכרתי את הרכב שלי דאצ'יה סנדרו סטפווי 2017 רובוטי - שמאוד לא התחברתי אליו 

אני מחפש רכב שיהיה תחליף טוב , אני נוסע (כשאין סגר) כל יום קריות-טבריה ללימודים אז יש הרבה עליות וירידות וכמובן בלאי גבוה , בנוסף חשוב לי מאוד שהרכב יהיה סופר אמין 
חשוב לי שהמערכת מולטימדיה תכלול WAZE , SPOTIFY /ANDROID AUTO 
ושנוחות הנסיעה תהיה הכי טובה שניתן 
אני נורא אשמח אם אצליח לקנות רכב קרוס כי אני דיי התרגלתי לגובה הישיבה של הדאצ'יה זה דיי נחמד לטעמי בתור בחור גבוה 
ההתלבטות היא בין לרכוש רכב יד 2 בכ50 אלף ש"ח או לרכוש חדש מהחברה בתקציב של עד 100-110 אלף ש"ח

הרכב היחיד שנכון לעכשיו לא יוצא לי מהראש עד שאעשה בו נסיעת מבחן זה קיה סטוניק - אני כן חושש מעניין הגיר הרובוטי(נכוותי מהדאצ'יה) 
אבל מבחינת מרווח וגודל הרכב הוא מאוד יושב לי טוב בכל בחינה 

אשמח להמלצות והצעות עם הסברים שאוכל ללמוד 

פורסם (נערך)

הגיר הרובוטי בסטוניק הוא דו מצמדי, הרבה הרבה יותר חלק ונעים מהגיר בסטפווי (הגיר הכי מזעזע שנמכר היום ברכב חדש, ולא פלא שהפסיקו לייצר אותו) .

אם בכל זאת אתה רוצה להימנע מגיר רובוטי לטובת אמינות , אתה יכול לשקול את היונדאי וניו , שיהיה אמנם פחות חזק ובלי טורבו אבל עם גיר רציף חלק. 

יש גם גרסת 1.4 לסטוניק , עם גיר אוטומטי רגיל וכמובן גם ביצועים פחות טובים ביחס לטורבו. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

הסטוניק לא ניתן למצוא 1.4 חדש מהחברה , האמת היא שלהורים יש I25 2015 עם הקומבו של ה1.4 ותיבה פלנטרית שזה פשוט מושלם והייתי שמח גם כן לכזה אבל אולי האלף טורבו של סטוניק כן מוצלח - קראתי כאן הרבה דעות בפורום אבל לא הצלחתי לקבל מושג מלא בעניין

פורסם

בסטוניק יש גיר 6 הילוכים שהופך את הנסיעה לקצת יותר נעימה מ-I25.

למרות זאת לנסיעות בין עירוניות אני חושב שדגם הטורבו עדיף. בעליות ארוכות ועקיפות ה-1.4 נותר חסר מחץ, מניסיון עם ריו 1.4 עם גיר 6 הילוכים.

אם תבחר ברכב חדש אז קיה סטוניק הוא באמת כיוון טוב, גם סיאט ארונה. לסטוניק יש מערך מלא של מערכות בטיחות, הוא זריז ומוצע במחירים טובים ב-0 ק"מ. סיאט ארונה מזכיר אותו מאוד, אין לו מערכת לתיקון סטייה מנתיב הנסיעה, אבל יש לו בקרת שיוט אדפטיבית שמקלה על הנהג בנסיעות ארוכות. 

אם הכיוון הוא משומש אז צריך לקחת בחשבון שרוב הקרוסאוברים הקטנים לא נכנסים בתקציב שלך בתור משומשים משום שרובם דגמים חדשים יחסית. מה שכן נכנס הוא ניסאן ג'וק שמרגיש מיושן ופחות מומלץ.

אם בכל זאת סופר מיני סטנדרטית אז אני ממליץ להעיף מבט במאזדה 2 שתהיה זריזה וחסכונית יחסית וגם מגיעה עם מערכת בלימה אוטונומית מרמת אבזור דינמיק ומעלה. לחלופין סוזוקי בלנו מעניקה תמורה גבוהה יחסית למחיר, היא חסכונית ומרווחת מהמאזדה אבל פחות מהירה ומרגישה פשוטה וזולה, אין מערכות בטיחות אקטיביות בשנתונים שרלוונטיים לתקציב.

פורסם

אחרי התגובה הזו אני מבין שאני חייב לעשות נסיעת מבחן בהקדם על הרכב , הסוזוקי לא באה בחשבון - על אף שכחדשה מהחברה קיבלתי עליה הצעה מפתה מאוד 92 אלף כולל ביטוח מקיף על הכביש , הרכב פשוט הרגיש לי נורא קטן וצפוף ולכן ויתרתי לצערי על סוזוקי (רכבים מעולים בעיניי אבל קטנים לי נורא) 

יש לי חשש לא קטן מלקחת "ואגיות" בגלל שעלות התחזוקה שלהן היא מאוד גבוהה ממה שאני מכיר ,ייתכן ואני טועה ואשמח ללמוד יותר בעניין -אני כנראה אגש לבחון גם את הסיאט כדי לקבל השוואה עניינית .

אם אלך על משומש זו כנראה תהיה או הונדה סיוויק או יונדאי I25 1.4 לדעתי אין רכב אחר ביד 2 שנוגע בכל מה שאני מחפש חוץ משני אלו 

פורסם

לא ממש ברור לי איך מהדרישות המאוד כלליות שהצגת הגעת דווקא להונדה סיוויק או יונדאי I25. לטעמי יש אפשרויות הרבה יותר מוצלחות מהן וכאלה שמעניקות תמורה עדיפה ל-50K.

לגבי VAG, אם אתה רוכש משומש אז אתה לא מחויב לטפל במוסכי היבואן, יש מספיק מוסכים מתמחים שעושים את העבודה במחיר סביר לגמרי. ממה שאני משלם לאחרונה גם עלויות הביטוח הפכו סבירות לגמרי. מעבר לזה לרוב מדובר ברכבים חסכוניים כך שגם אם קיים הפרש חלקו יתקזז בצריכת דלק.

פורסם

סלח לי, אני מתקשה להיות ברור מעט ואני שם לב לזה עכשיו 

אם אקנה רכב יד שניה העדיפות היא חד משמעית לקוראני/יפני - ומכאן מגיעה בעצם ההונדה או יונדאי 

אם אקנה חדש - ולזה אני נורא מתפתה (מסיבות ברורות ) אז ההתלבטות נכון לכרגע היא בין סיאט ארונה לקיה סטוניק - שאני חייב לנהוג על שניהם ולשחק במערכת המולטימדיה כדי ללמוד מה אני מעדיף 
יש הרבה יתרונות-חסרונות שיצא לי לקרוא עליהם בין תיבות הילוכים , מצלמות רוורס כן/לא, בקרת שיוט(לא כלכך חשוב לי אבל תמיד נחמד שיש כאשר אני נוסע למרכז לעיתים נדירות) 
החשיבות המאוד גדולה עבורי שבמערכת המולטימדיה אקבל WAZE מובנה וספוטיפיי או לחילופין אנדרואיד אוטו - והכי חשוב יכולת להתמודד עם הנסיעה היום יומית שלי באופן שיהיה כיף לנהוג 

פורסם

אנדרואיד אוטו יש בשתיהן, בארונה אולי זה לא סטנדרטי ברמות הגימור הנמוכות.

אם שקלת את הארונה אולי תשקול גם הקאמיק, מגיע עם יותר אבזור בטיחות. אגב בארונה ובקאמיק יש בקרת שיוט אדפטיבית שהופכת שיוט בינעירוני לנוח יותר.

פורסם

בארונה פול לינק מגיע סטנדרטי בכל רמות הגימור ותומך באפל קאר פליי ואנדרואיד אוטו.

הקאמיק באמת מעולה אבל חורג מהתקציב כחדש מהיבואן וגם מ-0 ק"מ שם ההנחה עליו לרוב לא מספיק משתלמת לטעמי.

פורסם

הקאמיק עם כמה שאני יודע שסקודה מצוינים , פשוט כבר יקר מדי , עצם המחשבה לרכוש רכב חדש קצת מרתיעה אותי בגלל שאני סטונדט אבל אם אין ברירה בגלל ששוק היד2 לא תמיד אמין... ובעיניי "בדיקה" זה הוצאה סתמית שלא תתן לי שום אינדקציה אמיתית לרכב אז אני דיי בפלונטר 
אלך במהלך שבוע לנהוג על הסטוניק והארונה ונראה מה הלאה משם 

• תוכן חדש...