ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 558 צפיות
מתלבט לגבי קנייה של רכב לאשתי, היא רוצה ג'יפון לנסיעות קצרות רק בשבילה ( ללא הילדים) הכי חשוב אמינות ותחזוקה בגלל שמדובר בנסיעות קצרות אז לא חשוב צריכת דלק מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת אילון, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 559 צפיות
ראיתי ביד2 שאדם מפרסם רכב שאין הרבה ממנו בשוק לדעתי - גולף ידני 5 דל' 1.6 (102 כ"ס) בלי טורבו אשמח לקבל חוות דעת על הרכב תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת emanuel1, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אהלן, אני מתלבט לגבי רכישת רכב מסוג דאצ'יה דאסטר, שבבדיקת הרכב בסעיף שלדה נרשם הדבר הבא: "משמעות נמוכה, בוצעו תיקוני פח וצבע, סימני פגיעה ותיקון בחזית + פגיעה בקורת אורך צד שמאל ופח, חזית החלפה חלקי מרכב בחזית\פגיעות ושריטות בצבע לחצות פח\גומיות לדלתות\נזק פלסטיקים" המוכר אמר לי שהרכב עבר תאונה שבה הוחלפו הפגוש ומכסה המנוע - זה רכב בן שנתיים (נובמבר 2018) כך שהחלפים לטענתו מקוריים. אני יודע שיש ירידת ערך במקרה של החלפת פגוש (ואולי גם מכסה מנוע?) השאלה שלי היא לגבי ההערה שנרשמה לגבי "פגיעה בקורת אורך צד שמאל ופח" - אני מניח שזה אומר שזו פגיעה בשאסי, אז השאלה שלי האם המילים "משמעות נמוכה" באמת נכונות? קודם כל מבחינות בטיחות כמובן, ושנית לגבי ירידת הערך שזה משקף? …
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 619 צפיות
שלום, היום קניתי רכב ובבדיקה נמצא שישנו ליקוי בחלק התחתון של הרכב כנראה כתוצאה מפגיעה.. מה אפשרת לעשות ועד כמה זה נורא? מצ"ב תמונה תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Siv2694, -
- 8 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יש באתר של מוטודיל את הרכב ב 116,500 ש"ח. מה אומרים כאן המומחים ? קנייה טובה , או מתכון לצרות ?
הודעה אחרונה מאת print, -
אהלן לכולם. בימים הקרובים אני צריך לבחור רכב ליסינג חדש שנת 2020 שיחליף את המאזדה 3 שנת 2017 שיש לי. מת עליה, אם היה אפשר הייתי נשאר איתה לחלוטין. ניתנו לי מספר אופציות, בדקתי על כל אחת מהן ויש לי העדפה (בכלל לא מוחלטת) אבל הייתי רוצה לשמוע מכם אם יש משהו שאני מפספס או לא מכיר. צאו מנק' הנחה שרמות הגימור בכל הרכבים הן הבסיסיות ללא אפשרות לשדרוג. מה חשוב לי (לפי סדר חשיבות) - בטיחות, ביצועים, עיצוב, הנדסת אנוש, מערכת מולטימדיה. השימוש הוא לזוג+תינוק, בעיקר עבודה-בית-סידורים (30K לשנה לכל היותר). לרוב ללא נסיעות ממושכות, שטח או משהו אקזוטי אחר. יונדאי אלנטרה 1.6 סקודה אוקטביה 1.0 אמבישן קיה LX 1.4 XCEED טויוטה קורולה …
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 519 צפיות
האם יש כאן בעלי אופל גרנדלאנד שיכולים לכתוב חוות דעת על הרכב הנ״ל - { אני יותר מתעניין על 1.5 דיזל דרך ליסינג אפס ק״מ } . מחפש חיזוקים - כמעט והחלטתי ללכת על הדגם הזה במסלול אפס ק״מ . חשבתי על טיוטה c-hr אבל מסתבר שמחיר טויוטה 2018 אני מקבל רכב חדש עם אפס ק״מ { נכון יד 2 ליסינג } ומפרט טכני ובטיחותי גבוה יותר . אשמח לדעתכם
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 889 צפיות
היי, אני מחפש קיה ריו GX בנרות. עלתה הזדמנות לקנות אחת, אלה הנתונים: קיה ריו GX 2019 מנוע 1,400 100 כ״ס, תיבת הילוכים פלנטרית 6 הילוכים יד 01 - נקנתה מחברת ליסינג עם 0 ק״מ 20,000 ק״מ טסט עד 1/21 מחיר נדרש - 69k, מחיר גמיש. מה אתם חושבים? אני יכול להוריד את המחיר בוודאות, אבל אני מאבד את האחריות המורחבת של קיה ל- 7 שנים בגלל שהרכב נקנה מליסינג. להמתין ל- 00 פרטי או ללכת על זה? ממה שראיתי בשבועיים האחרונים הן נחטפות די מהר ואני מתלבט ממש בגלל האחריות. תודה!!!!!
הודעה אחרונה מאת BlackeyeJohn, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 790 צפיות
יש שתי גרסאות לרכב הנל יצור יפני ואמרקאי עכשחן השאלה שלי אמת שהדגם שמיוצר בארהב הברית שמיבוא אישית יש לו בעיה בגיר.?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
MG 350 comfort
מאת שירו95- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו מכיר? יש למישהו נסיון? חיפשתי מידע ברשת ולא מצאתי הרבה.
הודעה אחרונה מאת שירו95, -
שלום לכולם, אני מתלבט אם לקנות רכב יונדאי i20 חדשה מהחברה עכשיו או לחכות קצת עד סוף שנה. האם יונדאי יורידו את המחירים של רכבי שנת 2020 בסוף השנה. מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת Yev Sh, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 671 צפיות
אהלן כרגע אני נוסע על יונדאי I25 ואני רוצה להגשים חלום ילדות ולקנות רכב שטח , התקציב שלי הוא בערך עד 65 אבל אני יכול לחרוג. מה שאני מחפש זה לרקוד על כל החתונות מצד אחד שידע להסתדר בשטח מצד שני שיהיה נוח לנסיעה בכביש ולא ישתה לי את כל הדלק. אני חי בסרט או שיש אופציות כאלה בשוק? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת matikrimerman, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 471 צפיות
אהלן, כאמור אנחנו שוקלים פורסטר כרכב הבא שלנו, עדיין מתלבטים בין חדש לבין 2016 וכמובן בין רמות גימור השונות. כרגע אחנו עם 3 ילדים יחסית צעירים (2 בבוסטרים עם גב), אבל מתוך ראיה לעתיד אנחנו קצת חוששים מהעניין שמשענות הגב בחלק מהגרסאות לא ניתנות לכיונון (Z בדגמים הישנים , ובדגמים החדשים אפילו הX איבדה את האופציה הזו להבנתי) ובנוסף מתלבטים כמה קריטי התוספת של פתחי איוורור האחוריים (החל מXS בדגמים החדשים) אשמח לשמוע מהורים לילדים כמה המשענת האחורית המתכווננת תורמת להם (או שהם מצרים שאין להם את האופציה), וכמובן האם האוורור מאחורה מספק עם התעלות שמתחת למושבים (חשוב לציין שאנחנו מטיילים לא מעט, גם בקיץ, שם עיקר הדאגה שלי). ובכלל אם יש המ…
הודעה אחרונה מאת matikrimerman, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 650 צפיות
אני מחפש לרכוש רכב בינוני, עם ישיבה גבוהה יחסית לאשתי. התקציב שיש לי הוא באזור ה 35k, וראיתי שפיג׳ו 2008, 2015-2014 מתפרסמות פחות או יותר במחיר הזה. רציתי לשאול האם האוטו מומלץ? (שימוש די בסיסי 15k קילומטר בשנה) והאם כדאי בתקציב כזה ללכת על רכב אחר בשנתון ישן יותר שיהיה יותר אמין/נוח? תודה מראש 🙏
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 680 צפיות
שלום לכל חברי הפורום אחרי שירוך לוחם בגולני שרק רציתי כבר שיהיה לי רכב משלי השתחררתי ולאחר שלושה חודשים קניתי גולף 2020 1.5 טורבו ואלה אני די בסדר ויחסית שמח עליה רכב צעיר יחסית דינאמי אבל לא שיא החוזק כן? הוא זריז וטוב אבל מרגיש שצריך עוד כוח והגיר לא וואו מבחינת העברות הילוכים בעיר ונוחות כל פעם קופץ אחרי במפרים או בכיכרות.. ומה שעשיתי עם הרכב קניתי אותו בשותפות עם אמא שלי והבנתי שעשיתי את טעות חיי.. לא מסתדר לנו להחזיק רכב בשותפות אני מנסה להסתדר איתה ובסוף יוצא שהיא נוסעת לעבודה ואני ממשיך לנסוע לעבודה באוטובוסים ורק מחמש אחרהצהריים יש לי את הרכב ולפני זה הייתי בטוח שכן שאסתדר ועוד שנתיים אצטרך רכב ללימודים ולא יהיה לי פיתרון אבל טעות של צעירים מה לעשות. …
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 519 צפיות
היי, אנחנו מחפשים רכב משפחתי יד 2, הלכנו קצת לאיבוד... התקציב הוא כ35,000 ש"ח, רכב אמין, מקום לשני ילדים לפחות, חסכוני בדלק, שיראה כמה שפחות מוסך. על הפרק: 1. יונדאי i30 cw שנת 2012 2. אופל אסטרה סטיישן 1.4 שנת 2015 אשמח לשמוע את דעתכם על הרכבים הנ"ל וכן הצעות לרכבים אחרים. תודה!
הודעה אחרונה מאת asico3, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 487 צפיות
מישהו יכול להמליץ על מכון בדיקה לפני קנייה באזור ירושלים? (אני הקונה) תודה מראש לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 539 צפיות
היי חברים, חייב עזרה ברכישת רכב חדש מהחברה עד 150K. מתלבט בין המון דגמים: מזדה 3 ספיריט פורד פוקוס st line סיאט לאון קיצור אני אשמח לעזרה והמלצות שלכם על רכבים ספורטיביים עד 150 אלף תודה רבה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 944 צפיות
שלום אני רוצה לקנות רכב ואני מטלבת בין שני רכב 1. הונדה סיוויק 1.5T 2. מאזדה 3 2.0 אשמח לדעת על המלצות איזה רכב עדיף מה עלות הטיפולים? איזה רכב יותר אמין? בלי שום קשר שאלה האם שווה ללכת לעשות בדיקה לרכב במוסך המרכזי?
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
רכב הברידי
מאת rambo007- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 538 צפיות
ערב טוב הבנתי שרוב רכבים ההברידיים חסכוניים במהירויות עד 50 קמ״ש . כאחד הנוסע לרוב בבן עירוני האם כדי להשקיע ברכב הברידי כאשר יתרונותיו לא מנוצלים ? או שיש גם רכבים היברידיים שמתפקדים חשמלית גם מעל 50 קמ:ש ? תודה
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 720 צפיות
מחפש רכב שיהיה לו גובה כמו ג'יפון, בעדיפות שלא ירגיש ענק כמו ספורטאז' מכיון שלא צריך *כזה* הרבה מקום מאחורה, מערכות בטיחות חובה חובה חובה כי בכל זאת תינוק ברכב, צריכת דלק לא כל כך משנה לי כי אני לא נוסע הרבה, אוטומט, רכב לא חדש של 2020 ולא מוקדם יותר ממודל של 2017. ממעבר על פוסטים אחרים כאן ראיתי המלצות לדברים שנשמעים דומה למה שאני מחפש כמו קיה נירו, ניסאן קאשקאי, פג'ו 3008. האם יש עוד רכבים שאתם חושבים שיכולים להתאים?
הודעה אחרונה מאת מחפשרכב2, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 457 צפיות
אהלן אני מחפש רכב טוב בתקציב של עד 10,000 אודה להמלצות כרגע מה שהמליצו לי זה מיצובישי לנסר
הודעה אחרונה מאת arielasdf, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי, אני מחפש לקנות יונדאי טוסון יד 2 2018 והבנתי שיש דגם טורבו 1.6 עם גיר DCT ויש גם דגמים רגילים 2.0. מה אתם חושבים על הגיר של הטורבו, האם הוא בעייתי או שזה נדיר שאצטרך לעמוד בצד כדי שיתקרר? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 471 צפיות
אני מתעניין ברכישת רכב חדש, תשלום מלא או ליסינג, לא משנה כרגע המימון. אני מעוניין בסקודה קודיאק, דיברתי עם סקודה והם אמרו לי שאין להם במלאי, לפחות עד אפריל שנה הבאה. כשקונים מהסוכניות רכב למינהן רכב חדש, הם לוקחות מהיבואן או שיש להם מלאי משלהם? כלומר, זה שבסקודה נגמרו הרכבים, זה בהכרח שגם לא יהיו רכבים בסוכנויות?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מישהו קיבל רכב ליסינג ממקום העבודה תחת אלבר אשמח לחוות דעת שואל בשביל חבר שאמור לקבל רכב מהמעסיק דרך אלבר Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב , כיום נוהג על קיה פיקנטו 17 של ההורים , די מרוצה למעט צריכת דלק וסחיבה בעליות. חשוב לי מאוד האמינות , כמה שפחות התעסקות במוסכים. הנסיעות לרוב יהיו בתוך העיר לעבודה , סידורים וכו חווית נהיגה יהיה בונוס אך לא חייב להשתגע. אפשר לגרד את ה65K אך העדיפות לחסוך. אשמח להמלצות, נ.ב. שקלתי ללכת על ליסינג , אשמח להכוונה בנושא , האם זה עדיף על פני קנייה. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 524 צפיות
שלום לכולם, אנחנו מחפשים רכב משפחתי יד2 ומתלבטים בין הפיז'ו 208 , טויוטה יאריס, הונדה ג'אז. מדובר ברכב יד2 , שנתון 2015-2016. כמובן שהמחיר של הפיז'ו זול משמעותית מהג'אז ומהיאריס. קראתי על הבעייה עם רצעות הטיימינג בפיז'ו ואני מאוד חושש מזה. האם הפיז'ו נחשב רכב אמין מבחינת תחזוקה. אשמח לשמוע חוות דעת מבעלי פיז'ו ובכלל לגבי אמינות הרכב. תודה מראש לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 813 צפיות
אני מתלבט מה עדיף לי מבחינת רכישה. יש לי בן משפחה זקן שמוכר GOLF טרדליין שנת 2016. הרכב אומנם ישב בתקופה הזו בחניה ברחוב אבל הוא טופל בזמן ועשה קילומטרז' מצחיק של 8000 קילומטר. אפשר להגיד כמעט חדש מהבחינה הזאת. המחירון הוא 65 ולאחר שקלול בגלל הקילומטרז זה בסביבות ה 73 אלף. אני מתבלט אם ללכת על זה למרות שמדובר ברכב ישן יחסית למרות הקילומטרז' ואני גם לא יודע עד כמה הגולף זה רכב מבוקש למכירה בהמשך ומבחינת אמינות וצריכת דלק. או שאולי בכלל עדיף לי לקנות רכב יפני חדש יותר עם שנתון 2018, שידוע באמינות, צריכת דלק וכו' אבל הקילומטרז' מן הסתם גבוה משמעותית. מה הייתם עושים במקומי??
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 477 צפיות
חושבים לקנות אחת חדשה ולא מצליחים למצוא שומדבר באתרי ה0 ק"מ. מסקרן אותי אם אנחנו לא מחפשים במקומות הנכונים, הדגם הנוכחי (מנוע 2.5) חדש מדי, זה עניין של סחירות (כלומר נמכר טוב מדי כחדש אז אין כאלה ל0 ק"מ) או שפשוט זה עניין של זמן...? בטח התותחים פה בפורום כבר ראו דברם כאלה בעבר וידעו להגיד האם שווה להמתים לדבר כזה או שזה לא יקרה בזמן הקרוב תודה
הודעה אחרונה מאת DubelBoom, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
רכשתי את הרכב בתחילת ספטמבר לאחר שעות של קריאה וצפייה במבחנים לרכב הזה באינטרנט. שנים נהגתי על סקודה סופרב, קארוק ואוקטביה והיתה לי קשה המחשבה על מעבר לרכב יפני בכלל ואאוטלנדר בפרט שנראה מיושן ומרגיש זול בהרבה בהשוואה לסקודה סופרב. אך כיוון שבשנים האחרונות אני זקוק לרכב גבוה יותר (יורד לשטח קל עם עגלת נגרר וגורר כלי טייס) לא נותרה לי ברירה אלא לעבור לרכב פנאי שטח. בתוך כל הלבטים וביקורים חוזרים ונשנים באולמות תצוגה של מיצובישי/סובארו/טיוטה, החלטתי תחילה להזמין סובארו שלה יכולת שטח אמיתיות, אבל החשש הגדול היה מחיר יקר לדגם הספורט שרציתי, לצד צריכת דלק מאוד גבוהה (1 ל10) שעם מספר הק"מ שאני עושה בשנה (כ30 אלף) ימשיך להכביד עליי (הסופרב שלי עשתה כ11 ק"מ לליטר). …
הודעה אחרונה מאת save,