ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי עשיתי בדיקת לרכב מסויים שנת 2008 אז אני יודע שיהיו מכות ותאונות לשעבר יש כמה דברים שאני חושש מהם יש מכה בפח האחורי ממש בקצה מימין משהו קטן שישרו ויש מכה בפח הקדמי שישרו איפה שהכנף עד כמה זה קריטי ?
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 476 צפיות
למישהו יש בניסיון עם כיסאות רכב בסיויק 2017 האצבק ? המושב האחורי יכול להכיל 2 כיסאות או לכל הפחות בוסטר וכיסא ?
הודעה אחרונה מאת Isaac Razabi, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אני מתעניין בקניית רכב זול ומספיק חזק לדריפטים, חשבתי על BMW 530i e60 2006 הרכב מגיע עם מנוע 3.0 ו 260 סוסים השאלה האם זה רכב מומלץ לדריפטים? הבנתי שצריך גם דיפרנציאל מוגבל החלקה, מישהו יודע האם זה מגיע ברכב הזה? האם יש מקומות שמתקינים לרכב הזה? או שזה נדיר למצוא את החלק? יש דברים נוספים שאני צריך לדעת בכללי על רכב לדריפטים?
הודעה אחרונה מאת O.R., -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, אני יחסית בור בתחום הרכב. יש לי משאלה לרכוש ב מ וו מסדרת x. בעיקר x1 vs x3 כי יותר מזה זה כבר יקר לי. אני מתלבט בכמה נושאים: 1. האם עדיף לקנות חדש, 0קמ, או משומש? (באותו תקציב חודשי הכוונה האם לקנות למשל x1 חדש או שעדיף לי לקנות x3 שנת 2017/2018 למשל באותו תקציב? או אולי אפילו x1 משומש) 2. מהם עלויות האחזקה לרכב חדש, ובמיוחד למשומש בדגמים הנ"ל? (טיפולים, תקלות בחלקים - לכמה יכול להגיע, ביטוח) בגדול התקציב שלי מבחינת החזר חודשי על הרכב הוא באזור ה 2600 כולל ביטוח. האם זה בכלל סכום ריאלי או שאני צריך לרדת מהעץ?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 531 צפיות
עשיתי מעבר על הרבה רכבים ועשיתי רשימה של רכבים לפי הנתונים היבשים שלהם ואפילו דירגתי אותם לפי סדר העדיפות שלי. מה שאני רוצה לעשות זה לכתוב כאן את הרכבים לפי הדירוג שהבאתי להם ואולי תוכלו להגיב עם דברים שאין בנתונים היבשים של הרכב. מה שאני מחפש לדעת זה יותר דברים כמו אמינות הרכב - האם יש לו הרבה תקלות, רואה מוסך וכדומה, האם הטיפולים והחלפים שלו יקרים, האם הביטוח שלו יקר מאחרים וכל מיני דברים כאלה שאתם חושבים שכדאי לציין שאי אפשר לדעת מסתם להסתכל על נתוני הרכב. יש לי כבר מספיק רכבים שאני בודק כאן ברשימה ולכן אין צורך להמליץ על עוד רכב. כל הרכבים ברשימה מתאימים לתקציב שלי, גודל שבסדר עבורי ועבור הצרכים שלי (נסיעות מועטות ובעיקר בעיר) וכל מיני דברים אחרים שקשורים לרכב: …
הודעה אחרונה מאת מחפשרכב2, -
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
עדיין בחיפושים אחר רכב 7 מקומות, תוך כדי נתקלתי בדגמי פורד הנ"ל, מלבד שמועות ודיבורים על חוסר אמינות, בשני רכבים שקיבלתי היסטוריה של טיפולים, שנתון 13/14, קילומטרז סביר ובאחד אפילו נמוך, ועדיין בוצעו המון החלפות של חלקים, כמו משאבת דלק, משאבת ואקום, משאבת הגה, מיכל שמן הגה, תושבות מנוע וגיר, טיימינג, פולי מנוע, מפוח מזגן, טורבו. ואני שואל האם זה המצב? חלקים שדורשים החלפה בתדירות כ"כ גבוהה? או שנתקלתי ביוצא מן הכלל? ובאופן כללי אשמח לחוות דעת והמלצות בנוגע לרכבים הנ"ל, גם בשנתונים נמוכים יותר. תודה.
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 498 צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב ספורטיבי עד 85 אלף שח ושיהיה לפחות משנת 2015 ומעלה. כרגע הכיוון שלי בתקציב זה: פולו GTI 1.8 ידני. פיגו 208 GTi. אאודי A3 3/5 דלתות. אם יש לכם הצעות אחרות גם במידה ושנה מתחת (2014) אשמח שתשתפו תודה👍🏼
הודעה אחרונה מאת oridray1, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 496 צפיות
שבוע טוב, החלטתי לרכוש 308 1.2 טורבו. חפשתי רכב יחסית חסכוני ולא עצלן, עם נוחות והנאה סבירים. קראתי שלושה מבחני דרכים ולרוב משבחים. רק שאלה לי - האם יש הבדל בין שנתון 2016 ל 2018 מכיוון שהתקציב שלי מאפשר 2016. האם ישנן באופן כללי עדכונים, גיר?!, מנוע?, או כל דבר אחר שעליי לשים דגש. תודה
הודעה אחרונה מאת DubelBoom, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 705 צפיות
אני מעוניין לקבל פידבקים לגבי שימוש בסובארו פורסטר כרכב עבודה. המשמעות - העמסה בציוד כדרך קבע, שימוש בגרירת עגלה. מעבר לכך, האם יש ייתרון לפורסטר XT לשימוש כזה ? זאת אומרת ביחס לפורסטר עם מנוע אטמוספרי "רגיל". אשמח לשמוע על חוות דעת לגבי הפורסטר באופן כללי ולגבי XT . תודה
הודעה אחרונה מאת amitbr, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרכב ימסר ב ינואר 2021, ורוצים תשלום הרבה לפני.
הודעה אחרונה מאת Yev Sh, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם אחרי שחיפשתי הרבה יש רנו פלואנס דיזל הדגם המפואר נסעה 156 אלף קמ דורש 25 , הרכב אצלו 4 שנים וכבר עבר טיימינג ומה שצריך רק הוחלפו שתי דלתות צד ימין אמר מתחייב בבדיקה ושאם יש נזק למשקוף או משהו אחר הוא משלם עליה , שווה להתקרב?
הודעה אחרונה מאת שרון רפאל, -
-
שלום וברכה, אנחנו זוג + 4 (שתי כסאות, ושני בוסטרים), יש בידנו ג'ז 2005 עם 220 אלף ק"מ. (מכרנו בסופ"ש האחרון סיאט לאון סטיישן 2015) זקוקים לרכב נוסף. מבחינת הצרכים הקרים הרכב הנוסף ייסע מידי יום ירושלים - ת"א - ירושלים, חמישה ימים בשבוע נהג יחיד. אנחנו נוסעים ס"ג של פעם בחודש בהרכב מלא "נסיעה ארוכה" (ס"ג 150 ק"מ) ועוד חופשה שנתית. להבנתי, אנחנו זקוקים לרכב "קטן" ("סופר מיני" גם בא בחשבון), שיעשה את הנסיעות היומיומיות ירושלים - ת"א - ירושלים, ועבור הנסיעות הארוכות נסע בשני רכבים. א. האם יש שיקול כלכלי אחר שמצדיק רכישת רכב שבעה מקומות? ב. בהנתן תקציב לרכב בס"ג של 80 אש"ח מה הייתם מציעים לחפש? ולמה אם אפשר? לענ"ד השיקולים הם - חסכון בדלק, רכב לא …
הודעה אחרונה מאת icohen436, -
שאלתי על הרכב בכל מיני מקומות ואני רואה תגובות מעורבות לגביו. בדרך כלל הייתי פוסל רכב על תגובות מעורבות, אבל כאן זה נראה שהרבה מהן מגיעות מסלידה כללית מכל רכב צרפתי ללא היכרות אמיתית עם הרכב הספציפי הזה. מה אתם חושבים עליו? רכב שרואה הרבה מוסך או רכב אמין וטוב?
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 638 צפיות
אשמח לתובנות של אחרים אני מעוניין לקנות פורד פוקוס שנת 2016-2017 כרכב שני בבית שישמש נהגים צעירים. שנת 2016 גרסת TREND סדאן ביד2 58300 ש"ח, ביצחק לוי 44500 ש"ח שנת 2017 גרסת TREND סדאן ביד2 65300 ש"ח, ביצחק לוי 56000 ש"ח באחוזים מדובר בהפרשים ממש גבוהים. וידאתי שקוד הדגם נכון. מכיר שמחירון יד2 נמוך יותר, כאן זה הפוך. למישהו יש מה לומר? תודה !
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום בקיה נירו יש את VESS - מערכת הפקת צליל מנוע וירטואלי מה זה? ומה הקשר להולכי רגל? תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 981 צפיות
היי יש לפיאט 500 גם תיבת הילוכים אוטומטית?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 595 צפיות
מחפש לקנות מכונית שתשמש אותי גם דיילי וגם למסלול לצורך דריפטים. חשבתי על e30,e36,e46 אבל זה די ישן חשבתי גם על מיאטה אבל חושש לגבי ההספק שלה . יש חוות דעת נוספות? אולי שווה להישאר עם רכב דיילי זול ולקנות רכב דריפטים ישן שיעמוד בצד? תודה לעזורים .
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז כך. יש לי תקציב של 25K ואני מחפש מכונית שתהיה מסוגלת לקחת עליות בקלות ונוחה מספיק להגיע מהצפון הרחוק למרכז. בשתי סוכנויות שונות יש לי את האופציה או לאופל אסטרה או רנו פלואנס עם מפרט זהה כמעט לחלוטין. שנת 2014, כמעט 140K בקילומטראז, שתיהן יד 2. האסטרה זה הberlina enjoy כאשר הרנו היא היותר בסיסית. ממקורות שונים קיבלתי מידע סותר על האסטרה. חלק אומרים שהיא אחלה וחלק אומרים שהיא ממש לא אמינה ועם המון בעיות בגיר,במנוע ובטורבו. על הרנו אני לא יודע כמעט כלום. אשמח מאוד לדעתכם ולניסיונכם.
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 776 צפיות
שלום, אני מתלבטת לגבי פיגו 3008, יד שניה, 37,000 ק״מ. שנת 2019 מנוע 1600 1. נכנס הרבה למוסך? 2. מזגן טוב? 3. צריכת דלק? 4. נהיגה כיפיית כששמים גז, האם האוטו מאיץ מהר או שלוקח לו הרבה זמן להגיע למהירות הרצויה? תודה!
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 717 צפיות
ממשיך בחיפושיי אחר מיני ידנית שתקנה לי שקט נפשי לשנה~, אחרי שטיפה ירדתי מהפיקנטו (מה הטעם להחזיק רכב פיצפון אם הוא לא חסכוני כ''כ) ואחרי ששבועות לא מפורסמת שום פיאסטה ידנית (מפתה, סופר מיני במחיר של מיני) מצאתי את עצמי פוזל לכיוון של וואג, מוזר, תמיד חשבתי שבחיים לא תהיה לי וואג, אבל אני חושב שהשילוב של מנוע אטמוספרי וגיר ידני פשוט יספק את האמינות שאני דורש. דבר אחד מוזר, לסיאט יש על 75 כ''ס ולש'קודה יש 60 כ''ס (נתונים על הנייר לפחות) למה ההבדל הזה של ה- 15 כ''ס? הריי מדובר באותה פלטפורמה.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 500 צפיות
שלום לכולם אני מחפש לקנות רכב יש לי ולאישתי ילדה קטנה וחשבנו איזה רכב לקנות הלכתי לכמה חברות ליסינג אמרתי להם שאני צריך רכב לא קטן ויש לי 35,000 שקל הציעו לי כמה רכבים שלא ממש התחברתי בעיקר הציעו אופל אסטרה סטיישין מכל מיני שנים וקלמטרז בסוף הציעו לי קיה סיד סטיישין 2015 דיזל עם 110,000 ק"מ יד ראשונה מליסינג הבדיקה נראת טוב (כמובן שלפני שאני קונה אני עושה בדיקה)סביב ה41,000 שקל ואז חזר אלי אחד מחברות הליסינג והציע לי קיה סיד סטיישין 2017 בנזין 125,000 ק"מ יד ראשונה מליסינג מאמין שאני לא יעבור את ה15,000ק"מ בשנה ואפילו פחות אני ממש מתלבט בין שתייהם אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת אוריה.ש, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 482 צפיות
היי לכולם! בקרוב מסתיימת עסקת ליסינג על ניסאן מיקרה- הבימבה האהובה שלי- ואני צריכה להתחיל לחשוב על הרכב הבא. בעיקרון הדרישות הן: צריכת דלק סבירה, אפשרות להושיב 3 בוסטרים מאחור בלי להיות גדול מדי, שנתון 2017-2018, טיפולים במחיר לא שחיטה. ממה שמוצע לי כרגע במסגרת עסקת ליסינג נבחרה יונדאי i25 והייתי רוצה לשמוע את דעתכם בעניין.
הודעה אחרונה מאת zivoosh, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 775 צפיות
שלום לכולם! מעוניין בלקנות רכב חדש ורציתי להתייעץ בנוגע לשני רכבים: 1. יאריס היברידית החדשה בגרסה הבכירה 2. פיגו 208 החדשה gt line (לא חשמלי) מבחינת היתרונות והחסרונות של כל אחד מהרכבים אני מכיר. הדילמה בנוגע לסחירות של הרכב אחרי 3 שנים (מתכוון למכור) - טויוטה בכוונה מביאים לארץ יחידות בודדות של הדגם הבכיר (אני נכנס לרשימת המתנה) כדי ליצור ביקוש בשוק ללא היצע לרכב וככה יהיה לי יותר קל למכור אותו. לעומת הפיג׳ו שהוא נראה רכב מצויין אבל יש בעיה עם המחירון שלו והסחירות שלו, גם היום פיגו 208 הישנה נמכרת יותר זול מהמתחרות שלה בקטגוריה בגלל שם רע שיצא לפיג׳ו בארץ. אשמח לשמוע דעות נוספות
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 689 צפיות
העליתי פוסט דומה אבל מסתבר שהשתנו קצת הדרישות שאני צריך ובגלל זה אני רציתי להעלות עוד פעם פוסט חדש. בפוסט הקודם רציתי רכב שיהיה בו מקום לכסא בטיחות פלוס עוד שני אנשים מאחורה בנוחות אבל כנראה שאני לא אצטרך באמת שיהיה בהכרח מקום לעוד שני אנשים ולכן מספיק שיהיה מקום רק לכסא בטיחות פלוס עוד אחד בנוחות ולא נורא אם שניים יהיו צפופים. כלומר בקיצור פותח את האפשרויות גם לרכבים קטנים יותר. הדרישות: 1. תקציב עד איזור ה-90K (אבל עדיפות כמובן לכמה שפחות). 2. לא רכב חדש מ-2020, שתהיה קצת ירידת ערך מהמחיר הכי יקר שלו. מהצד השני לא מתחת ל-2017. 3. חובה מערכות בטיחות. אין מה לדבר אם ברכב אין במינימום לפחות מערכת בלימה אוטונומית, בקרת סטיה מנתיב ואחד לפחות בין מערכ…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 525 צפיות
שלום לכולם. אבקש את עזרתכם ביעוץ לפני קניה. אני מתעניין ברכב דייהטסו טריוס שנת 2007 ק"מ נמוך מאוד. להבנתי דייהטסו לא משווקים בישראל ולכן עולה בי חשש לקנות רכב זה. אשמח להמלצתכם לגבי החברה וכן לגבי דגם ספציפי זה.
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 583 צפיות
שלום לכולם ערב טוב היום הלכתי לראות רנו פלואנס דיזל ידני שנת 2013 נסעה 190 אלף ושמתי לב כשנהגתי שהמחוג של החום לא עולה הוא עולה קו אחד וזהו המוכר טוען 'רק בימים חמים המחוג מגיע גג לחצי האם זה ככה בכל פלואנס או שזה יכול להיות בעיה בטרמוסטט? ועוד דבר לרכב הוחלף טמבון קדמי
הודעה אחרונה מאת שרון רפאל, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 884 צפיות
בגדול אין לי שמץ כל רכבי אספנות ומה הפצדורה להביא אחת מחול אני יודע שיש אנשים שאפשר לפנות אליהם ולהביא רכב לארץ. אז החלום שלי הוא כמובן פורד מוסטנג 1960/1969 בין השנים הללו בגירסת הפסטבאק שלהם. השאלות הן כאלה. נגיד והבאתי אחת כזאת לארץ. אני יכול לנסוע בה ביום יום גם בלילה וגם בבוקר? או שיש מגבלות? מה הפצדורה להחליף למנוע חדש ולא ישן? או שהאם כדי להזמין מסדנה מסויימת בארהב וששם יעשו לי את הכל? ולהביא אותה לשנת 2020 מבחינת מכאנית (מנוע היגוי ברקסים) ומה לגבי ביטוח מבטחים רכבים כאלה ביתר המידה? (בסכומים מטורפים) או שזה חלום יקר מידי (מעל 150/170 אלף?)
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 530 צפיות
שלום, אני מתלבט בין איביזה סטיישן 2016 ליונדאי i30 2014. קילומטראז ומחיר דומים. חווית הנהיגה באיביזה נראית טובה יותר. הספק הוא אמינות ומחיר תחזוקה. תוכלו לייעץ?
הודעה אחרונה מאת The Ferrari Guy, -
אחרי ששאלתי על 3008, רציתי לשאול על 308 מודל 2019. ראיתי שמבחינת מערכות בטיחות ואיבזור הוא גם סבבה. לא כמו ה-3008 אבל הוא גם ברמה טובה. רציתי לשאול על הגודל שלו - האם לדעתכם יש מספיק מקום מאחורה לכסא בטיחות פלוס עוד שני אנשים שישבו בנוחות? ראיתי שבנתוני של האורך/רוחב/גובה, הרכב הוא בדיוק באותו רוחב כמו קיה נירו ובקיה נירו חשבנו שהוא מרווח ברוחב בצורה טובה. אבל מכיון שה-308 קצרה יותר באורך, אני לא יודע כמה מקום יש לשים את הרגליים. ביום יום הרכב אמור לשמש רק זוג הורים + כיסא בטיחות עם תינוק. השאלה היא כאמור למקרה ובמקרה יצטרפו עוד שני אנשים מאחורה
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 671 צפיות
היי , מחפש עבור אבא שלי רכב בתקציב הנ"ל . מכרלפני כמה חודשים פלקסווגן שירוקו שנת 2010 סחבה יפה חוץ מהטורבו ששבק חיים לקראת הסוף . צריך לקנות רכב שישמש אותו לעבודה . כ-25 אלף קילומטר בשנה . רוב הנסיעות עם 2 נוסעים מקסימום . צריכת דלק טובה . יש לנו רכב שני בבית סיאט איביזה 2016 שאני מרוצה מהמנוע שלו. הוא חשב ללכת על הכיוון של יונדאי איוניק/ טויוטה קורולה היברידיות שנים 2018-19 . אין סוף לרכבים ביד 2 ואני לא מצליח להתמקד . מה דעתכם צריך להיות הכיוון שלי ? יש המלצות לדגם יותר טוב ?
הודעה אחרונה מאת Michazzz,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 417 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- kalmangar
- SlowRide
- ofralon
- baer
- Tal7
- שביט
- Shay Shd Dave
- avi 1234
- menir1
- lanosforce
- נירו72
- sperial