ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם , רציתי להתייעץ על רנו פלואנס 2012 אוטומט דיזל עם 220000 אלף קמ עדיף לא לקנות ?
הודעה אחרונה מאת שרון רפאל, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 836 צפיות
אהלן, עפי קטגורית הרכב אצלי בחברה, הציעו לי את הסקודה סקאלה (גם יונדאי אקסנט שפסלתי). לפני הקורונה נסעתי כמעט כ35,000 שנתי, בעיקר על כביש 6. יש לי צורך בשני כסאות תינוק מאחורה ואם אפשר עוד להכניס בדוחק מבוגר. עכשיו יש לי רנו קליאו סטיישן (דיזל), איך הסקאלה יחסית אליה בנוחות ישיבה לנהג ויכולת לעמוד במהירות של 140? לפי המידות עושה רושם של מרווחת יותר מאחורה מהקליאו, באמת ככה? אם יש לכם עוד רעיונות לרכבים שיכולים להתאים במחיר דומה? כשחשוב תא מטען גדול (עגלה גדולה וציוד). תודה מראש
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 561 צפיות
היי חברים מה העניינים? בשעה טובה המשפחה צריכה להתרחב והטויוטה אוריס האצבק (2013) כבר תהיה מעט קטנה ולא ככ מרווחת עם 2 קטנטנים שצריכים כסא בטיחות. מפיה של הבוסית "אני רוצה לזרוק את העגלה והאופניים בבגאז בלי להתחיל לסדר ולתכנן". מובן לחלוטין, את האוריס תכננתי להחזיק "עד הברזל" אבל במקרה הנ"ל אני לא הולך להתווכח וידה על העליונה. לאחרונה קניתי רכב שני בתקציב נמוך (ספיריט דור ראשון) לטובת הנוחות בבית וריצוי החשק הדינאמי מידי פעם בפצאל ושות', על כן הסטיישן / משפחתית שתחליף את הטויוטה לא צריכה להיות בעלת ניחוח ספורטיבי או התנהגות משובחת. אני מעוניין לתקצב 45k עם אופציה להתגמש ל50 במידה ומדובר במציאה אמיתית. הנסיעות לרוב יהיו 50/50 עירוני ובין עירוני…
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
ההורים מחפשים רכב חדש, התקציב נע בין 120 אלף ש"ח ל-150 אלף ש"ח. קטגוריות אפשריות: סופר מיני, סופר מיני מוגבהות, משפחתיות ומשפחתיות מוגבהות. דרישות: 1. כמה שיותר אבזור בטיחות מקורי. עדיף בלי מובילאיי אלא עם מערכת מקורית לתיקון סטייה מנתיב. רצוי עם מערכת לזיהוי רכב בשטח מת. כנ"ל לגביי בקרת שיוט אדפטיבית. ציון גבוה במבחני הריסוק של Euroncap. 2. כמה שיותר אבזור מקורי. לא מחפשים דברים כמו סאנרוף, אני חושב שדי טריוויאלי שיהיה ברכב אבזור חשמלי סטנדרטי ובקרת אקלים, מולטימדיה מקורית תומכת אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי - חובה. טעינה אלחוטית - נחמד, לא חובה. לוח שעונים דיגיטלי - נחמד, לא חובה. רצוי חיישני רוורס מקו…
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 472 צפיות
שלום, אחי מעוניין לקנות במו סדרה 1 שנת 2018. אשמח להמלצה על מכון בדיקה מומלץ במרכז , עדיפות לתל אביב. והאם לדעתכם יש צורך לקחת את הרכב למוסך שמתמחה בbmw בנוסף? אם זה היה רכב מקבוצת ואג לא היה לי ספק שהייתי לוקח למוסך רון המדהים שייתן לי קצת ריקושטים. תודה מראש על העזרה. מרון
הודעה אחרונה מאת מרון, -
- 0 תגובות
- 505 צפיות
אשמח לקבל יעוץ שנוגע לאמינות של הרכב הנ"ל, הבנתי שהדגמים שם המנוע 1.4 טורבו בנזין לא אמינים כ"כ מה בנוגע לדיזל 2.0 טורבו?
הודעה אחרונה מאת HiTmEn, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 480 צפיות
מתלבטת אם לקנות קיה פיקנטו, שבת 2017 הדגם הישן, מנוע 1248 עם הגג ומערכת מובילאיי, הקילומטראז 32,000 עבר 2 ידיים פרטיות בלבד במשפחה, המחיר המחיר הוא 44,000. צבע הרכב אדום, יש לרכב שריטות וקצת קילופים יעלה בערך 2000 שח לצבוע ולעשות את התיקונים הללו. אשמח לשמוע אם משתלם לקנות
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 811 צפיות
שלום לכולם, לפני 3 שנים קניתי יונדאי i10 חדשה 0 קמ. הגעתי לשלב שאני צריך להחליף.. רציתי לדעת כיצד אוכל לדעת מה המחיר שלה והאם 4ני יכול למכור אותה בשוק החופשי ולא רק דרך חברת הליסינג... תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 494 צפיות
ערב טוב לכולם , חיפשתי רכב במחיר זול שישמש לנסיעות בתוך העיר ונתקלתי בפג'ו 407 שנת 2008 במחיר מצחיק , השאלה אין האוטו ?
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 521 צפיות
שלום לכולם ולכולן, אני מתעניין ברכב הנ"ל ומצאתי מספר מודעות במחיר נמוך 70,000 +-, ופה אני צריך את עזרתכם. האם ההצעה הזאת היא too good to be true או שאני יכול ללכת בעקבות הלב ולרכוש V6 בלי הרבה דאגות ?. בברכה, אדם
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
- 18 עוקבים
- 70 תגובות
- 13.7 אלף צפיות
היי, אנחנו זוג ומחזיקים כרגע פיקנטו GT משנת 2018. בעקבות התרחבות צפויה של המשפחה ורצון להשתדרג החלטנו לחפש אלטרנטיבה לפיקנטו. בהתחלה חשבנו באופן טבעי לבדוק את המשפחתיות, אבל ראינו בחלק מאולמות התצוגה שהפערים במחיר לעומת רכב גבוה / ג'יפון לא נוראיים. התחלנו לגשש באולמות התצוגה השונים: בדקנו הרבה דגמים וכעת אנו מתקשים לצמצם את המבחר שראינו לבחירה ספציפית. אנחנו מעדיפים רכב יחסית חסכוני בדלק וחשוב לנו שלא יאבד ערך באופן מוגזם עם השנים (ייתכן ונרצה למכור לאחר כ-4 שנים). אנחנו מטיילים יחסית הרבה ולכן חשוב לנו גם שתא המטען יהיה מרווח. לא נרצה להתפשר על מערכות הבטיחות הפופולריות (בקרה אקטיבית לסטיה מנתיב, בלימה אוטומטית) ואנחנו מעדיפים שהרכב יהיה מצוייד גם במנגנונ…
הודעה אחרונה מאת Tal Barami, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש לקנות דאצ'יה דאסטר יד2. קראתי על כשל במנוע בנזין בדאצ'יה דאסטר בשנים 2012-2016 . לפי מה שכתוב הכשל החמור המנוע מוביל לצריכת שמן מוגברת שעלוולה לגרום להרס של המנוע. האם מישהו מכיר את התופעה? עד כמה היא נפוצה? האם היבואן טיפל התקלה ? תודה מראש לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 506 צפיות
אני רוצה לקנות רכב מסוג טיוטה לא רובוטי עדיפות לקורולה ואחרי זה ספייס ורסו אני רוצה לדעת מה אני בערך יכול לקבל ב20/22k מבחינת שנתון ומבחינת ק"מ? תודה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 463 צפיות
מה הולך אנשים, אני אשמח להמלצה לגבי רכב לנסיעות בין עירוניות של בסביבות 80 ק"מ (חיפה-תל אביב). ברכב אני אשתמש לפחות 3 פעמים בשבוע(שאר הימים עובד מהבית). מה שחשוב לי ברכב לפי הסדר: 1.בטיחותי 2.אוטומטי 3.בעל ביצועים טובים 4.צריכת דלק סבירה 5.מאובזר אני רווק ולכן רוב הנסיעות לא יהיו יותר ממקסימום 2-3 אנשים. חשובה לי האמינות מאוד אבל ידוע לי שאמינות זה בעיקר קשור למצב המכאני של הרכב יותר מאשר הדגם עצמו, אבל אשמח לשמוע המלצות לדגמים שהם "יותר אמינים מהרגיל". אני מחפש רכב בסביבות התקציב שרשמתי למעלה, אבל מה שכן אם יש לפי דעתם אופציה שהיא יותר זולה, שהיא סבירה לשימושים שאמרתי מבלי שהיא תגרע מאוד מאיכות הרכב, אז מאוד…
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 544 צפיות
מה עדיף מבחינת דלק מבחינת אמינות ומבחינת גודל?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 525 צפיות
שלום לחברים, הונדה לג'נד 3.5 ל' 300 כ"ס 2008 120,00 ק"מ. הבנתי שהרכב די נדיר בארץ.... האם מישהו מכיר את הרכב ? יתרונות/חסרונות? עד כמה מומלץ מבחינת אמינות גיר/מנוע? עד כמה עשוי להיות יקר טיפול במוסך? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 847 צפיות
סובארו xv 2017 130,000 קמ מה אומרים? כל הליקוים אמורים ללכת לתיקון יש משהו קריטי?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מקום מסויים נתן לי הצעת מחיר על רכב. לבינתיים כל מה שאני יודע זה נתונים יבשים על הרכב - סוג, קילומטראז', צבע, מחיר ושבבדיקה שהם עשו הוא יצא תקין. השאלה מה כדאי עוד לברר עכשיו לפני שאני ממש עושה עסקה בפועל? הבנתי לדוגמה שכדאי לבקש היסטוריית טיפולים לרכב וגם לקחת אותו לבדיקה אישית? מה עוד כדאי לעשות לפני שממש סוגרים בפועל?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 498 צפיות
ערב טוב לכולם רציתי להתייעץ אני מחר אולי הולך לקנות אוטו פג'ו 508 שנת 2011 מנוע 1600 טורבו נסעה 160 אלף , מה אתם אומרים שווה להכנס לזה??
הודעה אחרונה מאת שרון רפאל, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום . באדגט הציעו לי יונדאי אלנטרה. ברשיון הרכב בשדה של מקוריות הרכב רשום "השכרה/החכר". הבנתי מכמה בירורים שזה יכול להיות ליסינג תפעולי יחיד וכן שזה יכול להיות ליסינג מגובה נהגים וכן רכב משטרתי או צבאי וכו'.. שכולם תחת הקטגוריה הזו. באדגט אומרים שהרכב הוא ליסינג תפעולי יחיד (וכן יכולים לתת מסמך המעיד על כך- זה עדיין לא ברור לי באופן ודאי). מעוניין לדעת האם יש לזה משמעות לעניין ערך הרכב, לעניין כיסוי ביטוח במקרה של גניבה, איזה דברים כדאי לשים לב במקרה הזה וכו'.. האם זה שרשום "השכרה/החכר" מצריך אותי להתרחק מזה וזה אומר שזה לא בהכרח ליסינג או שזה בסדר וזה סטנדרט היום בקרב חברות הליסינג ואין מה לפחד מהמילים האלה ברשיון הרכב? כמוכן אשמח ל…
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 841 צפיות
שלום לכם חברי הפורים המנוסים ומביני העניין במסחריות קטנות😉 צריך המלצה לרכב מסחרי קטן ואמין שיתאים לעבודה אינטנסיבית ביומיום ושישרת אותנו בנסיעות משפחתיות בארץ(שיסחוב כמו שצריך בנסיעות בהרי ירושלים או בדרך לים המלח). תקציב עד 40000 התחלתי ממש היום לחקור את התחום וראיתי כמה דעות לא רעות על פולקסוואגן קאדי וגם על רנו קנגו. אמנם, הדעות שראיתי לא היו הכי עדכניות. פונה לכל מביני העניין המנוסים בתחום ואודה על כל עצה או המלצה שתעזור לי לקבל החלטה נכונה ונבונה☺️ גם המלצות ממה להימנע יעזרו כמובן האם יש בארץ מסחריות יפניות קטנות ואמינות? כל המגיב בכנות ולעניין יבורך ויזכה למצוות🙏
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 442 צפיות
היי מעוניין לקנות רכב חדש, ומשום מה במלא מקומות יש חוסר כנראה בגלל הקורונה מצאתי כמה דברים מעניינים כמו דגמי סקודה וגם כל מיני רכבים אחרים, אני מחפש בעוד מקומות מה שאני מחפש זה רכב ספורט בסגנון GTI או סקודה RS, נראה לי שאני פשוט מתוסבך, כל אוהבי הרכבי ספורט על מה אתם נוהגים? גם אתם נתקלתם בקשיים למצוא רכב כרגע? יש לכם נסיון עם ה-GTI של פולסוואגן? תודה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 467 צפיות
שלום וברכה, מחפשת לקניה רכב עד 12000 ש"ח. המטרה נסיעות עירוניות בתוך ירושלים ( צריך לסחוב עליות וירידות). בעיקר להסיע ילדים לחוגים וקניות. לעיתים נסיעות מעט ארוכות יותר. מאחר ואני אישה ולא מבינה ברכבים דבר. אשמח להכוונה איזה דגמים יכולים להתאים וכיצד הכי טוב עבורי לנסות לאתר אותם? תודה מראש
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 6 אלף צפיות
היי חברים, מתלבט בין 2 אלו ואשמח לשמוע מה עדיף מבחינת צריכת דלק,טיפולים,אמינות. מדובר על טראוורס שנת 2012-2011 אל מול קרייזלר גראנד וויאג׳ר 2012-2014
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
אהלן, מדובר ב 3 כסאות תינוק וכלב. הבנתי ש3 כסאות תינוק יכולים לייצר בעיה מבחינת גישה למושב האחורי. חשוב לי שיהיה נוח לשים את התינוקות בכסאות שלהם, ושתהיה גם גישה נוחה אליהם. אני מעדיף רכב בצורת ג'יפ. לא נמוכים סטיישנים. אשמח להמלצות על דגמים, יתרונות וחסרונות. VALUE FOR MONEY הכי חשוב לי. הבנתי שגם מסחרי יכול לבוא בחשבון בהקשר הזה. רכבי הסעות למשל. פתחי אוורור מאחורה, רלוונטי, משנה משהו? משהו שלא חשבתי עליו? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 468 צפיות
שלום אני מטלבט בין יאריס היברדי 2017 לבין סקודה פאביה 2016-2017 100 קמ ליום ממקום עבןדה אשמח לחוות דעת
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 883 צפיות
אהלן, אני מחפש רכב קטן אוטומטי לנסיעות יום יומיות בכבישים בינעירוניים. הפרמטר החשוב ביותר עבורי הוא אמינות של הרכב, מקווה להימנע ממוסך כמה שניתן. מיקדתי את החיפוש שלי בעיקר בדיהטסו סיריון שנמצאות במצב טוב, i10 שנתונים 2013-2015 ו i20 שנתונים 2011-2013 גם העפתי מבט על סוזוקי ספלאש/סוויפט נסעתי היום גם על מכוניות שהן מחוץ למה שאמרתי למעלה אבל זולות משמעותית כמו פורד פייסטה ושברולט סוניק: פורד פייסטה 2013 - 22 אלף ש"ח, היא הייתה נראית במצב ממש טוב, 137 אלף ק"מ אבל מטריד אותי יד 4, גם חששתי מהגיר הרובוטי אבל החוויה הייתה ממש טובה. קראתי פה ביקורות על הגיר האוטמטי על שנתון 2016, לא יודע כמה זה רלוונטי. שברולט סוניק 2014 - 17 א…
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי תקציב של עד 50 אלף פלוס מינוס. אני מחפש רכב מיני 5 דלתות שנראה טוב עם ביצועים טובים על הכביש שלא זולל מלא דלק. חשבתי על סיאט איביזה 2015 -2014 מנוע 1200 טורבו רמת גימור fr. יש עוד המלצות לרכבים דומים? *תשתדלו לרשום יתרונות וחסרונות
הודעה אחרונה מאת danig1, -
-
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
אני חושב לקנות רכב יד 2 שישמש אותי לנסיעות כביש ובסופשים שטח לכן חשבתי על XV ושכן שלא מכיר טוב אמר לי ללכת על פורסטר, לפי מחירים אני רואה שהוא יותר יקר. אילו הבדלים/היתרונות יש לפורסטר על XV? הוא יותר טוב בשטח? תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
שלום אני מתלבט בין שני דגמי קיה 2020 הדגם המפואר EX בנירו או םרימיום באקסיד מה דעתכם? נסועה 60% בעיר מקסימום 20K ק"מ בשנה משפחה 5 נפשות (3 בוסטרים)
הודעה אחרונה מאת eliben2,
-
מי מחובר 1 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 911 אורחים (הצג רשימה מלאה)