ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 450 צפיות
שלום לפורום המכובד, אשמח לעזרתכם. אני מחפש לקנות סטיישן יד שניה לזוג + 2 וכלבה (2 כסאות בטיחות וכלבה בבגאז') בתקציב של אזור ה- 45-55 אלף ש"ח. היום יש לנו סוזוקי סוויפט 2010 שאנחנו אוהבים מאוד. נוסעים באזור ה-20,000 ק"מ שכנראה קצת יעלו (מניח שבסביבות ה-5,000) אבל יתחלקו על שני הרכבים. אני מחפש רכב אמין שיחזיק להרבה שנים (אני מטפל ברכבים ברמה סבירה - טיפולים ונהיגה רגועה) ושיהיה נח לנהיגה. עדיף כזה שלא רואה הרבה מוסך. מקריאה פה בפורום ובאתרים אחרים נשארתי עם כמה אופציות עקרוניות ואשמח להמלצותיכם: 1 - יונדאי i30 cw 2 - קיה ceed 3 - פיג'ו 308sw 4 - פורד פוקוס סטיישן 5 - טויוטה אוריס הכל מתייחס לשנתונים 2016-2017 (…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, התעניינתי כאן לפני כשבוע לגבי רכישת נירו יד 2. מודל 2017 עם 52 אלף ק"מ בטרייד מוביל הוצאתי ב96 אלף ש"ח, אבל כמו כל רכב יד 2, יש כמה ריגקטים קוסמטיים. במקביל, שמתי לב שיש עכשיו הנחה של 5000 ₪ למועדון הוט ברכישת רכב חדש, 140,900 ואני תוהה האם אפשר לקבל הנחה נוספת מעבר לכך? יש להם אינטרס למכור לי במחיר טוב יותר בעת הזו? אם לא, מה נהוג וניתן" להוציא" מעבר כשבאים להתמקח מול יבואן? האם יש קאצ' במבצע הזה?
הודעה אחרונה מאת kidan, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי לכולם , שאלה קצרה אני שוקל לקנות יונדאי i10 חדשה 2020 0 ק"מ או מתלבט לקנות את הi10 2021 שתגיע סביב ינואר פברואר. השאלה היא כמה משמעותי ההבדל הזה לעתיד , ההפרש מחיר בין שניהם כרגע הוא סמלי , 1500 ש"ח , השאלה אם שווה את ההוצאה הנוספות וההמתנה או שבעתיד הבדל הערך לא יהיה משמעותי. תודה.
הודעה אחרונה מאת Mike636, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 670 צפיות
מתכוון להזמין את גרסת הלימיטד ההיברידית. מתלבט בין הצבע הלבן והפנינה. שניהם יפים, אבל בצבע הפנינה, הריפודים מגיעים כשהגב וחלקה התחתון של הקונסולה בצבע בז' ואני מתלבט. האם קיימת השתקפות של הקונסולה הבהירה על השמשה הקדמית יום או בלילה? המושב עצמו כהה, אבל הגב חצי בהיר ואני תוהה לגבי קלות הניקוי, במקרה הצורך. אשמח לחוות דעת ממי שהתנסה עם הריפודים של הקורולה מאחר וכל יצרן והחומרים שלו.
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לא ממש ידעתי היכן לרשום את הנושא הזה, מנהלים, אני מניח שתעיפו אותי מפה למיקום אחר בפורום אם זה לא המקום, אני מתנצל, אבל זה נראה לי כמו שיקול שצריך לחשוב עליו היטב כשקונים רכב 😐 בטח במדינה עם כל כך הרבה חודשי שמש וחום. אני מחפש לאחרונה רכב (על זה יש שרשור נפרד שאני לא אקפיץ עד שלא אקנה אחד...), ואני מוצא את עצמי מתבעס ממיקומי פתחי האוורור במכוניות החדשות, שעברו למקומות שלא ברורים לי, ככל הנראה כדי לפנות מקום לכוכבת הדש-בורד: המולטימדיה. בסובארו פורסטר ספורט שבחנתי לא מזמן, המצב היה גרוע במיוחד, הוסיפו שם חטא על פשע, גם פתחי מיזוג אורכיים וגם בזוית בנוייה לכיוון ההגה 😬 נסעתי בצהרי יום שישי חם ברכב והיה לי חם בטירוף, …
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 23 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב, מחפש עבורי רכב ראשון בתקציב סביב ה27 אלף לנסיעות בעיר + נסיעות מהמרכז לירושלים פעם בשבוע חסכוני, ראש שקט ככל הניתן, חלפים זולים, אמין משיטוט בפורום ראיתי הרבה ממליצים על: פיזו 208 (לא רואים אותה כמעט על הכביש) , שברולט ספארק, אופל קורסה שמשום מה מאוד זולה נראית.... אשמח לכיוון..
הודעה אחרונה מאת אורח לרגע, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 447 צפיות
אהלן חברים, האם למישהו יש נסיון מעשי עם עסקאות ליסינג יד ראשונה שניה? באם כן אשמח להמלצה על מקום אמין\סוכן אמין בכללי מה דעתכם בעניין? במידה וכמובן הרכב עובר בדיקה מקיפה עצמאית שלי (במידה והם מאפשרים) תודה רבה לעונים והמשך יום מעולה
הודעה אחרונה מאת Gil Kovalchuk, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 606 צפיות
שלום, אשמח לשמוע חוות דעת על מרצדס ויטו 2012 האם הוא מומלץ, ומה היתרונות וחסרונות? מדובר ברכב יד 3 160,000 ק"מ
הודעה אחרונה מאת Ha70, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 453 צפיות
1. הבנתי שבקורולה החדשה יש רק מצלמת רוורס, לא חיישני רוורס. האם זה נכון? 2. האם חבילת קודן + כספת ברזל + מרימי שמשות יעזור לי לקבל הנחה בביטוח הרכב, או שכיום זה פחות רלוונטי?
הודעה אחרונה מאת Matukituki, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 889 צפיות
אשמח לחוות דעת על הרכב הזה. אחזקה מחלות מחירים של טיפולים והכל.
הודעה אחרונה מאת adivv2, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 666 צפיות
היי, אשמח לדעת אם ההבדל הוא מהותי בין הרכבים 1.2 ל 1.6 מבחינת התנהגות, אמינות וצריכת דלק, כמו כן, מה ההבדל בים דגם ACTIVE ל ACTIVE PRO?, לא מצאתי בשום מקום את ה PRO. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
יונדאי i 25
מאת רוניb-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 475 צפיות
מחפש חוות דעת על יונדאי i25 מבחינת אמינות צריכת דלק וכו' אני מדבר על יד שניה הציעו לי פשוט ואני לא מספיק מכיר את הרכב 2011/2012 מי שיש לו מידע הענין אשמח
הודעה אחרונה מאת Obgel, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי כרגע מאזדה 3 שנת 2015 . בגלל כמה בעיות בריאות במשפחה אני מתלבטת אם לשדרג לג'יפון, צריכה רכב מוגבה יותר ואולי חסכוני יותר. חשבתי על סוזוקי ויטרה 2*4 שנת 2016-17, האם הרכב אמין? בטיחותי? חסכוני? מרווח בפנים בשביל 3 מאחורה? יש עוד רכבים שכדאי לשקול?
הודעה אחרונה מאת bateli22, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אשמח להמלצה לרכב יד שניה 9 מקומות, או מה יותר זול להחזיק רכב אחד 9 מקומות או 2 רכבים אחד 7 ומקומות ואחד פיקנטו?
הודעה אחרונה מאת Ha70, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 640 צפיות
אני רוצה לקנות רכב משפחתי (זוג+2 ילדים), אחרי שנים של רכבי ליסינג מהעבודה אני מעוניין לרכוש משהו סביב ה80 אלף שח. האם זה אפשרי במאה אחוז מימון ומה ההחזר הריאלי של הלוואה כזו?
הודעה אחרונה מאת roy007, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 435 צפיות
שלום,אני מוכר רכב בטריידאין לסוכנות כשבמקביל רכשתי רכב חדש שנת 2021, השאלה : הטסט בעוד שבועיים לרכב הישן ועליי לשלם 1300 שח , האם אוכל חקבל זיכוי על הסכום היחסי כאשר אקבל את הרכב החדש יהיה עדיין תוקף של 11 חודשים ? ושאלה נוספת: את הרשיון אני משאיר אצלי או נותן לטריידאין ?
הודעה אחרונה מאת arinav, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 475 צפיות
היי, אני נוסעת סביב 1000-1200 ק"מ בחודש. לרוב נסיעות בין עירוניות. אני מחפשת רכב שאפשר לנסוע בו 4 אנשים בנוחות, עם תא מטען גדול, אמין בסכום של עד 25000 שח. האם רכב בעל נפח 1600 ומעלה מהותי כאן? מחדדת את שאלתי: טויוטה קורולה סאן 1.6 שנת 2009 קילומטראז' 200,000 יד ראשונה נהג יחיד לנסיעות בין עירוניות של כ 15000 קמ לשנה להתקרב או להתרחק?
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- 6 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
טוב לאחר שכולם בפה אחד אמרו לי לרדת מגרמניות מבוגרות ואמרו לי לחפש יפניות מצאתי הונדה סיוויק שנת 2001 יד07 אבל עם 156 אלף קילומטר הקילומטר קצת מחשיד מחיר הרכב הוא 7500 שקל השאלה שלי היא אם כדאי לבדוק את הרכב ? או שלא הגיוני בכלל שהיד כזו גבוהה והקילומטר ממש נמוך.
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב אני חושב לקנות את mg zs ev יש לי מס שאלות: 1.האם ניתן להתקין עמדת טעינה ביתית בחניון תת קרקעי בבניין בחניה הפרטית שלי? 2. מה הטווח נסיעה האמיתי לרכב מסוג זה? אני מתגורר בשרון ועובד במרכז ומניח שביום יום לא תהיה לי בעיית טווח אבל מה קורה כשנוסעים ליום טיול לצפון נניח לגולן? כל נסיעה כזאת חייבת להיות מתוכננת ותכלול הפסקה יזומה של לפחות חצי שעה לצורך טעינה. ומה קורה עם עמדת הטעינה המהירה תהיה תפוסה? יכול להיות שהפסקה היזומה תתארך לשעה... ואז כל ההנאה מהרכב נפגמת כשרוצים להינות ממנו מיום נסיעות מלא וארוך...
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן אשמח לשמוע חוות דעת לפני קנייה על רכב זה. האם יש לו תקלות מיוחדות או דברים ספציפיים שצריך לשים לב לפני קנייה וגם לגבי צריכת דלק שלו.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 826 צפיות
אהלן אנשים אני מחפש להחליף את הרכב שלי, כרגע אני נוהג על אאודי a1 שנת 2012. מחפש רכב בסביבות ה90 אלף, שנת 2016-2017 בערך. חשבתי על 120i של bmw או בצד השני polo gti מישהו יודע להמליץ/לא להמליץ על הרכבים האלה? או אולי לתת המלצה לרכב אחר בטווח מחירים הזה?
הודעה אחרונה מאת dorgo, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 872 צפיות
מאזדה cx 5 2021 EXECUTIVE רעיון טוב? או שיש יותר טובות?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 0 תגובות
- 443 צפיות
תודה מראש למייעצים. מתלבט בין סקודה ראפיד 2017 107000 ק"מ ב46,000 מליסינג, פג'ו 308 2017 98,000 ב51,000 מליסינג מימוני פתוח להצעות נוספות שכדי לבדוק. מנהיגה בשתי המכוניות הפג'ו לוקחות השאלה רמת האמינות שלה ווהאם היא שווה את ה5000 הפרש ? הנסיעות באזור ה50 ק"מ ביום בין עירוני. שיהיה רכב לא חלש מידי (פסלנו מיצובישי אטראז ספייסטאר וניסאן מיקרה על המנוע והרעשים) ולא קטן מידי. נראות לא משנה. מה הייתם קונים בתקציב הזה? תודה!
הודעה אחרונה מאת דובי121, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 500 צפיות
שלום לכולם, חברה שלי נוהגת כיום על יונדאי גטס ורוצה להחליף את האוטו. תקציב: 50 אלף. (בגדול עדיף פחות אבל ובמידה יש משהו ששווה אפילו להוסיף אשמח לשקול) הדגש העיקרי הוא על אמינות בטיחות. יש העדפה לרכב גבוה או ג׳יפון אבל בכלל לא קריטי כל עוד הוא בטיחותי. שימוש: במשך השבוע נסיעות עירוניות ופעם בשבוע הלוך חזור ירושלים חדרה. גיר: אוטומט. כמובן שכל שדרוג טכנולוגי יתקבל בברכה. אשמח להצעות, תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת אייתוללה, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 460 צפיות
לא מדבר על שקלול של אמינות, דגמים ספציפיים או שכיחות של חלפים משומשים/תואמים, כי כמובן שרכב אמין מאד יהיה זול לתחזוקה למרות חלקי חילוף יקרים וכולי. השאלה היא באופן בלעדי כזו - מהם 10 מותגי הרכב שחלפיהם המקוריים הם הזולים ביותר? מהם 10 מותגי הרכב שחלפיהם המקוריים היקרים ביותר? בישראל כמובן, מהיבואן, ללא ייבוא פרטי/מקביל תודה
הודעה אחרונה מאת אייתוללה, -
- 12 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם- אנו מעוניינים להשתדרג לרכב "חדש" 2013 לפחות. מעוניינים ברכב גבוהה (ג'יפון) - רציתי לקבל חוות דעת על ה מאזדה CX5 שנת 2013 דגם LUXURY . מה שחשוב זה אמינות ושיהיה מרווח ולא צפוף - יש צורך ב2 כסאות לילדים במושב האחורה- כמוכן שהתא מטען יהיה מספיק גדול למשפחה. אמשח להמלצה על דגמים נוספים שאולי לא חשבתי עליהם באותו הסגנון. תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת vcpavel, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, צריך ייעוץ. אני מתלבט בין סקודה ראפיד, לראפיד ספייסבק שנים 2015-2016 הבנתי שמבחינת גיר אותה התיבה, 7 הילוכים dsg סטנדרטית. בגרסת ה 1.4 122 כ״ס. (האם יש דגם בשנים האלה גם 125 כ״ס ואם כן, יש הבדל?) ההתלבטות הגדולה שלי היא: מה כדאי יותר מבחינת, אם ידועות בעיות כלשהן באחד הדגמים? והאם מבחינת אבזור (בקרת אקלים,תאורה אוטומטית וכו׳ יש הבדל משמעותי מלבד הסאנרוף?) מצאתי הצעת רכישה לספייסבק 2015 הדגם עם הסאנרוף ומושבי הספורט (style אני חושב) ממליצים? אשמח לעזרה מאנשים שחוו את האוטו, לטובה ולרעה. תודה חברים.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 538 צפיות
היי, אני מחפש לקנות gti 208, יש מספר דגמים יד ראשונה ק״מ נמוך בעלות של 80,000 ש״ח שנתון 2017. התקציב שלי בסביבות ה60-65, מה שמתאים ל2016 או 2015 עם המנוע החדש. הבעיה? אין דגמים רלוונטים למכירה עם המנוע החדש מ2016-2015. יש דגם אחד מה01/2016 יד ראשונה וק״מ נמוך במחיר נדרש של 2017, כרגע אין סיבה לקנות אותו כי המוכר מסרב למחיר הגיוני(המחירון הוא 70) מה יותר נכון בהתייחס לאוטו הזה- להמתין רק שיהיה במסגרת התקציב, או בגלל היצע נמוך בשוק, כן שווה לקחת את אחד מהדגמים של 2017.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 499 צפיות
שלום, אשדמח לגבי ייעוץ לבדיקת רכב שערכתי הבוקר, בייחוד לגבי סעיף ההיגוי והסרן. מה המשמעות של בוקסות למשולשים קידמיים פגומים? רכב עם 72,000 ק"מ
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 602 צפיות
שלום רב, מעוניין לקנות רכב משפחתי - זוג + 2 ילדים עד 25,000 ש"ח. מה שחשוב (בערך לפי סדר): 1. אמין ובטיחותי 2. חסכוני (גם בדלק וגם בתיקונים) 3. בגאז' יחסית גדול (אוהבים לטייל) חייב להיות גיר אוטומטי. מקריאה בפורום ומשיטוט ביד2 מסתמנות האופציות הבאות: טויוטה קורולה 2009-2011 בערך טויוטה פריוס הייבריד 2009 יונדאי i25/i35/i30cw שנתונים 2009-2011 בערך סקודה אוקטביה 2010-2012 בערך מאזדה 3 / מאזדה 6 - 2009-2012 בערך א. אשמח לשמוע התייחסות לגבי הרכבים הללו - האם הם אכן עונים להגדרות? מה היתרונות והחסרונות שלהם? ב. האם יש עוד רכבים מומלצים בתקציב ובדרישות הללו? ג. אם אני מותח את התקציב ל-30…
הודעה אחרונה מאת Jeka88,