ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 494 צפיות
מישהו יכול להמליץ על מכון בדיקה לפני קנייה באזור נתניה? תודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת alon1111, -
שלום לכולם, לפני עשרה חודשים בערך, כתבתי באריכות פוסט על החלפת הסיוויק טורבו שלי (מנוע 1.5ל' טורבו, 182 סוסים ומראה שמפלג את העם כבר שלוש שנים, עלתה לכביש דצ' 2017) מאז, קרו כמה דברים, מגפה קטנה מסתובבת, חזרתי לרכב על אופניים (אחרי שנתיים הפסקה, אני רוכב על אופני הרים בארץ ובחו"ל כבר מעל 20 שנים) וההעדפות והצרכים השתנו. הסיוויק היא פחות או יותר הרכב הכי טוב שהיה לי, עם חסרונותיה (כמו לכל רכב בערך..) אני מאוד מרוצה ממנה, הרכב חזק למדי, יציב מאוד (במיוחד אחרי שהחלפתי את צמיגי המישלן הבינוניים שהגיע איתם), מפנק מבחינת אבזור ועונה לרוב רובם של הצרכים שלי, הבעיה? אגזוז מרכזי ושני ספוילרים על הרכב (סטוק) לא מאפשרים אף מתקן אופניים שאפילו יתקרב לרכב הזה, ו…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 441 צפיות
שלום! אני רוצה להחליף את הפונטו גרנדה הנסיכה שלי שלא מפסיקה לעשות בעיות. מחפש רכב עד 50K גג, אמין ונוח לנהיגה, מעדיף חסכוני כמה שיותר(מעל 1 ל13 יהיה מעולה).. ואחרי הניסיון הרע, מעדיף שלא אירופאיות. הפונטו שלי שנתון 2009 ככה שמעוניין להשתדרג לפחות לשנתון 2013. סופר מיני/האצ'בק. רוב הנסיעות שלי הן מהבית במושב לתחנת רכבת, איזור ה15-20 ק"מ לכיוון, ולעיתים לעבודה בת"א שזה סדר גודל של 30-40 דקות נסיעה. תודה!
הודעה אחרונה מאת Or Tsarfati, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 686 צפיות
אני מעוניין לרכוש סיטרואן C4 פיקאסו. הייתי אצל לובינסקי טרייד ונמצאה מועמדת אחת לרכישה (שנת 2017 71k ק"מ). 1. מצ"ב הבדיקה של הרכב (שבוצעה לא על ידי אלא על -ידי לובינסקי). איך זה נראה לכם? האם זה נראה תקין או שמא להתרחק? 2. למרות כל החששות מלקנות סיטרואן ובעיות האמינות הרבות שמלוות אותה, חקרתי את הפורום לעומק וראיתי כל אלו בגדול ה"מחלות" של האוטו: משאבת אוריאה מיכל דלק וקניסטר מצערת שסתום ואקום לטורבו + צינורות שרשרת טיימיניג או מותחן שנמתחת/נדפקת מכסה שסתומים משאבת דלק לחץ גבוה ממיר קטליטי האם יש לי דרך לבדוק את מצב הרכב בהתאם למחלות הנ"ל? האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי ל…
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 898 צפיות
שלום חברים, אני מתעניין בלקנות רכב בתקציב של 50K. בגדול אני לא רוצה לחרוג מהתקציב הזה (סטודנט..) אני עובד רחוק מהבית אז אני צריך רכב שיחזיק נסיעות ארוכות (60קמ לכיוון) עם צריכת דלק נמוכה ככל הניתן ושיהיה אמין. קיבלתי המלצות חמות על שברולט ספארק וסקודה פאביה. הבעיה היא שהבנתי שבפאביה יש גיר DSG שעושה בעיות. והבנתי שהספארק יורדת בקצב מסחרר במחירון שלה משנה לשנה.. מה אתם ממליצים לי בתקציב הזה? אולי משהו אחר מהרכבים הללו? תודה מראש!!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 437 צפיות
אהלן, אני מסתכל על טויוטה פריוס 2009 שעשתה 136k. האם לשנתון הזה יש בעיות ידועות? עלויות ידועות? האם עדיף בשנתונים האלה ללכת על רכב אחר?
הודעה אחרונה מאת bulwark, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 23 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, עד כה לאבא שלי היה נירו בליסינג. העניין הוא שהליסינג בקרוב נגמר, והוא מעוניין לקנות רכב. היות והוא מרוצה מהנירו, הוא נוטה לקניית נירו חדש. השאלה שלי היא האם קיים רכב אחר בשוק שמציע עסקה מקבילה או טובה יותר מהנירו. העניין הוא שהמערכת ההיברידית אינה חובה אלא יותר בגדר nice to have, מה שמגדיל את המבחר. חשבתי על משהו בסגנון יונדאי קונה (רגילה או היברידית) כי היא זולה משמעותית, זה רכב שמקביל לנירו מבחינת גודל וכו'? הדרישות: ללא התקנות מקומיות (מובילאיי או אחרות). מרכב גבוה (קרוס אובר) מכיוון שהרכב ישמש להסעה של מבוגרים (סבא וסבתא) וחשוב שהגישה תהיה נוחה. פרופיל נסיעות משולב עירוני ובין עירוני,…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 524 צפיות
אהלן, מחפש רכב שיכיל 2 כסאות ובוסטר בצורה טובה (ב-2008 לא נכנס טוב כל כך). שיהיה יחסית מודרני (2013 צפונה נגיד) ושיהיה אוטומטי. התקציב בין 50-60 אש"ח. אפשרי גיפון. אפשר משפחתי. אפשר מנהלים. אפשר כל תוצרת.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בהמשך למסלול של 3 שנים המאוד מוצלח שעשיתי בליסינג יד שניה אני מחזיר אופל ברלינה 2013 לליסינג ושוקל לקחת את הפוקוס 2016 לסיבוב של 3 שנים נוספות. אשצח לשמוע דעת מומחים על הרכב באופן כללי והאם להעדיף את ההאצ'בק או הסטיישן תודה
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו יכול אולי להמליץ לי על דגם של ג'יפון שנת 2015 ומעלה שהוא יחסית זול? הוא לא צריך להיות מה שנקרא "חיית שטח", אבל שכן יהיו לו יכולות בסיסיות לנסיעה בשטח. עכשיו, המחשבה שלי היא לקנות דגם שיש לו דווקא ירידת ערך גבוהה במכירה כמשומש, כי ככה זה יצא לי יותר זול ואני ממילא לא מתכוון למכור אותו בשנים הקרובות, זה נשמע לכם הגיוני? או שהרכבים עם הירידת ערך הגדולה הם באמת פחות טובים? ראיתי בכתבה הזאת https://www.ynet.co.il/wheels/article/SkIb11w04w רשימה של ג'יפונים עם האחוז של הירידת ערך שלהם ולמשל הניסאן ג'וק ירד בהמון מבחינת המחירון (15 אחוז בשנה) - זה אומר שאני יכול לקנות אותו ממש בזול, לא? אפילו בפחות ממחירון כי אין לו ביקוש, לא? זה דגם טוב? כדאי לקנות? יש דגם אחר שעדיף וגם ז…
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 559 צפיות
מבקש ייעוץ עבור שדרוג למיצובישי ספייס סטאר שנת 2015, לרכב מיני / סופר מיני / משפחתית קטנת מימדים משנתון 2017 וצפונה בתקציב של עד 85 אלף שקלים. הרכב משמש אישה לנסיעות עירוניות בעיקר, רוב הזמן 2 נוסעים ברכב. סיבת ההחלפה בעיקר עקב איכות ירודה של הרכב ורצון להשתדרג לרכב שנותן מענה איכותי יותר ופחות בדגש על הסעיפים: בידוד רעשים, נוחות, זריזות של הרכב. צריכת דלק אינה מהותית כיוון שהנסועה השנתית איננה גבוהה. נא לא להציע רכבים מבית היוצר של פיג'ו, סיטרואן, רנו, סיאט או סקודה.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 461 צפיות
שלום, מחפש רכב שני. נסיעות קצרות, הרכב ישמש אותי ועוד 3 ילדים. הילד הגדול בין 6 לכן חשוב לי שיהיה ניתן לנטרל את הכרית אוויר מקדימה ואז הוא יוכל לשבת מקדימה, ואני אוכל לנסוע עם 2 בוסטרים מאחורה. דרישות, לא רוצה קוריאני או יפני. מחיר באיזור ה 50. חשוב לי משהו שיכול לשרת אותי שנתיים שלוש בלי תיקונים מיותרים.
הודעה אחרונה מאת [email protected], -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 431 צפיות
מחפש רכב שני לבית נוסע פחות או יותר 20 קילומטר ביום לרוב לא נוסעים בו יותר מ3 אנשים מכוון יותר לכיוון הרכבי האצבק הקצת יותר פרמיום בשנתונים 2015 + כמו a3 ,a1 ,גולף, מיני קופר ,וולוו v40, לקסוס ct200 וכו אשמח לשמוע על עוד אופציות ודעות על הרכבים
הודעה אחרונה מאת ShandoW, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני רגע לפני קניית רכב ומתלבט אם לקנות את הst . עשיתי נסיעת מבחן על הדגם הגדול יותר והייתה חווית נהיגה טובה. אם יש פה אנשים שקנו את הרכב ויכולים להמליץ או להיפך. או אם מישהו יודע משהו על הלאון החדשה ומתי היא מגיעה לארץ ובאיזה גירסאות. אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת Aviv19, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 650 צפיות
היי שוקל לקנות s60 t5 2014. מחפש את הקטאץ למחיר הנמוך ( 55K) ....תחזוקה יקרה ? מחלות ידועות ? מחפש מנהלים מפנקת, חסכונית שהחסרון היחידי שלה הוא חוסר שוק
הודעה אחרונה מאת Idan Dolev, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 505 צפיות
הי, אשמח להמלצה למכון בדיקה בראשון לציון למיצובישי outlander
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 549 צפיות
שלום, הרכב מיועד לאשתי לנסיעה לעבודה. כ-80 ק"מ ליום. חמישה ימים בשבוע. הרכב יכול להיות מיני או סופר מיני אוטומט מחיר עד 50K. חשוב לי אמינות, צריכת דלק נמוכה ותחזוקה זולה. פחות חשוב אבזור וגאג'טים, אגב, איפה עדיף לקנות? מפרטי או ממגרשי ליסינג? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
308sw או ג'טה 1 2
מאת מיכו-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
ראיתי היום 4 רכבים: 1. 308sw בלובינסקי 2017 75k ק''מ במחיר 53k 2. 308sw באופרייט 2017 74k ק''מ במחיר 53k 3. 308sw במגרש 2017 133k ק''מ במחיר 39k 4. פולקסווגן ג'טה במגרש 2015 114k ק''מ במחיר 51k לובינסקי לא ממש גמישים במחיר והרכב (וגם שאר הרכבים לא נראים משהו). ובנוסף החליפו לרכב מנוע ולכן ויתרתי. באופרייט הראו גמישות במחיר, אבל המצבר לא מחובר ואי אפשר היה לעשות נסיעת מבחן (טוען שזו דרישה כלשהי מהם) וגם לו החליפו מנוע, והמוכר טוען שלכל הרכבים האלה החליפו מנוע בריקול ומי שטוען שלא משקר, הוא הראה לי במחשב שני רכבים נוספים שהחליפו להם. על ה- 308sw במגרש עשיתי נסיעת מבחן והרכב הרגיש בסדר גמור ואפילו נראה טוב ביחס לכל ה- 3…
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
-
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 863 צפיות
אני מחפש ג'יפון חסכוני ולא יקר
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 526 צפיות
שלום, אני רגע לפני קניית רכב ומתלבט אם לקנות את הst . עשיתי נסיעת מבחן על הדגם הגדול יותר והייתה חווית נהיגה טובה. אם יש פה אנשים שקנו את הרכב ויכולים להמליץ או להיפך. או אם מישהו יודע משהו על הלאון החדשה ומתי היא מגיעה לארץ, באיזה גירסאות ומחיר. אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת Aviv19, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 451 צפיות
לא מצאתי אותו באתר היבואן. האם הדגם מיובא? כמו כן אשמח לחוות דעת על הרכב. תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
יצא שב5 שנים האחרונות גמעתי 150 אלף קמ' עם ניסן ג'וק ידנית שנת 2014(מעדיף ידניות) בעיקר לצרכי עבודה (צלם). נשמע כמו התחלה של בדיחה, אני יודע. לזכותה יאמר שעברה התעללות די קשה (קשה לי לנסוע לאט...) בגבורה רבה עם 0 תקלות ורק לאחרונה התחילה לאהוב קצת שמן. קניתי אותה בלחץ של זמן מהבונדד של קראסו עם 13 קמ' בשעון בעסקת אפס קמ' ב89.000₪. לדעתי עיסקה טובה נכון ל2015. אמינות מופתית. אבל עגלה רצינית, 94 סוסים בעברה. הקדמה ארוכה שנחוצה להמשך. נמאס לי לנסוע בלי מזגן רוב הזמן ובא לי אחרי 5 שנות התאפקות קצת הנאה בנהיגה. הגו'ק תעבור לאישה, כי לא מצליח למכור אותה במחיר הגיוני והתחלתי לחפש רכב. למען האמת הופתעתי לרעה. ב3 חודשים ביד 2 התקשרו 3 אנשים... והרכב נראה ונוסע נהדר. מוזר... …
הודעה אחרונה מאת r0nen, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 446 צפיות
שלום, רציתי לשמוע מה דעתכם לגבי הרכב Seat Leon FR 2019 עם מנוע 2000, אני מעוניין לקנות אותו מיד ראשונה(כלומר אני שניה כבר) עם קילומטראז לא גבוה רציתי לשאול אם יש בעיות עם הרכבים האלה כי הבנתי שיש גיר רטוב חדש במנועי 2000. מה העלות החודשית של הרכב(בערך) ואם משכורת של 14000 נטו אני אוכל להחזיק רכב כזה? (כולל הכול עם הלוואה של 50% ו50% מההון האישי שלי) - המחיר של יד 2 - נע בין 120 ל 130 אלף. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 983 צפיות
אהלן, אני מחפש לקנות רכב 2018-2020 גיר אוטומט ואני מתלבט בין שני הרכבים [בספארק הגירסת גימור premiere] מה ההפרשים בין השנים בתחומים הבאים: אמינות, חווית נהיגה, נוחות, איבזור, ביצועים, דלק, ואיבוד ערך, בטיחות? מישהו נהג בשניהם ויכול להשוות? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 728 צפיות
אהלן, דיברתי היום עם בחור שמוכר פריוס, הוא שלח לי מייד את את כל היסטוריית הטיפולים, ודוח עבר ביטוחי (אני אוציא גם בעצמי). הרכב מטופל בטויוטה ללא בעיות אבל לטענת המוכר הרכב עבר תאונת חנייה והחליפו לו דלת + פגוש אחוריים ותיקנו כנף + קשת / בית גלגל פנימי לכנף א.שמאלית. בנוסף נפסקה ירידת ערך של 4%. מה המשמעות של התיקונים וירידת הערך? בנוסף, ברישיון של הרכב רשום בעלים קודמים 01 ומהמסמכים שהוא שלח לי נראה שהיד הראשונה הייתה פרטית אבל יש איזה דרך לדעת את זה דרך הרישיון בלבד? תודה!
הודעה אחרונה מאת waxd8, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 486 צפיות
אני עומד לקנות רכב שהרישיון שלו פג בעוד יומיים. בנוסף, הרכב כרגע משועבד לחברת אשראי כלשהי. איך בדיוק אני מוודא שהשעבוד מסולק? הרי זה לוקח זמן. לא בא לי לחכות יותר מדי כי בינתיים הרכב פשוט יאבד את הרישיון (אלא אם הבעלים הנוכחיים יחדש... והוא לא שש לעשות כן).
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 794 צפיות
אני מתלבט אם לחכות עד ינואר או לקנות עכשיו. אם אחכה עד ינואר - מחיר הרכב במכירה יהיה מעט גבוה יותר לדעתי: נכון שהמחירונים הם כרגע לפי חודש, אבל מי שרוצה רכב משנתון מסויים, עלול להתרחק מהמחיר הגבוה יחסית של רכב מדצמבר לעומת רכב מתחילת או אמצע השנה. אני מעוניין לקנות טויוטה ולא צפוי להגיע דגם חדש בקרוב. יחד עם זאת, המוכר מזהיר שההנחה שנתן לי היא הנחת סוף שנה וכבר לא תהיה קיימת בסוף דצמבר... קשה לי להעריך את גובה ההנחה אבל היא לא גבוהה. האם יש פה מישהו עם נסיון שיכול להגיד האם ההנחות אכן קטנות בינואר?
הודעה אחרונה מאת Romanbeliavsky, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
לא מצאתי בחיפוש מידע רלוונטי . איך נחשב הדגם 125i bmw יש מחלות מסויימות ? עלות אחזקה משוערת ? דברים מיוחדים שעלי לבדוק לפני רכישה?
הודעה אחרונה מאת dorgo, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 507 צפיות
שלום לכולם אתמול הלכתי לראות קיה סיד 2010 160k הכל על פניו נראה תקין ספר טיפולים נראה טוב מבחינה אסתטית וכו'.. כנראה מחר נלך לבדיקה ושם נראה אם יש תקלות שאי אפשר לראות בעין עכשיו לפני הרכישה יש לי כמה שאלות למי שמבין 1.האם לאוטו יש מחלות ילדות כלשהן או שהוא נחשב אמין (אם מישהו יודע עוד פרטים עליו בנוסף לאמינות אשמח לשמוע) 2.מישהו מכיר מכון בדיקה אמין באזור פתח תקווה 3.למה להתייחס בטופס הבדיקה
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי היום גולף 2016, ואני רוצה להתקדם. ממש מתלבט בין הגולף החדשה שאמורה בקרוב להגיע ארצה לבין סיאט אטקה שעברה זה מכבר מתיחת פנים. בשתי המכוניות אני מתכנן לקחת את הרמה המאובזרת ביותר. מצד אחד גולף שחיכיתי לה הרבה זמן שתגיע לארץ, אבל זה בגדול להישאר עם אותה מכונית רק באריזה חדשה, ומצד שני סיאט אטקה שזה שינוי מפרייבט לג׳יפון, אבל זה לנטוש (בערך) את פולקסווגן ולקבל דגם ותיק שעבר מתיחת פנים. אוף אני לא יודע מה לעשות. אז כמו שחיים הכט אומר:
הודעה אחרונה מאת roeyd102,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 234 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- fatboy1340
- נהג מופרע
- גולדן191
- sasr22
- נירו72
- פינדר
- Gavrik
- Markm4
- hans
- itaimoto
- Coresh