ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
קיבלתי הצעה לרכישת אופל אסטרה מודל 2013 טורבו בנזין, כ140K קילומטר, ב20K מסוכן אני כיום עם טויוטה קורולה שנוסעת לגמרי לכל מקום בארץ ומחוצה לה, בלי תקלות מיוחדות, בלי תחזוקה כמעט בכלל, צריכת דלק שפויה והגיונית. האם נכון המעבר הזה? או שכדאי להסתכל לכיוון רכב אחר? למה אני צריך לצפות במעבר לרכב "חדש" יחסית? תודה
הודעה אחרונה מאת arik100, -
- 0 תגובות
- 468 צפיות
מתעניין ברכישת גיפ שירוקי האם הוא רכב אמין? מה ביחס לשמירת ערך וביקוש בעת מכירה? נוחות נסיעה? תודה
הודעה אחרונה מאת דורוןיעקו, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 648 צפיות
ערב טוב חברים. אני רגע לפני רכישת טוסון OPEN SKY 2017 עם 30,000 ק"מ ב118,000 ש"ח. תוהה לעצמי האם בכסף הזה לא שווה לחפש ספורטז' GT 2017? מרגיש שהוא מאובזר יותר וחזק משמעותית. תודה לעונים, בן.
הודעה אחרונה מאת URI.SELA, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 638 צפיות
אני מעוניינת לקנות רכב חדש. מתלבטת בין מיצובישי אקליפס לבין טויוטה CHR. המכונית משמשת נהגת יחידה, לנסיעות קצרות של כ-10 ק"מ ביום. כ- 5,000 ק"מ בשנה. נושא החיסכון בדלק - לא רלוונטי. מה שחשוב - אמינות וחסכון באחזקה שנתית.
הודעה אחרונה מאת URI.SELA, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 712 צפיות
שלום. קצת עלי: מתקרב לגיל 30 ( צעיר אבל כבר לא ילד) רווק. סטודנט שנה 2 להנדסה. הרכב האחרון שלי היה פיאט בראבו 1.4 טורבו דינמיק. מכרתי לפני מס' חודשים. ( והייתי אצלי 5 שנים) בנתיים אני בלי רכב( הולך לעבודה ברגל כ50 דקות, או אוטובוס אם יש) . וכאן ההתלבטות שלי. התקציב. מה שאני באמת רוצה, זה אלפא רומיאו ג'ולייטה.( תלתן או 170 ידניות) . כי אני אומר לעצמי, יש לי את כל החיים לנהוג על משפחתומטיות משעממות. מצד שני אני אצטרך הלוואה/מימון. האם זה חכם לקחת ג'ולייטה 12-14 ( בתקציב של 50 עם מתיחות בשביל אקזמפלר באמת שמור) . או בכלל לרדת מהעץ, לחפש משהו בתקציב נמוך יותר, פרקטי שישמש אותי עכשיו אבל יבאס אותי בכל נסיעה. אז בקיצור: אם זה לא ג'ולייטה( או רכ…
הודעה אחרונה מאת nathun, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 458 צפיות
אני מוכר את הרכב לסוחר. לטענתו הוא לא צריך לגשת לדואר ויכול לבצע את העברת הבעלות דרך האינטרנט בשעות שהדואר פתוח. מישהו מכיר כזה דבר? האם העברה כזו לגיטימית?
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
היי, יצא לי להסתכל הרבה בפורום ולקרוא שרשורים. אשמח לדעתכם על שלושת הרכבים הנ"ל בגירסא הידנית בשנים 2011/2012(2013 אם אמצא) .אני מחפש : רכב אמין ובטיחותי(כמה שאפשר עם חלקי חילוף לא יקרים מדי). רמת אבזור סבירה- 4 חלונות חשמל, כבל אוקס, מחשב דרך ומזגן נורמלי. צריכת דלק סבירה בנסיעה רגועה. הרכב ישמש לנסיעות ארוכות-נכון לעכשיו נסיעות מעטות יהיו בגלל הסגר אבל אחרי, מצפה ל 25K~ שנתי(😔 ) ל-2 אנשים ובעתיד גם תינוק. וכמובן מחלות רקע ידועות וברות טיפול מונע. הבנתי ש-208 הוא רכב מאוד מומלץ, אבל הבנתי שהעברת הילוכים לא הכי נוחה, האם צריך להחליף גם פה טיימינג? איביזה אני רואה הרבה, אבל אני קצת לא בטוח לגבי השנים 2011 ו-2012, האם אלה שנים סבבה לרכב אם ה…
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 508 צפיות
שלום אני מעוניין לרכוש רכב חדש שיהיה גבוה וחסכוני ומרווח בפנים וכמובן בטיחותי. מתלבט בין קיה נירו למיצובישי אקליפס. אודה להתייחסותכם
הודעה אחרונה מאת Daniel.K, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בוקר טוב חברים, אני מחזיק במיצובישי גרנדיס 2008, רכב מצויין, אמין, מרווח, ללא תקלות, תא מטען ענק גם כאשר המושבים השורה השלישית פתוחים. המושבים האחוריים נוחים גם למבוגרים. בקיצור רכב ללא חסרונות (למעט, צריכת הדלק גבוהה). הרכב ברשותי כבר 4.5 שנים ובא לי להתקדם לרכב חדש יותר. יש כעת מבצע בלובינסקי על סיטרואן פיקאסו, שנים 2016/7במחיר של 60 אש"ח ושנתיים אחריות. מה דעתכם? האם כדאי ללכת על הסיטרואן? רכב אחר של 7 מקומות מרווח? (אשמח לקבל הצעות) או אולי להישאר עם הגרנדיס שמשרת אותי נאמנה? אני לא נוסע הרבה בשנה, כ-10,000 ק"מ. אני צריך מושבים אחוריים ראויים לבוגרים. מעדיף תא מטען נורמלי. (למרות שאפשר…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 539 צפיות
שלום, מתענין ברכישת סיטרואן C5 טורבו בנזין (AIRCROSS). אחד הפרמטרים החשובים ביותר עבורי - עצמת מערכת המזגן. הרכב שבבעלותי כרגע ממש מקפיא את תא הנוסעים. האם יש למישהו מהפורום נסיון עם רכב כזה בימי הקיץ החמים? ובכלל, הערות לחיוב ולשלילה מנסיון הנוהגים ב C5 ? תודה!!! שמוליק.
הודעה אחרונה מאת שמואל, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 487 צפיות
שלום, הוצע לי קיה סיד סטיישן דיזל אוטומט 2018 55K ק"מ יד-1 מליסינג. מחיר מבוקש: 62,500 ש"ח. מועד טסט- אמצע ינואר. מאחר ואני גר במרכז והרכב נמצא בצפון (טמרה) ואין אפשרות להביא את הרכב למרכז, מה כדאי לי לברר לפני שאני נוסע לשם? האם מישהו בפורום יכול להמליץ על מכון רישוי קרוב ליעד? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 844 צפיות
מצאתי רכב יד 2 שעל פניו מתאים לדרישות שלי. שמור, מטופל ואפילו נראה טוב. הדבר היחיד שמציק לי זה שהוא עבר החלפת מדחס של מזגן. מכיר אדם שהחזיק ברכב הנ''ל ולא היו לו בעיות מיוחדות וגם חיפוש רחב ברשת לא הראה על מגמה מסוימת. אז אם כך, מה הסיבות שעלולות לגרום למדחס לשווק חיים? האם יש לי ממה לחשוש מרכב שעבר החלפת מדחס? האם יש לבצע בדיקות מסויימות בעקבות ההחלפה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשות אבי מאזדה 6 שנת 2013 (המודל החדש) ברמת גימור פרמיום. הוא מעוניין להחליפה משום ההתיישנות ומספר הקילומטרים שמתחיל להיות גבוה. בעיקרון אנו שואפים להישאר בקטגוריית המנהלים אך פוזלים מעט לכיוון הקרוסאוברים. העניין העיקרי הוא שאבי מרוצה מאוד מהרכב הנוכחי שלו מבחינת איכות, אבזור ונוחות נסיעה. הסיבה היחידה שהוא רוצה להחליף זה בגלל מספר הקילומטרים וההתיישנות. אז - מחפשים רכב באותה הרמה לפחות מבחינת האלמנטים שהזכרתי מעלה. חשבנו על מספר אופציות: א. טיוטה קאמרי - העניין ברכב זה הוא שהדגם עצמו מתחיל קצת להתיישן. ב. סקודה סופרב - אנו חוששים מעט מהיחס של היבואן. ג. פאסאט - כמו בסעיף ב'. ד. פיג'ו 508 ה. מאזדה CX5 - אני…
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 491 צפיות
שלום, מעוניינים לרכוש רכב שיתאים עבור משפחה עם שתי תינוקות. כלומר צריך מקום לעגלה וטיולון ושתי כסאות ילדים. סביב ה70 80 אלף, יש חיה כזאת?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 878 צפיות
מנסה לעזור לאחי לבחור את הרכב הבא שלו. הדרישות הן תא מטען ענק (צריכים להכניס שתי עגלות ולפעמים גם מזוודה) ושהאוטו יהיה מרווח. חייב להיות אוטומטי. עד 55 אלף שח. ומנסים להשאר עם מודל 2016 ומעלה. הם אמנם מעדיפים תוצרת יפנית/קוריאנית, אבל אותי זה לא מעניין, הצעתי להם לבחון את הפיג'ו 308SW שנהנית מתא מטען ענקי (600 ליטר - פי שניים מהקליאו שיש להם היום), גיר טוב, רק המנוע עם הרצועה הטבולה בשמן קצת מעלה חשש, אבל אפשר לנסות למצוא אחת שהוחלפה בה כבר הרצועה למשודרגת בזמן. אופציה שניה שחשבתי עליה היא דאצ'יה לוגאן MCV דיזל, לדעתי מבחינת תצורה הוא מושלם להם, מנוע הדיזל אמין מאוד וחסכוני. רק שתי חסרונות אני רואה לנגד עיני: התיבה הרובוטית עם קלאץ' וגלגל תנופה שיעלו הרבה כסף ב…
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים ערב טוב, בחיפושי אחרי רכב מיני משפחתי במסגרת טרייד אין, קיבלתי הצעה עבור סקודה ראפיד 2017, מנוע 1.2 גימור אמביישן, 86,000 ק"מ, מליסינג התקציב הכולל מבחינתי הוא כ55K, כשמחיר הטרייד אין מגולם במחיר הסופי מצ"ב טופס בדיקה על פניו נראה סביר, וודאי שאבקש לקחת את הרכב למוסך לבדיקה מטעמי חוות דעת נוספות לפני הבדיקה? תודה רבה 4679180.pdf
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי 2 הצעות של רכב מנכה עם קילומטר נמוך 10000 באותו מחיר המרצדס ויטו ברמת גימור הכי פשוטה בתוכו נראה כמעט משאית לפולוסופגן קראוול ברמת גימור טובה אשמח למשוב תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 478 צפיות
הדגם שכתוב על הרישיון רכב פולקסווגן גרמניה דגם קראוול 7HC-SGBTF7
הודעה אחרונה מאת ml0504141130, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 903 צפיות
שלום, אנחנו משפחה עם שלושה ילדים קטנים (בן שנתיים + שני תאומים בני 8 חודשים = 3 כסאות בטיחות). עד כה הייתה לנו הפאביה שלנו (2012 ידנית מנוע 1.4), סחבנו מה שיכולנו וכעת אנחנו מחפשים רכב חדש. התקציב יכול להגיע עד 25K. בקושי רב נצליח למתוח עוד מעט. כיוונים שחשבתי עליהם: סקודה ייטי שנת 2010-11, טויוטה ספייס וורסו (נצליח בכלל להכניס בה?), הונדה סיוויק סדאן אשמח לקבל המלצות. תודה
הודעה אחרונה מאת haima23, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 571 צפיות
שלום חברים, אני מתלבט בין 2 רכבים ולמזלי יש לי את כל הפרטים עליהם כי שניהם של ההורים שלי. מאחר והם רשומים על חברות ולא משתלם למכור אותם, אני רשאי לבחור בין שניהם ואשמח שתעזרו לי בבחירה. דגם ראשון : Toyota Corolla GLI 2013 (נובמבר 2013) 135 אלף ק"מ יד שניה נסע 25% בעיר 75% מחוץ לעיר נהיגה - סבירה מינוס~ (בטיפה לחיצה יותר חזקה על הגז מהממוצע ובלימות יותר חזקות מהממוצע וגמרנו לא מעבר (ביחס לבן אדם מבוגר ולא ילד בן 18)) דגם שני: Toyota Yaris Hybrid 2016 (ינואר 2016) 200 אלף ק"מ יד שניה נסע 20% בעיר ו 80% מחוץ לעיר הוחלפה סוללה לפני שנה לדעתי, אבדוק אם זה פרט חשוב במדויק נהיגה סב…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 25 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, חדש פה בפורום בתור משתמש אבל מעיין הרבה בתור אורח כרגע מחפש לקנות רכב שיסיע אותי לעבודה כל בוקר, משהו באיזור ה90KM יומי לא כזה משנה לי הנראות או הביצועים אבל יש כמה דברים שכן חשובים לי כמו: 1. שיהיה חסכוני 2. עלות אחזקה נמוכה 3. שישרוד כמה שיותר זמן מעבר לזה לא באמת מעניין אותי השאר התקציב שלי הוא עד 20K אבל כמה שפחות יותר טוב כרגע מתלבט בן אלטו, סיוופט או i10 אבל אני פתוח להצעות מן הסתם תודה!
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 517 צפיות
שלום, יש לי רכב ליסינג מהעבודה. שלוש השנים של הליסינג הסתיימו במאי האחרון. מכל מיני סיבות, טרם ביקשתי להחליפו. האם אני אמור לקבל הנחה בתשלום החודשי, בשל כך שאני מחזיק את הרכב כבר שנה רביעית? ממקום העבודה אמרו לי שאין כל שינוי בתנאים.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 905 צפיות
אהלן, אשמח לייעוץ עבור משפחתי: זוג צעיר + 1 בן שנה + 1 בדרך לאישתי יש טויוטה ספייס ורסו - ממנה היא מרוצה מאוד כי זה רכב קטן יחסית, אך מרווח (רכב ראשון שלה אחרי עשור של חוסר נהיגה), והיא לא מוכנה להחליף לרכב גדול יותר. לי יש פורד פיאסטה 2012 אותה הייתי שמח להחליף. העניין הוא שהרכב משמש אותי גם לעסק, ואני נוסע כ 15-20K קילומטרים בשנה. איך לכך, אני אהיה זה שינהג ברכב החדש. הדרישות לרכב החדש: 1. רכב גדול יותר מהסופרמיני שיש לשנינו, עם תא מטען נוח להעמיס עגלת תאומים, ומושב אחורי נוח להעמסת ילדים. 2. ישיבה גבוהה ומרווחת (שנינו אנשים גבוהים) 3. רכב חסכוני ואמין היות והוא ישמש אותי גם להרבה נסיעות בו אני נוסע למעשה לבד ברכב במסגרת העבודה. אשמח גם לפרקטיות טו…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 456 צפיות
שלום, רציתי לשאול ביום יום נכון להיום, בנסיעה של בית עבודה והפוך אני עושה סה"כ 33 ק"מ הלוך חזור כלומר - לא הרבה, האם משתלם להביא לדוגמא יונדאי איוניק ב - 0 קילומטר בסביבות 124000 ש"ח למרות האחריות שקיימת שהיא של היבואן - עדיין יש לבצע טיפולים וכו' שככל הנראה יותר יקרים? (היבריד בכל זאת....) מניסיונכם, מבחינת כדאיות, האם זאת עסקה משתלמת, יש לחשוב גם על נושא המכירה לאחר 3 - 4 שנים האם מומלץ לחשוב בכיוון אחר?
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
אני מחפש רכב משפחתי דיזל בגלל חיסכון בהוצאות ועלות של רכב דיזל לא הרבה יותר גבוה אז זה הגיוני שקלתי נירו אבל בגלל שקראתי שיש אולי סכנות בהברדי מבחינת קרינה אז אם יש ספק אין ספק ההפרש בין דיזל להברידי לא משמעותי אני מתלבט בין כמה אופציות ללכת על רכבת דיזל יד 2 האופציות ששקלתי ניסן קשקאי 2018 או פגו 3008 2018 אז שמתי לב על הנחות הגדולות של אופל על גרנדלנד שתכלס אותו רכב מבחינת אמינות אבל ליבואן אין יותר דיזל ברמה הפשוטה לכן האופציה היא אופל אפס קמ עלות 125k כולל רישוי לעומתו ניסן קשקאי דיזל אפס קמ 130k או לחסוך כסף וללכת על יד 2018 דיזל שם כנראה +- k 100
הודעה אחרונה מאת Olegis, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 703 צפיות
מי יודע איך מחשבים את המכס על רכב שאני רוצה לייבא מסין? לפי המחירון פה או המחיר שאני קונה אותו שם?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 872 צפיות
אנחנו כרגע מתלבטים בין : וולבו xc40 בנזין טי3 טויטה ראב 4 סקודה קודיאק ההתלהבטות היא לגבי הוולבו אני לא יודע מה הפיחות בערך שלו אחרי 3 שנים אני יודע שהסקודה והטויוטה שומרים , איך אני יכול להדוק לגבי הוולבו לא מוצא בשום מקום
הודעה אחרונה מאת Pelegfliss, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, נכון להיום אני עם יונדאי I20 שנת 2009, חשקה נפשי להתעדכן ברכב מודרני יותר חף מבעיות ותקלות (עד כמה שאפשר). מתעניין ברכב שיהיה מעניין פנימית ולא מת לגמרי מהירות לא חשובה לי בכלל אבל הצורה החיצונית + הפנימית של הרכב כן חשובה, בנוסף, חסכון בדלק זה פלוס לא קטן מבחינתי. קיימים כל מיני מבצעים באתרי ה - 0 ק"מ השונים, רציתי לדעת מניסיונכם, האם מומלץ או לא? האם יש דברים ספציפיים שיש לבדוק? האם קיימים הצעות טובות יותר? מצרף כמה דוגמאות מעניינות לרכבים בטווח שאני עוד איכשהו יכול לקנות אשר מופיעים באתרים השונים: יונדאי איוניק PREMIUM היברידי 1.6 אוטו' 5 דל' 2021, 124,850 ₪ https://www.carcost.co.il/deals/deal/23…
הודעה אחרונה מאת bersodsky, -
היי חברים ברשותי כ 10 חודשים סוזוקי קרוסאובר 2014. הרכב עם היסטוריית טיפולים די תקינה , עבר בתקופתי טיפול תקופתי + החלפת בולמי זעזועים קדמיים , מוטות מייצב , בלמים והשקעה נוספת במולטימדיה , שיפוץ גיר במסגרת אחריות המוכר, רביעיית צמיגים חדשים ומה לא. אולם , בכל פעם שאני אומר לעצמי , "הנה ,בוצע עוד טיפול / השקעה ברכב ואני אהיה יותר מרוצה " , זה פשוט לא קורה. הדוגמא הטובה ביותר היא ממש מעכשיו , לאחר החלפת הבולמים. הרכב פשוט לא מראה שום שיפור בהתרסקות שלו על כל בור / מהמורה / כביש משובש , עכשיו זה פשוט מורגש בפראות מהחלק האחורי , שם נאמר לי כי הבולמים במצב תקין. הרכב עם 152000 ק"מ. בנוסף , לפני כיומיים הרכב החל לגמגם במהירות נמוכה , דבר שעבר לאח…
הודעה אחרונה מאת vadim6385,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 885 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Matanb1998
- 318i
- guy.a
- Shay_u
- doodg
- falou
- yahaga
- yuvk
- שביט
- נולד לליסינג
- Avia
- לירון .ה.